Despre integrarea in scoli si societate(3)
Raspunsuri - Pagina 13
ana_a spune:
rrox3 ai punctat foarte bine ceea ce am vrut sa spun. Multumesc.
proud
"Distinctia intre trecut, prezent si viitor este numai o iluzie ce persista cu incapatanare" Albert Einstein
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 sau poate nu e offtopic Ieri duc pitica la inot. Ma asez pe o banca pe partea opusa a bazinului si imi scot kindel-ul sa citesc. Fiica-mea impreuna cu copiii din grupa ei asteptau sa vina instructorul. La un moment dat aud o voce ridicata, las cartea si devin atenta. O instructoare se rastea la o fetita si i-a spus ceva de genul: daca nu esti atenta si nu faci ce iti spun te trimit inapoi la nivelul mai mic. Urmaresc cu atentie scena pentru ca e foarte neobisnuit sa vezi un adult care lucreaza cu copiii sa se manifeste asa fata de un student. O vad pe fiica-mea ca se ridica de pe banca si se duce la instructoare si ii spune ceva. Tipa ramane cu gura deschisa, se uita cateva secunde la fiica-mea, apoi se intoarce si pleaca. O intreb mai tarziu pe fiica-mea ce s-a intamplat. Mi-a spus ca i-a zis instructoarei ca este nepoliticos sa ridici vocea si sa vorbesti atat de aproape de fata cuiva si ca a suparat-o pe fetita si nu e frumos . Cred ca lumea are nevoie de mai multi copii speciali . Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper “It is our choices...that show what we truly are, far more than our abilities.” Albus Dumbledore |
Nu e deloc off-topic (in afara faptului ca am citit pisica la inceput in loc de pitica si facusem ochii mari). Daca adultii nu se schimba, nu invata nimic din ce li se tot spune, atunci o vor face copiii. Si aici e rar ca cineva care lucreaza cu copiii sa vorbeasca asa, insa am vazut si am vazut si copii luind atitudine. Li se spune ca sint obraznici si nerespectuosi pentru ca indraznesc sa comenteze (sigur, e de lucrat la modul de comunicare, insa sint copii, au timp sa invete), insa eu nu-i vad asa, eu vad capabili sa-si apere drepturile. Si cei care o fac pentru ei, o vor face si pentru cei care nu pot sa o faca.
gmmm spune:
rrox, eu nu am spus (si nici nu am gindit) ca persoanele suferind de o problema de sanatate ar merita sa fie discriminate in vreun fel.
Asta ma motiveaza sa persist: faptul ca sint acuzata pe nedrept.
Nimeni nu poate sa arate nici cea mai mica dovada ca am incitat la discriminarea persoanelor cu probleme. Contextul se largise.
Ce m-a facut sa reactionez este cineva (nelia) a spus ca opinia formata de forum trebuie sa fie "cea corecta". Asta in sensul larg. Tu esti de acord cu asta?
Pacat ca politia gindirii te asteapta pe dupa cotitura.
Si stai post dupa post sa justifici ca n-ai spus... ceea ce de fapt n-ai spus.
Si in felul acesta nu mai intereseaza pe nimeni ceea tu ai spus de fapt.
nelia spune:
citat din mesajul lui gmmm Ana, nelia se referea la cazul general; contextul discutiei se largise deja. Poti sa-i citesti mesajul, este pe pagina 7. Acolo unde spune ca forumul trebuie sa formeze opinia "corecta". Daca ar fi spus "sa exprime o opinie corecta", n-as fi reactionat: la urma-urmei, sintem pe un forum privat care poate sa defineasca "corectitudinea" in interiorul granitelor sale. Problema este atunci cind nelia vrea sa "formeze" constiintele dupa opinia "corecta". Si aici vin eu si intreb: ce e aceea "opinie corecta" la modul general, la exteriorul forumului? Opinia neliei? "Politiquement corect"-ul? |
Cum adica sintem pe un forum privat care poate sa defineasca "corectitudinea" in interiorul granitelor sale. Pai si partidul dat exemplu de tine a facut acelasi lucru si nu a fost bine.
