Educatie-rasfat?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca ar ploua cu medici care sa fie sa aiba si abilitatea de a lucra si nivelul de cunostinte medicale la nivelul X ti-as da dreptate. Insa asta este doar o teorie demna de un forum. In realitate ar fi super Ok daca profesional ar sta bine, macar profesional. Iar sa cauti un medic bu profesionist dar care nu zambeste pentru un medic pe care nu stii cum il nimeresti cred ca este hazardant. Dar na' fiecare stie mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Cand e vorba de lucrul cu oamenii, profesionalismul include, din start, si abilitatea de a relationa. Deci un medic bun nu poate fi decat cel care are si dimensiunea "umana" si cea "medicala" bine reprezentate. Nu m-as duce in veci la un dr care are doar una dintre acestea, ca nu-i mecanic in service si nici entertainer sa-mi ajunga zambetul.


Aoleu, aici nu chiar ai dreptate cu comparatia! Noi nu mergem la service ca sa ne zambeasca mecanicul si sotul s-a jurat ca nu mai duce masina la 'preteni' s-o repare, ca intre o barfa si-o hahaiala, uita sa stranga vreun surub si uite-asa ajungi in sant. La noi a uitat acum cativa ani sa stranga un colier la un furtun de aer si ne-am oprit din mers pe autobanda. Noroc ca al meu mai surubaieste si singur si s-a prins unde-i problema.
In concluzie, or fi mecanicii impututi de toate izurile de sub capota si unsi cu toate unsorile posibile, insa trebuie sa fii foarte bun in ce faci, ca depinde viata altora de tine. Si un mecanic poate sa nu zambeasca si chiar sa injure cat vrea masina si tot ce mai doreste, atat timp cat nu cu mine de fata o face si isi face si treaba bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Nu ar trebuie sa ii dai mare importanta opinilor doctorului despre educatia copilului, daca in rest ai cu dr o relatie buna, ce a spus ea a fost doar asa, ca o paranteza..si pana la urma de cate ori pe an ajungi la ea la cabinet..2,3 ori?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Julia, ai inteles gresit. Spuneam ca pt un mecanic in service e ok sa-si faca treaba si atat, fara zambete, tact si comunicare, dar pt un medic nu, ca noi nu suntem masini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

In ce priveste diagnosticul de obezitate (sau de supraponderal, ca e o diferenta), e foarte simplu: se folosesc graficele de crestere si greutate pentru copii si se determina daca copilul este sau nu "in norme". Graficele se gasesc si pe internet. E clar ca e un copil mare, bine crescut, ca sa zic asa, pentru ca e si f inalt pentru varsta lui. Banuiesc ca e mai degraba la limita, cu tendinte de ingrasare, poate ar trebui sa limitati nitel dulciurile si fainoasele.
Daca madam dr are cantarul stricat... no comment.

In ce priveste comentariul doctoritei cum ca nu asculta comenzile adultilor (intr-adevar, nu e dresat corespunzator), deci e ceva in neregula cu copilul, exista doua posibilitati: madam dr e ori proasta de da in gropi (scuze), ori nu are copii (sau are, da n-au mai fost mici demult si a uitat ce comportament are un copil normal de doi ani). Ori poate a avut de-a face numai cu genii, copii din aia de termina facultatea la cinci ani...

In ce priveste necesitatea ca medicul sa stie sa relationeze cu pacientul: increderea pacientului in medic este PRIMORDIALA pentru succesul tratamentului. Da, efectul placebo exista si s-a demonstrat. Nu se stie din ce cauza, daca crezi intr-un tratament din tot sufletul, ai sanse mai mari sa te vindeci decat daca esti neincrezator. Da, exista mari medici care se poarta ORIBIL cu pacientii lor, dar care, chiar si asa, ii fac pe pacienti sa aiba incredere in tratament. Daca insa se poarta in asa fel incat iti stirbeste increderea ca ceea ce iti prescrie este bun pentru tine, tratamentul este compromis.

In ceea-i priveste pe pediatrii: eu zic ca un pediatru (saqu cu o specializare pediatrica) care nu iubeste copiii e pierdut. Pentru ca el nu va putea niciodata sa consulte corect pacientul, nu-l va putea linisti, nu-l va putea face sa accepte unele tratamente dureroase decat cu forta. Ceea ce este oribil. Eu am vazut pediatri profesori universitari de o severitate teribila cu stundetii si cu personalul din spital, dar care se maimutareau si prosteau in fata pacientilor copii, inclusiv bebelusi, care la randul lor stateau SMIRNA sa fie consultati de nenea profesorul. Asta inseamna iubire de meserie, iubire de pacient. Restul sunt doar meseriasi...

Eu procedez asa: daca e vorba de ceva grav si vreau neaparat un specialist de marca si ma duc la vreo somitate medicala, ii suport hachitele, in speranta ca va pune un diagnostic corect.
Daca e vorba de medicul de familie de la care vreau numai retete compensate, ii suport si lui/ei hachitele sau prostiile, zic ca el si fac ca mine.
Daca e vorba de un medic de familie in care vreau sa am si incredere, atunci il schimb pana gasesc ce vreau, ce imi place, ce mi se potriveste mie si familiei mele...

B.

PS Eu am urmatoarea parere despre copii: ei sunt niste fiinte cu suflet, pareri si preferinte, inca de cand se nasc. Eu, ca parinte, pot sa pretind copilului sa face EXACT ce vreau eu, cand vreau eu, dar copilul are si el dreptul SA SE IMPOTRIVEASCA. Ca nici mie, ca adult, nu-mi convine sa mi se impuna diverse. Da, educatia asta te invata, sa suporti regulile, impunerile si obligatiile, dar dureaza ani de zile pana sa-ti reuseasca supunerea asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Julia, ai inteles gresit. Spuneam ca pt un mecanic in service e ok sa-si faca treaba si atat, fara zambete, tact si comunicare, dar pt un medic nu, ca noi nu suntem masini.

