capatul rabdarii
Raspunsuri - Pagina 2
AgnesLuca spune:
Lori, tu pari convinsa ca o face intentionat, dar sa stii ca nu e asa.
mai da-i copilului timp pina in vara si apoi incercati din nou!
Fara cearta si palmute, cind e pregatit pentru asta o sa vezi ca o sa reuseasca fara stres.
Lali, atunci cind copilul hotaraste ca nu mai vrea pampers si apoi ii iese din prima e nu datorita faptului ca vrea, ci pentru ca e pregatit pentru asta. In rest, sunt de acord cu tine, as amina si eu orice incercare pina in vara.
Histamina, enurezisul nu are legatura cu stersul scapatului de pampers, encoprezisul in schimb da. In plus, atita vreme cit e primar (adica, copilul n-a fost inainte stapin pe vezica lui) enurezisul nu are nici cauze psihice. Cel putin asa am invatat eu la scoala
Cu restul sunt iarasi de acord !
liliana27 spune:
Copilul tau nu e pregatit sa face in pampers si nu il poate obliga nimeni sa faca asta. Sau cel putin nu cu succes. Baiatul meu a renuntat la pampers ziua pe la 3 ani si ceva iar noaptea la peste 4 ani. Atunci s-a simtit el pregatit. Si era o chestie normala aici.
Cand veneam in Romania, si spuneam ca mai are pampers se mai gasea cate o doamna sa-i spuna "vai, dar e rusine, esti baiat mare...":). Relaxeaza-te, sunt foarte putine cazurile cand copiii intr-adevear nu scapa de pamapersi dar si atunci trebuie intervenit medical nu cu amenintari. Numai bine!
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loriangi i-am mai dat si cate o palmuta |
Oare ce as putea sa spun, care sa te doara la fel de tare?
www.facebook.com/groups/369896643087518/" target="_blank">Grup de vanzari MAMI VINDE IEFTIN... Vino si tu, mami!
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
izabela88 spune:
tare sunt curioasa daca voi,cele care sustineti ca un copil se poate educa DOAR cu vorba buna,si poate o si faceti cu succes(adik,nu va e frica sa scoateti plodul din dotare in societate si societatea nu se oripileaza la contactul cu "ingerashul"),nu i-ati dat NICIODATA vre-o palma ,si dak,intradevar va tine rabdarea si stofa de parinte exemplar,impartasiti-ne si noua secretul,poate scapam tara de copii abuzati de ocazionala palma la fund
nu spun ca sunt de acord cu tehnica "palmutei" pe care o aplica lorianghi in incercarea de a-l obisnui pe bb cu olita,dar sunt alte situatii cand rabdarea,explicatiile si vorba buna nu au efectul scontat...
la subiect vorbind,las-o moarta pana la vara,fara sa mai pomenesti de olita,iar,cand se vor mai intampla accidente,nu sari sa il schimbi,lasa-l sa simta rece si ud cateva minute,dupa care explica-i ca a facut pishu pe el,intreaba-l daca e inconfortabila senzatia,abia apoi explica-i cum poate sa evite neplacerile,facand la olita.
incearca si sa-i iei un reductor pt wc,poate i se va parea interesant iar in perioada de pauza nu scoate din peisaj olita,las-o prin vre-un colt de casa,poate vei avea surpriza sa o ceara singur.
inca ceva,cand vorbesti cu ceilalti despre dificultatile lui cu olita si el e prin preajma,incearca sa-l faci sa nu se simta prea vinovat in esecul lui,prezinta situatia ca pe una la care curajosul baiat lucreaza("acum incearca sa se invete cu olita",sau "facem progrese cu pasi mici,dar o sa reusim,e baiat mare!")
e,intradevar mare si intelege ce zici,probabil va face "ceva" concret sa primeasca si mai multe aprecieri
succes!