Eu nu cred ca poate sa faca asta. Ani de zile s-a spus ca DC-ul este un formator de opinie. Si este, uite, ca si eu am partea mea de formare luata de aici, de la oamenii de aici, sint muuuulti oameni superfaini pe acest forum, din interactiunea cu ei.
Forumul DC are mii de membri, care intra si citesc (adica admitem ca media este formator de opinie si daca minte, atunci formeaza strimb opinia, dar oare asta nu se intimpla cu orice ce citim, de la reclame pina la forumuri? Nu e un blog personal, e un forum!) face campanii umanitare, se implica in viata oamenilor, duce mesaje umaniste in rindul populatiei, mii de viitoare mame, actuale sau care au deja copiii mari vin aici si isi iau partea lor de formare a unei opinii generale despre o anumita problema, sensibilizeaza oamenii si face multe lucruri bune acest forum.
Si tu vii si imi spui acum ca m-am exprimat gresit cind am spus ca formeaza opinii si acestea e musai sa fie corecte (adica sa respecte legea si fiinta umana, oricare ar fi aia, ca sa ne intelegem ce inseamna acest corect)? Eu, ca user, tu, ca user si celelalte mii me exprimam o opinie corecta sau nu, dar cei care ofera spatiul acestei exprimari si-au asumat dreptul inca de la inceput sa asigure ca opiniile care duc spre dezinformare sau o informare gresita trebuie sa fie moderate si puse pe drumul bun.
Ceea ce spun personal Mirela, Marius, Rufus, Laura, Viviana este una, si ceea ce o spun in numele administratiei si forumului este alta. Daca Rufus spune ca nu intelege discriminarea si nu intelege de ce e nevoie de cuvintul discriminare in Regulament, e o opinie a unui user care e si moderator pentru o perioada de timp, insa daca vine si se spune ca noi, administratia nu intelegem nimic din ceea ce discutati si vrei de la noi, atunci cele citeva mii de membri care citesc zilnic acest forum, vor spune 'hmmm, cred ca are dreptate, nici eu nu prea am inteles, si la urma urmelor care e problema mea, au am copil sanatos, nu-s discriminat, ce tot vor si nebunele alea suparate pe viata. Ia mai da-l incolo de regulament, de asta imi arde mie acum, eu intru pe forum sa ma relaxez, nu sa aflu ce fac copiii cu dizabitilitati, daca le sint respectate drepturile sau nu... si la urma urmelor, dupa ce ca am atitea probleme, numai unul din asta, ca doar stim noi ca daca are nevoi speciale, e si agresiv, care deranjeaza clasa am nevoie. Nu, eu imi trimit copilul la scoala sa invete, cel care are un copil cu nevoi speciale sa se duca acolo unde e locul lui... ia sa trec eu la alt subiect, caci eu am treburi serioase de facut, nu am timp ca alea sa stea pe DC.'
E doar un exercitiu de imaginatie... sigur, mi se poate spune ca o am prea bogata, stiu si asta. Totusi, faceti si voi acest exercitiu0
Cit despre ce am bolduit in mesajul tau, nici nu am ce comenta. Adica tu nu intelegi problema discriminarii si ai nevoie de un metru al corectitudinii in privinta ei, insa ai inteles ce ai scris acolo? Politiquement corect"-ul merge doar cind e vorba de drepturile categoriilor umane defavorizate, in sens invers e bataie de joc... te-am intrebat si nu mi-ai raspuns, de ce il aduci in discutie?
Si te intreb direct: din punctul tau de vedere, opinia corecta despre integrarea categoriilor umane discriminate (inca) intr-o societate democratica si respectarea drepturilor egale intre indivizi care este?
Eu sint foarte curioasa in privinta unui lucru: Admin-ul, care a dat dovada nu o data de o gindire matura si de o minte deschisa, ce parere are despre aceasta discutie?
marius spune:
gmmm s-a exprimat destul de clar si coerent. Orice afirmatie si a ei si a mea si a Neliei sunt exact ceea ce sunt adica afirmatii. Atat.
Diverse proprietati pe care pot sa le aiba de exemplu "afirmatie corecta/afirmatie incorecta", "afirmatie adevarata/afirmatie falsa", si asa mai departe sunt receptionate si validate in functie de receptor.
