Fara cuvinte!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Coracora, eu una nu m-as mira ca urmare a ce a zis vecinul, sa apara maine in respectabila presa articole cu titlul "Vaduva lui Nicolaescu a dansat la crematoriu"

Socant: Afla ce a lucru neobisnuit a facut nevasta lui SN in crematoriu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Rufus, citeste scrisoarea Danei Nicolaescu si afli si temeiul juridic pe care isi intemeiaza cererea si interdictiile.
Cat despre spatiul public, uel, interpretabil. Dp meu dv de vedere, una e sa fi in spatiu public si sa filmezi lucruri din spatiul public, alta e sa fi acolo si sa filmezi lucruri private ori asupra carora cineva si-a exprimat pozitia. Desigur, este cel putin interpretarea mea.
Ceea ce au facut ei, se cheama si hartuire.
Talibanii aveau cumva autorizatie ca sa protesteze? Sa injure? Si nu cumva au fost instigati incepand cu pozitia BOR-lui, raspunsul facut public(caci am inteles ca a fost facuta o solcitare pt slujba religioasa) si terminand cu atat de mult despicata incinerare pe posturile TV?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Am citit scrisoarea, desigur.
Sper ca nu-ti inchipui ca o scrisoare este temei juridic, chiar daca citezi niste articole din CP.
Spatiul public nu este interpretabil, iar tot ce se petrece in spatiul public nu este privat, chiar daca tu doresti asta.
Sper ca intelegi ca nu-mi face placere sa vad colcaiala aia de reporteri la un eveniment pe care tu-l doresti cat mai discret, insa ceea ce nu incalca legea nu inseamna hartuire decat in sentimentele tale, iar aia nu conteaza in instanta.
Cat despre intigarea BOR la injuraturi, perefer sa nu ma pronunt, imi depaseste intelegerea.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu cred totusi ca ar trebui facut ceva in acest sens, al vinarii oamenilor, publici sau nu, dar mai ales pe cei publici, pentru a hrani pofta de senzational si de scandal.

Sint de acord cu Rufus ca trebuie sanctionata cumva si aceasta dorinta perversa a omului de a sti ce fel de chiloti are nu stiu ce persoana publica sau cita celulita are pe fund sau cit s-a ingrasat dupa nastere sau cu cine si-a mai t...-o. Stiu ca atunci cind devii persoana publica iti asumi si niste consecinte pe care le duci cum poti, insa niste limite ar trebui sa fie impuse prin legi, altfel e o jungla in care numai banul hotaraste regulile. Si cei care alearga dupa senzational insa incalca aceste reguli, care au la baza in primul rind bunul-simt (totusi, mai sintem inca oameni) si respectul fata de fiinta umana si a dreptului ei de a avea o viata personala, ar trebui sa fie pedepsiti. Deci toti acesti paparazzi ar fi trebuit si ar trebui sa raspunda pentru faptele lor, atunci cind merg prea departe. Si cei pentru care lucreaza sau care doar le cumpara mizeriile si le publica la fel.

Sa va dau un exemplu care nici macar de scandal nu e vorba. Felul in care se urmaresc copiii persoanelor publice. Una este cind vrei tu sa te pozezi cu ei si sa faci publice fotografiile, alta este cind esti urmarit neincetat si copiii tai sint fotografiati pe plaja, jucindu-se, mincind, plingind etc. Plaja este un spatiu public, insa copilul meu nu... Nu poti publica imaginea lui daca nu ai permisiunea mea, parintele lui, decit daca sint poze facute la un eveniment public. Pina si faptul ca m-ai urmarit ca sa prinzi o poza cu mine sau a copilului meu e apt de pedeapsa... sint legi in acest sens, nu inteleg cum se accepta la nesfirsit asemenea gesturi.

Deci, plaja e publica, dar slipul purtat e privat, usa crematoriului face parte din spatiul public, insa imaginea mea in ea este privata, mai ales intr-un moment demn de tot respectul si de toata discretia, cum ar fi cel in care iti iei ramas bun de la cel drag. Si daca eu am cerut in mod expres sa nu fie luate si publicate poze, iar tu ai incalcat rugamintea mea, atunci te pot da in judecata si pe undeva trebuie sa existe o lege care sa-mi dea mie dreptate, caci eu sint cel afectat, cel care a facut-o a cistigat bani pe vinzarea vietii mele private si asta nu ar trebui sa fie un lucru corect.