Deci daca nu a zambit este un medic prost si trebuie schimbat. Aiurea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Nu e vorba de a zambi, ai luat doar ce ti-a convenit. Iar "aiurea" ala e total deplasat, de parca cine nu gandeste ca tine bate campii. Nu exista reteta ideala. Se rezuma la a fi pe aceeasi lungime de unda. Daca pe tine nu te deranjeaza medicii aroganti, atotstiutori, care au placeri in a da verdicte si in a da oamenilor cu ciocanul in cap, bravo tie, mergi inainte. Dar accepta ca mai exista si oameni pe care acest gen de comportament ii pune pe ganduri sau pur si simplu nu-l tolereaza. Lina e unul dintre cei care s-a simtit inconfortabil, a simtit nevoia sa chestioneze si uite ca a avut si dreptate. Nu tot ce spune medicul e litera de lege.
Eu cred ca in ceea ce priveste medicul "curant" e f important sa existe o buna relatie. Omul e psihic si corp in aceeasi masura. In situatii disperate faci compromisuri. Dar aici e vorba doar de un pediatru, fie si genial, sigur nu e singurul si nici de inlocuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

1. Obezitatea: este un factor alarmant, mai ales cand este vorba despre copii. Nu inteleg de ce ar fi luat in deradere un asemenea diagnostic: ok, poate cantarul a fost defect, si atunci rasufli usurat. Altfel...sa te contrezi cu doctorul cum ca tu nu dai decat cate un covrig,....ca el nu are dreptate...mi se pare de peste lume.

2. Un medic pediatru are o experienta vasta cu copii, parinti...Daca iti spune ca i se pare ceva in neregula (mai ales referitor la modul de interactiune cu copilul) poate ca ar trebui sa-i dai credit, si sa nu faci misto de parerea lui. Cred ca oate fi unul dintre barometrele cele mai potrivite care sa-ti poata spuna daca relationarea cu copilul respectiv este ok. Sigur, poti sa mai ceri si alte pareri - dar cand toate iti spun acelasi lucru, poate ar fi bine sa le iei in considerare.

Totusi, cu ce ajuta relatarea vizitei la pediatru pe forum? Nu am inteles. Cel putin din punctul meu de vedere pediatrul ti-a semnalat oarecare probleme de urmarit, de care ar fi bine sa tii seama. De ce ar trebui sa discreditam parerea pediatrului, erijandu-ne in specialistii lumii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Hei, nu e chiar asa!
A- iulia
1 eu nu m- am contrat cu doctorul!
Am luat aminte ce a spus dar m- am uitat in oglinda copilului si nu am vazut obezitate, este adevarat ca am cercetat si etalonat si tot nu am vazut acel lucru! Comentariul cu covrigul era legat de faptul ca incercam sa supraveghem alimentatia lui si a noastra, pe cat se poate, macar acum cand este cu noi.

2 est adevarat ca fac parte din categoria ca ia apararea copilului dar daca face ceva rau il corectez, chiar daca nu imi convine
Si sunt obiectiva, insa NU AM EXPERIENTA CU COPII MICI!
De aceea am cerut parerea pe forum legat de ceea ce inseamna rasfat!

Ca educat este, daca educat inseamna sa stii poezii, sa te porti frumos, sa ceri voie!

Nu stiu daca SA FII CUMINTE INSEAMNA EDUCAT????

Categoric copilul socializeaza, a fost la teatru unde nu a deranjat pe nimeni doua ore, a fost ochi si urechi
A fost la circ unde nu s- a ridicat de pe scaun aproape trei ore

Dar in parc ma lupt cu el sa plecam, adica nu spun hai si el lasa topoganul balta si merge
In magazin nu urla ca vrea ceva pana ii iau, sta in carutul de magazin se uita se joaca si ma ajuta la pus pe banda produsele la casa

De aici nedumerirea, poate are dr dreptate, poate era doar deranjata, deci am vrut si opinia altor parinti
Ce este gresit?

Poate unii nu stiu dar eu ma ocup de copil doar de un an, nu am interactionat foarte mult cu dr de familie, nu stiu cat de buna este profesiuonal, poate este poate nu!
Am fost la ea pentru niste muci si pentru recomandare de analize, de obicei merg in privat dar trebuie sa am vizite si la ea in fisa, dar sigur o sa ii spun ca are cantarul defect, poate nu stie!

S inca ceva pe mine acst forum m-a ajutat in clipe grele de cancer si alte alea
Evident ca pun un filtru si selectez ce mi se potriveste sau ce mi se pare corect!
Dar ascult parerile tuturor si apoi fac ceva

Normal ca o sa merg la endocrinolog specialist si multumesc ca am fost pusa pe o directie si stiu la cine sa merg, deci uite ca a folosit la ceva si forumul si discutia

Eu doar am fost surprinsa de atitudine si eticheta pusa copilului, atat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82
un copil care plange e un copil stresat, traumatizat..daca eu tip la el il stresez si mai rau..il sperii mai tare...nu va mai povestesc ce fel l-au chinuit...mi-e frica pt copilul meu..

Nu le povesti asta, ci cum ii aplici cate una la fund, ca de asta nu ti-e frica! Oare e stresat, traumatizat si speriat? Oare il doare? Oare ii e frica de tine?

Mergi la inceput