O afirmatie oarecare avand proprietatea "adevarata" pentru Nelia nu presupune implicit ca are aceeasi proprietate si pentru gmmm si invers. Adica adevarul unuia nu este un panaceu universal.
Sugestie:
Nelia daca doresti sa afli opinia lui Florin intr-o anumita problema, de ce nu ii trimiti mesaj privat?
Anka74 spune:
citat din mesajul lui Letitia1 http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=171112 |
Acum eu, Anka74, cu K, ce ar trebui sa fac?
Ca n-am jignit pe nimeni nicicand, ca mi-am vazut de treaba la subiectul care ma intreseaza (copiii de clasa a II -a)...ici colo mai am cate o interventie, cu mine ce ati avut? Cred ca ceva mai multa atentie nu strica! Nu eu am scris asa ceva, ci un alt user.
gmmm spune:
nelia, iata ce cred eu.
Despre subiectul incendiar, cel cu copii (si persoanele) suferind de handicap (folosesc cuvintul "handicap" in sensul sau comun).
Eu cred cred ca e de datoria societatii (adica a ta, a mea) sa faca un efort important in favoarea lor. Asta de altfel este valabil in cazul oricarei persoane fragile.
Integrarea lor in scoala si in societate mi se pare importanta pentru ei (ca pentru orice fiinta umana de altfel).
Si asta chiar daca are un cost pentru societate.
N-as avea nici cea mai mica urma de retinere daca as afla ca in clasa unuia dintre copii mei este si un copil suferind de un handicap.
Si imi place sa cred ca ca mine gindesc multi, poate majoritatea.
Am fost clara?
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Anka74
Acum eu, Anka74, cu K, ce ar trebui sa fac? Ca n-am jignit pe nimeni nicicand, ca mi-am vazut de treaba la subiectul care ma intreseaza (copiii de clasa a II -a)...ici colo mai am cate o interventie, cu mine ce ati avut? Cred ca ceva mai multa atentie nu strica! Nu eu am scris asa ceva, ci un alt user. |
Este o eroare din neatentie. Probabil ai sesizat in cadrul mesajului ca referirea este clara pentru anca74.
Am sa discut cu Florin si precis va face corecturile de tehnoredactare corespunzatoare.
Pana atunci imi cer scuze in numele DC pentru aceasta neplacere ce va fi corectata in cel mai scurt timp.
Letitia1 spune:
Anka74, deja am semnalat asta la Desprecopii (vezi subiectul sticky), dar nu cred ca mai poate fi corectat, ca e scris de ceva timp. A fost o greseala de tastare, cred eu.
columbiana spune:
Partea cu costurile pentru societate ar merita o discutie intreaga; parerea mea, dupa ce m-am confruntat cu fenomenul, e ca (virgula) consturile ne-integrarii/izolarii sunt mai mari, atit financiar cit si psihologic decit cele a integrarii.
iar moral, pai moral e extrem de clar: discriminarea/izolarea/separarea nu e nici morala nici umana, la nivelul secolului in care traim;
edit sa zic, LadyJ daca as fi barbat sau de alta orientare te-as cere de nevasta :)); n-am mai intilnit pe DC o persoana cu o exprimare atit de realista, concisa, eleganta si logica pe dc
citat din mesajul lui gmmm nelia, iata ce cred eu. Despre subiectul incendiar, cel cu copii (si persoanele) suferind de handicap (folosesc cuvintul "handicap" in sensul sau comun). Eu cred cred ca e de datoria societatii (adica a ta, a mea) sa faca un efort important in favoarea lor. Asta de altfel este valabil in cazul oricarei persoane fragile. Integrarea lor in scoala si in societate mi se pare importanta pentru ei (ca pentru orice fiinta umana de altfel). Si asta chiar daca are un cost pentru societate. N-as avea nici cea mai mica urma de retinere daca as afla ca in clasa unuia dintre copii mei este si un copil suferind de un handicap. Si imi place sa cred ca ca mine gindesc multi, poate majoritatea. Am fost clara? |
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759