Mamica de Mai-Iunie (43)
Raspunsuri - Pagina 8
laureta spune:
BUNA FETELE AM INTRAT SI IO SA VA SALUT SCURT LUNI NE INTERNAM PENTRU ANALIZELE INAINTE DE CEZARIANA.
AM FOST LA ECHO VINERI SI BEBELINA E FOARTE BINE SI MAI ARE CEL MULT O SAPTAMANA DECI DPN PE 18 E DEPARTE FATUCA A CRESCUT BINE SI E GATA DE IESIRE
DECI SAPTAMANA VIITORE CRED CA DEVIN MAMICA
MAMA E LA MINE SUNT ASA DE FERICITA PAPAM NON STOP
VA PUP PE TOATE SI O SA VA TIN LA CURENT CU TOTU
laureta si bebelina 38 de sapt +
Irinusha spune:
Buna fetelor si pupici bb-ilor!
E bine rau cu mama langa - ai dreptate Pietricico :) - dar si cu sotiorul acasa ... de ar fi mereu week-end.
Cris are de trei zile program ca dupa masa de la 4-5 noaptea sa sughite ... si chiar daca doarme noaptea - doamne ajuta! - cand sughita nu poate sa doarma si vrea saracutul. Asa si azi dimineata ... m-am plimbat cu el prin casa pana i-a trecut, si cand i-a trecut nu mai avea somn, eu in schimb picam deja ... Asa ca l-am predat lui Boby - care nu stiu din ce cauza avea ochii cat cepele - si m-am culcat. Pe la 7 fara ceva m-am trezit eu, "barbatii mei" inca treji si am preluat "tura" :) sa doarma Boby.
Nici Cris nu mai doarme toata ziua ... tampenie e ca vrea baiatul program, ca se plictiseste ... deci nu poti sa-l lasi in patut sa se uite pe pereti, ci trebuie sa-l ti in brate, sa te ocupi de el ca altfel urla. Azi insa ne-a aratat ca-i copil precoce - normal, doar e al meu Stateau amandoi "barbatii" lungiti in pat, Boby facea "oaua-oaua-oaua", Cris foarte rusinat si ranjind cu gura pana la urechi raspundea "oaua-oaua" si tot asa ... imi venea sa-i pap pe amandoi. De cateva zile gangure si Cris, dar pana acum facea doar "aaaa", "puh" si "bu" ... si asta cand vorbeai cu el sau cand ne jucam ... asa sa-mi raspunda nu mi s-a intamplat.
Azi l-a schimbat ptr. prima oara si Boby ... si asta dupa o cacuta mare-mare ... eu stateam in pat (imi faceam siesta) si muream de ras ... dar s-a descurcat de minune ... asa ca o sa-l mai las! :) Era mai bine ptr. el sa se prefaca ca nu stie ... asa a "bagat-o pe maneca!".
Cris e mai bine ... il mai doare burtica, insa ieri si azi - pana la aceasta ora - nu a mai avut crize de plans. Doamne ajuta ... i-am mai dat picaturele, insa nu si supozitoare ... poate am scapat, dar nu vreau sa ma bucur prea devreme.
Eu il imbrac sau schimb dupa masa ... sau barem la jumatatea ei ca altfel urla ca din gura de sarpe si dupa, chiar nu se mai opreste usor. Noi nu vomitam ... ii mai curge din gurita ce nu inghitise bine, dar nu asa sa vomite rau. Deci asta e ... insa daca nu primeste sticla la timp, atunci cand o vrea e jale ... urla de zici ca-l omori. E un disperat ... "Desperado" e noul nume de la tati :)
Gata, ca se smirocaie flacaul si sa-i mai dau o pauza lui Boby ca prea profit ca o nesimtita :)
Va pupic dulce !
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
iuliana c spune:
Buna fetelor!Ce mai faceti?
La noi ... si iar asa ca va da-ti seama ca mare lucru nu poti face pe afara.Rares este cumintel si ne-a ascultat sa stea in burtica pana in saptamana 38(in care intru de maine...)si saptamana viitoare la control o sa vedem ce ne spune doc.Eu am mai avut ceva contractii,dar neregulate asa ca nu le-am bagat in seama.
Laureta un gand bun pt. saptamana viitoare cand o sa iti ti bebelina in brate
Eryka cum te simti?
Pupici multi pt. si pt
iuliana & din burtica (36+ sap.)
gabitza_ro spune:
buna fete dragi
eu tot nu am nascut azi am 40+2 zile si bebe se pare ca se lasa ashteptat.sincer nu credeam ca voi ajunge pe plus, dar asta e.
Nu maine, poimaine am programare la spital pentru a discuta inducerea si sincer inca sper sa nu incep cu inducere.
Pupici la toate si ne auzim cu bine!
