Gelatina de vita in Haribo

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Da, stiam de cheagul folosit la branzeturi dar l-am intrebat pe ciobanul de la care cumpara familia mea branza si a spus ca el nu foloseste asa ceva, si ca sunt foarte putini cei care folosesc pt ca nu este rentabil. In comert se gasesc facute cu cheag artificial, a spus ca el nu cunoaste pe nimeni dintre producatorii locali de branza (adia alti ciobani) care sa foloseasca cheag natural.

Julia, si mie mi s epare ca se exagereaza, soia nu mai e buna, nu stiu ce e cu hormoni, vedem produse Bio pe care dam bani dar nu stim daca sunt cu adevarat bio sau nu.
Dar chestia asta de exemplu, cu gelatina, chiar ma deranjeaza pt ca eu mananc doar carne de peste, nu imi cumpar articole de piele, caut s acumpar produse care nu sunt testate pe naimale, si cand colo aflu ca incurajez totusi uciderea animalelor mancand...dulciuri!!
E ceva de principiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Fara sa fiu rautacioasa, da' pestele nu-i tot animal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Eu nu prea am auzit ciobani care sa foloseascac cheag artificial . Daca ar fi sa aleg il prefer pe cel natural.

Da , gelatina se foloseste in foarte multe dulciuri , o parte au fost retrase in anglia pentru ca gelatina era de ...cal . Eu folosesc Agar-agar cand fac crema de fructe . Este mai scump dar este de origine vegetala .
Cred ca se stie ca vinul si berea din comert nu sunt pentru vegetarieni . IN procesul de fabricare se foloseste inotatoarea de la peste pentru a da produsului un aspect clar.Nu-i asa ca cel facut acasa nu-i asa clar si limpede precum cel de la magazin ? Si totusi producatorii nu pun asta pe lista de ingrediente . Cui foloseste (spunea latinul)?
Si ,da , pestele e tot vietate .Intra in categoria carne .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Dar chestia asta de exemplu, cu gelatina, chiar ma deranjeaza pt ca eu mananc doar carne de peste, nu imi cumpar articole de piele, caut s acumpar produse care nu sunt testate pe naimale, si cand colo aflu ca incurajez totusi uciderea animalelor mancand...dulciuri!!

Si fructele si legumele nu-s culese de pe suprafete agricole care erau habitat animal inainte de a fi transformate in terenuri arabile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Citat:
citat din mesajul lui AnnaBaby

Fara sa fiu rautacioasa, da' pestele nu-i tot animal?

Anna si [8* *] Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii

Nu esti rautacioasa, este o intrebare legitima.Raspund eu pentru ca sunt cam in aceeasi barca.Pestele este tot carne, dar provine de la organisme mult mai putin evoluate ,a caror capacitate de a suferi este mult mai mica si care, in marea lor majoritate sunt organisme libere, care traiesc in mediul lor natural.As vrea sa pot sa renunt complet la orice produs de origine animala, ma impiedica doua lucruri: 1.veganismul este o stiinta, pe care nu o stapanesc si nici nu sunt dispusa sa o invat, asa incat,cum in mainile nepriceputilor este ca o arma alba-nici macar nu vreau sa incerc.2, din cunostintele pe care le am exista nutrienti pe care nu ii putem lua doar din vegetale,si nu sunt dispusa sa risc boli carentiale grave.Asa incat am decis sa mananc peste, in proportie de 90% fructe de mare,cu foarte multa moderatie si cat mai rar.

...in a world filled with distrust,we must still dare to believe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Unele medicamente contin shellac, care e obtinut din gandaci
Io-te:http://en.wikipedia.org/wiki/Shellac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Xio, poti sa-ti linistesti constiinta astfel: porcul e taiat pentru cotlete, gratare, muschiulet, jambon, alea-alea. Raman soriciul si oasele. In loc sa se arunce, se folosesc la Haribo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

JuliaSM, mi s-a intamplat sa citesc urmatorul comentariu (reformulez putin):

"Mamele vegetariene sunt... ca vacile (adica rumegatoare), nasc vitei".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Intre peste si carne face diferenta inclusiv Nestle. Mi-a sarit mereu in ochi faza pe cutiile de lapte praf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Selene_bunny, nu am inteles nimic din ultimele doua postari ale tale.Completezi si reformulezi, te rog?

...in a world filled with distrust,we must still dare to believe...

Mergi la inceput