Mamici din Canada (5)

Mamici din Canada (5) | Autor: Otilia

Link direct la acest mesaj

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Multumim Otilia!
Fetele care au copiii la daycare,please, spuneti-mi cum ati gasit locuri si daca sunteti multumiti de ingrijirea primita!
Numai bine.
anto
ps Aveti grija cu tzantzarii...vesnica buba cu WN virus .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Am si eu o intrebare de incepator in ale Canadei.
Vrem sa ne facem credit card, avem cont la TD si am aplicat acolo pentru VISA GOLD, asta inseamna ca putem face credit de 5000 dolari.
Ei au spus ca ne calificam, dar conditia este sa facem un depozit, ca garantie, de 5000 dolari, de care sa nu ne atingem 2 ani.
Mie mi se pare foarte aiurea, fiind la inceput mi se pare foarte mult sa le dau lor temporar 5000 dolari si sa nici nu ma pot atinge de ei 2 ani. Incepe sa ma enerveze sistemul cu credit card. Daca eu am 5000 dolari disponibili, de ce sa mai iau imprumut de la ei? Adica eu le dau 5000 dolari si primesc dobanda... cat? 4%? Iar daca iau credit de la ei, platesc o dobanda de 17-18%. Doar pentru nenorocita de istorie de credit.
Ce ma sfatuiti? Cum se poate negocia treaba asta? Sau sa ne luam banii de la ei si sa mergem la alta banca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zeeva spune:


Buna Donia,

Depozitul de 5000 de dolari prezinta dezavantajul ca nu te poti atinge de bani care sunt de obicei investiti in GIC-uri de catre banca si la care primesti o suma anuala (la 5000 de dolari probabil undeva pana la 100 de dolari sau putin peste in functie de evolutiile financiare din acel an). Nu cred ca e un mare avantaj cu acest card mai ales ca ai si dobanda foarte mare, cred in jur de 18% (asta in cazul in care nu platesti lunar intregul credit). Mai in avantaj ai fi sa faci o VISA Emerald cu limita de 500 credit si, eventual, sa deschizi o linie de credit cu TD care poate fi mult mai mare de 5000 de dolari si la care poti avea o dobanda mult mai mica. Pentru istoria ta de credit nu are nici un fel de importanta daca ai VISA EMERALD, GREEN, GOLD. Important este doar sa ai o isorie de bun platnic si sa efectuezi suficiente activitati cu banca.
Z.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Noi am aplicat pentru MasterCard la Banc de Montreal si ni s-a spus ca nu avem 6 luni in cimpul muncii.Si noi tot incepatori...asa ca vom mai incerca peste inca alte 2 luni.Ce e rau, am inteles ca toate refuzurile se trec la dosar si ca ar inclina cumva negativ balanta dupa citeva refuzuri.Nu disperam si vom mai incerca.
Exista in Montreal o banca care sa dea Visa mai usor?fara atatea piedici si minuni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosa spune:

Fetelor, am auzit si eu de cartile aste de credit "secured", cu depozit, dar mi se pare tare aiurea. Ce credit mai e ala cind tu oricum depui toata suma garantie ! "Pe vremea mea" nu exista optiunea asta, dar si noi am fost sfatuiti de la banca sa ne facem carti de credit de la magazine pentru inceput. Asta dupa ce am fost refuzati la loan si credit card din motive de incepatori. Asa ca am inceput cu Sears, am cheltuit putin si am platit in ficare luna si dupa vreo 3 luni ne-a dat banca primul Mastercard. Acu', asta e poveste veche, dar poate inca valabila.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Donia, in nici un caz sa nu faceti asa ceva!!!!
Regulile nu sint batute in cuie si ei incearca sa-si gaseasca fraieri
Sfatul meu este sa va duceti la CIBC si sa cereti un card de $500, fara nici un depozit. Cheltuiti pe el, ca sa va faceti istorie, dupa care cereti marire de plafon sau aplicati pentru alte carti de credit.
Bancile sint flaminde dupa bani, iar dobinda la depozit este de toata jena! Va luptati cu ei, va dati loviti, dar NU lasati depozit!!!

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Si eu zic sa nu faceti asa ceva. Puteti fie sa aplicati pentru o suma mai mica si cu timpul o sa se mareasca, fie sa aplicati la magazine (noi am inceput cu Canadian Tire), fie la alta banca. O solutie exista.

Catalina si Laura (12 ian 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Nu au de ce aplica la Cdn Tire,Sears etc ptr ca lor li s-a spus de la banca ca se califica,adica cred ca muncesc amindoi,sau macar unul.
Fetele au spus bine,cere-ti o limita mai mica (500-1000 $) ptr inceput si apoi o mariti,sau line de credit(la care acum dobinda e cam de 9%-sau cel putin atit avem noi la Royal bank)
Noi am cerut la "misto" carte de credit fiind pe social (si declarind socialul ca singurul venit) si culmea ne-au dat de inceput 500$ (tot Royal bank)
Succes la credite

Dana si gemenii
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Podeanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Va multumesc din inima pentru raspunsuri. Acum ne-am luminat.
Nu stiu de ce eram atat de porniti pe VISA gold, probabil asta le e meseria celor de la banci, sa caute investitori (cu mentiunea fraieri).
Cand am discutat la banca pentru card de credit, ne-au spus ca mai putem face un card de 1000$, dar apoi ne-au invaluit atat de frumos cu cardul gold, ca nu ne-am mai putut gandi la altceva.
Asa ca o sa ramanem la cel de 1000, multumita sfaturilor voastre.
Emilly, RBC (Royal Bank of Canada) am auzit ca ofera carti de credit foarte usor, se poate face aplicatia on-line, nu trebuie sa ai bani bagati la ei. Ne-am uitat si noi putin pe site, daca nu ne lamureau fetele cu cardul ne gandeam sa incercam si acolo.
Aici e pagina cu cartile de credit.
http://www.rbcroyalbank.com/perindex.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Antoioana,

Eu cand am cautat day care, la 15 pe care le-am vizitat m-am inscris la toate pe listele de asteptare. Unele aveau locuri in luna care vroiam eu, la unele mi-au zis ca lista e de minim un an, dar pana la urma, la ce-a care chiar mi-a placut a aprut un loc cam cand am avut eu nevoie. Norocul meu a fost ca noi am inceput gradinita vara, cand cererile nu sunt foarte multe si exista locuri. Se pare ca toamna e cea mai mare aglomeratie.

Despre ingrijire, eu am fost multumita. Aveau grija de ei, nu s-a lovit niciodata, ii dadeau cu sun screen, il ajutau sa manance, ii schimbau la timp (n-a fost niciodata iritat), l-au dezvatat si de suzeta la somnul de pranz. Ceea ce nu mi-a placut a fost mancarea, dar asta e cam la fel peste tot si nu ai incotro, sistemul cu laptele servit direct din frigider (noi eram la un moment dat singurii parinti emigranti si educatoare mi-a zis ca sunt singura care am aceasta problema). Pana la urma noi l-am retras pentru ca facea otita lunar si n-am mai rezistat sa-l vad cu febra 39-40 cel putin odata pe luna.

Succes cu gradinita!

Corina

Mergi la inceput