Despre integrarea in scoli si societate(3)
Raspunsuri - Pagina 8
nelia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Intrebarea este pur retorica. Dar ca sa raspund dezvoltarea acestui site nu doar a regulamentului este efectul deschiderii fata de opiniile utilizatorilor lui. |
Eu nu contrazic ceea ce ai spus despre administratori si nici despre moderatori. Dar eu spun ca si userii acestui site sint la fel.
Da, deschidere. Insa la subiectul despre copii cu dizabilitati nu a existat suficienta si nici acum inca nu exista. Adevarul meu, asa cum se vede de la mine, un user al acestui site.
marius spune:
Ceea ce denota ca suntem unici si nu putem avea pretentia nici macar in viata reala daramite in cea virtuala ca altul sa aiba acelasi punct de vedere.
nelia spune:
Denota de unde? Caci fata de discriminarea copiilor cu dizabilitati ar trebui sa nu avem pareri diferite.
Pentru ca daca este sa denote ceva, dupa fraza asta, spun ca si Rufus, ca unul din noi nu intelege sau se face ca nu intelege ce se discuta. Ramine de vazut care...
Aqai spune:
din postura de privitor de pe margine, pot sa spun ceva?
Nelia, tu (da-mi voie sa te nominalizez ca reprezentanta a unui grup aici) vrei ceva foarte concret. Si anume o atitudine asumata si practicata a acestui site fata de o anume discriminare. Scopul e nobil, cred ca nimeni nu ar contrazice acest lucru.
dar din respect o sa te rog sa te dai un pas in spate sa vezi exact si cum se poate implementa ceea ce ceri. O atitudine activa si o luare de pozitie constienta si fara ragaz cer antrenament in a recunoaste situatiile de discriminare si a lua masurile necesare la timp si in mod consistent (in orice domeniusi in orice mediu/ organizatie/ institutie/ site etc)
si e nevoie de resurse, procese si definitii clare. Suntem siguri ca aceste resurse exista aici acum?
Mie mi se pare un progres ca am ajuns aici. Si nu mi se pare esential ori cu rezultate pozitive imediate a categorisi si defini. Mi se pare mult mai folositor un schimb de opinii in scopul educarii si sensibilizarii, decat o incordare de forte pentru a avea o definitie scrisa. (din pozitia privitorului de pe margine eu, asa arata)
iti respect opiniile si implicarea, insa poate e momentul sa ne dam voie sa intelegem cat e de important acest pas mic pentru comunitate si cum se raporteaza comunitatea la el, sa dam timp de asimilare inainte sa mergem mai departe.
cu mare drag, sper ca stii
mariavi67 spune:
Aqai, exista in Ro legi, regulamente si organizatii care vegheaza ca aceste legi sa fie respectate...internetul nu mai e demult tara lui papura voda.
http://legi-internet.ro/blogs/index.php/2007/11/15/cncd_se_pronunta_si_asupra_discriminarii
http://www.legi-internet.ro/fileadmin/editor_folder/pdf/Decizie-CNCD-forumuri-ziare.pdf
speed spune:
Aqai, dimpotriva, si mie mi se pare ca trebuie o definitie scrisa. Marius tocmai ce a zis ca nu s-au luat masuri impotriva mesajelor discriminatorii la adresa persoanor cu dizabilitati fiindca nu era precizat in regulament. Tu vrei ca in continuare sa existe situatia asta??
Daca moderatorii sunt in dubii atunci exista reguli clare, scrise, la care pot face referinta atit ei cit si reclamantii. Daca nu exista aceste reguli precise atunci se va ajunge din nou la situatia in care ofensatorii scapa basma curata iar victimele lor se aleg cu avertismente.
Aqai spune:
speed, ai citit prea repede un pic nu nu vreau sa ramana in situatia in care discriminarea sa fie permisa.
dar atata vreme cat e mentionat ca discriminarea nu e permisa, e un pas inainte. si eu spun ca dupa orice pas inainte e nevoie de un timp de evaluat, cugetat si luat invatamintele pe care apoi sa le aplici in a construi modul in care sa faci pasul urmator.
o faci cu heirupul sub presiunea momentului, sau iti dai timp sa faci lucrurile bine si constient?
Aqai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariavi67 Aqai, exista in Ro legi, regulamente si organizatii care vegheaza ca aceste legi sa fie respectate...internetul nu mai e demult tara lui papura voda. http://legi-internet.ro/blogs/index.php/2007/11/15/cncd_se_pronunta_si_asupra_discriminarii http://www.legi-internet.ro/fileadmin/editor_folder/pdf/Decizie-CNCD-forumuri-ziare.pdf |
nice to meet you too. poti, te rog, sa-mi reamintesti cine esti?
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Aqai dar atata vreme cat e mentionat ca discriminarea nu e permisa, e un pas inainte. si eu spun ca dupa orice pas inainte e nevoie de un timp de evaluat, cugetat si luat invatamintele pe care apoi sa le aplici in a construi modul in care sa faci pasul urmator. |
adica sa se puna coada la pruna? au facut-o deja altii, curg linkuri in diferite limbi, inclusiv in romana. nu trebuie decat bunavointa de a le privi drept ceea ce sunt, si nu drept produse comestibile.
speed spune:
Aqai, eu cred ca pentru unii e o surpriza totala ca persoanele cu dizabilitati trebuie sa aiba drepturi si sanse egale su ca nu e ok sa declari public ca nu-i vrei in clasa copilului tau. De aici vine teama si nesiguranta, au nevoie de timp de cugetare, de pasi inapoi, etc. intre timp nu se face nimic. Putina presiune nu strica.
Citeste subiectul Ancai74 si data la care a fost scris si spune-mi daca nu a fost timp deajuns pentru cugetare si constructii de tot felul ? Si cu ce rezultat? Cu rezultatul discutiilor de acum!