larasarit spune:
Izabella nu conteaza intensitatea, locul in care e aplicata "palmuta", motivul, lovitura e perceputa de copil la fel: "nu ma iubeste, nu m-a vrut, nu-s bun si merit lovitura primita"
larasarit spune:
Citat: |
citat din mesajul lui izabela88 tare sunt curioasa daca voi,cele care sustineti ca un copil se poate educa DOAR cu vorba buna,si poate o si faceti cu succes(adik,nu va e frica sa scoateti plodul din dotare in societate si societatea nu se oripileaza la contactul cu "ingerashul") |
Societatea sa se duca si sa isi vada de treburile ei, poate fiecare are si alte probleme decat sa se oripileze de comportamentul copilasilor mici, comportament normal la 2, 3 anisori.
Ilinca_M. spune:
Am mai scris eu experienta noastra, dar o reiau aici: fetita mea nu a acceptat sa se lase de scutec pana la 3 ani si 2 luni. Am mai avut, desigur, tentative de a o invata cu olitza, dar esuate, degeaba-i luasem si olitza cantatoare:)) Ea statea pe olitza si acasa si la gradi dar imbracata, si nu producea nimic, desigur:). Daca o intrebam daca vrea chiloti o lua la goana oripilata urland:"utecuuuuuuuuu'!! utecuuu'!"- era foarte atasata de "utec":)
- atunci la 3 ani si 2 luni am ramas din intamplare fara scutece; am zis ca-i dau chiloti: urlete, plans disperat, "utecu'". Disperata la randul meu de situatie am sunat soacra sa aduca repede scutece (sta aproape). Pe cand a venit, Sophia a strigat:"chiotzii!" i-a luat pe ea si din clipa aia a fost mega-fericita sa poarte chiloti, am si iesit la plimbare asa atunci (era iunie);
- pe olitza nu a facut absolut niciodata nimic, ci direct pe WC cu reductor; prima data cand a vrut pishu si am pus-o pe WC a plans de emotie, dar a facut si apoi a fost asa de incantata!! A doua oara iar a fost putin stresata dar apoi gata, nicio treaba nu a mai avut. Dar vreo luna am avut galerie cand ma puneam pe WC, venea si ma aplauda:"asa-i bine, bavo!!"(e clar ca am fost eu cam prea entuziasmata ca face la WC:))
- accidente a mai avut fix 3 exact in saptamana aceea, de 2 ori in casa, o data afara (se luase cu joaca);
- cu kk a avut o problema psihologica si cam o luna cerea scutec cand o scapa, daca o puneam pe WC se inhiba, i-a trecut dupa 1 luna;
- ii puneam scutec noaptea din inertie dar dupa 2 luni nu a mai acceptat. Sa va zic ca n-a avut absolut niciun accident si ca nici macar nu se trezeste noaptea sa faca ci pur si simplu nu face de seara pana dimineata la 8-9? Sa va mai zic ca cel putin 5 copiii de varsta ei sau mai mari si cu juma de an si care au scapat de scutec si au trecut la olitza pe la 2 ani sau chiar inainte continua sa aiba scutec noaptea la 4 ani- 4 ani jumate? Si oricat incearca parintii nu se pot controla, fac pe ei si nu se trezesc? Noi n-am mai cumparat scutece de vreo 10 luni:)
Asa ca ce atata graba?! Decat sa faca la olitza la 2 ani dar sa poarte la somn scutec mai bine sa scape total la 3 sau chiar 4 ani (daca atunci chiar n-ar fi acceptat sa renunte, nu as fi insistat foarte mult:)
La cele spuse de izabella88 ma abtin sa comentez, au fost sute de discutii pe asemenea teme, chiar n-are rost, daca deschid iar subiectul iar o sa creada ca am ceva cu ea, asta este, fiecare cu cat poate si cu cat il tin resursele interioare.
