capatul rabdarii

capatul rabdarii | Autor: loriangi

Link direct la acest mesaj

salutare la toata lumea
m-am hotarat in sfarsit sa scriu aceasta postare din disperarea de a primi ajutor de la voi cele care au mai trecut prin experienta mea...dar sa va spun despre ce este vorba...baietelul meu de 3 ani nu reuseste sa renunte la pampers permanent . de anul trecut merge la cresa dar nici acolo nu au reusit sa-l convinga sa renunte. merge cu ceilalti copii la baie face daca ii vine dar nu spune ca ii vine sa faca sau daca il intrebi zice'nu fac',acasa il lasam fara pampers, i-am cumparat olita pe care a vrut-o , chilotei cu tot felul de desene si culori,l-am laudat recompensat cand a facut, i-am dat exemple pe noi , pe sora lui, l-am certat , i-am mai dat si cate o palmuta la fund...nimic nu merge
am ajuns la capatul puterilor cu el, nu vrea si pace, este foarta incapatanat si alte lucruri abia le face pana il convingi

ce sa fac , cum sa ma mai port cu el, e ceva psihologic?


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Cel mai usor e vara. Il lasi o vara intreaga fara pampersi si pantaloni, in fundul gol, ca oricum e cald de mori. Si o sa trebuiasca sa alergi cu olita dupa el la inceput cind ii vine.

Inca ceva, a mea cind am renuntat la pampers, apai am renuntat, gata, nici nu am mai cumparat. Si a facut de citeva ori pe ea si nu i-a placut ca e uda si asa a inteles ca trebuie sa alerge la wc cind ii vine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Asa e, si eu tot vara am dezobisnuit-o de pampers.
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loriangi spune:

problema e ca el constientizeaza ca nu e bine ce face, ca trebuie sa faca la olita dar daca il intrebi de ce ,raspunde"asa vreau eu"

i-am dat exemplu la cresa pe ceilalati copii si imi spune ca doar fetitele poarta chilotei baietii nu, asa cum fetitele poarta cercei si baietii nu


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Face in pampers ziua sau la somn?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

lori, ai incercat sa il lasi fara pampers sa faca pe el? Nu e loc de negociat aici, la un moment dat nu mai "este" pampersi. Na, sa se descurce. Asta daca zici ca stie, pricepe si e in stare sa isi controleze reflexele.

In orice caz, iti trebuie rabdare multa si nu il certa. Stiu ca e greu, iti vine sa tipi la el probabil, dar ai grija si incearca sa nu te lasi prada nervilor. Rabdare si consecventa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

si nici nu ii mai da palmute ,cel mai usor e vara intradevar,il lasi fara scutec si ii pui doar noaptea ca daca ziua ii pui nu va invata in veci si pururi..
trebuia mai din timp invatat ,olita e buna aia care canta cand face si eventual pune o papusa pe o olita cand il pui si pe el,asa face fica'mea acum :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Daca a intrat el intr-o faza de "nu vreau" si tu intr-o faza de "trebuie", evident antagonice, poate ar fi mai usor daca ati lua o pauza, efectiv sa-l mai lasi cu pampers o vreme (o luna, doua) ca sa uite tensiunea de acum si sa incercati apoi cu forte noi si fara amintiri proaspete de ambele parti. Si va fi si mai cald, adica pampersul il va deranja si-l va face sa transpire, iar eventualele accidente vor fi mai usor de gestionat vara.

Eu am experienta baiatului meu care atunci cand nu vrea nu face si cand vrea ii ies toate bine si din prima. Inclusiv cu pampersul, cand s-a hotarat el ca nu mai vrea, efectiv nu a avut nici un accident.

mult calm, ca toti renunta la pampers la un moment dat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

aa si ca sa invete ar trebui si la cresa lasat fara,dus las baie mai des si lasat fara scutec ,ca daca la cresa sta cu scutec acasa fara e cam buimac de cap copilu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

1. suspenda problema
2. inceteaza cu orice gest de agresiune. Doamne, e revoltator!
una din cele mai frecvente cauze ale enurezisului-pisu in somn- este faptul ca acei copii au fost agresati fizic sa nu mai faca in pat. si da, e vb chiar de o palmuta. stii tu cum interpreteaza el o palmuta?
deja se baricadeaza in spatele unui zid.lasa-l.ignora problema.
3. nu mai face comparatie cu sora lui.copii sunt diferiti.cel mult poti obtine niste sentimente negative din partea lui la adresa surorii:din cauza ta ma bate!copii au,uneori, o logica inversa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Esti pe calea cea buna sa lungesti problema si sa o agravezi daca nu realizezi ca certatul, "palmutele" si alte metode de adulti fara rabdare nu sunt o solutie. Problema psihologica exista, dar nu e la el, la voi. lasa copilul in scutece pana vine caldura si din vara reluati incercarile. Puneti cearsaf protector pe pat si inarmati-va cu rabdare. O sa mai fie accidente, nu e din cauza incapatanarii, e pur si simplu alta etapa in viata!
Daca mai dai in el, sa nu te mire ca va face in pat noaptea si la 10 ani!

Mergi la inceput