Bulgarasi de ianuarie-februarie 2013 (cap 28)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Ieri bebelina mea a fost foarte activa, de dimineata pana seara, nu m-a lasat deloc.

Acum trebuie sa ma gandesc ce sa mai fac de mancare, asta e alta consecinta a statului acasa, ma gandesc numai la mancare.

Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 27 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mys spune:

Mamici de bulgarasi, va plictisiti de bine p-acasa? ia stati potolite si nu mai intoarceti casa pe dos ca v-a apucat nestingul si apoi dati in belele cu burtik

Noi suntem ok, am perioade la fel ca Blue cand nu prea pot sa respir, nas infundat nu mai zic.. bebele asta acuma e cu fundul in sus si capul in jos deci ma ia teama ca dk fac ceva efort PAAAAC imi deschide colul :))) si ma pomenesc cu ea in brate inainte de termen

Greyeras, discutia despre celulele stem e lunga si stufoasa; exista beneficii si aplicatii practice si la mom. de fata si la noi in tara; bani sa ai in cazul necesitatii unui transplant...

Azi m-am trezit cu chef de treaba, spalat, facut supa de rosii, aspirat... mai trebe praful sters si gata, piua!

lui Matei (15.12.2010) si 30+ cu Amelia

http://matei-sansalaviata.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

Citat:
citat din mesajul lui ianfeb2013

:))Mena, da eu..Desi as fi bucuroasa de ajutoare mai ales ca in curand incepe munca adevarata la listuta cu nasteri programari, schimbari de titluri etc. Asa ca cine se ofera, cine se ofera??Please.....

Pana una alta am avut ceva timp si am inceput sa pregatesc listuta pentru a ne fi mai usor sa lucram cu ea odata ce vin minunile noastre.
Fetele care nu au mai scris de mult (si care aveau in dreptul numelui) au fost puse separat in josul listei cu gravidutze a lunii carora corespundeau. Asteptam in continuare vesti bune de la ele!

Pentru eventuale modificari in listuta de pe prima pagina va asteptam cu PM pe adresa acestui user

BUna,
iata si datele mele, avand in vedere ca mi s-a modificat dpn-ul, cu o sapt mai devreme, ceea ce e bine, ca si asa spuneau ca e mai mic cu o saptamana.
pt mine: data nasterii:11.01.1981mami de Ariana-Maria(25.02.2009) si
bebe2 24 saptamani cu DPN: 16.03.2013
sarut-mana mult.sarcina la termen si bebe mancacios.

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009 + 23
IULIA va invinge CANCERUL !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mys

Mamici de bulgarasi, va plictisiti de bine p-acasa? ia stati potolite si nu mai intoarceti casa pe dos ca v-a apucat nestingul si apoi dati in belele cu burtik
[....]
Azi m-am trezit cu chef de treaba, spalat, facut supa de rosii, aspirat... mai trebe praful sters si gata, piua!

Hehe Asa spun si eu... ca ar trebui sa il mai las pe sot sa faca una-alta, ca ar trebui sa stau mai potolita cu treaba, dar unele lucuri trebuie facute, iar de cand sunt in concediu si stau acasa... parca apar din ce in ce mai multe lucruri care e musai sa fie facute Iar cum sotul e foarte mult plecat, nu pot sta dupa el.... si nici nu imi vine sa il pun la 11 noaptea, cand vine frant, sa faca mancare, sa spele sau sa faca curatenie... asa ca ma inham tot eu .... si asa stau toata ziua acasa, acum!
Asa ca ajung ca si tine, cu chef de treaba, desi imi propun initial sa o las mai moale

Am luat si eu rezultatul la cea mai mare parte din analizele facute cu intarziere pentru trimestrul 2, adica cele extrem de multe recomandate de ginecolog. Initial am zis ca nu le fac pe toate, apoi m-am razgandit si mi-am spus ca .. daca pana acum am cam facut ce mi-a dat, sa le fac pana la sfarsit, mai bine sa fim siguri ca e totul ok la toate capitolele, decat sa imi para rau. Am sarit insa deocamdata peste recoltarile din col si peste secretii, ma mai gandesc. Toate bune in rest - ma refer cele de sange, facute de pe lista de trim 2. De asemenea, mi-au iesit bune si analizele pentru streptococul "descoperit" acum vreo 2-3 saptamani in gat... nu stiu daca am mai zis, mi se recomandasera 10 zile de penicilina, pentru a-l eradica si nu am vrut sa fac, am zis ca mai bine repet analizele de sange si urina pt infectii si inflamatii (hemoleucograma, vsh, fibrinogen, aslo, proteina c reactiva, urina - sumar si urocultura), cat si exsudat, am repetat la acelasi laborator ca si prima data, plus la un al doilea, pentru siguranta (acelasi set de analize)..... si de fapt nu aveam nimic! Am mai repetat inca o data, pentru a fi sigura... si asta a fost. Deci iata cum as fi bagat antibiotic in mine degeaba, doar pentru ca asa "descoperise" o doctorita, dintr-o proba probabil contaminata. Noroc ca am tot repetat analizele.

