Gelatina de vita in Haribo

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

JuliaSM, mi s-a intamplat sa citesc urmatorul comentariu (reformulez putin):

"Mamele vegetariene sunt... ca vacile (adica rumegatoare), nasc vitei".

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Pai comentarii se pot face pt orice, cum ar fi: mamele care mananca carne de porc...nasc....oare ce ? sigur ca da, purcei tinand cont ca ADN-ul porcului se contopeste cu organismul nostru E chestie de libera alegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Mai, nu stiu, eu nu pot sa inteleg extremele. Nu as putea niciodata sa renunt la o categorie de alimente. Si in nici un caz nu as putea sa-mi motivez aceasta renuntare cu considerente din astea de "vai ce sufera bietul animal", sau "pestele e mai putin evoluat si nu sufera la fel de mult". A, ca nu iti prieste carnea, ca vrei sa mananci mai sanatos, mai usor, etc asta pot intelege. Dar ca nu poti manca la gandul bietului animal sacrificat, asta nu pot intelege. Pai si vegetalele sunt vii si daca le mananci le sfarsesti existenta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Citat:
citat din mesajul lui AnnaBaby

Mai, nu stiu, eu nu pot sa inteleg extremele. Nu as putea niciodata sa renunt la o categorie de alimente. Si in nici un caz nu as putea sa-mi motivez aceasta renuntare cu considerente din astea de "vai ce sufera bietul animal", sau "pestele e mai putin evoluat si nu sufera la fel de mult". A, ca nu iti prieste carnea, ca vrei sa mananci mai sanatos, mai usor, etc asta pot intelege. Dar ca nu poti manca la gandul bietului animal sacrificat, asta nu pot intelege. Pai si vegetalele sunt vii si daca le mananci le sfarsesti existenta...

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii

Dupa parerea mea extremele se definesc cu totul altfel.Iar daca ai fi facut facultatea pe care am facut-o eu, si ai fi la curent prin participare directa la ceea ce se intampla in abatoare, ca sunt de porci,pasari sau vite,este foarte posibil sa iti fi trecut pe vecie pofta de mancat carne.Nu am fost niciodata o mare amatoare de carne, nu am facut absolut niciun efort sa renunt la ea.Unde anume este extrema, tu stii...

...in a world filled with distrust,we must still dare to believe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

caress, nu am ce reformula. In calitate de ovo-lacto-vegetarieni (cu exceptia ca fetita mananca des peste), ni s-au mai "scos ochii" pe tema asta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

caress, nu am ce reformula. In calitate de ovo-lacto-vegetarieni (cu exceptia ca fetita mananca des peste), ni s-au mai "scos ochii" pe tema asta.

Nu vad ce poate fi rau in asta si pe cine poate deranja...E o optiune personala si ata.Avand motivatii personale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Am spus extreme pt ca mie asa mi se pare ca este o astfel de actiune. Carnea face parte din alimentatia omului in mod natural. A o elimina inseamna sa faci o schimbare radicala, de aici ideea de extrem. Nu stiu, e ca si cum as spune de azi inainte nu mai port sandale, port numai pantofi, chiar cand sandalele sunt necesare vara pe caldura si au rolul lor important. E un exemplu banal, dar se reduce la aceeasi idee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Adultii pot alege ce mananca si ce nu mananca, oricare le-ar fi motivul dar copilasii ar trebui sa primeasca din toate grupele de alimente pana sunt destul de mari ca sa ii poti intreba daca vor sa devina vegetarieni, ovo, lacto sau de orice fel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui larasarit

Adultii pot alege ce mananca si ce nu mananca, oricare le-ar fi motivul dar copilasii ar trebui sa primeasca din toate grupele de alimente pana sunt destul de mari ca sa ii poti intreba daca vor sa devina vegetarieni, ovo, lacto sau de orice fel.

Sunt total de acord cu tine, copiii in perioada de dezvoltare nu trebuiesc privati de absolut nimic.Cum spuneam, trebuie sa fie o optiune persoala, o decizie constienta, si cu siguranta un copil nu o poate lua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu inteleg de ce ar trebui sa ma scuz in fata unor pers. care nu inteleg motivatia mea.
Cateodata ma uimeste agresivitatea asta a unora care mananca carne si se tot iau de vegetarieni. Si intrebarile astea hartuitoare deja ma plictisesc: cand mancam carne de pui eram efectiv luata la rost ca ce, puiul nu e animal, nu sufera? Ba suefrea si sufera si puiul, dar reportaj e despre asta nu vazusem si nu am fost sensibilizata. La urma urmei nu am vazut sa dea nimeni in cap cuiva care nu vrea sa manance miel, darin rest mananca de toate.
Asta cu explicatiile over and over again nu o inteleg. NU mananc alta carne in afara de peste. Pt ca asa vreau eu.

Culmea este ca niciodata nu m-am luat de cei care mananca de toate, nu le-am tinut predici samd.
Prin urmare, Anna, daca vrei discutia despre extreme iti pot spune ca dpdv al cuiva care nu incurajeaza macelarirea animalelor, extrema inseamna sa ucizi de placere, sa mananci si iepuri si veverite si nutrii si ursi samd, doar pt ca poti si nu pt ca ai nevoie.
Asa ca extremele astea, dupa cum bine spunea cineva, sunt pt fiecare altele. Diferenta este ca eu nu ma iau de cei care aleg sa manance carne de tot felul, nu e treaba mea alegerea lor si nici nu ii plictisesc cu parerile mele despre alimentatia lor daca nu sunt intrebata ce cred despre asta.

Iar asta cu plantele iarasi am mai auzit-o Este o incercare de minimalizare a ideilor, ca vezi Doamne, daca mananci mancare (ca ana la urma toata mancarea e cultivata), faci rau plantelor. Nu prea inteleg care e ideea. Sa ma faca s amnanac si carne de vitel la gandul ca deh, si asa nu rezolv nimic? sau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Reprofilarea pe pietre, va rog!

Mergi la inceput