Fete din Austria (4)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anto spune:

Lore nu stiu cat timp are fetita ta ,daca e bebe nu stiu daca e voie sa-i dai suc de cartof .
Numai bine si insanatosire grabnica !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MonicaGj spune:

Din experienta mea cu Anca ( atunci cand a avut diaree):

1. Fara lapte normal ( i-am dat lapte formula dietetica pentru boala diareica MILUPA NH 25)
2. Ceai de menta
3. Coaja de paine neagra
4. Faina de orez in laptele MILUPA NH 25 ( 1 masura la 150 ml lapte)
Faina de orez de la Yotis ( greceasca) sau orez dat prin rasnita de cafea bine spalata.
5. I-am mai dat si SMECTA in ceai dar avea 2 ani ( nu stiu ce sa zic de SMECTA la copii mai mici).

Instructiuni de ordin general primite de la doctorita:
1. cat mai multe lichide sa nu se deshidrateze
2. pauza de lapte normal
3. fara suc de fructe ( irita mucoasa intestinala) - execlus citrice

Parerea mea:
- daca diareea are si mucus sau spuma , du copilul la medic , nu mai sta pe ganduri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanaiascu spune:

Multumesc mult fetelor ... fetita are 5 luni si o saptamana. Ma gandesc ca diareea vine din cauza dintilor care de o saptamana o tot chinuie. Febra nu are . De dimineata i-am dat banana cu biscuite chiar daca eu de obicei nu ii dau banana... ca cica constipa de dimineata i-am dat ca poate o mai strange putin ...:))) Ii dau ceai de menta ca a zis si farmacista ca e bun si mi-a mai dat ceva sirpo pentru sugari si a mai zis ca daca nu ii trece pana maine sa merg cu ea la medic ... dar normal ar fi sa ii treaca a zis ca e bun medicamentul ... se cheama Diarrhoe san ... asteptqam pana maine sa vedem daca o sa fie mai bine daca nu merg maine cu ea la medic. Oricum suntem tari ... nu am mai facut caca de azi dimineata de la ora 8:30 ... cred ca e semna ca isi revine
Va pupam
Lore si cacacios Lisu pisu :))

lore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa22gandi81 spune:

Buna fetelor!Astazi am fost la doc. sa-l vad pe bebe,e o minune si cum nu pot rezista pana in iul.,am aflat astazi ce este-BAIETEL si sunt foarte fericita pentru ca asta mi-am dorit.Tori se pare ca ai avut dreptate!Sunt in culmea fericirii,sper ca nea doc sa nu se fi inselat.
Va pup dulce,dulce.

alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anto spune:

Alexa pt .baietel si o sarcina usoara mai departe .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanaiascu spune:

Felicitari Alexa si sa iti de-a Dumnezeu un baietel sanatos si

lore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Alexandra..sa fie intr-un ceas bun!!! Sanatos sa fie ca restul vin ele!

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

Iubi si Bubu

Mergi la inceput

Fetelor va multumesc.De cateva ore am niste dureri de cap ingrozitoare ,au inceput usor si acum cred ca cateva grade si explodez si pacat ca nu stiu motivul.Merg la somn sau incerc macar.Somn usor si pupici la toate.

alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia spune:

