Despre integrarea in scoli si societate(3)
Raspunsuri - Pagina 7
columbiana spune:
Marius, stii bine ca nu-i chiar asa; apropo de hirtia aia de aruncat pe jos, eu daca o arunc in firma mea privata (teoretic, ca n-am nici o firma), si hirtia mai e si murdara, iar salariatul considera ca hirtia respectiva e plina de toxine ce atenteaza la sanatatea lui fizica sau psihica, atunci sigur exista o prevedere legislativa ce ma obliga s-o adun, si mai platesc si amenda.
exista eticheta, neticheta, cutume nationale, legislatie, norme, si tot ce vrei unde fiecare persoana fizica sau juridica e obligata sa se incadreze, oricind si oriunde.
masina mea e privata si totusi legea ma obliga sa nu fumez in ea in prezenta copilului, daca vrei alt exemplu.
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Orice site privat, are politica sa privata, de aceea este privat si nu public. Optiunile de a fi sau nu de acord cu politica privata sau actiunile private din partea unei persoane, ramane dreptul si atributul strict al persoanei, exact cum actiunile si deciziile private ale siteului raman atributul strict ale acestuia din urma nici una neconstituindu-se in vreo obligatie sau forma obligativa. Nu este o noutate ce am scris. Va rog sa ramaneti on topic. |
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
marius spune:
Eiii nu este asa.
1. In firma am un contract cu salariatul
2. In masina sau in restaurant fumatul este sanctionat pt ca este vorba de sanatatea publica sau privata a oricarui copil.
Daca doresti similar
1. La fira mea imi zugravesc in mov toata cladirea e decizia mea privata si nu am nici o restrictie nici macara a salariatului pe acest considerent ca ii place sau nu movul ... asta e.
2. In masina mea nu se fumeaza deloc deci chiar daca legea sanctioneaza doar pt copii eu ridic restrictia la orice nivel. Degeaba vrei tu sa fumezi chiar daca nu este copil - decizia mea privata te va opri. Adica ori nu fumezi deloc ca asa am decis eui in masina mea ori.... mergi cu alta masina unde nu este aceasta restrictie.
nelia spune:
Da, cred ca m-am bucurat prea devreme. Nu, nu e greu deloc cu discriminarea, totul se invata, orice invat are si dezvat, orice comportament discriminator fata de o categorie umana, indiferent care este aceasta, poate fi schimbat prin educatie. Totul este sa fii deschis la acest lucru si sa vrei sa schimbi ceva. Si schimbarea vine, mai devreme sau mai tirziu. Asta este exercitiul democratiei in viata de zi cu cu zi, a unei democratii reale.
Laura, un moderator poate fi subiectiv in moderare, ca doar e om, nu robot, insa cind sanctioneazea o face pe baza unui regulament. De aceea acest regulament trebuie sa fie clar si sa poata fi invocat, pe buna dreptate, atunci cind moderarea subiectiva aduce nemultumirea unei parti.
Asta a si fost de fapt la acest subiect, s-a moderat subiectiv (sau deloc, pot intelege de ce la inceput), s-a utilizat pentru sanctionare un regulament incomplet, din care nu am observat pina la aceasta discutie ca lipseste un element atit de important (tot din el lipsa si xenofobia si rasismul, daca imi aduc eu bine aminte, acum se poate pune discriminare la modul general, indiferent de... si urmeaza identificate cateogoriile umane acceptate) si interpretat tot subiectiv de catre unii moderatori. Caci, da si cu un regulament bine facut, interpretarea lui poate fi subiectiva.
Si de cite ori s-a spus ceva contra acestor lucruri, s-a inchis gura ca e forum privat, care are regulile lui, daca iti place bine, daca nu, pleci... ori nu-i chiar asa, ca ceea ce se discuta se intimpla la nivel la societate si daca spui ca nu esti de acord cu un fapt discriminator, nu cred ca raspunsul democratic este 'nu-ti place, du-te in alta parte'.
rrox3 spune:
Laura parerea mea e ca bunul tau simt si inteligenta ta vor fi suficiente ca sa moderezi OK.
Rufus din fericire nu mai trebuie sa demonstram teoria asta a discriminarii, au facut-o altii deja.
Viviana nu am scris tendentios, ti-am oferit un feedback onest.
Inteleg ce zici despre abuz, cred ca nu e cazul sa ne ingrijoram in avans din pricina lui. Si mai cred ca interventia la timp a moderarii va preveni orice escaladare.
Hai sa nu devenim extremisti. Vrem doar sa nu mai aiba loc derapaje de genul celui la care am asistat in ultimele zile. Sa fie oprite in fasa si date sanctiuni. Cum zice Marius la celalalt subiect de la tehnic.
