Fete din Austria (4)
Raspunsuri - Pagina 11
loredanaiascu spune:
Draga Amelia... saraca Ana Maria ... imi pare tare rau pentru ea ... dar se va face bine, sunt convinsa de asta ... asa este , cu astia mici mai sunt si probleme nu numai bucurii . Am fost la medic cu Lisa ieri si mi-a dat sa ii dau un sirop ... care se da jumatate de lingurita de 3-4 ori pe zi ... Diarhhoe san ... si niste pliculete ce se dizolva in apa ... un pliculet pe zi ... Normolyt . Lisa deja e mai bine azi, a facut caca deja de 2 ori dar nu mai este diaree, se ingroasa. Sper sa se faca bine si la fel sper ca si Ana Maria sa se faca bine. Sa aveti grija de voi.
Va pupam
lore
loredanaiascu spune:
Amelia draga tie ce ti-a dat medicul pentru diaree ?? La Lisa si-a facut foarte bine efectul ce a primit si acum nu prea mai are dearee... incepe sa isi revina ...
lore
anto spune:
I-mi pare f. rau de fetita ta ,sa dea d-zeu sa se faca bine cat mai repede .Incearca sa nu mai fi asa de speriata ca o sa fie bine ,nu ar fi externat-o daca nu era spre bine .Eu zic sa nu o mai dai la gradi pana mai creste un pic ,oricum tu esti acasa si te poti ocupa de ea ,are timp si de gradi cand e mai mare .
si de la noi si insanatosire grabnica ,sa ne mai spui din cand in cand cum se mai simte .
Viktoria spune:
Buna fetelor,
Revin si eu dupa o saptamina de invatat. Ieri am un examen si mai am citeva luni si am terminat cu scoala. Draga Amelia si Lore in special la copii trebuie sa le dai foarte multa apa sa nu se deshidrateze si in spital in Wr.Neustadt le dadea la copii mar razalit si lasat sa se faca maro, supa, orez si morcovi.Important e sa ii dati pe urma si ceva medicamente care sa le refaca flora intestinala. De exemplu daca le dati antibiotice e important sa manince mult iaurt,
Draga Amelia stiu ca iti faci ginduri in privirea fetitei , sa dea d-zeu sa se faca bine insa important e sa nu iti pierzi speranta si sa stii ca mai toti copii atunci cind merg la gradinita sint sensibili si fac o sumedenie de mici infectii sau boli ale copilariei. Copii au nevoie de copii, cind sint mici duc mina la gura si de multe ori sint nespalati. Virusi sint peste tot chiar daca o tii in casa pe fetita organismul ei va fi slabit si in momentul in care merge afara se imbolnaveste. Din fericire sau bucurie nu putem sa-i inchidem pe copii intr-o cutie de sticla. Te rog sa nu ma intelegi gresit stiu prin ce ai trecut si ca iti faci ginduri si poate remuscari, doream sa-ti spun ca si eu am patit cu Doris asa cind a mers la gradinita . Sint anumite medicamente care poti sa i le dai La Ana-maria pt. intarirea sistemului imunitar(poate intrebi pediatra) la doris i-au ajutat foarte mult.
Multa salutare si sanatate la toate si un sfirsit de saptamina placut
alinah spune:
he he he alexagandi, te credeai si ca rezisti tentatiei Sa ai sarcina usoara in continuare si un baitel exact asa cum ti-l doresti tu.
Loredana, cred ca umbla "Bauchgrippe", am auzit o gramada, ca au vizite dese , mai ales la copilasi. Deja fetele ti-au dat sfaturi, eu sunt pe langa cu subiectul asta. Ma rog sa fie bine la toti copilasii de Austria. Mamicile sa fie tari, ca trec "bubitele" astea.
Offf Amelia, prin ce ai trecut cu gaza ta. Probabil de la anemia ei s-au cam luat virusii de ea, au prins-o neprotejata . Sper ca o sa fie acum din ce in ce mai bine si sa nu mai dea emotii lu' mamica si taticu'
Viktoria, bafta si sa termini victorioasa scoala
Anto, ai fost la film??
Babee, pe unde umbli?? Ieri, dupa ce m-ai sunat m-a luat capul si mai tare, ca am ajuns la migrena, de nu stiam unde sa imi bag capul. La 2 noaptea imi dadeam matele afara si pana pe la 3 juma' m-a tinut capatana in priza . In fine, pe la 4 am reusit sa adorm. Azi m-am simtit ca un fluturas de usor, am iesit cu Heli la plimbare si cumparaturi, a gatit el tot si m-a alintat toata ziua Asta, taman dupa ce iti spusesem ca nu-i migrena
Alexa, tu ce faci cu durerile de cap??? Iei ceva? Ti-au aparut de la sarcina??
