Sanatate precara - ce sa fac?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

1. Rezolvati, pe cat posibil, problemele emotionale, si ele pot duce la scaderea imunitatii si imbolnaviri dese.

2. Sper ca nu o scoti afara cu fularul pus la gura. Ifelul asta se ceaza un mediu umedi si caldut propice pt inmultirea bacteriilor. Mai rau faci.

3. N-as fi dat in veci antibiotic numai pentru muci in lipsa de alta simptome: dureri de cap, febra, durere de urechi.

4. Stafilococul auriu traieste in mod normal pe pielea noastra si probabil si in nas, ca doar nasul nu e steril.

5. Antibioticul dat repetat, ibuprofenul dat repetat, toate astea scad si ele imunitatea.

6. Sanatate multa si ia-o mai usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystall spune:

Fluimucil este acelasi cu ACC, contin aceeasi substanta: acetilcistein#259;, in acelasi procentaj, numai ca ACC este mai scump decat Fluimucil sau sunt mai putine pliculete - deh, diferenta de firma ACC fiind de la Sandoz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Selene, trebuie sa le iei pe rand.
Din tot ce povestesti tu, ingrijoratoare mi se pare infectia urinara recurenta. Asta poate da complicatii grave pe termen lung, iar E coli e incapatanat de tratat.
7 zile de antibiotic pt asta mi se pare putin.
Eu stiu ca se fac sumar de urina si urocultura lunar, in cazul vostru. Tratament cu antibiotic se face numai pe baza rezultatului antibiogramei. Dupa cum am spus, 7 zile sunt putin.
Exista diverse produse adjuvante in tratamentul si ulterior preventia infectiilor urinare. Ma refer la Uricol si diversele Uri-... chestii, cu extract de merisor. Uricolul insa este un antiseptic urinar minunat si are marele avantaj ca nimic din el nu se absoarbe in organism.

Stafilococul. Depinde de care are. Daca e unul patogen, la fel, trebuie facut un exsudat corect, antibiograma si tratament corespunzator. Ti-as recomanda sa apelezi la un infectionist sa ti-l trateze, nu la altcineva; infectionistii au in general mai multa experienta la capitolul asta.

Mucii....iaca noi daca ajungem la muci verzi 2-3 zile, ajungem si la antibiotic. Avem istoric de otite repetate, de sensibilitate pe sfera asta, iar mucii verzi, suprainfectati, care se si curata greu, asadar stagneaza, asadar sunt un minunat mediu de cultura...numai buni nu sunt. Eu sunt obligata sa tratez agresiv mucii. Dar o metoda minunata sunt spalaturile nazale, s-a mai scris despre ele. Dar spalaturi, nu prostii de pufuri.

Desigur ca dai anitermic daca face febra medie-mare.

Klacid de doua ori la rand, dintre care o data 5 zile si o data 3 mi se pare aiurea. Daca l-a recomandat acelasi medic, poti sa il schimbi, serios. Sa spunem ca 5 zile ar fi ok, desi eu am primit indicatii sa il dau 7. Dar repetarea administrarii la o saptamana dupa, si doar 3 zile...nu faci decat sa selectezi tulpini rezistente, serios.

In rest, rabdare si multa sanatate. Cred ca v-ar ajuta mult daca i-ati oferi fetei si perioade de convalescenta mai indelungate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

si eu am cam aceleasi probleme. de vreo 6 luni o tinem intr-o tuse si un rosu in gat...nu se mai termina si nu stiu ce sa-i mai dau...am scos si polipii dar degeaba. in decembrie am avut deja 2 ture de rosu in gat.
acum nu are muci aposi ci unii care nu curg deloc chestie care ma innebuneste. cum il culc incepe sa fornaie, i se scurg pe gat , se inneaca si tuseste pana vomita...habar nu am cum sa scap de ei. am incercat si sinupret, si spalat nasul cu ser, si picaturi cu antibiotic. fornaiala e acolo si bineinteles tusea care ne capiaza. in curand cred ca voi avea eu reactie alergica de la tusea lui. nu-i dau de cap nicicum...
asa ca si eu astept solutii magice de crestere a imunitatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

