Mamici de Sept.-Oct. 2004 (14)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Nature bafta la Triplu Test!Inainte de a te stresa prea tare gandeste-te ca e totusi doar un test statistic (indica o probabilitate) si are valoare numai in conditiile in care echo trezeste anumite suspiciuni.
Nu stiu ce sa-ti zic de rezultatul tau la Listeria.Cei care au facut analiza n-au indicat pozitiv/negativ langa tirul pe care ti l-au dat?
Fete sa aveti o saptamana frumoasa, cu bebei jucausi, si fara nici o durere de burtica!
Cristiana si bebe din burtica 20 saptamani si 1 zi

PS Am si eu o nedumerire. Daca a-ti citit saptamana 21 din "Odiseea Sarcinii", e acolo o fraza derutanta (pentru mine): Pericol de expulzare mare? A cui expulzare?!?Pareri va rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxi spune:

Draga Nature, si mie mi-a iesit a doua ora 1/320 Listeria, azi merg la dr. Badiu care mi-a spus deja ca trebuie sa iau Ampicilina 2 saptamani. Eu nu vreau sa iau (cel putin nu inca), o sa-l intreb ce se intampla daca mai astept o luna sa fac si a treia oara analiza.
Te tin la curent.

Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina78 spune:

Buna burtici!

Fetelor voi pe unde ati toate analizele astea (Listerya,CMV,Chlamydia si Toxoplasma)
Pe mine m-a trimis medicul la Institutul Cantacuzino si azi dimineata am aflat ca toate analizele astea costa 4.175.000 lei
Stiam ca sunt in jur de 2.000.000 dar 4 milioane .....am ramas blocata cand am auzit.
Cristina(19 saptamani )&Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Buna burtici!
Mihaela(roandre), sa-ti traiasca fetita din burtica si sa creasca mare, sa va bucurati de ea!
Danyce, cum a fost la control?
Patrice !
Cristia, tu cum te mai simti?Ca vad ca-ti bati capul cu noi toate, dar nu ne povestesti ce-ti face minunea din burtica.....
Hai sa-ti raspund si eu la sondaj, iti zic cum simt eu contractiile:
1.Sunt exact ca durerile de la ciclu, ca cele din prima zi(mai nasoale)
2 si 3. Le pot localiza cu precizie, pe toata marimea uterului, care se intareste(se face ca de piatra), de-l poti lua in mana(se delimiteaza perfect cand se contracta), in rest nu ma doare nimic, nu iradiaza, ma doare doar uterul, tot
4.Iau tratament cu No-Spa si Utrogestan, si Magne B6, dar nu simt nici un efect:((((( , si indiferent daca ma intind sau nu, tot atat ma "tin".....:(
5.Dureaza cam 1-2 minute una
6.Eu numai pe astea le simt de la inceputul sarcinii, de cele B-H stiu ca apar mai tarziu, prin luna 6-7
7.Nu sunt regulate, cateodata am una la 2-3 ore, cateodata am si 3-4 intr-o ora:((((
8.Multe, nu stiu.....:( cu siguranta am mai mult de una pe zi...
Cam atat cu sondajul tau....cat despre presimtire, eu de cand am devenit burtica, simt ca bb e baietel......sunt foarte curioasa daca e asa sau nu.....:)
Pupici pe burtici, Ioana si bb mic(19 sapt. si 5 zile)

http://photos.yahoo.com/pufymic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

neata fetelor!
vineri am fost si noi la medic, la control. totul in regula, bebelusa se dezvolta normal. nayel ne-a spus ca o sa fie inalta, dupa cum se dezvolta piciorusele (nici nu are cu cine sa semene, eu 1,70 iar tati vreo 1,90 ).
rezultatele analizelor pentru listeria mi-au dat iarasi titrul 1/320 asa ca am inceput a treia tura de antibiotic. pentru fetele care au titrul crescut, nu amanati sa luati antibioticul. bacteria face foarte rau fatului, poate chiar opri evolutia lui in luna mare, asa ca nu e lucru de joaca. mie nu mi-a placut niciodata sa iau pastile, asa ca am fost tare recalcitranta cand mi-a spus medicul prima data ca trebuie sa iau doua saptamani ampicilina forte. dar dupa ce am citit cat de rau ii poate face listeria bebelusului m-am bucurat ca exista totusi o cale de a-l proteja.
burtica imi creste si mie intr-un ritm alert, am dat iama in camasile si tricourile lui tati!
roandre - felicitari pentru printesa!!
cristia - cand am vazut prima data cele doua liniute ale testului m-am gandit ca o sa am o fetita.
cristina - eu mi-am facut toate analizele la cantacuzino, m-au costat in jur de 2 mil. in luna ianuarie. inteleg sa se mai scumpeasca pana acum, dar dublu??? sper sa fi fost vreo neintelegere la mijloc, poate nu ti-a calculat bine asistenta...

va pupam burtici si bebei,

marcela si alexandra din burtica - DPN 5 sept - dr. nayel cfr2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina78 spune:

quote:
Originally posted by vrabiuta

cristina - eu mi-am facut toate analizele la cantacuzino, m-au costat in jur de 2 mil. in luna ianuarie. inteleg sa se mai scumpeasca pana acum, dar dublu??? sper sa fi fost vreo neintelegere la mijloc, poate nu ti-a calculat bine asistenta...