Carolada, nu te-a uitat nimeni, dar n-ai lipsit destul, incat sa ne alarmam, ce-o fi cu tine Vrei sa prinzi Pastile in Ro, nu vrei la intalnire in Austria, la berica?
Gata, am fugit la culcarica.
Sanatate la toata lumea, ca se pare ca-i sezonul de urat asta, si numai bine
alexa22gandi81 spune:
Buna dimineata fetelor!
Alinah nu pot rezista asta a fost mai mult dorinta sotului sa nu aflam ce este si gasesc asta o prea mare pedeapsa.Pentru dureri de cap fac ceai de musetel,dar asa mari dureri ca joi nu am avut ,ca si cum s-ar fi uitat cineva cu ochi rai.
Fetelor ieri seara am pus parul pe fasii de hartie si parul meu e peste umeri,pacat ca nu pot sa va trimit o poza ,arat ca africanii aia cu parul cret,acum are parul meu doar cativa cm..Sotul a fugit la ski,spera ca se indreapta lucrurile pana vine.M-am tampit rad de una singura
Va pup dulce si va anunt daca mai intervine ceva.
alexandra
Babee spune:
Salutare!!!!!!!!
Brotacelul Oac-adica Bubu - sta cuminte in scaunel dupa ce a papat bine..si se joaca singurel....si eu ma uit la el ca la papusi.Hi hi hi ca vorba ta Alexandra rad singura.Chiar..ce ti-ai facut tu sunt moate, si nu te speria ca se lasa repede.Sau te poti pieptana des dar pana la sfarsitul zilei o sa ai asa ceva ondulat si nu cret ca la africani.Is tare vioaie astazi..sper sa fie frumos afara si sa ne putem plimba mult.
Fug sa-l imbrac pe Oachi si sa ne dam o tura cu masinuta lui
'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi si Bubu
amelia spune:
Dragele mele,
Avem sa va dam despre noi o veste buna: in sfarsit Anei i-a trecut diareea!
De ieri dimineata n-a mai facut diaree si asta evident datorita faptului ca i-am dat Smecta, fiindca pana atunci tot cate 6-12 scaune pe zi avea. Acum e din nou vesela si fericita , misuna prin casa exact ca in vremurile ei bune .
E cam slabuta, dar sper sa reparam noi asta pana mergem acasa de Pasti, ca sa nu-i sochez pe ai mei cu cat e acum de slaba (cantarea ieri 10550g dezbracata, fata de 11800g cat avea inainte imbracata - hainele sunt vreo 300g).
Dar parca deja de ieri pana azi a mai pus un pic de burtica si si-a mai rotunjit un pic obrajii sau poate doar ni se pare ca deja ne-am obisnuit cu ea asa cum arata acum? Oricum bucuria pe care o are acum in ochi o face evident mult mai frumoasa, ca pana ieri avea niste ochisori triiisti ... era de nerecunoscut. Decat ca e mofturoasa la mancare si asta nu e un punct in favoarea noastra, ca daca nu mananca bine, cum o facem sa revina la greutatea anterioara, la care arata asa de bine?!
Macar e din nou sanatoasa si a trecut hopul, asta e tot ce conteaza. Sa mai scapam si de rezultatele analizelor alea de sange, sa vedem ca e totul in regula si ca n-are vreo forma nasoala de anemie si putem respira usurati.
Deocamdata ieri am scapat de intepat pentru analize, pentru ca am zis si eu si doctorul ca e prea curand dupa boala, ca fata nu e vindecata si analizele nu vor fi elocvente. Asa ca a ramas sa le faca peste vreo 2 saptamani, cand se presupune ca va fi pe deplin sanatoasa.
Ieri i-au facut doar radiografie pulmonara si i-a iesit perfect normala si ne-am bucurat. De altfel si simptomatic fata nu mai are nici o problema respiratorie.
Dar - pentru ca trebuia sa fie si un "dar"- a dat peste ea a treia boala!!! I-a aparut vineri dimineata o eruptie cam pe tot corpul, pe trunchi, spate si putin pe fund, picioare si manute. A zis doctorul ca nu e boala eruptiva copilareasca, nici alergie la vreun medicament, ca nu stie exact ce e, dar crede ca cel mai probabil e cauzata de un virus si sa asteptam, sa nu-i facem nimic, ca o sa-i treaca de la sine, nu e ceva grav. Doar daca evolueaza spre mai rau sa ne prezentam la doctor. Dar vad ca pe pui nu-l deranjeaza deloc eruptia asta, decat ca asta ii mai lipsea!