In rest, cred ca e cazul sa facem si educatia despre care vorbeam.
columbiana spune:
stricam topicul, dar daca arhitectura strazii nu-ti permite pentru ca nu se incadreaza, n-o vopsesti nici mov nici cu picatele firma, oricit de privata e.
de fapt vreau sa spun ca avem niste limite impuse in orice spatiu privat, pina la urma. unii le numesc big brother, altii civilizatie/democratie...cum vrei dar tot incadrati suntem. doar gindurile cred ca ramin necontrolate.
dincolo de asta, forumuri sunt destule in Romania, cu tot felul de profile, dar DC e special prin ceea ce a devenit si e: formator de opinii, o voce considerata in Romania, deschizator de drumuri; ar fi pacat tocmai in domeniul asta legat de esenta forumului: respectul fata de persoana in nevoie (copilul, mai precis cel cu dizabilitati) sa nu exceleze. chiar pacat
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Si de cite ori s-a spus ceva contra acestor lucruri, s-a inchis gura ca e forum privat, care are regulile lui, daca iti place bine, daca nu, pleci... ori nu-i chiar asa, ca ceea ce se discuta se intimpla la nivel la societate si daca spui ca nu esti de acord cu un fapt discriminator, nu cred ca raspunsul democratic este 'nu-ti place, du-te in alta parte'. |
Nu spune nimeni sa plece nimanui. Daca doreste sa stea acestea sunt regulile, care reguli trebuie respectate asa cum sunt. Daca nu doreste sa le respecte este deja decizia fiecaruia in parte dar exista sanctiuni care se aplica. In plus se pare ca s-a uitat faptul ca la inregistrare ca si utilizator nu s-a putut face inregistrarea decat daca si numai daca si-a dat acordul ca va respecta conditiile de utilizare a acestui forum, prevazute in regulanet.
Nimeni nu a obligat pe nimeni este acordul de vointa eu utilizatorul X de buna voie si nesilit de nimeni doresc sa respect aceste reguli si sa devin membru al acestui forum.
Daca ulterior din X varii motive nu mai doresc, nu s-a cerut motivarea
este decizia privata si dreptul privat care este respectat.
Dar sa fim intelesi - nu scrie nicaieri ca administratia are vreo obligatie fata de utilizatorul X sa-i indeplineasca o dorinta. Desigur exista deschidere sunt analizate diferite solicitari, unele sunt implementate, dar nu reprezinta vreo obligatie.
viviana spune:
Laura, stim cu totii ce e aia discriminare si stii si tu. Aici nu e nicio indoiala.
E foarte simplu de fapt.
Pentru ca vorbim de discriminarea aia majora, care te lasa cu gust amar, discriminarea aia spusa pe sleau care jigneste si innegreste monitorul de ura nu fleacurile de 2 lei spuse la nervi izvorate din nestiinta.
Si nu, nu trebuie enumerate categoriile supuse discriminarii. Asta tine de bun simt.
S-apoi noi nu suntem Curtea Constitutionala.
Regretul meu este ca astea nu se incadreaza in bun-simtul userului si ca trebuie specificate neaparat undeva.
nelia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Nu spune nimeni sa plece nimanui. Daca doreste sa stea acestea sunt regulile, care reguli trebuie respectate asa cum sunt. Daca nu doreste sa le respecte este deja decizia fiecaruia in parte dar exista sanctiuni care se aplica. In plus se pare ca s-a uitat faptul ca la inregistrare ca si utilizator nu s-a putut face inregistrarea decat daca si numai daca si-a dat acordul ca va respecta conditiile de utilizare a acestui forum, prevazute in regulanet. Nimeni nu a obligat pe nimeni este acordul de vointa eu utilizatorul X de buna voie si nesilit de nimeni doresc sa respect aceste reguli si sa devin membru al acestui forum. Daca ulterior din X varii motive nu mai doresc, nu s-a cerut motivarea este decizia privata si dreptul privat care este respectat. Dar sa fim intelesi - nu scrie nicaieri ca administratia are vreo obligatie fata de utilizatorul X sa-i indeplineasca o dorinta. Desigur exista deschidere sunt analizate diferite solicitari, unele sunt implementate, dar nu reprezinta vreo obligatie. |
Nu era nevoie de ultimul paragraf, caci nu despre asta vorbim. Modificarea punctului 5 din regulament nu este dorinta mea personala, ci este ceea ce s-a impus in urma escaladarii discutiilor despre copii cu dizabilitati.
Mi-am dat acordul la regulament, dar daca evolutia de zi cu zi, de an cu an a discutiilor de pe acest forum, chiar formator de opinii, v-ati asumat aceasta responsabilitate cind l-ati creat, arata ca regulile nu sint complete, nu sint suficiente, il acceptam in continuare, fara sa spunem nimic? Sau spunem si il modificam pe parcurs in astfel incit opinia pe care o formeaza acest forum sa fie corecta?
marius spune:
Da Ana in mod sigur a existat deschidere din partea administratiei, asta o stim fara sa o tot spunem - altfel acest site si forum nu ar fi ajuns si ar fi ramas numarul 1 in mod detasat pentru acest gen de siteuri de atata amar de vreme. Stii cum e, statisticile spun totul dincolo de cuvinte.
Iar moderatorii sunt de clasa, au deja rutina, experienta, sunt culti, sunt echilibrati, au un inalt nivel de discernamant, totusi suntem diferiti ceea ce ne permite sa ne corectam limitele proprii, nu mi-e deloc teama cu ei in preajma, erori apar e firesc dar sunt corectabile. Hai ce i-am mai laudat Iau bere in plus la prima intalnire.
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Mi-am dat acordul la regulament, dar daca evolutia de zi cu zi, de an cu an a discutiilor de pe acest forum, chiar formator de opinii, v-ati asumat aceasta responsabilitate cind l-ati creat, arata ca regulile nu sint complete, nu sint suficiente, il acceptam in continuare, fara sa spunem nimic? Sau spunem si il modificam pe parcurs in astfel incit opinia pe care o formeaza acest forum sa fie corecta? |
Intrebarea este pur retorica. Dar ca sa raspund dezvoltarea acestui site nu doar a regulamentului este efectul deschiderii fata de opiniile utilizatorilor lui.