fibrom uterin (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fanta spune:

Iubita-Rachel ti-am trimis un PM

Fanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Sa o iau cu inceputul. In primul rand multumesc fetelor pentru incurajari. Nu sunt mai optimista, dar ati fost dragute, si asa se face.
Maria, pacat ca probabil medicul care a operat-o pe matusa ta a murit, sau cel putin ii tremura mainile prea rau ca sa ne dea si noua o asa sansa.
Carmen, imi pare rau ca uneori te (va) dezamagesc. Asta pentru ca uneori sunt optimista si alteori nu, dar indiferent de dispozitia sufleteasca, cred ca ma intelegeti, mai ales voi, ca durerea, problema ramane acolo, in sufletul si mai ales in trupul meu. Nu m-am suparat pe tine, caci esti o dulce si te iubesc, si ai spus doar adevarul, sunt din povestea cu drobul de sare, si trecerea timpului ma sperie tot mai rau. Visez mereu numai postii, ma trezesc plangand. Sotul meu e disperat deja. Si azi-noapte l-am visat pe Bogdan, dar l-am visat frumos, ca ii aratam burtica, si aveam o burticaaa mare-mare. Pentru mine Bogdan a ramas ca un erou.
MARCI, dupa tot ce am povestit tot te mai temi? De embolizare? Sa va spun ce mi-a zis mie Dr Dumitrascu la Bucuresti. Ca embolizarea e o metoda care precede miomectomia, si ca dupa embolizare ar fi bine ca la 2 zile sa se faca o miomectomie. Eu am refuzat. Dupa embolizare fibromul meu nu era irigat absolut deloc, de nici unde, dar…dupa 1 luna, la urmatoarea ecografie Doppler, s-a vazut ca nenorocitul si-a gasit ca sursa de viata artera ovariana. Daca acceptam miomectomia la 2 zile dupa embolizare, poate, doar numai poate, nu s-ar fi intamplat asa ceva. Dar riscul ramanea, pt ca, asa cum zicea Dumitrascu, el „lucreaza cu materialul clientului, si o operatie nu e ca o adunare matematica, unde 1+1 fac intotdeauna 2). Tot el spunea ca s-ar putea ca in timpul cezarienei sa poata sa atace fibromul si sa il scoata, dar nu sunt sanse mari, pt ca uterul gravid sangereaza in mod normal. Stiu ca e priceput la miomectomii, cezariene, laparoscopii, si pare singurul in care am incredere, dintre toti cei in care nu am incredere (adica dintre cei rai, parca el e cel mai bun). Dar la mine problema e ca fibromul era in afara cavitati uterine, el nu s-a putut elimina pe cale vaginala, si a putut comunica cu artera ovariana.
La ultima ecografie Doppler, facuta aici, nu la Bucuresti, el nu parea ca face corp comun cu uterul, si am mai spus, s-ar putea ca la cezariana sa nu fie nevoie decat sa sectioneze lagatura lui cu artera ovariana si sa il scoata de acolo. Dar asta pare ceva de Cartea Recordurilor, si tare ma tem sa sper in asa povesti.
Marci, sa-ti raspund strict la intrebari. Dupa embolizare poti incerca sa ramai insarcinata imediat. De ce nu ai putea. Bineinteles, daca ai norocul sa ramai. Nu ti-am mai scris mai sus? Eu am ramas la 2 luni (in prima luna m-am protejat, din lipsa de informatie, am crezut ca asa trebuie). Substanta de contrast e aceeasi care se foloseste la histeroscopie. Dupa embolizare te obliga sa bei foarte-foarte multe lichide, ca sa elimini prin urina aceasta substanta. Raze X? Ma omorati cu ele! Nici nu am stiut ca se folosesc. Ma rog. La aeroport nu te trec prin raza X ca sa te verifice? Si ce patesti? Pe plan international se fac embolizari de prin 1995 (daca nu ma insel) si nu a aparut inca vreun scandal legat de embolizare.
In revista Avantaje scrie mai multe despre embolizare, dar nu cu mult mai mult decat v-am spus eu in capitolul 1. Dar tot acolo scrie ca o femeie care a facut embolizare, a a nascut in luna august un copilas. Fertilitatea ei a fost salvata cu ajutorul embolizarii.
Ce imi pare rau, si chiar ma deranjeaza, e ca am vrut sa le „ajut” pe fetele care s-au hotarat pt embolizare, le-am dat nr de telefon al lui Bogdan de mobil, caci daca nu mergi direct prin el, ai ceva de umblat prin spital, si le-am rugat doar atat: nu-mi multumiti mie cu nimic, eu nu am facut nimic, dar…spune-ti mai departe, duceti vestea mai departe. Si? Unde sunt? De ce nu ne mai spun nimic? Eu vreau date! Si se pare ca si voi vreti.

