Gelatina de vita in Haribo

Gelatina de vita in Haribo | Autor: XIO

Link direct la acest mesaj

Voi stiati ca in Haribo si in dulciurile de genul ala este folosita gelatina animala?????
Eu nu m-am gandit niciodata ca asa ceva e posibil, am citit sapt trecuta pe Facebook, am zis ca deh, cam exagereaza cei care lupta pt drepturile animalelor, si dupa 2 zile vad la lucru o punguta cu GUmmybears pe care scria ca sunt FARA gelatina de vita.

O fosta colega care locuieste in Danemarca a spus ca in partea de nord pe etichete scrie care sunt pt vegetarieni si care nu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

da stiam http://ro.wikipedia.org/wiki/Gelatin%C4%83

mai este cea vegetala obtinuta din niste alge rosii
care se gaseste in magazinele asiatice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Si de porc in vitaminele Supradyn sub forma de ursuleti. Le-am cumparat fara sa citesc eticheta, a observat sotul acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Stiam, XIO.

Dar noi nu mancam asa ceva din cauza ca-s pline de zahar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

habar nu aveam pana acum ce e haribo
nu mancam

da' o fi sigur de vita gelatina aia??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Multe contin gelatina de porc,altele de vitä, dar sunt si cu ceara de albine sau cu intaritor de porumb.Sunt magazine speciale care vand Haribo pentru vegetarieni dar, de nu dai de un asa magazin ,uita-te bine si citeste ingredientele scrise minuscul de pe ambalaj.Gasesti pentru toate gusturile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Hi,

Deci de cand au fost scandalurile cu vaca nebuna se foloseste gelatina de porc la jeleurile gen Haribo; interesant e ca mulsumanii unii nu-si fac idei si mananca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Ba isi fac,colega mea de religie musulmana citeste toate ingredientele inainte de a manca ceva.
Pt XIO,iti recomand jeleurile care le gasesti acum in Aldi in oferta de Paste,costa vreo 59ct sunt in forma de floare,sunt buneeeee si sunt facute cu gelatina vegetala care se numeste Agar-agar.
Si pentru restul care faceti prajituri sau alte bunatati cu gelatina va anunt ca-i tot din porc sau vita.
Inca ceva,sunt o gramada de dulciuri facute cu gelatina animala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Gelatina e de origine animala, substituentii se numesc altfel. Asa ca vegetarienii trebuie sa intrebe si la cofetarii daca e gelatina in prajiturile lor sau sa se uite la medicamente daca e trecuta gelatina la imgrediente.

Colegul meu musulman isi facea griji, asa ca din cind in cind primeam dulciuri cadou pt ca nu se uitase atent la eticheta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Si unele iaurturi au gelatina de porc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

nuuuuuuuuuuuuuuu gelatina care se foloseste la prajituri e din animalutee??????

Nu conteaza pt mine daca e din porcusor sau vacuta sau iepure sau gaina, conteaza ca e dintr-un ... animalut.
Si nu scie chestia asta pe eticheta, ca am citit...

Mergi la inceput