Mamici de Sept.-Oct. 2004 (14)
Raspunsuri - Pagina 7
arad_linda spune:
timea, ai incercat sa iei ranitidina 75 mg? Eu am luat si sunt bine, am scapat de arsuri. vezi sa nu te prosteasca cu Zantac care e acelashi lucru cu ranitidina , atita ca e facut afara sie de zece ori mai scump.
Mi-e mi-a prescris dr. ranitidina, iar dupa cercetari se zice ca nu influentzeaza cu nimic sarcina.
pupici pe burtici
Linda N.
19 saptamini si 3/4 zile
arad_linda spune:
timea ia zantac. m-am uitat mai atent si am vazut ca eshti din canada. lolol
pupici pe burtici,
Linda N.
19 saptamini si 3/4 zile
Mada spune:
Buna burtici!
M-am trezit cu o durere de cap de nu pot sa va spun.
Fetele care nu ati simtit bebeii stati linistite pentru ca pana la max 22 sau 23 de saptamani, nu trebuie sa va ingrijoreze ca nu misca. Al meu a miscat pe 20 aprilie si de atunci daca a miscat de 5 ori si asta cu pauze si de cate 5 zile, intrasem intr-o panica, m-am dus la un eco sa vad ce se intampla, asa ca stati linistite ca il veti simti curand.
Nature cand am vazut ca pe fetita ta o va chema ILinca am sarit in sus de fericire si pe mine ma cheama la fel Madalina Ilinca de fapt si daca e fetita a noastra o va chema cu siguranta si Ilinca...
O duminica placuta va pup fetele
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu
pufymic spune:
'Neata burtici!
Corina G, Linda N, nu va mai faceti atatea ganduri ca nu-l simtit inca pe bb.....e inca mic, si se loveste inca accidental de peretii uterului....sau e mai lenes...eu l-am simtit, iar vineri nu mi-a prea miscat....si am fost tare necajita! Acum il simt iarasi.
Mel, draga, si mie imi creste burtica intr-o veselie!
Si ce ma bucur de ea....
Mada, cum te mai simti?Ti-a mai trecut durerea de cap?
Garo, tu cum esti cu raceala?
Restul fetelor cum va simtiti?
Eu sunt bine azi, m-a durut putin burtica, insa sunt bucuroasa ca l-am simtit pe ingeras!
Pupici, Ioana si bb mic(19 sapt. si 4 zile)
http://photos.yahoo.com/pufymic
timea spune:
Merci Linda de sfat. Am sa incerc si cu ala
Ieri am fost la un botez combinat cu nunta si n-am avut nimic nimicut. Trag concluzia ca bebelinei ii place la chef, nu-mi mai face aciditate, nu mai sunt obosita, asa ca ar trebuii sa mergem mai des la petrecerii.
Numai bine tuturor,
Timea si bebe Mara DPN 5 sept.
Corina G spune:
Buna fetelor, multumesc mult de tot pt. incurajari si vorbele bune. Sinteti niste dulcici!!!
Timea, bine ai venit printre noi. Sarcina usoara si o bebitica frumoasa si sanatoasa!!!
Eu sint tot in asteptari sa il simt pe bebe... De vreo 3 zile am si niste contractii false (din cind in cind), ca simt ca mi se intareste toata burtica, cum descrieti si voi. Patesc asta chiar si noaptea. Dar vad ca azi sint mult mai bine. In rest, cind merg la toaleta dupa ce ma tin mai multicel, adica cind e vezica mai plina, simt o durere cind ii dau drumul. Nu e usturime sau nimic cum e durerea de infectie urinara, e parca din cauza ca vezica fiind plina preseaza pe uter(probabil) si ma deranjeaza acolo. Parca am mai citit ca cineva a mai avut aceleasi senzatii. (??) Voi ati patit asa ceva?
Va pup acum, cu mult drag,
- DPN Sep. 28
roandre spune:
Bine ai venit timea in marea familie a burticilor si felicitari pt fetita!
Fetelor, astazi am fost la doctor la controlul lunar....si am vesti (si bune si mai putin bune)!
In burtica la mami se pare ca este o neastamparata de FETITA. Tati inca mai spera sa fie baiat pt ca nenea doctoru' i-a zis ca se poate ca "outele" sa-i coboare mai tarziu. Simt ca e fetita, asa ca tati trebuie sa munceasca la al doilea mai mult .
Peste 2-3 sapt ne-a zis sa facem si eco 3D.