Dragele mele,

Va multumesc din toata inima ca mi-ati fost alaturi in aceasta perioada atat de grea pentru noi! Sanducu m-a tinut la curent cu toate gandurile bune pe care mi le-ati transmis pe Forum. Sunt profund miscata de suportul vostru. Mii de multumiri!!!
Abia ieri am iesit din spital. Si asta pentru ca, dupa ce in sfarsit era aproape vindecata cu plamanii si ne zisese doctorita ca putem merge acasa, a mai luat si un virus f.f. puternic de diaree din spital, asa ca a inceput din nou cosmarul! Mai intai varsaturi, apoi "nspe" scaune pe zi, scadere in greutate... Din cum va povestise Sandu ca baga in ea mancare ca sparta, acum nu mai voia sa inghita nimic si, ce era mai rau, nici nu mai voia sa bea, deci au pus-o din nou pe perfuzii. Si iar intepaturi repetate (8 in total!!!) sa-i gaseasca vena, ca intre timp i se umflase in doua randuri manuta si a trebuit sa-i scoata cateterul. Un cosmar pentru bietul copil! Cate a trebuit sa suporte fata in toata perioada asta...
Ne-a dat drumul acasa pentru ca incepuse in sfarsit sa manance si sa bea cate ceva, insa tot avea scaune multe. Azi a avut de exemplu vreo 10! Si nu inteleg de ce nu evolueaza spre mai bine, din moment ce a inceput sa manance. Ca diaree a avut si chinezoaica cealalta cu care am fost in salon, dar ea dupa 2 zile era deja OK si avea si numai 8 luni si 6 kg si jumatate!
Dar v-am zis ca asa puternic e virusul asta (rotavirus, ca asta s-a depistat la analize), ca ne-a fost f. rau si mie si celeilate tipe din salon, eu cel putin am dat mare show in spital intr-o seara, aproape am lesinat si-am dat la rate , incat nu stiau asistentele de care sa se ocupe mai intai, de mine sau de fata. dar apoi mi-a fost bine, asa incat m-am putut ocupa in deplinatatea puterilor de Ana Maria.
Daca ati vedea-o acum pe micuta mea, v-ati speria! Nu mai e aceeasi pe care o stiti. A slabit 1 kg (!!!!!), e palida si arata ca un schelet ambulant. E trist "ghiocelul meu" si nu are chef aproape de nimic. Numai in brate la mine vrea, asa e de speriata. Abia spre seara s-a mai inveselit, spre bucuria noastra, dar diaree tot are.
Si pentru ca astia in spital nu trateaza cu nimic diareea, abia azi am facut rost de doua pliculete de Smecta de la niste prieteni si asteptam maine sa vedem efectul. Ca astia in spital nici macar n-au auzit de Smecta , iar la farmacie nu au asa ceva.
A-propos, SMECTA se da si la copii sub 2 ani, cate 1-2 plicuri pe zi, diluate in apa fiarta si racita, administrate in doze egale la 6 ore. La copii sub 1 an, doar 1 plic pe zi, administrat in aceleasi conditii. Sper, Lore, ca fetita ta nu are diaree tot asa de urata cum are Ana Maria, ca e de rau... Sanatate multa va doresc!
Azi am fost toata ziua suparata, dar mai ales speriata: daca se intampla ceva rau cu copilul nostru, Doamne fereste?! Ca arata groaznic, parca nu mai e ea. Bineinteles ca ei nu ii arat ce speriata sunt, ma port cu ea normal, cat mai optimist si incerc s-o inveselesc.
Deja urasc gradinita aia, acum doua zile ziceam ca sa mergem sa vorbim cu directoarea sa o tinem pe fata vreo luna si ceva acasa sa se mai refaca, tinand cont ca in aprilie oricum lipsim 2 saptamani cat mergem in Romania, dar azi ma gandeam sa n-o mai duc deloc decat sa se mai imbolnaveasca asa de rau vreodata!
Si mai sunt speriata si cu anemia asta pe care o are si pe care i-am tratat-o timp de peste 1 an de zile ca fiind feripriva (prin lipsa de fier), dar doctorita asta din spital (care pare f. buna, pusa la punct cu tot) a zis ca sigur nu e anemie feripriva, ci e de alt tip, dar mai trebuie investigat sa vada de care, pentru ca in conditiile in care fata e bolnava, nu te poti baza pe valorile analizelor. Dar toate celelalte tipuri de anemii sunt in general mai nasoale... Maine trebuie sa mergem la spital sa faca radiografie pulmonara de control si sa ne intepe iar puiul pentru analize, dar sper sa pot amana analizele, fiindca nu e inca pe deplin sanatoasa. Deci iar chin pe biata mea copila... Off, cand s-or termina toate astea!... Ca parca au devenit toate cosmarurile mele realitate, nu alta! Ca tot vorbeati de vise, si in spital cat am stat, tot urat am visat.
Draga mea Gabriela, macar tu m-ai facut sa rad azi cand am citit ca m-ai visat intr-o noapte! Hai ca esti tare haioasa! Pupicei multi lui Bubu si tie!
Draga Madi, iti multumesc foarte mult pentru mesajul pe care mi l-ai trimis si pentru gandurile bune! M-a bucurat tare mult faptul ca am vazut ca te gandesti la noi. Mi-a inseninat ziua mesajul tau. Te pupam cu mult drag si pe cel mic si un pupic special pentru Antonia , care cred ca e la fel de frumoasa cum o stim !
Dragele mele Alina, Anto si toate celelalte , va multumesc inca o data pentru sustinere si urarile de sanatate transmise! Va doresc si voua toate cele bune si "Bleiben Sie gesund!"! E o urare pe care mi-a zis-o o asistenta la plecare si cred ca e o urare taaaare buna!
Scuze, stiu ca am scris cam neinchegat, dar nu am mult timp la dispozitie sa formulez mai bine. Sunt tare obosita, cred ca acum se vede tot stressul acumulat din perioada de spitalizare.

Sper ca data viitoare sa va dau vesti mai bune.

Cu mult drag va saruta ,

Amelia si Ana Maria.

www.par.univie.ac.at/~aj/AnaMaria

Dincolo de nori este intotdeauna soare!

Mergi la inceput

Amelia imi pare rau pentru fetita ta,parca ai povestit dintr-o carte suna infricosator,dar se pare ca esti o "luptatoare neinfricata".Multa sanatate,ai sa vezi ca o sa fie bine.Multi pupici.

alexandra

Mergi la inceput