Deci, da, spatiul public nu poate fi interpretat, insa ceea ce se face cu frinturile 'furate' din vieti private (si trupuri), cistigindu-se bani fara nici un drept din comercializarea lor, da. Si eu personal le interpretez ca o incalcare a orice ce poate fi uman, civilizat, de bun-simt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Nelia, si eu cred ca e chestiune de interpretare si pana la urma ramane totul la latitudinea judecatorului. Si e desigur si in functie de cum si-ar formula plangerea doamna Nicolaescu. Nu ma pricep insa la legi, mi-ar placea sa-si dea cu parerea aici un jurist.

Mergi la inceput

Rufus, ti-am indicat unde sa cauti suportul juridic. Nu este dupa cum cred/vreau eu, ci te-am trimis fix la comunicatul dat presei de catre vaduva lui SN. Care a luat pozitie clara ac a comunicat domiciliul ales, avocata etc. A luat pozitie clara si cand a zis " va interzic". Acolo se afla toate articolele din legi, legile amintite de ea(de fapt, de catre avocata ei). Norma juridica are in structura ei ca si componenta SANCTIUNEA.
Mai mult, se face apel la norme juridice internationale care bat la fundic normele de drept intern, ca sa ma exprim englezeste.

Intre "vedetele" care isi arata chiloteii, pardon sunt surprinse si cele de talia lui SN(mi se ridica parul cand fac liantul asta), este o diferenta de la cer la pamant. Primelor le place sa fie in tabloide, la emisiuni de scandal, din asta traiesc pana la urma, ori sunt tinute de contracte sa ridice perdeluta...Cea de-a doua categorie, mai are rost sa spun? SN, ca tot vorbim despre el, a trait si va fi tinut minte prin filmele lui.

Daca multele scandaluri mediatice ti-au lasat impresia ca suntem un sat fara caini, da- mi voie sa iti spun ca te inseli. Cine vrea(aici este problema), poata sa impuna respectul chiar aratand pisica, adica legea. Cuplul Banica-Marin a castigat niste procese in randul trecatorilor cu bocanci prin vietile lor. Si nu dau semne de oboseala, din contra, fiecare proces castigat i-a determinat sa persevereze ori de cate ori a fost nevoie sa o faca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Lucialu, eu cind am pomenit chilotii, nu ma refeream in nici un caz la 'vedetele' care se fac cunocute aratindu-si tot ce au de aratat. Pentru ca, intr-un fel, de aceea isi permit acesti domni paparazzi de a face ce fac pentru ca, in gindirea lor simplista si goana dupa bani, cred ca toate persoanele publice isi doresc asta, doar ca le e jena sa o spuna si atunci isi iau ei libertatea sa suprinda si sa vinda tot ceea ce au surprins presei de scandal si televiziunilor care din asta traiesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Rufus, ti-am indicat unde sa cauti suportul juridic. Nu este dupa cum cred/vreau eu, ci te-am trimis fix la comunicatul dat presei de catre vaduva lui SN.

Poate ma insel, asa ca te rog sa-mi spui tu care din articolele alea din lege au fost incalcate de presa, care sunt faptele incriminate.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

din punctul meu de vedere,filmele istorice ale lui SN nu au fost decat instrumente de mitizare a istoriei nationale.au fost o componeneta de baza a perioadei nationaliste a comunismului.nu insist asupra greselilor istorice evidente.una imi retine atentia:dupa batalia de la calugareni din 1599,din 23 august, Bucurestiul este ocupat de turci,ai abia, in octombrie este eliberat,,dupa a doua batalie de la Calugareni,cand Mihai Viteazul primeste sprijin consistent din Transilvania.
desigur ca mentalul colectiv ramane impregnat de formula dentara modificata a lui sinan pasa si de zdrobitoarea victorie a lui Mihai.
filmele lui istorice au fost un instrument al regimului comunist ajuns in faza nationalista.