Bebelusa era tare jucausa si nu statea mai deloc la masurat, astfel incat nici nu a mai putut sa ne zica ce lungime are. I-a masurat capul, burtica, picioarele...dar curios mi s-a parut ca dupa anumite lungimi avea o "varsta" (ex, dupa dim capului avea 19 sapt si o zi, iar dupa o alta lungime avea 20 sapt si o zi). Placenta era ok, asezata posterior (ceva de genul) dar uterul este totusi bicorn. Contractii se pare ca am mai tot timpul, uneori mai dureroase, alteori usoare. Mi-a recomandat sa iau in continuare no spa de 80 mg de 3/zi si scopantil de 2-3/zi. Papusica mea e asezata cu capul in partea stanga sus si picioarele in dreapta si spatiul e cam micut pt ea din cauza uterului bicorn, lucru foarte bun ca nu-mi apasa (inca) pe col care si asa este cam scurt.
Dragele mele, de ieri am o durere de cap de simt ca mai are putin si-mi explodeaza. Ce sa fac?
Mel, dureri de sale si nu numai am si eu. Doctorul a zis ca sunt de la contractiile pe care le am.
Corina, mi se intampla si mie ca atunci cand stau mai mult pana sa ma duc la baie sa ma intepe burtica. Asta se rezolva daca ma duc mai des la baie !
Cam atat fetelor, ma duc la nani acum! Sper ca si papusa mea sa vrea sa doarma caci acum se tot agita prin burtica (astazi a fost campioana la suturi si pumni)!
Pupici!
Mihaela, 23 ani si puiul mic de 20 saptamani si 1 zile
Dr Branescu, Polizu
danyce spune:
Bravo, Roandre, pentru fetita! Sa fie sanatoasa si sa se dezvolte optim la mamica in burtica! Ai grija de tine si totul va fi bine.
Si eu merg maine la ora 8 dimineata la controlul de rutina si sper sa fie totul OK. Eu il simt pe bebe din ce in ce mai des si mai ales daca e muzica (era azi o melodie cu Demis Roussos la radio si chiar aveam impresia ca bebe strumf se invarte pe ritmurile melodiei;in general, o prefera pe Anastacia)si daca-i vorbesc romaneste. Daca ii spun ceva in olandeza se potoleste, nu misca deloc. Cred ca se naste direct romanas/romancuta patriot/patrioata.
Eu am o intrebare, fetelor: aveti si voi problemute, gen "lasat de vanturi", ca eu am parte foarte des de asa ceva in ultimele zile? Sau mi se trage de la papa bun pe care o gateste taticul (el a gatit in ultimele zile)?.Daca da, ce faceti? Eu merg de zeci de ori la toaleta si ma streseaza.
Pana maine, pupici la burtici,
Daniela Veuger si bebe mic din burtic
nature spune:
Neata mamici,
Cum a fost in WE? Va rog spuneti-mi si mie care este titrul vostru la Listeria.Al meu e 1/320, azi dimineata am recoltat sange sa repet analiza si sunt ingrijorata...Daca iese la fel de mare, trebuie sa incep sa iau ampicilina .In plus mai am emotii si pentru rezultatul la Triplu Test, pe care il primesc de-abia joi.
Patrice si Ilinca ( DPN 19 oct)
cristia spune:
@Roandre sa-ti traiasca puiutul din burtica, sa creasca mare si sanatos indiferent de sex.Cum "simti" tu ca e fetitza?
@Bun venit Timea in clubul burticoaselor! Sarcina usoara si bebe sanatos!
@Linda: tie ti-a spus medicul tau cum sunt contractiile "adevarate"?
Fete haideti sa incercam se facem o definitie a contractiilor, ca se pare ca astea-s stresul cel mai mare!Stiu ca s-a mai pomenit pe ici pe colo de ele dar hai sa punem laolalta senzatiile noastre ca poate ne luminam si nu ne mai speriem la orice crampa nevinovata!
Deci SONDAJ!
1. Cum le simtiti (cu ce seamana dureri, de ciclu, altceva)sunt insotite de alte dureri?
2. Unde le simtiti (jos spre vezica, mai sus...)
3. Cum simtiti burtica (eu personal nu-mi dau seama de am burtica tare or moale!)
4. Ce faceti ca sa va treaca (pastile / va intindeti in pat sau pe unde s-o putea/ altceva)
5.Cat dureaza? (cu remedii si fara)
6.A deosebit careva contractiile rele de cele normale "B.-Hicks"?
7.Cat de des le simtiti?
8.Cat de des le aveti intr-o saptamana?
GATA
Acum o intrebare de final: voi aveti/a-ti avut presentimente (inainte de a vi se spune la echo) cu privire la sexul bebelushilor?