Mamica de Mai-Iunie (43)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Tot eu sunt! Am uitat cate ceva si cum asta mica doarme, am zis sa profit acum,ca nu stiu cand mai prind timp sa stau la calculator!Noua ne-azis dr sa o scoatem cate 5,10 minute la geam cateva zile si apoi afara! Iar afara la inceput doar putin, vreo 15 minute! Ce parere aveti? Voi in a cata zi i-ati scos? Cat timp? Mie mai imi curge doar putin ceva rozaliu,asa, si doar la un efort putin mai mare! Ce stiti, cand ma pot suipe bicicleta?( medicinala) (Am cezariana) Mai e vreuna cu cezariana care a mers pe bicicleta dupa nastere? La cat timp? A mea baga la greu ceiuc in ea. I-l pun in biberon si ii bag in ceiuc si gluconat de calciu care trebuie sa ii dau o jumatate de fiola pe zi timp de 10 zile. I-l bag in ceiuc si i-l dau cu biberonul. Trage fatamea den-are aer! Daca nu i l-as scoate eu, ar fi in stare sa bea tot ceiucul deodata! Si la supt cu biberonul nu adoarme! Sa vedeti ce treaza si atenta sta! Doar tatica mea e somnifer? Si ma gandesc: de ce bea cu atatapofta ceiuc? Daca nu suge suficient laptic de la mine? Ca ea adoarme si eu nu-mi dau seama daca a mancat suficient! Si apoi cand o trezesc, cauta tatica ca disperata! Of! Ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Buna fetele!

Cady, felicitari, bine ca a trecut ce a gast greu. Sa va bucurati de puiul vostru, sa creasca mare si sanatos, sa fie fericit!
Anculina, o sa iti spun si eu ce mi s-a spus si mie. Cica sa lasi copilul la fiecare san doar cate 15 minute. Daca nu se satura inseamna ca inca nu e laptic destul si trebuie sa ii dai supliment. Da neaparat sa o pui intai la san , apoi abia suplimentul, altfel s-ar putea sa refuze sanul treptat, ca e mai usor cu biberonul (tetina sa aiba gaura mica, apropos).Si sa o pui des la san, la 3 ore sau si la 2 daca cere.
Eu nu stiam cat ii ajunge si pateam ca tine. Acum pare ca s-a mai reglat si am scazut cantitatea de completare cu sticluta.

Fetele au inceput colicile. Seara se strange si plange, singura consolare e sa stea cu burtica pe burica mera, asa adoarme in final. Eu beau ceai de colici, da vad ca tot n-am scapat. Poate ar fi mai rau daca n-as bea?

Ieri, adica la 9 zile ne-a cazut buricelul. Anculina, asa arata si la noi, doar ca intr-o parte mai are ceva galben mai umed. Da vad ca nu supureaza.

Nally, ati rezolvat ceva cu constipatia? Pupic lui Sebi.

Pupici, tare greu e sa scrii cu o mana... Ma duc sa prind putin somn pana se scoala bebelica.

Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Buna fetele,

Ce mai ziceti, ce mai faceti? A fost cam linistit week-endul, mare tacere pe-aici. Fetele din Romania au fost preocupate de vot cred

Pietricica a mea a facut eritem alergic, nu stiu daca e acelasi lucru cu acneea noului nascut, oricum cam asa arata.

Laureta, asteptam vesti. Acum esti internata probabil, asa ca iti doresc nastere usoara!!!

Irinusha ce mai face fomistul? Stai linistita cu sughitul, a mea sughite aproape la fiecare masa, dupa ce da aerul afara (in cazul in care reuseste asta). La mine solutia este sa o pun la san...Tu poti sa il tii in sus sa elimine aerul.

Gabitza mult succes. Poate nu ajungi totusi la inducere.

Nally imi pare rau pentru Sebi. Mi-am adus aminte o metoda care ajuta la . Cand il schimbi, ii flexezi piciorusele cu genunchii spre burta de cateva ori. II ajuta foarte mult. Ieri vroiam sa ma dau desteapta lui tati si i-am aratat faza, dar dupa ce o spalasem la fundulet pe Uca si mi-a mai servit unul

Oanna
ce frumos ai povestit!!! In legatura cu lapticul incearca sa ii dai cat mai putin completare lui Codrin, cu cat suge mai mult la san, cu atat o sa ai mai mult lapte. Sa stii ca si a mea a cam facut foamea in maternitate pana mi s-a instalat laptele, dar acolo nu prea le dadea nimic de mancare, tocmai ca sa ii oblige sa suga si astfel mamicile aveau lapte cand plecat (si asta cu cezariana). Eu zic sa zici "Merci" ca se trezeste din 3 in 3 ore, ca la noi se trezeste si la 30 min si la 1 h si cere tzitzi. Hai ca trece si perioada asta de acomodare si o sa vezi ce bine o sa fie.