Gabitza cu bebe dennis din burtika
Nally spune:
Buna fetele!!!
uite am intrat un pic sa vad ce mai faceti! Sebi tot nu e mai bine! de la 9 juma pana la ora asta m-am chinuit cu el sa adoarma si abia dupa ce i-am pus un supozitor si a facut prima serie de cacatz a adormit dus saracu! Mai stau un pic sa tre sa-i schimb scutecul ca il umple pana la refuz de se murdareste si pe hainute daca il las asa!
Azi se duce mama sa se mai intereseze si la farmacie de ceva care sa-l mai ajute! Am incercat cu ceai de musetel si il da pe tot afara!!!!!
Ufff... mama mai zice ca e si asa de agitat ca simte ca se apropie botezul!!! Nici nu mai stiu ce sa zic si de superstitiile astea babesti!
Maine avem o intalmire a fetelor de pe forum care locuiesc in Buzau! Sper numai sa fie vremea frumoasa ca sa putem iesi din casa ca aici a plouat in continuu!!!!!
Va pup si mai intru pe la voi cand mai pot si eu! Deja mi-e dor de calculatorul meu de acasa de la mine cu net la discretie! Dar abia acum ii simt lipsa si imi este greu cand nu pot sa dau refresh si sa vad la o ora doua ce au mai facut fetele frumoasele si bebeii nostrii scumpi!
Eeeei era sa uit !!!! Cand ne apucam de album? Eu am un proiect inceput .. m-am gandit sa punem si o poza a burticilor la inceput si pe urma sa le facem albumul pe luni... prima, a 2 a .... etc!Stati sa vin in bucuresti si sa o postez pe cea facuta lui Sebi! si sa va dati cu parerea daca o facem in acel format sau mai caut altceva... mai veniti si voi cu idei... dar ganditi-va pana atunci ce poze vreti sapuneti! OK?
va pupicesc dulce de tot !!!!
Nally si Sebastian
oanna spune:
Buna fetelor!
Dupa cum am promis am revenit si eu pe forum. Acu despre ce sa va povestesc?! Hai sa o iau cu inceputul :
- 24 mai o zi ca oricare alta din ultimul timp, bb parca putin mai agitat in burtica ca deobicei. Astept sa se faca 16 :30 ca sa mergem la control la nenea doctorul. Pe la ora 17 in sfarsit intram la el. Ecograful ca deobicei in uyltimul timp era stricat iar eu foarte dezamagita mai mai sa nu intru (ca de ce sa-i mai platesc o consultatie daca nu il vad pe bb ?!). Totusi ma gandesc ca mai sunt doar 2 saptamni pana la termen si poate e ultima consultatie si nu am pus la punct nici undetaliu legat de nastere. Intru, ma aseaza pe pat, ma pipaie si apoi imi asculta burta cu o palnie (habar nu am cum se cheama instrumentul) iar apoi verdictul : te internezi ! Eu ma schimb la fata si abia mai apuc sa il intreb de ce. Imi zice ca inimioara lui bb i se pare ca bate mai incet decat normal, dar e posibil ca el sa doarma si pentru mai multa siguranta sa merg la spital sa ma monitorizeze pana a doua zi iar daca e totul ok maine plec acasa. Pe la ora 18 plec de acasa spre spital doar cu o camasa de noapte in geanta dar cu un straniu sentiment ca nu ma intorc fara bb acasa. La spital ma preiau doua asistente care deaj stiau ca vin si imi monteaza un parat pe burta pentru a-mi monitoriza bataile inimii lui bb. Ma vad ca sunt moarta de speriata si imi spun ca totul e perfect. Intre timp apare si doctorul (care e seful sectiei) se uita si el la aparat si decide : te operam ! Va dati seama ca totul s-a derulat atat de repede incat nu mai stiu decat ca la ora 19 :20 s-a nascut puiutul meu. Am inteles ca avea cordonul in jurul gataului iar BCF era 130 in loc de 140. Pe masa de operatie am fost mereu constienta (chiar am si vorbit cu anestezistul si cu medicul care ma opera) iar la un moment dat m-au apucat rau de tot frisoanele, de nu credeam ca un om poate sa tremure in halul ala. Tot ce pot sa mai spun e ca ii sunt recunoscatoare doctorului ca si-a dat seama la timp ca ceva nu e in regula si a intervenit pana nu a fost prea tarziu. BB a stat doua zile la incubator, mis-a spus ca s-a adaptat mai greu pentru ca a avut cordonul ala blestemat infasurat in jurul gatului si pentru ca ca s-a intervenit fara ca travaliu sa fie decalnsat pe cale naturala. Nu va mai povestesc cum a fost in spital si va spun doar atat : nu chiar asa de rau cum ma asteptam, dar asta poate si pentru ca am fost atenta cu toata lumea pe acolo sau/si pentru ca am fost pacienta « sefului » de care la toti le era frica . (de ex : din trei cezariene cate eram intr-un salon numai mie mi s-a adus gheata pana cand nu am mai vrut eu).