Cu respiratul nu am probleme, am avut intr-o singura seara, dupa ce incepusem sa dam drumul la centrala, odata cu venirea frigului. Am pus un castronel cu apa langa partea mea de pat (spre cap), am suplimentat umidificatoarele din ceramica pentru calorifer, am pus 2 mai maricele fata de modelul avut anterior.... si chiar nu mai am probleme deloc la acest capitol. Ma termina insa in continuare spatele, chiar si in pat - in pozitie corecta pentru coloana... chiar si atunci ma doare cam rau, de la zi la alta mai tare. Deci nu doar cand fac treaba. E aiurea rau.
Iar intorsul de pe o parte pe alta e o aventura din ce in ce mai mare, ca sa nu mai zic de ridicatul in fund (din pat).... Despre chinurile de a face dus am mai spus

Ce ma dranjeaza e ca mi se intareste burta tot mai des.. si nu contractii cand exagerez cu vreo activitate (din astea nu prea am), ci mai ales cand stau in pat, probabil pozitii incomode pentru bebe, trebuie sa ma tot fatzai sa gasesc pozitia buna pt el.. si care se dovedeste incomoda pentru spate... si asa pierd o buna parte din noapte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

inca ceva.... de astazi am schimbat si noi prefixul, suntem in 30 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikisor spune:

Citat:
citat din mesajul lui desert_rose

inca ceva.... de astazi am schimbat si noi prefixul, suntem in 30 de saptamani

felicitari pentru analize si pentru schimbarea prefixului

neata fetelor azi va ofer o cafea cu lapte, o limonada, o ciocolata cu lapte, un gris cu lapte... ce va pofteste inimioara

eu aseara am sortat hainutele bebelinei si azi, in functie de cum ma simt, le si spal daca nu,,,, mai asteptam un pic

33+ cu printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Am mai aparut si eu. Nu stiu cum, dar nu mai reusesc sa tin pasul cu forumul. Mai am o luna de zile de munca si dupa aia o sa scriu zilnic. Sper!

AM fost la eco ieri la 28 saptamani +. Nu stiu ce a fost. DR spune ca a fost morfo de trim 3. Eu credeam ca se face intre 30 si 32 de saptamani. In fine, nu conteaza. Bebelusul e foarte bine, dar total necooperant. Fatuca lui este inca e o surpriza pt noi. A stat cu fata strivita in placenta, nu a vrut sa miste deloc. Plus ca a dormit toata ecografia. E intors cu fata inspre coloana mea si eu simt doar niste lovituri slabe, probabil mai da cate un cot. Nu are circulara de cordon.

Are 1260g. Dupa spusele dr este lung si slab. Are manutele si piciorusele mai lungi cu o saptamana. LA greutate este fix cat trebuie pt saptamana gestationala. Ieri aveam conform ultimei menstre 28 saptamani si 2 zile, si conform mediei care o fac dr in urma ecografiei 29 de saptamani si 3 zile. DEci, are un avans de 8 zile. Si eu ma mir, mai ales ca fi-mea vesnic a fost mai mica. A crescut pana la 33 de saptamani si s-a oprit acolo. Nu a mai crescut deloc pana la 38 de saptamani pana am scos-o.

IR-ul drept tot nebun e. De la 0.58 a crescut la 0.63. Celalalt a scazut bine la 0.4. Azi am fost la USchi de dimineata si urmeaza sa ma duc din nou la ea dupa-amiaza. Cred ca din 0.2, sarim la 0.6. Acum o luna imi spusese ca sarim la 0.4 cand terminam cu Aspenterul. Asta e! Macar sa fie bine.

