Fluturasi minunati de mar-apr 2011 (33)
Raspunsuri - Pagina 19
Somleac spune:
Yasmi eu iti spun parerea mea, nu e neapart opinia cea mai buna, depinde de care parte privesti.
1 Cu cat stai mai mult acasa cu atat iti scad sansele sa gasesti un post bun/ bine platit.
2 after schoolul mie personal nu mi se pare o optiune ok pt un copil atat de mic. Am multi prieteni care tin copii la after, nu-i un capat de tara dar daca se poate altfel eu zic ca e mai bine. de ce?
- nu mi se pare normal ca un copil de 6-10 sa stea 10 ore in banca. ( tinand cont ca la majoritatea scolilor, in clasa in aceeasi banca fac lectii, se joaca in pauza, mananca , iar se joaca si fac lectii) Depinde mult si de invatatoare si de scoala dar ce-i mai multi nu ies deloc afara pana la 4
- problema toaletelor ; eu ii vad pe ai mei mici si mari prima data cand vin de la scoala se napustesc la WC, pentru ca la scoala e murdar, copii mai mari care-i streseaza pe astia mici etc,,,,,,
- nu mi se pare ca facutul temelor la gramada e foarte ok pentru ca nu-i invata sa-si organizeze timpul si sa-si faca temele singuri nu sprijiniti/influentati de invatatoare
- s-ar putea sa nu ai norocul ca afterul sa-l faca cu invatatoarea ei si atunci vine alta cu alta teorie stil/ si-i ameteste de cap
- sau cum s-a mai intamplat invatatoarea de la after le da altceva de lucru in clasa si acasa dupa 4 teme
3. Intradevar afterul si gradi sunt tare scumpe. Poti si ai inca timp sa-ti cauti o femeie care sa o scoata pe Yasmi de la scoala, eventual sa-ti gateasca /faca curatenie pana vii tu si atunci cand vii de la servici sa te poti dedica copiilor. Eu asa am avut pana a fost doar Daria si Alex si vreau sa-ti spun ca a fost o perioada de vis. Plus ca trebuie sa iei in considerare vacantele si bolile cand va trebui sa lasi copii cu cineva, nu vei putea sa lipsesti mereu de la servici.
Moni(Monica70) are nevoie de noi! Haideti sa-i fim alaturi!
ailed_dota spune:
mihaela ai dreptate cu femeia, eu am avut la maria o doamna care a stat cu ea de la 1 an si 8 luni pana la 3 ani jumate cand am dat-o la gradi si atunci am preferat sa o aia tanti la 13 de la gradi si sa doarma acasa( ca ea dormea 3 ore , la gradi max una) si o aveam si back-up cand se imbolnavea copilul sa vina de dimi
bb_yasmi spune:
Da somleac stiu ce spui tu dar daca as platesc o tanti care sa faca atatea banuiesc ca m ar costa si mai mult, plus ca de la job uneori ajungi si seara 18 poate chiar 19 cand copilul nu mai da randament la facut lectii.
After school ul de care spun este nu este la scoala ci la gradi unde a fost iasmi pana acum cu invatatoare la care o sa fie si unde vor fi maxim 10 copii.
Si toate ca toate dar cu jobul nu depinde de mine......deci momentan raspunsul/solutia se gaseste in stransa legatura cu jobul
Aa mihaela si cum ne am mutat inafara orasului , cam greu cu o tanti....
Somleac spune:
Delia ai dreptate, noi de asta n-am emigrat desi sotul si-a dorit tare mult si ar fi castigat bine, dar eu sunt dependenta de prieteni/prietene , cunostinte si dat din fleanca asa romaneste fara nici un scop. Insa daca pe ansamblu e cu + atunci e bine.
