Despre integrarea in scoli si societate(3)
Raspunsuri - Pagina 10
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui speed Aqai, dimpotriva, si mie mi se pare ca trebuie o definitie scrisa. Marius tocmai ce a zis ca nu s-au luat masuri impotriva mesajelor discriminatorii la adresa persoanor cu dizabilitati fiindca nu era precizat in regulament. Tu vrei ca in continuare sa existe situatia asta?? Daca moderatorii sunt in dubii atunci exista reguli clare, scrise, la care pot face referinta atit ei cit si reclamantii. Daca nu exista aceste reguli precise atunci se va ajunge din nou la situatia in care ofensatorii scapa basma curata iar victimele lor se aleg cu avertismente. |
Eu am inteles ce a vrut sa spuna Aqai si in continuare ii dau dreptate. Insa cind citesti fraze de genul e forum privat, cind ai intrat ai semnat ca accepti regulamentul, daca nu, valea... sau cind citesti ca se apreciaza opiniile, dar nu cele goale de continut... nu stiu daca chiar poti sa stai in recul.
Stau, dar sa nu mai mai provoace nici ei cu tot felul de fraze pompoase, care ocolesc adevarul clar si de necontestat despre copiii cu dizabilitati si discriminare.
principe spune:
citat din mesajul lui gmmm Indraznesc sa vin in virful picioarelor sa nu deranjez pe nimeni, fiindca nu vreau sa tulbur consensul de pe ultimele pagini. Nelia, ai spus ceva ce ma tulbura. Spui ca opinia formata de forum trebuie sa fie "cea corecta". Ahh..."opinia cea corecta"... Dar cine detine "metrul" corectitudinii? Mi se face frig in spate... |
Opinia corecat este cea care nu incalca legea, care nu lezeaza drepturile niciunui cetatean indiferent de rasa,etc ,etc...
metrul corectitudinii il detinem toti ,problema e sa vrem sa masuram cu el.
gmmm spune:
mianna, iarta-ma, dar n-am inteles prea bine ce vrei sa zici.
"Egalitate": ce intelegi prin asta?
mianna spune:
citat din mesajul lui gmmm mianna, iarta-ma, dar n-am inteles prea bine ce vrei sa zici. "Egalitate": ce intelegi prin asta? |
opusul discriminarii. sau are alt inteles discriminarea si imi scapa mie?
gmmm spune:
Pai, principe, in cazul acesta nu este suficient ca regulamentul sa spuna: "opiniile care incalca legea nu sint acceptate"?
(Legea Romaniei, banuiesc.)
eloise spune:
citat din mesajul lui gmmm Spui ca opinia formata de forum trebuie sa fie "cea corecta". Ahh..."opinia cea corecta"... Dar cine detine "metrul" corectitudinii? |
Pai nu stiu, hai sa spunem ca, in acest caz, metrul corectitudinii ar putea fi Conventia Organizatiei Natiunilor Unite privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, din care am putea spicui urmatoarele:
„Discriminare pe criterii de dizabilitate” înseamna orice diferentiere, excludere sau restrictie pe criterii de dizabilitate, care are ca scop sau efect diminuarea sau prejudicierea recunoasterii, beneficiului sau exercitarii în conditii de egalitate cu ceilalti a tuturor drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului în domeniul politic, economic, social, cultural, civil sau în orice alt domeniu. Termenul include toate formele de discriminare, inclusiv refuzul de a asigura o adaptare rezonabila;
Educatia
1. Statele Parti recunosc dreptul persoanelor cu dizabilitati la educatie. În vederea realizarii acestui drept, fara discriminare si cu respectarea principiului egalitatii de sanse, Statele Parti vor asigura un sistem educational incluziv la toate nivelurile, precum si formarea continua, îndreptata spre:
(a) Dezvoltarea pe deplin a potentialului uman, a simtului demnitatii si a propriei valori, consolidarea respectului pentru drepturile si libertatile fundamentale ale omului si pentru diversitatea umana;
(b) Dezvoltarea personalitatii, talentelor si creativitatii proprii persoanelor cu dizabilitati, precum si a abilitatilor lor mentale si fizice, la potential maxim;
(c) A da posibilitatea persoanelor cu dizabilitati sa participe efectiv la o societate libera.