ladyJ, mucegaiul, la noi, apare in proportie de 95% in baie, si asta fiindca nu avem aerisire (adica fereastra). Numai eu stiu de cate ori am chemat instalatorii si de cate ori am frecat toata baia si in special cada cu de toate. Mai mult decat atat nu stiu ce sa fac. Inclusiv cand am plecat de acasa am efectuat aceasta operatiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

pisigri, asa s-a si procedat, am ajuns in regim de urgenta sambata noaptea la spital, copilul urina cu sange, urla de durere la urinat, duminica dimineata aduceam proba pentru analize, sumarul de urina ni l-a dat pe loc, urocultura, miercuri sau joi, nu mai stiu. Cele 7 zile de antibiotic ne-au fost indicate de medicul de garda de la Pediatrie, cum a spus dansul, asa am procedat.

(S-a mirat asistenta ca nu ne-a dat trimitere pentru analize gratuite, analizele fiind facute in spital, la laboratorul MedCenter, dar asta e alta poveste).

Lunar trebuie repetata analiza, precum spui, dar NU cand copilul a luat medicamente de orice fel, pentru a nu primi rezultate fals negative, dupa cum spuneam. Or ea o tine numai in medicamente de 2 luni, de la acea infectie urinara.

Stafilococ auriu, HC, daca imi aduc bine aminte acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

ina, sa stii ca m-am gandit de mai multe ori la tine, cum ai povestit ca i-au aspirat din plamani piticului tau o tona de muci.






Nu era din plamani, era de undeva dintre nas si gat, unde nu reuseam sa ajung nici cu mama batistei. insa mi s-a parut o procedura invaziva, desi probabil necesara atunci. mucii devenisera galbeni, dadea in infectie, timpanul deja se inrosise, etc si eu nu puteam sa ii scot, cocleau acolo. insa procedura a fost horror si a si sangerat. in plus, cel care o efectua imi spunea ca manevra trebuie facuta cu mare delicatete, altfel poate leza corzile vocale si alte balarii destul de scary.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

carmencat, ina.click, cand ai vostri sunt raciti, ati observat cumva vreo legatura intre prezenta animalutelor de companie - mai exact, parul lasat de acestea - si inrautatirea simptomelor racelii?


Nu.

n-au treaba pisicile. are treaba insa:
- praful
- fumatul, chiar si in alta incapere
- mucegaiul
- temperatura mare si aer uscat. p[une un prosop umed si o ceapa taiata in camera. nu zilnic ceapa ca nu cred ca rezisti, mori cu zile.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Daca ai muci si prin urmare nas infundat rezisti si la ceapa

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ina, nu cred ca la Selene e aerul prea uscat daca apare mucegai. Eu stiam ca-l intretine tocmai umezeala si voiam sa-i zic sa controleze asta. Eu am stat in apartament cu baie fara aerisire dar n-am avut mucegai. Trebuie stearsa bine baia dupa fiecare utilizare si lasat cat mai mult usa deschisa. Daca configurataia permite s-ar putea monta si un ventilator spre hol.
In ceea ce priveste infectia cu Ecoli, trebuie gasit un specialist care sa va ajute sa o rezolvati. Stiu ca-i pacatoasa rau, cunosc persoane in varsta care nu reusesc sa scape de ea, tot recidiveaza.
Ca imunostimulator la noi a mers bine tinctura de propolis, daca Daria nu-i alergica la propolis ati putea incerca. Noi luam la toate racelile si mai facem o chestie babeasca, baie la picioare cu apa fierbinte cu sare, asta da rezultate mai ales in prima faza a racelii.

Mergi la inceput