Yasmi ce sa zic cu statul acasa pe termen lung. Acum nu te vei plictisi, dar in cativa ani copii nu te vor solicita atat de mult. Am prietene care au ajuns sa reproseze copiilor ca s-au sacrificat pentru ei ( desi eu nu cred asta) iar copii sa le reproseze ca sunt limitate si proaste si nu s-au dus sa lucreze ca n-au fost in stare. Situatie conflictuala iscata din dorinta mamei de ai tine legati si sub papuc , pentru ca altfel a ajuns intr-un moment in care nu-si mai justifica existenta. Nu stiu daca m-am exprimat prea bine....uuff scrisul asta.
Una peste alta eu as opta pentru job. E mai greu intr-adevar, dar ai satisfactii si pe partea aia si sa fim sincere nici o avere nu se compara cu banutul ala amarat castigat de tine.
Poate iti gasesti ceva de 4 ore pentru inceput. Ce pregatire ai?
Somleac spune:
Yasmi la 600-700 lei n-ai cum sa nu gasesti, eu ii dau femeii mele 800 si vorba aia sunt o puzderi de prunci si imi si calca.
Hai ca le va randui Doamne Doamne exact asa cum trebuie sa fie. Si va fi bine ai sa vezi.
bb_yasmi spune:
Da mihaela....partea proasta cum spuneam este cu gasitul jobului.eu pun problema din toate partile tocmai pt ca nu exista inca acel job pt ca daca as avea unde sa ma intorc, clar ar fi optiunea cu after school si gradi particulara. Sa vedem acum la anul......ce o sa se mai iveasca. Sa stii ca inca nu am vazut anunturi pt job part time....
Pregatirea mea: management turistic si comercial-economist. De ce...ai ceva relatii??
madutza_bra spune:
delia, imi place mult melodia Andrei! Sti ce ma intristeaza pe mine f tare...ca ai mei au vandut casa (apartamentul) copilariei mele. Cand merg la ei, merg la ei si atat, nu acasa...nu ma leaga nimic de casa lor...
Ce de probleme cu reinceperea serviciului...oare parintii nostrii tot atatea pb intampinau? Erau mai multe crese/gradinite? sau aveau ei parintii mai aproape? ..ca nu stiu pe nimeni de varsta mamei care sa fi renuntat la serv pt ca nu s-ar fi ales cu nimic...
Yasmi, si eu tot acasa as sta in locul tau, dar ti-am spus cred ca m-as plictisi..as avea nevoie de comunicare cu oameni si pe alte teme decat copii..si acum simt asta. ma bucur cand ma intalnesc cu prietenele fara copii, ca mai aflu si eu una-alta..si bineinteles ca ma simt prost cand nu sunt la curent cu nu-stiu-ce legi, termene limita si alte d'astea. Din punctul asta de vedere abia astept sa incep serviciul, sa vorbesc din nou despre aplicatii, norme, proceduri ..n-am mai folosit cuvintele aste ade 4.5 ani . Aaa..si cand o sa incep serviciul o sa am vechime seriasa in firma...8 ani Daca imi voi cauta alt job, cred ca o sa dea bine stabilitatea in firma
Somleac spune:
Ufff fetelor nu stiu cum ma ia pe mine entuziasmul si energia acu pe noapte si dimineatza daca m-ati vedea cat sunt de nenorocita si in ficare dimineatza promit ca ma voi culca la 22 si niciodata nu respect promisiunea asta. Asa-mi trebuie.
Noapte buna si sa va intelepteasca Dumnezeu.
ailed_dota spune:
si eu sunt tot cu, imi place mult..., tare mi-ar place sa ne cunoastem in viu, ca sa zic asa...ti-am zis ca bunica mea paterna s-a nascut langa arad si mai are tata niste verisoare care stau acolo... doar cu una mai tine legatura, si da sunt de acord si cu banisorul castigat de tine dar eu zic ca cel ami mult conteaza, cel putin pentru mine( nu dati cu rosii) satisfactia muncii cu creierul... eu una ma cam plafonez doar mancare, curat, calcat , ordine si tot nu se vede nik, imi place sa am grija de casa dar vreau mai mult... deh sunt leu