- Acum suntem acasa, maine avem o saptamana, iar cea mai mare problema e alimentatia la san. Nu am suficient lapte iar Codrin e un mancacios si jumatate. Acum papa cam 100 de ml la masa : 40 de la mine si 60 din biberon. Am trecut de faza depresiva ca nu am suficient lapte si ca nu sunt o mama buna daca nu imi pot hrani copilul. Bine ca s-a inventat laptele praf ! In rest ca si voi: ne luptam cu colicile, nu ne place sa ragaiim dupa masa si de aia mai si varsam, dam o gramada de parturi, nu am plans la prima baita si nu vrem sa dormim deloc dimineata intre 9-12. Pe mine ma apuca din cand in cand plansul mai ales cand sunt singura acasa si copilul plange iar eu nu mai stiu ce sa-i mai fac. Iar cel mai tare me exaspereaza ca se trezeste din 3 in 3 ore pentru a manca, mai ales noaptea.
- Eu mi-am revenit bine dupa operatie : am dat jos cam 10 kg pana acum, am ramas cu ceva burtica dar care scade si ea vazand cu ochii, nu am dureri de cap dupa anestezie si de cateva zile nici lohii (uracioase mai sunt).
Hai ca am scris un roman ! Cam asta ar fi cu noi ! Mai revin cand mai am timp !
Oanna si BB Codrin,( n.24.05.2004)
Cady spune:
Salutare la toata lumea,
Am reusit si eu sa ma mai apropi de calculator. Imi cer scuze ca nu am mai intrat pe aici. Am observat sa s-au intamplat multe.
Intre timp am nascut si eu, mai exact pe 26 mai la ora 14:15, prin cezariana, dupa un travaliu de mai bine de 12 ore. Marti pe 25 mai mi s-au fisurat membranele si am inceput sa pierd lichid. M-am internat seara pe la 8. Pe la 2 noaptea s-au rupt de tot. Travaliul mi-a fost indus, si au inceput chinurile cu dilatarea. Colul se stergea, dar nu se dilata. Plus ca bebe nu vroia sa coboare de nici un fel. Dupa manevre sustinute ce au tinut pana pe 26 mai la ora 13, moasele au constatat ca bebe nu are sanse sa iasa normal pentru ca e cu capul in jos, dar nu in prezentatia corecta. Asa ca s-a decis cezariana. Cam asa e pe scurt povestea nasterii lui Rares Andrei. 3.550 kg, 50.5 cm, scor Apgar 9, apoi 10.
Partea cea mai buna a fost ca l-am avut alaturi de mine in timpul travaliului pe sotul meu, care mi-a fost un sprijin real.
Acum suntem cu totii acasa de sambata trecuta si incercam sa facem un program pentru cel mic. Nu stiu cum e la voi ,dar Rares al meu doarme in jur de 4 ore intre mese. Cel mai bine doarme ziua, iar seara avem un concert de vreo ora, cat sa ne trezeasca de tot. Seara daca ar putea ar manca non-stop, sau cel putin ar dormi cu sanul in gura. Cu suzeta nu l-am pacalit, asa ca dupa ce mananca il lasam sa isi faca numarul, dupa care adoarme de nici nu mai stim ca avem copil in casa.
Noi inca nu am iesit la plimbare, pentru ca medicul pediatru ne-a recomandat sa mai asteptam. Cei de la Municipal ne-au spus ca e chiar indicat sa iesim la plimbare cat mai repede. Nici nu mai stiu ce sa cred. Oricum astept sa se faca vremea mai buna si o sa iesim si noi cate putin. Poate asa isi mai regleaza si programul.
O rugaminte am si eu, sa ma treceti si pe mine in listuta. Pupici si mii de multumiri.
Cady si Rares Andrei
iuliana c spune:
Buna fetelor!
Candy felicitari sa iti traiasca bb Rares Andrei si refacere usoara!
Oanna multumim ca ne-ai impartasit experienta ta
Nally sa ne povestesti cum a fost intalnirea mamicilor din Buzau.
Gabitza iti inteleg temerile si nelinistea...fi optimista ca totul se va incheia cu bine!
Noi suntem bine.Am programare la control taman vineri si sunt cam nerabdatoare.