2. În îndeplinirea acestui drept, Statele Parti se vor asigura ca:
(a) Persoanele cu dizabilitati nu sunt excluse din sistemul educational pe criterii de dizabilitate, iar copiii cu dizabilitati nu sunt exclusi din învatamântul primar gratuit si obligatoriu sau din învatamântul secundar din cauza dizabilitatii;
(b) Persoanele cu dizabilitati au acces la învatamânt primar incluziv, de calitate si gratuit si la învatamânt secundar, în conditii de egalitate cu ceilalti, în comunitatile în care traiesc;
(c) Se asigura adaptarea rezonabila a conditiilor la nevoile individuale;
(d) Persoanele cu dizabilitati primesc sprijinul necesar, în cadrul sistemului educational, pentru a li se facilita o educatie efectiva;
(e) Se iau masuri eficiente de sprijin individualizat în amenajarea mediului care sa maximizeze progresul scolar si socializarea în conformitate cu obiectivul de integrare deplina.
3. Statele Parti vor asigura persoanelor cu dizabilitati posibilitatea de a-si dezvolta competente care sa le faciliteze participarea deplina si egala la procesul de învatamânt si ca membri ai comunitatii
Textul integral al conventiei aici http://www.onphr.ro/dizabilitatea/legislatie-privind-dizabilitate/conventia-onu/conventia-onu-text/
nelia spune:
citat din mesajul lui gmmm Indraznesc sa vin in virful picioarelor sa nu deranjez pe nimeni, fiindca nu vreau sa tulbur consensul de pe ultimele pagini. Nelia, ai spus ceva ce ma tulbura. Spui ca opinia formata de forum trebuie sa fie "cea corecta". Ahh..."opinia cea corecta"... Dar cine detine "metrul" corectitudinii? Mi se face frig in spate... |
In privinta drepturilor copiilor cu dizabilitati? Sper ca nu te-ai gindit ca eu. Insusi copilul respectiv care are dreptul la educatie la fel ca si cel nascut sanatos.
Uite, de fapt, acest mesaj arata clar unde sintem. Faptul ca lui gmmmi s-a facut frig in spate pentru ca inca nu stie cine detine "metrul" corectitudinii in privinta drepturilor copiilor cu dizabilitati in societatile in care traim, dupa zecile de pagini scrise pe care sigur le-a citit, insa nu si cind s-a scris negru pe alb ca un copil cu nevoi speciale deranjeaza evolutia a altor 25 fara nevoi speciale, deci perfect integrabili fara ajutor prea mult din partea societatii sau ca dizabilitate = agresivitate si mai primeste si aprobari spune foarte multe.
mianna spune:
citat din mesajul lui nelia cind citesti fraze de genul e forum privat, cind ai intrat ai semnat ca accepti regulamentul, daca nu, valea... sau cind citesti ca se apreciaza opiniile, dar nu cele goale de continut... nu stiu daca chiar poti sa stai in recul. |
astea-s sloganuri si apar la anumite intervale, pe forumul asta si pe altele.
tulburator e cand se scrie ceva de genul ca se condamna discriminarea, dar nu cand e scrisa subtil. sau mai recent, nu daca nu innegreste ecranul. adica asa, dat la gioale finut, cu botine delicate, innegrit doar cativa pixeli acolo, sau posturi cu "imi cer scuze, daaar..." se accepta.
mihaela77O spune:
citat din mesajul lui Letitia1 http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=171112 Aici ar trebui sa fie spicuiri din acel subiect. Scriu de pe tableta si nu ma prea pricep sa copy si paste. |
Multumesc!
Sunt ssub stare de soc!Nu pot sa cred ca in zilele noastre mai sunt persoane care gandesc asa!
insa nu pot sa nu remarc si sa nu apreciez,atitudinea admin-ului,in fata acestor discriminari si jigniri aduse unei persoane cu handicap!
MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Prietenii lui Mos Craciun
TOMBOLA-Spiritul Craciunului
A&M
Viata...
gmmm spune:
mianna, cred "discriminare" are un sens legal, pejorativ, si un sens banal.
(La urma-urmei, toti "discriminam".
Eu de pilda cind mi-am ales sotul am facut un lung sir de "discriminari".
Mai intii am discriminat contra categoriei umane "femei".
Am discriminat contra barbatilor mai mici ca mine.
Etc etc)
Sincera sa fiu, de cind am citit regulamentul acum x ani l-am uitat de zece ori.
Cind scriu aici singura mea grija este sa nu incalc bunul simt ("ce tie nu-ti place altuia nu-i face").
Si in general nu scriu nimic ce n-as spune cu voce tare in fata.
Insa "politiquement corect"-ul nu face parte dintre preocuparile mele.