Mamica de Mai-Iunie (43)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nally spune:

Maria eu deja am cumparat o pereche de pantaloni, cei dinainte de nastere imi sunt mici iar cei din timpul sarcinii imi cad dopa minii, asa ca am hotarat sa-mi iau ceva pe masura mai ales ca se apropie botezul si nu mai aveam ceva sa pun pe mine!!!Din tot ce mi-am luat cel mai mult imi plac papucii care sunt visinii din piele naturala matritata cu model de sarpe si lacuita!!! nu stiu daca se intellege ce am vrut sa spun dar sunt bestiali!!!! Acum vreau sa ma duc sa iau si o geanta in acelasi ton ca nu am cu ce sa-i combin! sper sa gasesc caci azi plec la buzau si ma mai intorc pe 14 acasa! AAA si vreau sa zic ca am descoperit ca nu imi mai place cum imi sta in fuste! zici ca sunt de bdaproste cu soldurile pe care le-am facut!!! Incerc totusi sa trec peste acest pitic, caci tati e innebunit sa ma vada la fusta si toc!
Am sa incerc si cu ceai de musetel... imi pare rau ca nu am vazut mesajul inainte sa-i mai bag un supozitor!!!
Monet mercic pentru gandul bun! eu oricum ii dau sa pape fff des! am ajuns sa cred ca nu am lappte suficient asa de mancau e!!!! si tot degeaba!!!
Irinel pai doctora mi l-a constipat!!!! Daca ma duc la ea ma iau la si-i dau !!!!!
pupici!!!!

Nally si Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna spune:

Buna mamici si burtici!

Probabil ca va intrebati unde am disparut asa ca magarul in noapte! Ei hai sa va dau vestea cea mare: pe 24 mai , ora 19:20 a venit pe lume Codrin Ionut, 3,950 Kg si 53 de cm. A fost oeratie cezariana la urgenta efectuata pentru ca bb avea cordonul in jurul gatului!!!!!!!!! A cam speriat-o el pe mama dar acum suntem acasa de marti la pranz si incercam sa ne obisnuim unul cu altul! Asta era vestea cea mare! Eu am cam ramas in urma cu ce s-a intamplat pe aici dar incerc sa recuperez si cand pot am sa revin cu detalii.
Oanna si bb Codrin (24.05.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Buna fetilii ;) ... si pupici bb-ilor!

Mai, ce bine e cu mama acasa ... am si eu putin repauz, cu toate ca mai am treaba am furat putin timp sa stau de vorba cu voi ... barem asa il stiu pe Cris bine ingrijit. A fost mama la mine pe la 8 fara ceva ... cred ca s-a sculat pe la 6 ca sa ajunga asa devrem sa-si vada nepotul ... si prima vorba a fost: Ce mare s-a facut! si asta dupa o saptamana :) ... deci crestem!

Nally, nu vreau sa ma bag ca musca-n lapte (sau in alta parte ;)), dar mie mi s-a spus ca sa nu-i dau mai mult de 15 picaturi de Sab Simplex pe zi. Nu stiu ce sa-ti spun, dar mie mi se par mult la o singura masa ... bine, tu faci cum crezi, eu am vrut sa-ti spun ce mi s-a spus mie. Eu una ii dau pe suzete cate 2-3 picaturi cand face scandal si cand il vad eu ca il doare ... si Doamne ajuta, vad ca-i mai bine. Seara mai face crize ... cine stie, poate isi revine. Ptiu, ptiu, ptiu sa nu ma bucur prea devreme.
Cat despre ceai, nu inteleg de ce te complici atat cat esti langa sursa. La Plafar se gaseste un ceai inticolici ptr. copii, care are in el: musetel, coriandru, menta, fenicol ... arata f. bine si este natural. Presupun ca si cel instant e bun, dar e din extracte pe cand cel de la Plafar e natural. Eu dau comanda in tara ptr. cel romanesc si voi luati straine ... zau daca mai inteleg ceva ... dar gata, nu ma mai bag ca o sa ma bateti ... Si da-i doctoritei si din patea mea un pumn :) ... doar se stie ce scaunul unui bb hranit la san e mai moale ... ce naiba vrea?

