Time is money?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

cu regret,dar, in ultima vreme,mai toate prietenele care au nascut au aflat de la pediatrii ca strumful nu are puseu de crestere,ci ca laptele ei nu mai e suficient si trebuie LP.daca i-a cu 50 de gr mai putin in greutate,idem.
se da LP direct din maternitate,ca nu aduc copilul la san cand ii e foame.de ex filantropia.la municipal se incurajeaza alaptatul.
depinde de neonatologi.
dar e fireasca o campanie de incurajare a alaptatului in contextul in care Lp e recomandat agresiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Hai ca asta cu alaptatul la tv e culmea! Ce-i frumos intr-o actiune f fireasca, dar facuta cu ostentatie?! Inteleg ca poate sa-l apuce foamea pe bebe oriunde, sunt situatii si situatii, dar nu inteleg de ce atata expunere FORTATA. N-am vazut vreun realizator tv sa ia cina live in studio. Pana una alta sanii sunt considerati parte intima, nu vad femei cu sanii in vant pe strada, de ce ar deveni o parte mai putin intima doar pt ca e un bebe prin zona? Oriunde e cazul s-o faca, se poate cu discretie.

eu sper sa iasa catmai multe mame cu copii alaptati in fata, la vedere, poate ca asa ,cine se horroreaza sta inchis din casa, cu tot cu pediatri care recomanda formula si firmele producatoare de LP. La ce exprimari am citit, nu pot sa nu ma intreb, chiar iubiti copiii? Nu doar pe ai vostri, ci copiii in genere? LP este bun ac copilul nu are altfel acces la hrana.
btw: probabil ca traiesti in vreo tara araba, caci sani sunt tot timpul la vedere, pe strada, la birou, in ziare, in emisiuni etc...Desigur, scopul nu e la fel de degradant ca cel de a hrani/ alinta un copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Lolita, tu ai vazut clip-ul din emisiune? Se vede doar capul copilului si putin decolteu, mult mai putin decat la asa zisele emisiuni de divertisment. In plus e vorba despre o interventie a dritei Culcer despre alaptat, deci era " on-topic" iar prezentatoarea era usor amuzata de ceea ce facea :)
Mie mi-a placut.
Si m-am identificat cu ea si cu ideea pentru ca si eu alaptez pe unde e nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Nu mi-ar place sa se regaseasca baietii mai tarziu in poze d-astea, unde e intimitatea nu numai a momentului, ci a copilului. Dar probabil ca sunt oameni carora nu le pasa de asta.

Sa inteleg ca un copil devenit adult ar vedea ceva nepotrivit in faptul ca sugea lapte din sinii mamei? Cred ca ar tb sa ne detasam de obiectul "sini" si sa vedem in ei, in mom alaptatului, doar sursa de hrana, iar nu sinii sexuali sa zic. Deci un copil si-o mama n-au de ce sa vada in sini altceva decit organul datator de lapte. Ca asa ce-ar fi sa ne rusinam de faptul ca burta mamei ne-a adapostit pe noi si ca am iesit printr-un vagin. Nu mai facem poze nici cu burta? E tot o burta intima si burta? Cred ca pb e la cel care priveste in mod altfel alaptatul decit e el in realitate. Daca privim sinii ca pe o "tita"=deci care da lapte si atit, nu vad de ce ne-am oripila atit.

Mergi la inceput

ps: sunt curioasa dc parada gay v- ar face la fel de cutezatoare in a jigni si a ostraciza precum faceti cu acest copil si cu mama lui?
asist de ceva vreme la o discriminare aberanta intre sugarii hraniti natural si cei hraniti artificial, in defavoarea primilor. De ce? doare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

ps: sunt curioasa dc parada gay v- ar face la fel de cutezatoare in a jigni si a ostraciza precum faceti cu acest copil si cu mama lui?asist de ceva vreme la o discriminare aberanta intre sugarii hraniti natural si cei hraniti artificial, in defavoarea primilor. De ce? doare?

