Fara cuvinte!
Ieri, un om a parasit aceasta lume. Sunt bulversata de reactiile multora din presa dar si de comentariile multor oameni? in legatura cu acest om, privitori, cititori. Departe de a-i fi fost fan, tot ma doare ca om...Fara cuvinte!
http://www.gandul.info/puterea-gandului/moartea-domnului-nicolaescu-10426080
http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/sergiu-nicolaescu-sau-hollywood-ul-comunist-289018.html
Si desigur, BOR...http://www.romanialibera.ro/cultura/oameni/sergiu-nicolaescu-nu-va-beneficia-de-slujba-de-inmormantare-289025.html
Intaiul care a aruncat cu mizerii, colegul Papaiani, acuzandu-l de faptul ca nu era un original, de fapt a fost delicat, zicand ca s- a inspirat din filmele americane, pana la acuzele ca a dat cladirea Buftea, de aici "vina" ca nu mai au actorii unde sa faca filme, toate acestea fiind spuse aproape imediat dupa ce s- a aflat de moartea lui Sergiu Nicolaescu.
Tabloidele nu s- au dezmintit, pardon, descurajat nici de concurenta acerba a editorialistilor mai elevati la cateva ore stiam averea defunctului etc etc,sau mizerii,mizerii...
Justificata scrisoarea sotiei catre presa. O premiera pe merit in tara noastra! Necesara as spune...http://www.exclusivnews.ro/stiri/stiri-nationale/dana-nicolaescu-vaduva-regizorului-interzice-presei-difuzarea-de-imagini-de-la-inmormantare.html
inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine
Raspunsuri
J G spune:
Adica te deranjeaza ca se vorbeste de rau despre un mort?
Mie mi se pare relativ normal ca moartea cuiva sa suscite interes pentru persoana respectiva. Si in viata de zi cu zi daca moare cineva cunoscut se vorbeste cateva zile despre el, de bune si de rele, dupa cum a fost placut sau nu.
Deceneus spune:
@Lucialu - de acord cu tine ca "despre morti numai de bine", ca nu acesta era momentul sa se faca un bilant al operei lui S Nicolaescu, dar criticii lui au dreptate in ce priveste acuzele si calitatea regizorului si actorului.
C T Popescu a calificat foarte bine ca fileme lui Sergiu Nicolaescu sunt "firme comerciale ale epocii Ceausescu". Sergiu Nicolaescu nu a facut cinematografie, "si-a luat aparatul si a filmat" fime de actiune sau istorice.
Problema este de ce jurnalistii nu au avut curajul sa-i spuna asta cand era in viata!
De ce nu i-au spus jurnalistii lui Paunescu, ca isi compromite talentul daca devine militant politic? Paunescu spre deosebire de Nicolaescu avea talent.
De ce nu invata nimic oamenii de cultura din ce se intampla?
Majoritatea pretendentilor la nemurire prin arta, isi pun talentul in slujba politicienilor, ca sa beneficieze de fonduri ca sa-si faca publica opera.
Cei care il elogiaza sunt cei care au beneficiat de popularitatea lui, cei care l-au utilizat ca vehicul electoral.
lucialu spune:
Uel, despre comentarii, mie īmi par mai degraba sageti cu venin, nu vorbe obisnuite in astfel de "ocazii". CTP-ului i s-a urcat rau la cap Cinemateca.
Si da, Deceneus, dc nu au avut sānge sa- i zica in fata, trebuiau sa taca! Ori cel mult sa astepte. Corbi!
Rufus spune:
Cred ca oamenii au dreptul sa-si spuna parerea despre cineva atunci cand si cum doresc.
Ca este sau nu frumos, etic, crestineste...e alta discutie. Fiecare este calificat dupa gesturile si spusele sale.
Pumni in gura pentru tacere am avut destul.
Rufus, Tora si iadele
eumada spune:
Media in cazul asta e de tot....r.a.h....
Sergiu Nicolaescu a fost un om mare....a facut filme bune si da, a fost nevoit sa urle cu lupii pentru a nu fi sfasiat de ei.
Daca pun Starski si Hucth langa comisarul Moldovan....ultimul e de o mie de ori mai bun.Pacat ca nu au izbutit ,din cauza inchiderii comuniste sa iasa in lume filmele astea..
Nu e nici o diferenta intre Cleopatra si Mihai Viteazul....doar ca,in ultimul nu au fost scene de sex asa explicite....
Rusine presei ca umple de noroi unul din monstrii sacri ai filmului romanesc.
La filmele lui se uita cu placere generatii intregi.Cine va mai sti peste 20 de ani de Armaghedon?
Uite ca pustii de sase ani ai prietenelor mele se uita la Pistruiatul...si chiar la altele...
CTP e depasit, e veninos gratuit si parerile lui ma fac sa schimb urgent pe desene animate.
Maestrul Nicolaescu merita repectul tuturor generatiilor.Eu sunt foarte afectata de moartea unui asa om.
Nu conteaza viata lui personala,conteaza ce ramane....
Tot respectul pentru Maestru.
Acolo sus in ceruri Dumnezeu isi strange valorile...RIP maestre.
marius spune:
O banuiala am eu asa pentru mine:
Nici unul dintre acestia nu ar fi avut puterea de a sta in fata lui S. Nicolaescu sau lui A.Paunescu si sa spuna ce aveau de spus uitandu-se in ochii interlocutorilor lor.
De aceea nu creditez absolut deloc aceste afirmatii valoarea pentru mine fiind nula.
mcoca spune:
Am citit aricolele + comentariile asociate si am fost dezgustata.
Mi-au placut si imi plac filmele lui Sergiu Nicolaescu.
Vicky, Printzesone and BB (22+)
eumada spune:
Corect Marius.
Nu ar fi avut curaj,asta pot s-o afirm eu,dincolo de stadiul de banuiala.Se manjeste cu noroi tot ce e frumos si bun.
Pana si perioada anilor `50 a fost extrem de bine surprinsa,chiar daca din perspectiva comunismului.Sunt unele amanunte si elemente pe care istoria le-a ascuns....sau le-a trecut cu vederea.
Sunt bube si la cei dinaintea comunismului....multe.
Iar modern..ei bine S.Nicolaescu a izbutit sa fie "in trend' pastrand esenta.Mi-au placut la nebunie "Orient Expres" si "poker".
Se simte ceva dincolo de film.....acel ceva care te face sa te uiti iar si iar....
alinuk spune:
Eu vad o nevoie acuta de atentie pe care o obtine printr-o tentativa de umor sinistru. Si ii cam reuseste, nu?
Se incadreaza in asteptarile pe care eu personal le am de la CTP..
Jurnalist pe care dealtfel il citesc cu placere de multe ori si care nu scrie in acord cu mine de alte ori...
o sa-i vina si lui randul la o astfel de cronica.. brrr
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (4 ani) si Teo voinik (6 ani)
Calatoria lui Mos Craciun
...................................................
[b]Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
marius spune:
Un articol absolut remarcabil(din punctul meu de vedere):
Cum devine o biografie hrana pentru viermi"