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Fanta

Iubita-Rachel ti-am trimis un PM

Fanta

Ti-am raspuns, scumpo, ti-am trimis mesaj la 10 si ceva, dar nu e citit.
Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliceN spune:

ce faceti fetelor? cum va mai simtiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinap spune:

salutare fetelor,
n-am mai scris de multisor ca nu aveam ce noutati sa va spun.
Am fost ieri la control la Badea Iulian si ma asteptam sa-mi propuna deja programare pentru miomectomie (cel putin asta era solutia in capul meu, acum dupa embolizare).
Spre surprinderea mea, mi-a spus ca dupa cum vede el, fibromii s-au redus la jumatate (nu are eco la cabinet, dar imi fac eu lunar, inainte), ca nu are sens sa fac nici un tratament si ca in urmatoarele 6 luni sa incerc sa "raman". Daca nu "iese" incepem dupa sa vedem daca pot fi si alte cauze, pe care nu le-am descoperit pana acum, zicea ceva de permeabilitatea trompelor... etc.
Un alt aspect, de retinut, chiar daca am facut embolizare pot sa mai apara si alte formatiuni fibromatoase, deoarece operatia s-a facut doar pentru cele doua fibroame mai mari pe care le aveam.
La radiologie in Universitar n-am mai fost, ca oricum controlul la o luna dupa embolizare era doar "de control".
In rest, am o luna de cand urmez "tratamentul Liviei", pana acum singura diferenta e ca am inceput sa am dureri usoare, mereu, in zona.
va tin la curent.
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Doamne fetelor, cand va "aud" imi vine sa pling! De ce trebuie sa sufere femeia atatea?
Eu am un "mutant" de 9 cm, despre care am aflat "intamplator", pt. ca asa mi-a venit mie deodata, sa-mi "organizez" viata la 42 de ani!
Casatoria si toate celelalte....
Deocamdata ma lupt cu fibromul pt. ca am inceput cu probleme la ciclu (des si singerari abundente, dureri etc.)
Medicul mi-a prescris un tratament cu un medicament romanesc PERIODIN, poate ati auzit voi ceva, ca in farmaciile din Timisoara habar nu au.
Acum la mine totul s-a schimbat, toata viata mea a luat-o razna, pana si comformatia mi-am schimbat-o, numai vorbesc de mediu, casa, tara, o nebunie intreaga.
Poate, poate stiti voi ceva despre acest medicament (pe baza de plante), in orice caz observ ca tratamentul cu tincturi de plante imi face bine, saptamana viitoare chiar ma voi duce sa fac un eco sa vad daca "monstrul" a mai regresat.
Va pup pe toate si nu pot sa va doresc curaj si in continuare pt. tot ceea ce faceti (in special pt. Rachel, care vad ca are depresii, ea care ne-a incurajat atat de mult pana acum!).
Pusilici de la Vio

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adinap
chiar daca am facut embolizare pot sa mai apara si alte formatiuni fibromatoase, deoarece operatia s-a facut doar pentru cele doua fibroame mai mari pe care le aveam.
adina

Cine ti-a zis asa ceva?
Eu nu stiu asa ceva!

Rici 20 sapt. si "minunea lumii" din burtica

Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC
http://photos.yahoo.com/rachelowen77

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

Viorela uite ce am gasit

Periodin ( produs Walmark )

Package: 30 capsule

Dosing: O capsula zilnic

Combinație specială de vitamine, minerale, oligoelemente și plante a fost conceputa special pentru femei. Conține un extract dintr-o plantă rară, Vitex Agnus-Castus, care este folosită de mult timp în medicina alternativă pentru tratamentul tulburărilor premenstruale și afecțiunilor ginecologice. Periodin reglează periodicitatea ciclului menstrual și ajută în cazuri de sindrom premenstrual. Este util și femeilor aflate la menopauză, pentru diminuarea manifestărilor neplăcute provocate de reducerea nivelului hormonal și este convenabil în tratamentul acneei de origine hormonală.
Fiecare tabletă conține:
VITAMINA B6 10,0 mg
VITAMINA C 50,0 mg
VITAMINA E – Naturală 33,6 mg
LECITINA 14,1 mg
CROM 100,0 mcg
MAGNEZIU 47,0 mg
SELENIU 50,0 mcg
Evening Primrose –ulei(GLA 10%) 650,0 mg
(concentrație 10:1) 250,0 mg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss1 spune:

Draga Adinuta,
Ti-a spus medicul ca pot aparea alti noduli mai mici?Eu stiu ca tocmai aici este unul din avantajele embolizarii, oprindu-se irigarea "mor" toti nodulii fie ei mici sau mari.Deci stai linistita eu sunt convinsa de acest aspect.Doar la miomectomie exista acest risc de a ramane unii noduli, asa cum mi-a zis mie dr. "care nu se vad cu ochiul liber".Te pup si sanatate pt toate fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinap spune:

fetelor,
ce bine ar fi sa aveti dreptate!
eu sunt obsedata de asta.
L-am intrebat clar pe dr Badea daca pot aparea altii si mi-a spus ca "da".
va pup si sa auzim de bine

Mergi la inceput