Mamici din Canada (5)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Emily, merci de intrebare. Nasterea nu a fost foarte usoara cum ma asteptam. Travaliu a fost de aproape 20 de ore ( de dimineata de 3 ora trei cand mi s-a rupt apa si pana seara la 23:30 cand doctorul m-a intrebat daca sunt de acord cu cezariana pentru ca copilul da semne de oboseala si nu vrea sa riste. Cum nici eu nu vroiam sa risc am acceptat sa fac cezariana cu toate ca tot timpul mi-a fost frica si nu am vrut sa ajung la asta. In final suntem bine si eu si Alexandra . Avem deja sase saptamani.
Adrian, sotul meu, a stat tot timpul langa mine de la 3 pana a doua zi. El a fost primul care a tinut-o in brate pe Alexandra. A participat si la cezariana.
De vreo doua zile cred ca am scapat si de colici, pentru ca nu mai plange asa de durere. Doar cand o deranjeaza ceva.

Claudia si Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Claudia ma bucur ca sunteti bine.
Sper ca nu incurc borcanele...l-am cunoscut pe sotul tau cind am cumparat de la Simona frigiderul si aragazul si am povestit despre tine, erai aproape de momentul nasterii.
Avem si noi o giza mica de 6 luni, daca te pot ajuta cu ceva da-mi un semn.
Numai bine!

Mergi la inceput

mamicile din Montreal, unde gasesc un cabinet pediatric sa-mi vada giza? De citeva zile scoate niste zgomote ciudate cind respira, parca ar ramine fara aer...nu pot astepta pina in 30 august cind avem programare la pediatra ei.
Mii de multumiri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

quote:
Originally posted by Emilly

mamicile din Montreal, unde gasesc un cabinet pediatric sa-mi vada giza? De citeva zile scoate niste zgomote ciudate cind respira, parca ar ramine fara aer...nu pot astepta pina in 30 august cind avem programare la pediatra ei.
Mii de multumiri!

Clinique Pediatrique Lasalle (514) 368-0441
1791 rue Dollard

Eu as suna si la pediatrul ei si as insista ca trebuie vazuta imediat.

Multa sanatate,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Mamicilor din Canada, pe la ce raioane sau ce magazine gasesc un cantar pe care sa-l pot folosi la bucatarie? Am cautat la Walmart si Canadian Tire in zona ustensilelor de bucatarie si nu am gasit. Vreau sa cantaresc visinele si zaharul pentru o dulceata si mi-e teama sa pun la ochi, ca asa mi-a iesit si dulceata de caise mult prea dulce.
Sau stiti vreo metoda sa masor cu cana?

Emily, in afara de zgomotele ciudate mai e si altceva? Cianoza, febra, agitatie? Face zgomote si cand doarme sau numai treaza?
Ca si Roxana cand era cam de varsta Ilincai a facut asa cateva zile, dar mi-am dat seama ca era joaca/prosteala. Ea facea asa doar treaza si cred ca era doar alt mod de a experimenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Donia, eu am vazut la un magazin de pe Saint HUbert ( aproape de metro Jean Talon in Montreal). Cred ca era Rona daca imi aduc bine aminte. daca nu esti in Montreal nu stiu sa-ti spun

Claudia si Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Buna mamici!

Vin si eu cu cateva intrebari legate de problema care ma arde acum: cat de greu a fost sa gasiti primul job (in Canada)? Cam cat a durat? Vi s-au cerut referinte din Romania? Sub ce forma: scrisori de recomandare, sau nume si numere de telefon?
Khristin mi-a amintit de ceva ce mi s-a spus la un "Job finding club", cum ca angajatorii trebuiesc "presati" cu telefoane dupa ce le trimit resume-ul + cover-letter. Asa ati procedat si voi?

Va multumesc mult!

Laura

Mergi la inceput

mimitete multumesc mult pentru adresa e bine de stiut.

Donia in afara de acele sunete ciudate, un picut de febra 37.7 , agitatie zic eu din cauza dintisorilor si febra cred la fel.Oricum azi am fost la medic si cica ar fi un soi de reflux gastro-esofagian, eu nu prea vad ce legatura au sunetele cu refluxul dar asa o fi.Sunete in somn nu face.
Ne-au zis sa o tinem ridicata la 45 grade dupa mese, sub saltea o carte groasa(i-am pus dictionarul de engleza ca poate poate....)oricum ii pusesem si inainte, il scosesem insa acum vre-o 2 saptamini nu stiu nici eu exact de ce, sa incerc sa-i dau mincarea solida inaintea lapticului si sa-i verific temperatura.Mai emite zgomotele respective cind se bucura de ceva iar apoi o apuca tusea, e ciudat tare...
Sper sa-i treaca cit mai curind.Pe Roxana cit a tinut-o?
Numai bine si voua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Claudia, multumesc, dar eu sunt in Ontario. Oricum, in disperare am fost din nou la Walmart si de data asta am intrebat o vanzatoare care m-a dus de manuta pana la cantar.

Emilly, pe Roxana a tinut-o vreo doua saptamani. Nici eu nu vad legatura cu refluxul esofagian, dar o fi stiind doctorul ceva ce noi nu stim. Sper sa-i treaca repede.

Laura, eu nu lucrez dar am fost la un interviu pentru voluntariat la un spital/camin de batrani. Mi-au cerut CV si recomandari. Am dus 3 recomandari dintre care 2 de la englezi si asistenta sefa nici nu s-a uitat pe ele (sau poate a facut-o dupa ce am plecat). Dar mi-a cerut numele unei persoane din Canada care poate sa dea referinte despre mine si imediat l-au sunat pe prietenul pe care-l pusesem pe hartie.
Mai multe nu stiu sa-ti spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Mamici de bb-iti din Canada (oriunde te-ai afla), vreau sa-i dau peste bb-ului meu insa nu ma descurc.Suntem de putin timp aici (aprox 6 luni) si nu am reusit inca sa aflu ce feluri de peste sunt si ce as putea sa-i dau la 10 luni.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Nicoleta si Mihnea

Mergi la inceput