Cady felicitari! Sa iti traiasca Rares si sa iti aduca numai bucurii!!!

Mona, mey dar tare petrecarete mai sunteti voi. Numai in botezuri o tineti.

Anculina nu iti mai face griji ca nu ai destul laptic. Daca ia in greutate e ok. Poate ii place ei ceiutul de colici, nu inseamna ca nu se satura cu lapticul. Sa stii ca acelasi lucru facem si noi. BB suge in primele 15 minute dupoa care se rasfata si sta la tzitzi. Eu cateodata o tin cate o ora si jumatate pana se hotaraste sa adoarma. Daca ai citit din ce am mai postat eu, aceeasi problema o am. Si eu am incercat cu suzi, dar nu o pacalesc deloc. Ma bucur ca ai scapat si tu de nodul, si eu am scapat de el. Cu iesitul afara noi am iesit in a 10-a zi si am stat o ora si jumatate ca tare ne-a placut. Acum cand este frumos afara iesim imediat si stam 2-3h. Copilul poate fi scos afara oricat, numai sa fie imbracat adecvat.

Fetele cu lapticul va spun si eu ceva, dar nu va suparati. Nu va mai stresati atat, ca mai rau le faceti BB-lusilor si cu cat va stresati mai mult cu atat productia scade. Pur si simplu puneti BB-lusii la tzitzi si dati-le san la cerere, cat vor ei. In timp o sa ajungeti la un "compromis" cu BB-lusii, o sa va invatati unii cu altii si o sa vedeti ce bine este. Cu cat le dati completare, cu atat productia scade. Puteti sa cititi si subiectul cu Help Line Alaptarea de la Femina Intim (mai ales prima parte). Pentru mine este o placere sa alaptez, chiar daca stau cate 1 ora cu ea la san si ma tine pe post de suzeta.

Si la noi au venit uratii de colici si nu ne lasa sa dormim. Azi i-am luat si Debridat, am inteles ca este bun. La noi e un cerc vicios, adica nu se calmeaza decat la san (acolo se simte ea bine) si daca o pun la san, mai rau se umfla in burtica...In rest suntem bine, ne-a cantarit tanti dr. azi si avem 4.700gr!!! Suntem o grasa (de fapt 2 grase ).
Cred ca nu am uitat sa va spun nimic in lungul roman pe care l-am scris. Pupici

Madutza si Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Buna Mamici, Bb-ici si Burtici!

Cady, felicitari si refacere usoara!!! Sa va traiasca puiutzul si sa va faca fericiti!

Si noi pe baricade ... tocmai cand am crezut ca am trecut si peste faza cu colicile, au aparut azi in forta inapoi. Toata ziua m-a tinut intr-o smiorocaiala ... dupa ce a venit tati i l-am plasat si tocmai imi spune ce copil cuminte avem ... asta dupa ce i-am mai dat eu SabSimplex ca disperasem. S-ar putea sa ma simta si el ca sunt agitata ... dar e tare nasol sa il ti in brate si sa nu stii ce sa-i faci sa-i treaca ... si asta mai toata ziua.... si sa ma vedeti cum fac curat si mancare cu el intr-o mana. Azi mi-am luat de la Ebay o chestie din aia de tinut bb-le la piept ... nu-i port-bb ca din ala am, dar e Cris prea mic si sta chircit in el ... asa ca mi-am luat un fel de esarfa, cum port sud-americanii ... ei, o sa fac o poza cand o s-o am. Sper ca asa o sa fiu si eu mai libera si Cris mai linistit ... de abia astept s-o primesc.

Pietricico, si Cris a facut acneea bblusilor. De fapt am mai scris eu pe aici ca are bubitze pe fata ... i-au trecut si au aparut din nou ... ii trec unii, apar altii in alta parte si tot asa ... suntem in plina pubetate ;) Cica trec de la sine si nu trebuie facut nimic ... eu una asa fac. Sunt hormonii nostri, pe care ii elimina prin felul asta bb-le. Cris mai are si tzatzelele umflate ... inca ... cred ca a avut ma-sa prea multi hormoni in curisor si acum trage saracutzul Cris.

Madutza, saru'mana de incurajare ... tampenia e ca dupa ce sughita nu mai are chef de somn ... si asta de la 4-5 dimineata. E exact ca Lia Monei ... dimineata nu prea doarme ... ar fi Ok de la 7 asa, dar de la 4 e f. obositor ptr. noi ... ca nici nu sta cuminte sa se uite pe pereti ...