Pupici pt si
iuliana & din burtica (37+ sap.)
monet spune:
oanna, felicitari pentru bebe codrin! sa va traiasca!
din ce scrii tu acolo, cum e viata 'dupa' ce bebe a iesit, sa stii ca ma recunosc in cuvintele tale. orice 'greu' simti ca te loveste, fii sigura ca va trece, nu trebuie decit sa te uiti la comoara ta si totul e iara bine! sa il pui pe codrin la tzitzi des, asa, cu ajutorul lui dumnezeu, ti se mareste productia de lapte. nu stiu daca ai citit prin ce nacazuri am trecut eu (bebe nu suge/nu trage bine tzitzicu si de-aia laptele meu practic nu s-a instalat ca lumea, eu ma pompez de fiecare data - in primele 4 saptamini, cam de 7 ori in 24 de ore (m-a omorit!:)), acum, in ultimele 2 saptamini, doar de vreo 5 ori, max 6, ca nu mai pot nici eu, tot cu pompa asta.... o tot pun pe bebe la tzitzi, dar ea ma foloseste ca suzeta, na, ce sa-i faci!), dar de obicei - si le poti intreba pe toate fetele aici - totul decurge frumos si normal, lapticu vine daca bebe suge si asa mai departe. sa nu plingi, ca bebe simte starea ta. si nu conteaza cit lapte vine, da-i-l ca-i foarte bun pentru el - in rest, cit si cind trebuie, suplimenteaza-i cu lapte praf, ca trebuie sa creasca mare bebe!!:)
cady, felicitari si tie! sa va traiasca feciorul!! saracuta de tine, atitea ore in travaliu...of-of... lasa ca totul e bine acum!
pietricico, ceaiul i-l dau lui lia cam dupa prinz, la prima masa de dupa-amiaza:). daca am scris ca i-l dau dimineata, am gresit....:). si daca o vad ca se chinuie cu pirtzuletzele, atunci ii mai dau un pic. cam asa.
sper ca sinteti toate bine si ca ati avut un weekend frumos. noi am fost tare ocupati:) - am fost ieri la inca un botez la biserica romaneasca aici, apoi la petrecerea de dupa, ca la un picnic, afara, ca a fost vreme fantastic de frumoasa. simbata ne-am plimbat prin parc. vineri am fost la controlul ginecologic si mi-au spus ca lohiile uneori pot dura si 12 saptamini!!! la mine am crezut ca s-au terminat, dar dupa ce m-am apucat de exercitii ca sa-mi evaporez suncile, am inceput din nou sa patez tamponelul....of. in rest, cu pompa, cu pompa... dar bebe creste vazind cu ochii, a pus deja mai bine de un kil jumate de cind pierduse initial, deci cam de 5 saptamini si e la aproape 4.5 kg:). dormim bine noaptea; uneori se scoala doar pe la 5 (dupa ce o culc la 12), dar dimineata nu mai vrea sa doarma deloc - chiar cind mi-e mie somnul cel mai dulce (daca se scoala oricind intre 5 si 7, n-o mai pot adormi pina la prinz!). dupa-masa doarme bine - pentru ca, de obicei facem plimbari si alea-i plac grozav:). seara incercam s-o tinem treaza intre 8 si 11-12, ca sa doarma bine noaptea cind si noua ne e soooomn!
cam atit. va pupam pe toate si mai asteptam, vesti - ma duc acuma sa mai lucrez la nesuferita aia de teza - ca parca n-o sa scap in veci de ea....urita mi-e...ptiu!
pupici!!
mona si lia.
Anculina spune:
Va pup pe toate! Am reusit sa mai intru si eu! Fetele, noi avem 12 zile si la 10 zle ne-a cazut buricutul.La voi cum arata? La noi arata ca un nodulet roz scos afara si nu stiu daca asa trebuie.Cum stiti daca aveti lapte suficient? Eu ii dau si ceiuc pt colici pe timpul zilei si nu stiu cum sa imi dau seama daca am destul lapte.Bubulina mea incepe sa manance cu pofta, apoi adoarme la tatica si daca i-o scot din gura si vreau s-o pun in patut se agita, cauta iar tatica cu gurita si se trezeste si o luam de la capat, iar papa, iar adoarme, tot asa, eu sunt suzeta ambulanta? Asa ca sedinta de supt la noi dureazasio ora, dar eu nu stiu cat mananca ea efectiv din tot timpul asta.Si daca doarme si apoi o iau de la tatica si ea nu e satula? Ce solutii aveti voi? Ii dau suzeta, dar se pacaleste cu ea cateva secunde, apoi face diferenta si cauta ca disperata tatica, de zici ca de-abia a inceput sedinta de supt, pe cand noi ne jucam de-a dormitul si mancatul de o ora...Mi-am luat si eu para de-aia pt san ca am avut o problema cu un nodul la un san, dar nu imi place sa o folosesc. Sa ma mulg eu singura mereu pt fiecare masa ca sa vad cat laptic iese? Cah! Mai vorbim cand mai pot sa intru! Voi mai aveti timp de voi? Sa va dati si voi cu o crema pe corp etc ? Va pupic dulce pe toate si vorbim!