Ma gandesc ca i-a aparut fiindca i-am dat Smecta si i-am oprit diareea provocata de virus si atunci virusul s-a manifestat altfel, a "iesit" la piele. M-am uitat un pic prin putinele carti pe care le am pe acasa si pe internet, dar n-am gasit nimic despre asa ceva, ca virusul asta s-ar manifesta si dermatologic. Doctorul zicea ca poate e un virus respirator care a cauzat eruptia, dar asta e digestiv... deci nu stiu ce sa zic, asta pare oricum cauza cea mai probabila. Poate de-asta nici nu dau astia nimic in spital (decat rehidratare orala sau perfuzii la nevoie), lasa virusul sa-si faca de cap pana il omoara organismul, dar fata mea parca prea nu mai inceta odata diareea, tot asa rau era, tot scadea in greutate, era in ultimul hal, deci trebuia sa fac ceva. Oricum cred ca o sa-i treaca fara probleme chestia asta.
Le-am dat de stire si neamurilor ca fata e in sfarsit bine , umbla prin casa, ne dragalaseste, ne pupa , azi mi-a zis "mamica" (ea de obicei imi zice "mama"), mai nou canta dupa noi cantecele (na-na-na-na...) si zice: "batze, batze", adica vrea in brate. Mai are doua vorbe care le zice atat de dulce, dar care inca nu am depistat ce vor sa insemne: "Nolii" si "Nulii", dar tare imi place cum suna.
Deci am scapat de stress si reintra usor-usor totul in normal.
Alexa, mersi pentru laude! Incerc si eu sa fac tot ce pot... Nu cred ca sunt eu chiar asa o luptatoare, tare mi-as dori, dar in spital am reusit sa ma comport cu fata ca o mamica model. Si, a-pṛpos, felicitari pentru baietel, ca eu n-am apucat sa te felicit! Ma bucur ca o sa ai exact ceea ce iti doresti!
Lore, Normolyt le dadea in spital, Diarrhoe san, nu, nici altceva, decat perfuzii la nevoie. Si bineinteles multe lichide, decat ca problema era ca fata mea nu voia sa bea nimic! De-asta a si ajuns de i-au facut perfuzie, iar cand a fost mai bine si-a inceput sa bea si sa manance, ne-au dat drumul acasa.
Anto, Viktoria, cu gradinita deocamdata ne mai gandim ce facem, n-am luat nici o hotarare, probabil mergem luni sa vorbim cu directoarea sa o tinem acasa o perioada mai lunga. N-as vrea nici sa piarda locul la stat, care e asa greu de obtinut, dar nici sa mai trec vreodata prin asa ceva, brrr... Chiar ca mi-as dori acum o cupola de sticla pentru fata mea... Glumesc, asa ceva e ireal si absurd!!! Ar insemna sa devina un copil nesociabil si eu imi doresc exact contrariul pentru fata mea, de-aceea am dus-o la gradinita, sa aiba compania altor copii si sa devina sociabila, prietenoasa, descurcareata in viata. O sa fie in martie "Eltern Abend" la gradinita (daca nu am ratat-o deja), vedem ce se mai intampla si acolo si apoi ne hotaram.
Va las acum, ca m-a sunat sotu' sa ma duc acasa, fiinca s-a trezit fata.
Va pup cu mult, mult drag pe toate si
Ale voastre, Amelia si Ana Maria.
www.par.univie.ac.at/~aj/AnaMaria
Dincolo de nori este intotdeauna soare!
Babee spune:
Astazi la o luna de viata mamica si taticul mi-au facut cateva pozici si vrem sa va aratam ce mare suntem .Avem deja 4880 grame si 57 cm si suntem in crestere..
Aici sunt eu :
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/gbacanau/album?.dir=/90d9
Va pup si eu nu numai mama care scrie...
Phillip zic si Bubu, Oachi sau Tututi
'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi si Bubu
alexa22gandi81 spune:
Buna dimineata!
Pe la noi a venit iarasi iarna-ninge,ninge si iar ninge si ieri a fost asa frumos aproape toata zapada se topise.Am auzit la europaFM ca in tara e la fel de urat si pe la mine sunt -5grade,dar sper ca pana vineri sa fie mai frumos.
O duminica placuta si multi pupici
alexandra