Mona, pupici Liei cumintica ... mai, dar asa imi place ca nu-ti face nici o problemutza ... ma uit cu jind la tine ... ah, si am vazut pozele noi ... mi-au placut cele cu tine si Lia in patut ... tu, dormind tun si ea de veghe ... cred ca te pazea ;) Si noi dormim asa, doar ca lui Cris ii place pe pieptul meu si cand se plictiseste doarme nas in nas cu sanii mei (de obicei goi ca sa ne simtim :)) ... barem atat, daca nu are parte de ei altfel. Si zici ca ti-a zambit ... vreau si eu! Si Cris e un zambaret - zambeste chiar intre doua crampe - dar nu ne zambeste inca noua special ... dar zambeste cand vorbesti cu el ... duminica dimineata l-am luat in pat intre noi, noi cu cafeluta si cu discutii cu Cris ... ceva de genul: "oaka-oaka", "bi-bi-bi" ... iar Cris era cu gura pana la urechi si incerca din rasputeri sa raspuna si el ... Ai dreptate, iti trece tot! :)

Va pupic, trec la datorie ca s-a plictisit Boby! O noapte buna!

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza_ro spune:

buna fete dragi
azi e ziua Z, deci va fi inducere si acum imi tot pregatesc de zor bagajelul.

Sa aveti grija de voi si ne auzim cand vin de la spital.Pupici la toate!

Gabitza cu bebe dennis din burtika

Mergi la inceput

Nastere usoara Gabitza! Tot binele din lume ptr. tine si burtika ta! Asteptam sa ne dai de veste si sa ne spui ca totul a fost bine si voi doi sunteti sanatosi!!! Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Buna, fetele mamicile :))

doarme printesa mea, asa ca profit nitel,ca ieri eram ca un zombie,nu dormise toata noaptea,cu colicii astia, si apoi i se facea foame si tot mancand din 2 in 2 ore, plus ragaitul :) de rigoare, etc uite asa s-a dus noaptea si a 2-a zi, la fel, ca fatuca mea doarme uneori mai putin decat mine, mie imi cad ochii in gura si ea se uita pe pereti, asta daca nu se plictiseste si plange.
azi noapte insa, am reusit sa dormim nitel, desi am avut iar colici, dar nu s-au intins pe toata noaptea.
si eu ma intreb uneori de am lapte suficient, de fapt si somnul conteaza, iri cand nu dorm, se vede, pt ca in ultima saptamana Ingrid a luat f putin in greutate, si acum joi iara vine asistenta sociala sau cum s-o chema, s-o cantareasca(aici vine numai 1 data pe luna,da' la noi vine acu a 3-a oara special s-o cantareasca numa*)- si daca iar n-a luat satisfacator, poate suplimentam cu lapte praf,sa vedem. Oricum incerc sa mananc macar, sau macar sa beau lichide multe, ca nu se stie cu somnul,cand si cat apuc...
Mona draga, deci tu ii dai ceiut Liei la pranz, si apoi uneori dupa masa,pricepui bine? Si are efect asa?Deci Lia ta e fata cuminte si nu se mai plange de colici? Eu tot nu m-am lamurit daca e vreo regula pt cum se da ceaiul asta, inainte,dupa masa, dimineata,seara,etc.
Eu ii dau cum imi vine,adica incerc variante sa vad cum e mai bine, inainte de masa, dupa masa... Uneori are efect, uneori nu, oricum nu-i dau mult, ii dau cu o seringa pt vitamine,si e f putin ,ca si ea ii mica.
Oricum colicii astia is nesuferiti tare. Si am observat ca daca ii dau sa pape mai devreme de 2 ore, daca ii e foame,incepe sa tipe de colici.
Irinusha, stiu cand ziceai tu de cosurile aparute lui Cris si legate de hormoni, numa ca io pricepusem ca-s putine cosuri,pe ici-colo.Oricum acum pe frunte i-au trecut, mai sunt pe sub obrajori.
Uite noi pana acum n-am iesit cu ea afara pe strada, numai afara in gradina a stat, in carut. Acum ma intreb, cand ies cu ea pe strada, trebe sa pun ceva s-o protejeze de soare? Voi cum faceti,cand ii scoateti la plimbare?
Irinel, la mine,daca beau ceai de colici,n-are treaba cu bebe, adica tre sa-i dau ei ceaiul, sa aiba ceva efect, altfel nu merge.
Cu buricul, noua ne-a cazut fix de ziua lui tati, adica la 17 zile. Eu am facut dupa metoda veche, de a nu face baie copilului (desi in maternitate a facut baie, poate de asta a si intarziat sa cada)- adica acasa nu i-am facut baie, dpar am spalat-o cu ceai de musetel si ulei de masline, am protejat buricul cu un pansament si cand a cazut, tare frumos arata ,uscat si curat, zau,mai mare dragul.
voi va infasati bebeii? pe mine ma bate un gand asa, macar cand si cand, sa incerc,ca parca nu-mi prea place cand o iau in brate si sta gheboasa, ma gandesc la coloana lor,la spatele lor, si la capul lor, voi ce ziceti? Cica macar seara, ca dorm mai bine.
Irinusha, deci l-ai pus pe Cris in patutul lui, acum, si doarme acolo,am inteles din mesajul tau?

