Dezbatere: cenusa sau huma
Raspunsuri - Pagina 11
szivarvany spune:
Eu m am tot gandit la asta in ultima vreme. Imi este absolut totuna ce se intampla after, sper sa pot dona cat mai multe din mine, dar am o mare rugaminte si o voi scrie pe undeva sa stie lumea la momentul respectiv (sau le las link la DC :D): sa nu mi se cante / recite / povesteasca / absolut nimic, stiti voi, scrierile alea lacrimogene. Nu vreau asa ceva. La noi nu este festivitate/parada after inmormantare, asa ca de asta scap din oficiu.
(Chiar ieri povestea un coleg ca a prins o emisiune candva in care se arata cum se pot confectiona pietre pt bijou-uri din ramasitele post incinerare :-)
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi:
Iulia Copiii Monicai Alex Luca Lorena
ana_25 spune:
Asa cum ma duc eu la mormantul tatalui meu sa aprind o lumanare si sa-i duc flori,asa doresc si eu sa vina cei dragi la mine cand nu voi mai fi.Nu doresc sa fiu incinerata si sa-mi fie imprastiata cenusa pe undeva (pe camp la vacute )
------------------------------------------------------------------------------------
Citat: |
Probabil ca intelegem diferit mesajul BOR. Eu nu vad lipsa de respect daca BOR a sugerat familiei ca ar fi bine sa-l ingroape si nu sa-l arda. Nu le-a dictat, le-a spus ca nu poate beneficia de slujba ortodoxa. |
Sunt de acord cu Rufus!
----------------------------------------------------------------------------------
Subiectul este "Dezbatere:cenusa sau huma" nu despre Sergiu Nicolaescu si BOR
-----------------------------------------------------------------------------------
Portocalia
Ana si Maia Elena(24.09.2010)
Poze
Cum s-a nascut Maia -www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">Articol
Bazar umanitar
Alizee spune:
Am asistat la o incinerare. Am fost terifiata de ceea ce s-a intamplat cu cadavrul in cuptorul imens ! :((
Nu vreau sa fiu incinerata, ci inmormantata crestineste. Cel putin, nu va traumatiza pe nimeni imaginea cadavrului contorsionat de flacari.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
ana_25 spune:
Cat despre dezgroparea mortilor dupa 7 ani,nu sunt de acord. Bunicii mei erau din Moldova,si conform obiceiului de acolo,au fost dezgropati . Li s-a facut din nou slujba si le-au fost ingropate oasele intr-un sac de panza.
Eu cred ca mortii trebuiesc lasati in pace la odihna vesnica.
Ana si Maia Elena(24.09.2010)
Poze
Cum s-a nascut Maia -www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">Articol
Bazar umanitar
Cristina_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Am asistat la o incinerare. Am fost terifiata de ceea ce s-a intamplat cu cadavrul in cuptorul imens ! :(( Nu vreau sa fiu incinerata, ci inmormantata crestineste. Cel putin, nu va traumatiza pe nimeni imaginea cadavrului contorsionat de flacari. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Dar de ce ar sta lumea sa vada ce se intampla in cuptor? Normal este sa astepte in alta incapere. E ca si cum ai putea sa urmaresti, de-a lungul timpului, etapele de descompunere din pamant si sa te oripilezi incet-incet cum trupul este mancat de viermi si ajunge schelet.
Alizee spune:
Cortegiul sta in alta incapere, avand un geam intre crematoriu si ei. Bineinteles ca nu as fi asistat daca as fi stiu ca totul se intampla cu usa cuptorului deschisa. Au inchis usa dupa ce s-a vazut ca trupul este acolo si e cuprins de flacari. Eu am plecat de acolo, ca mai aveam putin si lesinam. Era si o persoana draga mie. :((
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
alinuk spune:
off ce dezbatere
nu vreti sa vb desprecopii?
Ok stiu, e normal sa vorbim si despre trecerea asta.
Mi-a ramas in minte zicerea CTP ului parca dintr-un interviu al Eugeniei Voda.
Vreau sa-mi traiesc propria moarte. Sa fiu de fata.
Sa inteleg atunci ce se intampla cu mine.
dupa... ce mai conteaza!?
Inca ma gandesc.
Credinta in care am fost botezata si traiesc este ortodoxia. Si din acest punct de vedere as inclina spre inhumare.
Momentul groapa ma oripileaza insa. La fel si cel cu goarna.
In zona de unde ma trag de pamant, sunt chemati niste barbati care canta din goarna inaintea alaiului si in timpul priveghiului.
Mi se potriveste mai bine incinerarea.nah ca am zis-o
Nu stiam pana astazi ca incinerarea si slujba cretineasca nu fac casa buna. Si asta imi incurca planurile pe termen lung.
Cred insa ca toate obiceiurile si traditiile au un rost. Tot vartejul acela in care "trebuie" sa faci diverse chestii e si pt cei care raman (sau mai mult pentru ei!?). Sunt ocupati cu tot felul de lucruri "lumesti".
Asta, dincolo de orice, cred ca poate fi o buna terapie in procesul despartirii.
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (4 ani) si Teo voinik (6 ani)
Calatoria lui Mos Craciun
...................................................
[b]Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
Adela99 spune:
tulai, ce discutii in miez de noapte! :)
io inca nu m-am hotarat, da' tind spre incinerare si imprastiere alternativ incinerare si ingroparea urnei intr-un loc care aici se numeste www.google.se/search?hl=sv&q=minneslund&rlz=1R2ADFA_svSE485&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1355534169,d.bGE&bpcl=40096503&biw=1366&bih=641&wrapid=tlif135737279152110&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=d93nUPbUFeWF4AT66YHYDw" target="_blank"> dumbrava memoriala si sa mi se cante
www.youtube.com/watch?v=lhc7MEYY-Ho" target="_blank"> amazing grace
daca ingropi cenusa nu e inhumare? cunosc cazuri cand au fost incinerati si inmormantati (asa cum e si in cazu' lui Nicolaescu). si inmormantarea poate fi si in cazu' asta religioasa (cand religia admite incinerarea) sau civila.
edit ca sa pun linku' in caz ca
Cristina_C spune:
Allinta, imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva. Nu ar trebui sa existe geam si nici sa stea usa deschisa, totul tine de organizare.
J G spune:
Eu vreau sa fiu incinerata si apoi sa ma intorc in mare, acolo unde e locul meu.
Am motive nenumarate pentru asta... in primul rand mi se pare mai igienic si mai economic decat inmormantarea (ma fascineaza cat de mult loc poate ocupa un cadavru) si ma irita deranjul de ani si ani de zile pe care-l presupune inmormantarea.
Nu doresc sa vina nimeni sa-mi viziteze cadavrul, ca n-o sa fiu eu acolo. Sa-si viziteze amintirile mai bine, sau sa se uite la poze.
In plus, ideea de a fi inchisa intre 4 scanduri si ingropata in intuneric ma face sa hiperventilez de pe-acum! Si apoi sa ma rontaie viermii .... no way
Prefer sa fiu arsa, tac pac, curat, frumos, apoi ma duc sa inot cu pestii undeva intre Argeles-plage si Colliure.
Sper sa nu depinda de ai mei chestia asta, ca bineinteles ar face ceva pe dorinta mea.
E drept insa ca noi suntem atei, si ca nici nu ne simtim legati de traditiile roamnesti in vreun fel. Face lucrurile mai usoare.