Mona, deci si tu te cam chinui cu sticluta ... am sperat ca-mi spui alte modalitati ... ei, mai vedem noi. Eu mai mi-am laut un termos de tinut sticluta in el si l-am aruncat dupa ce l-am folosit prima oara ... asa de bun a fost. Dar poate gasim ceva mai bun ... pana atunci ma chinui cu apa din termos ca eu aici nu gasesc asa repede un robinet cu apa fierbinte. Nemtii sunt cam saraci in WC-uri publice ... daca le gasesti mai bine nu intri de mizerie, iar la apa calda doar visezi ... ce sa mai, suntem in occident ;)

Irinel, stai calma si nu te speria din orice ... asta iti spun tocmai eu, care la orice nimic fugeam la mama alarmata foc ... iti garantez ca cu timpul o sa te inveti sa ramai calma si sa faci ce-ti spune inima si instinctul de mama. Ah, si sa nu mai uit, buricutul i-a picat la o saptamana ... dar poate seamana cu mine si e mai grabit din fire :)

Iuliana, saru'mana de compliment si de urari. O dulcica ca intotdeauna. Pupici dulci lui Raresi! ... poate poate sa-i dea tati din partea mea :)

Oanna, sa-ti traiasca minunea! Tie refacere grabnica! Sper sa poti intra mai des pe la noi sa ne povestesti cum te simti si descurci ca mamica! PUpici!

Hi,hi ... am crezut ca halucinez :) Eu una am slabit ca. 13 kg - 6-7 dupa sarcina, restul dupa problemele mele - deci ptr. proportiile mele e o minune asta. Insa am bagat de seama ca sunt mai lata in solduri ... si am tacut chitic si nu i-am spus nimic lui Boby sa nu-i stric imaginea ... acum e tare incantat de sotia lui slabutza (eu zic doar: mai slabutza) si inumara zilele cand are din nou voie (hi-hi, stiti voi ce . Dar m-am mai linistit sa citesc ca si voi va "chinuiti" cu acelas fenomen ... oare o sa mai "dam inapoi"?
Si apropos, voi - cele cu nasterile prin aprilie - ati inceput iar "activitatile" amoroase? Noi mai avem 2 saptamani pana mergem la doctor sa vedem cum stau lucrurile si deja imi e groaza cum o sa fie ... nu ca nu as vrea, dar parca imi e frica de dureri. Hai, incurajati-ma ca mai am putin ;)

Si alta intrebare: in iulie incepem cu vaccinurile (parca difterie, tuse magareasca, HIB - nu stiu ce e, dar o sa intreb- Hepatita B, polio) si ptr. ca avem de gand sa mergem cu copilul in tara, eu m-am gandit sa-i fac si ptr. hepatita A. Noi - parintii- am facut-o amandoi (eu luata de la o prietena de joaca ca copil, Boby luata de la o cafea in gara Brasov ca adult), nu-i grea, dar ramai cu ficatul sensibil. Doctora mi-a spus ca e imun pe toata viata, iar toata familia a fost de acord cu decizia mea. Voi ce ziceti? Facem bine?

Gata, trec si eu la treaba! Va pupicesc si poate mai intru!

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana c spune:

Buna fetelor!
Oanna bine ai venit acasa Sa iti traiasca flacaul si refacere usoara!
Mamicilor eu am citit ce ati vorbit voi de colici,kg si marimea soldurilor,dar sunt ,deocamdata, in postura de a ma informa,doar...
Eu ma simt bine,azi iar m-am plimbat putin si Rares nu a avut nimic de protestat.

iuliana & din burtica (36+ sap.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Buna fetele,

Ati avut ceva chef de vorba azi....Eu ma simt obosita, ca saptamana asta nu am mai dormit in timpul zilei, si somnul de noapte nu imi ajunge.

Nally transmite-i doctoritei pt. faza cu Smecta si ceiul de menta!!! Tu poti sa-l tii pe Sebi 30 minute treaz pana la masa??? A mea daca nu ii dau tzitzi in 10 minute m-am ras. A propos am cumparat suzi in seara asta sa i-o mai dau inainte de culcare. Sunt curioasa cum o primeste. Ai incercat sa ii dai ceai de musetel lui Sebi?

Irinel, la noi a cazut buricutul in a 9-a zi.

Christina eu nu i-am dat ceiut de colici intr-o anumita zi, ci cand am vazut ca o doare burtica.

Gabitza, nimic nimic azi?

Maria m-au distrat mesajele tale scurte...mai stiu eu pe cineva

Iuliana bun bebe ai daca ii place la plimbarica si nu zice nimic.

Oanna, felicitari penrtu Ionut!!!!