in final, Oana, felicitari pt bebe, sa-ti traiasca!
Gabitza, tin pumnii, sa fie totul bine si sa te bucuri curand de bebe!
va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana c spune:

Nastere usoara Gabitza si sa vi acasa cu un bb Dennis sanatos si mancacios !!!

iuliana & din burtica (37+ sap.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Gabitza, nastere usoara! Te asteptam cu bebele tau drag sa ne povestesti cum a fost. Pupici

Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)

Mergi la inceput

Ah, Pietricico, imi pare rau ca esti obosita ... te pot intelege ca si eu am nopti cand fac ture prin casa si tot nu adoarme Cris si il vad ca il doare ... Asta e, cica trece dupa luna a-4-a ... sa speram, ca si eu sunt moarta de somn ... noaptea cand ii fac laptic (de fapt pun doar apa in sticlute ca le pregatesc de seara ca altfel cine stie cat lapte praf as pune in ele de atata somn) merg prin casa ca un somnambul ... ma mir ca gasesc drumul in bucatarie.
Azi mi-am luat Lefax (sfat de la Tinatache de pe Forum) si pe prospect scria si cateva trick-uri contra colicilor: ceai intre mese ca sa fie ca un pansament ptr. stomacel, masaje pe burtica (cum merge ceasul), caldura pe burtica, si tinuti pe burta (dar lui Cris nu-i place cand il doare rau). Eu pun Lefax.ul acum in laptic, dar daca alaptati se da inainte ... pur si simplu nu ma mai iau dupa toti ca-i chimie, etc. ... mai bine ii merge copilului bine decat sa-l fac Bio-fan ... vorba Cristinei (Tinatache) si ea si-a facut copiii mari cu chestii din astea.
Cosuletii sunt cam peste tot acum ... rau pe fata (pana si pe urechi) si pe piept ... mai apar cativa pe manite, pe picioruse ... dar cum ziceam, nu-i rau ... si nu cred ca-i doare, ca al meu nu se crispeaza cand il mangai... dar nu te juca la ei, lasa-i asa. O data si o data or trece ...
Eu il scot pe Cris afara, ba ieri l-am tinut pe balcon la soare in putulica goala ... mama, ce-i place gol, un nudist inrait ;) ... dar nu mult timp ca m-am gandit tot asa la pielicica ... asa ca l-am acoperit. Dar mama imi povestea ca eu am stat ca bb toata vara in curte, in carucior la soare ... si nu am si nici nu am avut probleme cu pielea. Lui Cris ii place, deci o sa-l mai tin, dar incerc sa nu exagerez. Daca ai gradina cred ca-i bine asa ... numai ca lui Cris ii place in miscare, asa zdrancinat ... daca ma opresc se scoala ca un bulangiu.

Irinel, imi pare rau ca are Strumfuletu' probleme ... vezi ce i-am scris Piertricicii, poate se potrivesc si ptr. voi. Pupici dulci pe burtica dureroasa!

Ah, si uitam mereu fetelor, mie mi s-a spus in maternitate ca atat timp cat dau san sa nu mananc lactate ... nu stiu ce fac la lapte, dar parca faceau si colici ... nu mai stiu, dar important e ca sa nu mancati lactate in nici o forma ... sau barem nu prea multe.

Cred ca daca ne mai vaitam mult pe aici, o sa speriem de tot pe "Burticile" ramase ... cine stie, poate asa speriate or sa se razgandeasca si nu or sa nasca ... ca sa vedeti ce nedormita sunt :)
Va pupic, ma duc sa-mi schimb lucrurile in sifonier ... ca a venit vara si noi tot lucrurile de iarna avem in sifoniere ... ihh, ce nu-mi place!

Mergi la inceput