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Am mai scris eu experienta noastra, dar o reiau aici: fetita mea nu a acceptat sa se lase de scutec pana la 3 ani si 2 luni. Am mai avut, desigur, tentative de a o invata cu olitza, dar esuate, degeaba-i luasem si olitza cantatoare:)) Ea statea pe olitza si acasa si la gradi dar imbracata, si nu producea nimic, desigur:). Daca o intrebam daca vrea chiloti o lua la goana oripilata urland:"utecuuuuuuuuu'!! utecuuu'!"- era foarte atasata de "utec":) - atunci la 3 ani si 2 luni am ramas din intamplare fara scutece; am zis ca-i dau chiloti: urlete, plans disperat, "utecu'". Disperata la randul meu de situatie am sunat soacra sa aduca repede scutece (sta aproape). Pe cand a venit, Sophia a strigat:"chiotzii!" i-a luat pe ea si din clipa aia a fost mega-fericita sa poarte chiloti, am si iesit la plimbare asa atunci (era iunie); - pe olitza nu a facut absolut niciodata nimic, ci direct pe WC cu reductor; prima data cand a vrut pishu si am pus-o pe WC a plans de emotie, dar a facut si apoi a fost asa de incantata!! A doua oara iar a fost putin stresata dar apoi gata, nicio treaba nu a mai avut. Dar vreo luna am avut galerie cand ma puneam pe WC, venea si ma aplauda:"asa-i bine, bavo!!"(e clar ca am fost eu cam prea entuziasmata ca face la WC:)) - accidente a mai avut fix 3 exact in saptamana aceea, de 2 ori in casa, o data afara (se luase cu joaca); - cu kk a avut o problema psihologica si cam o luna cerea scutec cand o scapa, daca o puneam pe WC se inhiba, i-a trecut dupa 1 luna; - ii puneam scutec noaptea din inertie dar dupa 2 luni nu a mai acceptat. Sa va zic ca n-a avut absolut niciun accident si ca nici macar nu se trezeste noaptea sa faca ci pur si simplu nu face de seara pana dimineata la 8-9? Sa va mai zic ca cel putin 5 copiii de varsta ei sau mai mari si cu juma de an si care au scapat de scutec si au trecut la olitza pe la 2 ani sau chiar inainte continua sa aiba scutec noaptea la 4 ani- 4 ani jumate? Si oricat incearca parintii nu se pot controla, fac pe ei si nu se trezesc? Noi n-am mai cumparat scutece de vreo 10 luni:) Asa ca ce atata graba?! Decat sa faca la olitza la 2 ani dar sa poarte la somn scutec mai bine sa scape total la 3 sau chiar 4 ani (daca atunci chiar n-ar fi acceptat sa renunte, nu as fi insistat foarte mult:) La cele spuse de izabella88 ma abtin sa comentez, au fost sute de discutii pe asemenea teme, chiar n-are rost, daca deschid iar subiectul iar o sa creada ca am ceva cu ea, asta este, fiecare cu cat poate si cu cat il tin resursele interioare. IULIA va invinge CANCERUL I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
Off topic:
Ilinco, ce inteleapta ai devenit ! Parca nu esti tu
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui izabela88 tare sunt curioasa daca voi,cele care sustineti ca un copil se poate educa DOAR cu vorba buna,si poate o si faceti cu succes(adik,nu va e frica sa scoateti plodul din dotare in societate si societatea nu se oripileaza la contactul cu "ingerashul"),nu i-ati dat NICIODATA vre-o palma ,si dak,intradevar va tine rabdarea si stofa de parinte exemplar,impartasiti-ne si noua secretul,poate scapam tara de copii abuzati de ocazionala palma la fund |
nu exista nici un secret. poate exista doar multa autoeducatie si autocontrol.
ocazionala palma la fund e data la nervi si suparare, la pierderea autocontrolului si la nervi cedati. si exact ca in titlu, la capatul rabdarii. si e perceputa ca atare de copil. copilul stie si simte.
ah, si nu exista parinti perfecti. e doar utopie.