Irinusha
, si zici ca e bine cu mama acasa? Cum se intelege Cris cu dansa? Felicitari pentru kg!!! Mai tii minte pariul pe care il pusesem?

Eu azi am avut o zi destul de grea. Mi-a varsat Uca branzica iar...M-am speriat ca s-a intamplat in timp ce dormea, noroc ca eram langa ea si am ridicat-o repede in sus. Acum ma felicit ca o culc cu capul intr-o parte. Inca nu mi-am revenit din soc. A varsat foarte, foarte mult si tasnea din ea ca din fantana arteziana, dupa care a ramas blana in bratele mele. M-a cam busit plansul si am chemat o vecina care m-a mai scos din starea aia si m-a ajutat sa curat ca umpluse patutul, pe mine, pe ea....Deocamdata nu stiu care este cauza, cel mai probabil faptul ca a mancat iar mult si a amestecat lapte vechi cu nou. I-am luat suzeta (nu i-am dat-o inca) sa ii mai dau cand vrea sa manance in nestire. O alta cauza poate fi faptul ca mi-am dat cu glicerina boraxata pe sfarc inainte de supt, ca sa ii curete gurita si nu prea i-a placut. Toata lumea spune sa ma linistesc atat timp cat nu varsa de mai multe ori intr-o zi...ca se mai intampla la bebelusi....dar eu sunt terminata. Ma simt si foarte obosita (cred ca am mai scris asta deja) si imi vine sa plang, dar ma abtin. Eh, poate maine dimineatza imi revin....

Azi mi-a adus aminte mama ca trebuie sa ma gandesc si la botez...ufff, asta inseamna sa imi iau si ceva de imbracat...si sa ma gandesc la pregatiri. Cred ca vom face botezul la o vila la Breaza, gen picnic.

Nu stiu ce am aberat pana acum si imi e frica sa recitesc, ca ma ingrozesc de prostiile mele probabil. Va pupezesc !!!

Madutza si Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Madutza o sa-tispun ceva ce stii si stim mai tioate da' nu ma pot abtine sa nu ma dau rotunda mai ales ca zilele astea m-am simtit mai bine: e normal. N-ai de ce sa te sperii: e normal ca Mariuca varsa, inghite aer in timp ce mananca si aerul respectiv iese apoi afara. Poti incerca sa o intrerupi in timp ce mananca si sa o pui pe umar sa mai dea din aer afara sau sa incerci sa o trezesti cu vreo 10 minute mai devreme cand stii ca e timpul sa manance sau sa ii dai sa manance si dupa aia sa o schimbi (presupunand ca faci invers). Ideea e sa nu apuce sa inceapa saplanga de foame ca sa nu se mai repeada asa la mancare. Si incearaca sa te mulgi putin inainte de a-i da sa manance, poate ai prea mult lapte... Dar atata timp cat doarme si ia in greutate n-ai de ce sa te ingrijorezi, plus ca am citit (cred ca in cartea dr Spock) ca cantitatea pe care o vomita pare mai mare decat e in realitate. Si incearca sa o culci pe o parte pe Mariuca cand nu o poti supraveghea. In felul acesta chiar daca vomita nu e in pericol. Eu asa il culc pe Alex cand nu stau cu ochii pe el. Mai nou dormim si pe burtica dar noi suntem putintel mai mari si ne intoarcem caputul dupa pofta inimii. E normal si ca pe tine sa te apuce plansul ca doar esti lauza. Eu am plans doua saptamani in sir uitandu-ma la Alex cum se schimonosea si plangea de durere si uite ca a crescut cu toate astea. Ajuta mult sa stii ca de fapt e sanatos si se dezvolta bine. Azi mi-a tras si un zambet de mi-a luminat toata casa. Si a facut gropite in obrajori. Manca-l-ar mama!
Va pupam Curaj!

Maria si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Madutza, tocmai citeam mesajul tau si ma gandeam ce rau trebuie sa fi fost pentru tine si Mariuca, si mi se intampla cam acelasi lucru. Bebele meu e si el mare mancacios, probabil de aici li se trage.

Fetele eu nu prea apuc sa intru pe aici. Doar noaptea (ca si acum?) cand astept sa scoata bebe gazutele.

Se pare ca am gasit fenicul, chimen si anason. De fapt nu eu ci o prietena mi-a gasit. Asa ca o sa ma apuc sa beau preventiv. Voi stiti cumva cam care ar trebui sa fie proportiile din fiecare? Banuiesc ca o sa pun dupa ochi...

