Mamici din Canada (5)
Raspunsuri - Pagina 15
mimitete spune:
quote:
Originally posted by bebitzu
Mamici de bb-iti din Canada (oriunde te-ai afla), vreau sa-i dau peste bb-ului meu insa nu ma descurc.Suntem de putin timp aici (aprox 6 luni) si nu am reusit inca sa aflu ce feluri de peste sunt si ce as putea sa-i dau la 10 luni.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Nicoleta si Mihnea
Poti sa-i dai linistita saumon sau sole caci sint printre cele mai cunoscute dar nu stiu sa fie un peste mai recomandat decit altul.
Numai bine,
Mihaela
Crismaria spune:
Aici ti se da in spital dupa nastere un "manual cu instructiuni de utilizare" - pentru bb. Insa vad ca tu ai venit abia de cateva luni si scazand, cred ca ai venit ca si noi cu bb de 4-5 luni asa ca presupun ca nu ai "manualul" cu pricina. Eu l-am luat de la un vente de garage (in maternitate se distribuie gratuit) dar am si primit unul la nasterea celei de-a doua fetite. Manualul de care iti spun se cheama "Mieux vivre avec son enfant - de la naissance a deux ans - guide pratique pour les parents". (cred ca exista si varianta in engleza) ar fi bun de cautat (poate la biblioteca sau la CLSC) - eu mai am o rezerva (unul l-am imprumutat unei prietene care urmeaza sa nasca).....
si pentru ca si pe mine m-a interesat subiectul uite, la pag 264-265 sunt enumerate cateva sorturi recomandate si altele nerecomandate din cauza poluarii cu mercur in special a celor de apa dulce. Ca regula generala pestele oceanic e mai putin expus poluarii.
iti reproduc enumerarea de la pag sus mentionate.
"Consommez SANS CRAINTE les poissons DE MER; morue, plie, fletan, sole, saumon de L"ATLANTIQUE (atentie ca e si de apa dulce) turbot, goberge, aiglefin, thon en conserve (din cel mai putin sarat) ainsi que les poissons d'eau douce suivants: grand coregone, omble de fontaine, truites (SAUF TOULADI), alose savoureuse, eperlan arc-en-ciel et poulamon. Pour d'autres especes, limitez votre consomations. MAXIMUM 1 FOIS PAR SEMAINE: barbotte, carpet, esturgeon, lotte, meunier, perchaude. PAS PLUS D"UNE FOIS PAR SEMAINE: espadon, requin, thon frais ou congele. A EVITER: achigan, brochet, doré, maskinongé, touladi (truite grise), vert de homard, caviar, foie de poisson."
Eu personal le-am dat saumon de l'atlantique(roz portocaliu) si turbot(alb, fara oase, minunat fiert in abur pt bb si cu putin sos alb pt voi sau pané) - drept sa-ti spun eu am ametit cand am citit prima data capitolul asta.... nici nu mai pricepeam: ba e recomandat, ba nu e recomandat sa dai peste - ideea e ca e foarte bun cu conditia sa nu fie poluat...... dupa cum vezi la sfarsit e mentionat ficatul de peste... ca si orice alt fel de ficat care pe aici nu e atat de recomandat ca in romania - caci e organul in care se aduna toate toxinele pana la urma.....
Asa ca iti recomand sa incerci sa faci rost de carticica sa vezi care sunt teoriile pe aici. Carticica e publicata de institut national de santé publique du Québec.
bebitzu spune:
multumesc mimimete,multumesc crismaria
Nicoleta si Mihnea
PS ptr crismaria - asa este, am avenit aici cand Mihnea avea 5 luni si juma.Incerc sa fac si eu rost de carte de la o prietena care a nascut aici.
DanaMario spune:
Mamicilor din Canada noi va citim destul de des de scris scriem mai rar ca de n-avem timp la cit sintem de plimbareti.
Avem si noi o intrebare noi fiind asa plimbareti in weekend plecam dimineata si venim seara si de mincare ii iau la noi lapte praf si borcanele ca pe caldura asta mi s-a parut mie ca asa n-as avea probleme sa se altereze.
Insa parca nu mai mi se pare potrivit la 14 luni sa-i mai dau borcanele si lapte praf.
Voi cum faceti cind plecati 8-10 ore ce le dati sa manince?
Va pupici
Dana si Joshua
http://members.rogers.com/joshuas/
Donia spune:
Dana, noi am cumparat o cutie termoizolanta (pare asa se spune?) si 2 ice-pack parca le zice (pe care le tinem in congelator pana plecam de acasa) si caram dupa noi cutia in fiecare week-end. Asa ca acolo putem pune orice, iaurt, cascaval, sunca, apa, sucuri, fructe... tot ce avem nevoie. Cateodata venim seara tarziu acasa si iaurtul nemancat e inca rece, deci cutia izoleaza foarte bine.
Pe de alta parte, borcanasele cu pireuri sunt foarte bune exact pentru aceste ocazii, asa ca de ce sa-ti faci probleme?
casandra spune:
Stiti cumva un forum de discutii in limba engleza, frecventat in special de parintii din Montreal? Mi-e destul de greu sa gasesc resurse locale, si ma gandesc ca m-as descurca mai usor cu un forum local.
Otilia spune:
Continuarea aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30021
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">