Despre integrarea in scoli si societate(3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela77O

insa nu pot sa nu remarc si sa nu apreciez, atitudinea admin-ului,in fata acestor discriminari si jigniri aduse unei persoane cu handicap!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

(La urma-urmei, toti "discriminam".
Eu de pilda cind mi-am ales sotul am facut un lung sir de "discriminari".
Mai intii am discriminat contra categoriei umane "femei".
Am discriminat contra barbatilor mai mici ca mine.
Etc etc)

deja o dam in glume cu discriminarea!

MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Prietenii lui Mos Craciun
TOMBOLA-Spiritul Craciunului
A&M

Viata...

Mergi la inceput

Citat:

mianna, cred "discriminare" are un sens legal, pejorativ, si un sens banal.

Si care ar fi sensul pejorativ si banal in privinta discriminarii copiilor cu dizabilitati si incalcarea drepturilor pe care trebuie sa le aiba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:

mianna, cred "discriminare" are un sens legal, pejorativ, si un sens banal.

(La urma-urmei, toti "discriminam".
Eu de pilda cind mi-am ales sotul am facut un lung sir de "discriminari".
Mai intii am discriminat contra categoriei umane "femei".
Am discriminat contra barbatilor mai mici ca mine.
Etc etc)

mda, si eu am discriminat toate pisicile din lume, mai putin doua pe care le-am lasat sa traiasca alaturi de mine dar stai, ca la pisici nu se pune, acolo avem voie.

daca asta inseamna pentru tine discriminare, nu ma mir ca ceri definitia egalitatii, si nu ma simt in stare sa ti-o dau, ca poligamia intra sub incidenta legii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

nelia, nu m-am facut inteleasa.
nu vorbesc deloc, dar deloc, despre cazul particular al copiilor cu probleme de sanatate.

Eu ce am inteles este ca se discuta modificarea regulamentului ca sa se interzica "discriminarile". Si intrebarea este cum sa fie formulat punctul acesta din regulament.

Iar in contextul acesta tu ai spus ca forumul trebuie sa formeze opinia in sensul "corect" - asta m-a facut sa reactionez.
Si ma intreb ce e aia "opinie corecta": opinia partidului?

Asta, insist, sa nu fiu acuzata de a fi spus ce n-am spus, fara nici o legatura cu cazul copiilor cu probleme de sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

nu, mihaela, tot ce vreau sa spun este ca o fraza de genul "discriminarea este interzisa" nu are sens, daca nu esti specific. In fine, parerea mea.

Mergi la inceput

toti barbatii din lume (si in unele state si femeile - deh, in altele inca nu-i updatata legea) aveau dreptul sa se casatoreasca cu tine, daca e s-o luam asa. daca unui barbat de culoare i s-ar fi interzis sa se casatoreasca cu tine, femeie alba, era discriminare. daca tie nu-ti plac barbatii de culoare e exact asta, verbul "a placea" - il avem, hai sa-l folosim, sa nu ajungem sa discriminam si cartofii prajiti in favoarea verzei dac-o alegem pe cea din urma.

Mergi la inceput

Citat:

nelia, nu m-am facut inteleasa.
nu vorbesc deloc, dar deloc, despre cazul particular al copiilor cu probleme de sanatate.

Eu ce am inteles este ca se discuta modificarea regulamentului ca sa se interzica "discriminarile". Si intrebarea este cum sa fie formulat punctul acesta din regulament.

Iar in contextul acesta tu ai spus ca forumul trebuie sa formeze opinia in sensul "corect" - asta m-a facut sa reactionez.
Si ma intreb ce e aia "opinie corecta": opinia partidului?

Asta, insist, sa nu fiu acuzata de a fi spus ce n-am spus, fara nici o legatura cu cazul copiilor cu probleme de sanatate.

Daca reactionai la discriminare cum ai reactionat la corectitudine, as fi zis treaca de la mine, nu am inteles-o. Tu chiar crezi ca nu am inteles ce vrei sa spui?

Pai, discriminarea categoriilor umane este una singura si are un singur sens, nu exista trei cum ai spus tu.

Imi explici si mie fraza cu "politiquement corect"-ul? Ce legatura are cu discriminarea categoriilor umane­?

In privinta specificarii, am spus-o si eu, dar mi s-a spus (nici nu mai stiu, direct sau indirect) ca se tine cont doar de propuneri cu continut, a mea probabil ca nu avea.

Mergi la inceput

in acelasi banal s-a incercat ducerea cuvantului "discriminare" de catre cei care pomeneau blondele si bancurile aferente (sper ca acum vreun moderator verifica atent topicul de bancuri de la "un ochi rade...")

da, Gmmm, asta s-a cerut, specificarea "categoriilor" carora li se adreseaza articolul updatat. dar s-a considerat ca sunt detalii inutile, precizari care nu aduc clarificari (???)

Mergi la inceput

Regulamentul daca se vrea corect, nu e complet, caci daca testati categorii umane pe Google, nu da nici un raspuns. Deci e musai sa se specifice care sint acestea.

Insa tot pe Google, poti sa gasesti trei exemple cu specificari clare in privinta discriminarii, ca tot se dorea un metru al corectitudinii. Unul universal, unul european si unul canadian (le stiu titlurile in franceza, poate ca le gasti in romaneste).

La Déclaration universelle des droits de l’homme
Charte européenne des droits fondamentaux - Articolul I-21
Charte canadienne des droits et libertés - Articolul 15(1).

Mergi la inceput