Oana, sa va traiasca minunea, sa aiba parte de tot ce e mai bun in lumea asta si voi sa va bucurati de toate implinirile lui.

Mona cum merge teza? Uff ce greu o fi sa iti mai faci timp si pentru asta.

Pupici fetele

Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Buna fetele,

Ce mai ziceti ca faceti in week-end?

Noi nu am mai vomitat de ieri dimineatza, asa ca e posibil sa fie de la faptul ca mananca mult. Pe suzi nu o iubeste inca, decat cand ii e foarte foame o pacalesc. Voi cum faceti? I-am dat cu laptic pe ea si degeaba...o sa i-o inmoi in ceiutz. Ideea e ca dimineatza mananca foarte mult, dupa aia daca se apuca sa doarma, mananca doar cand se scoala. De multe ori sta doar cu tzitzi in gura si adoarm, dar daca i-o scot face scandal. D-asta m-am gandit sa-i dau suzi cand vrea sa adoarma...dar ce e fraiera...seamana cu ma-sa . AAA, si a luat 500g in 10 zile, ceea ce mi se pare mult, asta ca sa vedeti cat baga in ea....
Hai ca v-am zapacit!!!

Maria, multumesc pentru sfaturi. Majoritatea le aplic. Si eu o culc pe Uca numai cu capul pe o parte, o mai intorc pe spate dupa 1 h de somn (cica sa nu i se faca capul tuguiat).

Irinel ideea e sa nu ne speriem. Acum stau mai bine cu moralul, mi-am mai revenit, desi nu prea am dormit azi-noapte de frica sa nu vomite iar. In week-endul asta sper sa ma odihnesc mai mult.

Va doresc un week-end minunat!!!

Madutza si Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Eryka, sa-ti traiasca Ayumi! Felicitari, uite c-ai ajuns si tu sa-ti tii minunea in brate!
Oana, si tu la fel bag seama, mai devreme decat asteptat,hm? Sa-ti traiasca Codrin!
Anculina, si tie sa-ti traiasca bebe si sa va bucurati de ei!

Monet, parca ziceai ca-i dai Laricol Liei, dimineata, pai are efect pana seara? Adica in timpul zilei,mai ales seara, nu mai are deloc colici?
Eu am incercat si cu Laricol, si cu ceai de chimen, Laricolul prima reactie,o face sa tipe si mai tare, pana se linisteste, asa face si Lia? Sau de fapt, daca tu ii dai dimineata, ea n-are colici atunci,cred.Eu ii dau dupa ce incepe sa planga, si cred ca e din cauza colicilor.
Maria, ziceai de schimbat bebe dupa ce mananca, da' nu vomita? Ca eu o schimb tot inainte(asa ne-a zis si la maternitate), ca dupa, nu vreau s-o manevrez prea mult.
maine dimineata cu noaptea in cap ,pleaca si mama mea,deci de acum ne descurcam si noi singuri(mai degraba eu,ca al meu sot merge la servici si vine seara).
bebelusii vostri au facut acneea aia a nou-nascutului,cica? Ca a mea o are acum, si cica trece de la sine,sau de nu,sa merg la farmacie,da' de abia astept sa-i treaca.
va pup, ma duc sa mananc, ce bine-i sa ai o mama :)) langa tine,macar nu le mai fac eu pe toate,ca pana acum am lasat-o pe Ingrid sa doarma cu mama,care n-a prea dormit astea 2 saptamani , da' de maine....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

Irinel, ai incercat la Shopper drug mart? Parca am vazut acolo cand eram insarcinata in primele luni. Incearca sa nu intri in panica foarte repede. Stiu ca suna aiurea , dar trebuie sa te obisnuiesti cu diferite probleme ce pot aparea pe parcursul primelor luni de viata ale bebeului.
Acuma sa-ti spun cat eram eu de speriata cu Andrei, noroc ca mama ca era in apropiere. acum sunt mult mai calma. parca nu ma recunosc.

Si noi ne-am cantarit alaltaieri si am pus 420 de grame in 8 zile. Deci va dati seama cat papam. asa ca am ajuns si noi la 3,120 kg.
Acum nu mai dormim toata ziua. stam cu ochii mari deschisi caeva ore pe zi.

pupici

dana, mama de 2 baieti--Andrei si Stefan

Mergi la inceput