va pupam burtici si bebei,

marcela si alexandra din burtica - DPN 5 sept - dr. nayel cfr2

Merci frumos ca mi-ai raspuns!
Nu stiu exact care este treaba dar maine dau o fuga pana acolo sa vad la fata locului despre ce este vorba.
Daca intr-adevar este asa am sa incerc si la Giulesti sa vad care din analize se face si cat costa si la Medicover (am inteles ca sunt ceva mai ieftine)
Stiu ca Lysteria se face numai la Cantacuzino dar celelalte se mai pot face si in alte locuri.
Singura problema ar fi ca va trebui sa ma intepe de 2-3 ori daca nu le fac pe toate in acelasi loc.
Cristina(19 saptamani)&Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Pufymic, Adela, multumesc pentru raspuns! Eu cred ca sunt ciudata de tot: pe mine ma doare slab, nelocalizat si cateodata durerea e insotita de greutate in partea de jos pe vezica. Acum c-o fi bebe miscaret pe acolo nu stiu...Chiar acu am niste senzatii de genul asta.
Ce sa zic: la cat mai putine contractii ne-BraxtonHicks
Pufymic minunea din burtica mea e miscareata (mai ales cand stau intinsa in pat: seara sau in weekend). am observat ca daca ma plimb mult pe jos le cam doarme Daca ar fi dupa mine as vrea sa-l simt cat de des; sotul meu ma cearta ca-l "hartzuiesc" (adica cica trezesc bebelushul daca mangai burtica si vorbesc cu el).
Cam atat am de raportat azi.
Sa auzim numai de bine,
Cristiana si bebe 20 saptamani si 1 zi
PS E foarte bine ca trece timpul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cali spune:

Buna burtici,

Roandre, felicitari pentru fetita, sa fie sanatoasa!
Timea, bun venit!

Fetele, si eu am inceput sa-l simt pe bebe, la inceput nu eram sigura ca este el, ca nu stiam cum este, dar acum sunt sigura. Sunt foarte bucuroasa, ca incepusem sa ma stresez ca nu misca! Cristia, si eu as vrea sa-l simt cat mai des.. eu am o presimtire ca este baietel, desi eu imi doresc fetita.. sper sa aflu miercuri, cand merg din nou la ecografie!
Voi ati facut toate testul ptr listeria?? ptr ca dr. mie nu mi l-a recomandat si aici in Cta nu se face pe nicaieri!!

Va pup, o saptamana cat mai frumoasa
Cali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea spune:

Salutare mamicute si bebelusi,

tot citesc de listeria, dr. meu nu mi-a spus numic de asta, nu mi-a dat amnunte de loc despre testele de sange. A zis ca totl este ok si eu am fost multumita de raspuns. Trebuie facuta analiza de listeria in mod special, exista unii cu riscuri mai mari?

In legatura cu sondajul, noi am presimtit un pic ca-i fetita, nu gasisem nume decat pentru fetita, cu toate ca al meu iubit si-ar fi dorit baietel. Acum este fericit asa, cu toate ca o sa fie in minoritate:)

Sanatate multa,
Timea si bebelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut, fetelor,

Eu am fost azi la control si totul e ok cu burtica mea si la fel si cu bebe. Am cerut azi o programare la un cabinet particular pentru eco si inregistrare pe DVD si se pare ca am noroc. Sambata pot deja sa ma duc sa-l vad pe bebe, desi majoritatea persoanelor asteapta saptamani intregi sa ajunga la cabinetul respectiv . Sunt asa de curioasa sa-l/s-o vad!In plus, chestia asta o sa fie un cadou superb pentru ziua lui tati. El habar n-are ce pun eu la cale si planul imi iese excelent deoarece oricum programasem sa ma duc cu soacra-mea la cumparaturi sambata in acel oras.El o sa primeasca doar DVD-ul si pozele intr-un pachet frumos.Ce ziceti voi?
Bebe al meu a tot miscat de dimineata. L-a trezit aparatul cu care asculta moasa inimioara.Si de atunci nu a stat un pic. Inoata si danseaza de zor.
A
propos de listeria, aici nu se fac asemenea analize. Doar analizele obisnuite de sange se fac. Nici triplu test nu se face aici, doar persoanelor in jur de 35 de ani.
Aici se pune insa mare accent pe informatie, pe ceea ce trebuie sau nu sa faca o mamica insarcinata. Se incearca prevenirea imbolnavirii mamicii si doar in cazul in care ceva e suspect la sarcina se mai fac analize sau ecografii.In plus, eu sunt o fire activa de felul meu, dar toata lumea incearca sa ma menajeze. Cateodata imi vine sa protestez ca mi se da atata atentie. Poate din cauza atentiei exagerate am mai pus 2,5 kg intr-o singura luna. Daca tot asa continui o sa ajung ca o balenuta pe uscat. Dar , la urma urmei, ce conteaza! Bebe sa fie sanatos si voios ca slabeste mamica dupa ce o sa apara.
Va tin eu la curent cu activitatile lui bebe. Pana atunci, pupici tuturor,

Daniela Veuger si bebe mic din burtic

Mergi la inceput