Ciuleandra este insa un film extrordinar.

in alta ordine de idei, as dori sa dati cautare pe google, imagini de la inmormantarea Monicai Lovinescu,unde slujba de inmormatare se face in biserica romaneasca din Paris, se citeste in fata urnei cu cenusa Monicai Lovinescu, urna adusa in Biserica.
de asemenea, inmormantarea Zoiei Ceausescu, cu slujba facuta la Sf Elefterie, apoi mers direct la crematoriu.
este fix acelasi sinod care a hotarat in toate cele trei situatii, in primele doua inmormatari au oficiat slujba episcopi.

Mergi la inceput

Rufus, ca sa iti fie clar, eu nu practic. Dar nici nu zic povesti ac zic ceva doar ca sa ma aflu in treaba, ca sa ma bag si eu in seama. Ce imi ceri tu, este sa ma pui acum la lins articolele respective, sa iti arat cu degetul unde au incalcat legea respectivii deontologi in ale jurnalismului, sa iti combat incapatanarea intr-o discutie in contradictoriu, care mi-e clar ca va tine langa pana cand si numai daca vaduva, familia lui SN vor merge in instanta si DACA vor avea castig de cauza.
Pt mine este deja vu de cand cu o alta discutie, cand nici in ziua de azi nu s-a recunoscut ca am avut dreptate. Nu ca m-ar vatama in vreun fel, nici macar la nivel de orgoliu. Mi-este clar ca degringolada asta si discutiile iscate de ea, sunt cauzate de o lipsa elementara de cunoastere a drepturilor noastre si la nivel de media, zivoreste deintr-o practica indelungata a scandalului, fara a se face aproape nimic impotriva acelora care il practica. Nu ma pui eu sa iti zic ce inseamna domeniu public, cum se imparte acesta, ce inseamna proprietate privata, dreptul la viata privata etc.
Eu sunt Lucialu pe forumul DC. Daca trimiterea la legile in baza carora dna Dana Nicolaescu a cerut Respectarea funeraliilor sotului ei si a acestuia trecut in nefiinta, faptul ca a luat atitudine prin scripte oficiale, ca a declarat ca are un reprezentant legal care sa-i apere aceste drepturi, ca a cerut in mod concret, ca a interzis categoric filmarile etc de la funeralii; ca CNA-ul a monitorizat si s-a autosesizat exprimand in mod categoric dezaprobarea pt cum au reflectat televiziunile acest eveniment, nu te conving, cum te-as putea convinge eu, aici, pe un forum?
S-au discutat pana si mesajul de pe coroana transmis de sotie, pana si radacinile de par crescute ale acesteia, la propriu.
Momentul dezbaterii publice a deciziei de incinerare a lui SN, plus dezbaterea in sine, consider ca au adus vatamare desfasurarii funeraliilor, familiei lui si imaginii publice a decedatului. Femeia a recurs la bodyguarzi, caci era la un pas de a fi linsata.
Faptul ca au prezentat O HARTIE ca fiind un document, ca au dezbatut asupra ei, dandu-i valoare de document, vorbesc de "cererea presupusului fiu", sunt FAPTE care demonstreaza nu doar o proasta practicare a meseriei de jurnalist, ci VATAMA, aduc atingere persoanele la care se face referire, ca sa nu mai spun ca noua, publicului ni se prezinta ce? o minciuna cu valoare de adevar? Amintesc, la vremea respectiva nu era confirmata din nicio sursa credibila o astfel de cerere. Dar momentul prezentarii ei, ohoooo! a fost de impact, dupa cum s-a si dorit de altfel, nu?

Histamina, mi-ai luat vorba din gura. Nu mai tre sa pui link. Cam astea sunt unitatile de masura ale BOR-lui, diferenta fiind facuta ori de numele decedatului ori mai degraba de noul cap al BOR-lui. Iar eu refuz sa fiu oaie, crediinta si slujirea Sfintelor Taine nu pot sa se schimbe dupa cum bate vantul, ori dupa cine imbraca sutana.

Nelia, am vrut sa delimitez bine macar aici, pe forum, diferenta dintre aceia care isi tabloidizeaza viata si aceia care nu vor si au dreptul sa nu o faca.

Mergi la inceput