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Marturisesc ca am citit de doua ori cele patru pagini ale subiectului in incercarea de a afla unde, cine si pe cine ostracizeaza. Nu am gasit. E vorba de o poza si cei care au postat si-au exprimat parerea cu privire la poza si atat.
Ete ca sunt si persoane carora poza nu le place si gata. Nu au voie sa-si exprime si ele parerea? Tre musai ca toata lumea sa ridice ode si osanale alaptatului in orice loc si in orice pozitie? Care pozitie, apropo, numai fireasca nu mi se pare. E doar parerea mea si atat.
Deci, de unde atata revolta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Da' ce treaba au, Lucia homosexualii cu povestea?! Sau bebeii hraniti cu formula?! Nu cred ca s-a declarat cineva antialaptat, e absolut stupida remarca ta. Ce sa doara? Prostia alora care cred ca orice comentariu care nu exprima extazul in fata unei poze de genul asta denota conspiratie cu cei care produc lapte praf.
Chiar si in locuri publice se poate alapta cu discretie, atat zic.
Katya, atunci de ce n-are nimeni poza in sufragerie sau macar in albumul de pe dc poza cu vaginul...cu copilul iesind din el, bineinteles.
Era vorba de o poza, moderatorul si-a facut treaba si a aruncat-o pe forum ca sa faca un trafic serios, voi va stressati atata pt ca unora nu le place ipostaza surprinsa acolo, din n motive si niciunul nu e "vai, de ce alapteaza, mai bine formula".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

ps: sunt curioasa dc parada gay v- ar face la fel de cutezatoare in a jigni si a ostraciza precum faceti cu acest copil si cu mama lui?
asist de ceva vreme la o discriminare aberanta intre sugarii hraniti natural si cei hraniti artificial, in defavoarea primilor. De ce? doare?

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

asta este numai si numai parerea ta. oricum constat ca anul acesta este anul discriminarii pe DC daca si pentru faptul ca nu esti de acord cu alaptatul la colt de strada esti vinovata de discriminare si nu oricare dar o discriminare aberanta! uite ca nu am stiut ca discriminarea poate fi si aberanta.
si pentru ca suntem plini de indignare il aducem in discutie pe obama cum trage el cu pusca in vant si punem si cireasa pe tort amintind de existenta homosexualilor care mai sunt si mandri de ei de fac parada.
daca nu ne place aceasta poza jignim si ostracizam copilul care a ajuns la sanul mamei care nu avea nici timp si nici masa in bucatarie. cata barbarie, zau asa!

e normal ca unora sa le placa aceasta poza si altora nu, dar aceasta alegere nu are nici o legatura cu "discriminarea aberanta intre sugarii hraniti natural si cei hraniti artificial". in primul rand ca in poza noastra nu este vorba de un sugar, eu cel putin asa stiu ca sugarii nu pot merge, iar in al doilea rand discutia are in esenta gradul de intimitate pe care il detine fiecare in acest grad intrand si dorinta de a iti vedea tatza pe net, la care se adauga si dorinta netarmurita de a te plimba cat mai mult prin prin parcuri , magazine , muzee si alte locatii aglomerate precum si locuinta care este foarte departe de aceste puncte astfel incat iti ia ore sa mergi in parc si bineinteles ca trebuie sa iti hranesti copilul. nu are nici o legatura cu pus plapuma in cap , repet este vorba doar de legatura divina care are loc intre mama si prunc in momentul alaptarii iar unele mame prefera ca aceasta legatura sa fie in intimitatea sufletelor lor si nu la televizor .
unele mame sunt mai pudice si mai stationare sau stau foarte aproape de parc sau aprozar astfel incat nu este necesar sa isi hraneasca sugarul in public. oare la teatru nu se poate merge cu sugarul, ca poate mama nu rezista 2 ani fara sa vada o piesa de teatru?

deci toata aceasta discutie, care a avut loc de nenumarate ori , se refera doar la nevoia fiecaruia de intimitate in momentul alaptarii si nu la "discriminarea aberanta a sugarilor hraniti natural".

referitor la titlul topicului eu cred ca foarte important este cum organizam timpul.

Mergi la inceput

Cand o mama exprima despre un copil si o alta mama, vaca si vitel, sordid, iaca ies si aberatii de exprimari,precum discrimanrea aberanta.
Ha! sa inteleg ca din momentul in care umbla copilul pe picioare, mai are liber la lapte doar in mod artificial, liber la alint( um must tolerat de adulti la somn) doar de la suzeta?
Pt cine are urechi sa ...vada, am exprimat fix ce am gandit. So, nu ma explic. Ia - o cum poftesti si tu si orisicare cautatator de nod in papura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Cred ca nu prea ai gandit. Sau ma rog, daca ti se pare rational sa sari de la poza asta la parade gay si discriminari....macar celelalte comentarii au legatura cu subiectul.

Mergi la inceput