HAiduc a spus ca pt 0.2 e ceva infim. I-am spus ca stiu, dar am facut ce a spus Uschi. El zicea la 0.4 se da la o femeie de 80 kg, iar la tonajul meu, imi trebuie 0.6 sau 0.8 ca asta imi va da el dupa operatie. I-am aratat tratamentul lui USchi. A fost si el de acord, fara acid folic, fara no-spa de 2 ori pe zi, dar a spus sa iau magne b6. Eu nu vreau sa mai iau alte mdeicamente. Vreau sa raman cu femibion 2 si clexane. Chiar el imi zicea ca iau multe medicamente. Pai, ei imi dau multe medicamnte, dar eu iau numai urgentele sa zicem.

Ieri, cand eram suparata ca Eric nu a vrut sa stea la poza, mi-a spus dr sa nu mai fiu suparata ca ami am 2 luni si il tin in brate si ii fac poze cate vreau si cum vreau. Wow! Nici nu m-am gandit ca mai e asa de putin. VA dati seama? In curand incepem sa golim burticile si sa vorbim de alapatat, biberonae si suzete.... M-a cuprins.... emotia....

L-am intrebat pe Haiduc cand facem cezariana si mi-s spus ca daca totul e ok, fara nici o problema, atunci cam la 39 de saptamani. Adica sa trec de 39 de saptamani. Cred ca voi naste intre 1-5 februarie, depinde si de programul lui. Oricum, bebe o sa fie cadoul lui mama si tata de 40 de ani de casatorie.

Mi-a spus ca la 35 de saptamani trebuie sa fac recoltarile din col pt streptoc pt ca asa e protocolul. Il cre neonatologia. Oricum vroia sa vad daca am scapat de klebsiella.

Referitor la kg. Am luat 2kg pana acum, dar nu sunt de invidiat ci de batut pt ca am pronit de la 3 cifre. Am voie maxim 5. Luasem vreo 3, dar am mancat in weekend o gramada de muraturi ca sparta. Tare bune au fost si acre si sarate si iuti si le-am schimbat gustul cu un pic de lapte. 3 zile am trait pt wc. M-au omorat muraturile. Bune rau, dar au facut ravagii in burta mea. Nu am luat medicamnte ci am incercat s ama reglez din mancaruri uscate (sandvisuri, covrigei tari, etc). Acum m-am reparat si am luat-o de la capat cu muraturile. Nu ma pot abtine.

Merge cineva la Baby Expo in weekend? EU ma duc sambata.

Mys tu spuneai de spagat. Esti super tare. Cam asa simt si eu. Mi se pare ca dorm in spagat. Ma dor picioarele de numa. Se departeaza oasele bazinului. Corpul se pregateste de nastere.
Ce tare e fetita ta cu degetelul de la piciorus in ochi.
Te-ai hotarat? Nasti cu Haiduc?

Un pupic special si o imbratisare calda pentru Mena mamica noastra eroina. Imi inchipui prin ce treci. Stiu ca ti-e greu, dar uite ca bebe a ajuns aproape la 33 de saptamani. Si asta datorita tie. Cred ca multe maimici care stau la pat pentru binele lui bebe, trec prin starile tale, dar cand isi tin in brate ghemotocul de bebelus mult iubit, uita de toate. Hai, curaj! Mai ai un pic!

Rose si pt mine asta e cea mai fericita perioada a anului pe care o astept tare. La noi incepe de pe 28 nov, cand este ziua mea, continueam cu 30 nov, ziua de nume a nepotelului meu, ziua mamei, ziua nepotelului meu, Mos Nicolae, ziua de nume si apoi ziua de nastere a lui fi-mea, Craciunul. E tare frumoasa luna decembrie in familia noastra. 4 dintre noi suntem nascuti in 2 saptamani. 4 din 8. Dupa cum ii ziceam lui mama, in familia noastra femeile si barbatii innebunesc in luna martie.
Eu pe la 1 dec, incep sa scot decoratiuni de Craciun, dar nu cele de brad.
Concediu placut!
Eu nu ma pot duce la film nici negravida fiind. E numai pt surzi. Imi sparge timpanele sonorul de la cinemauri. Eu de asta nu ma duc, ca raman surda.
Felicitari pt analize si pt schimbarea prefixului.

Adriana bine ai venit!

Viki concediu placut!
Mia usor cu treaba. Am citi despre o mamica care a facut o curatenie temineica pt ca urma sa nasca in urmatoarele saptamani si sa faca ea curatenia general. Din pacate a exagerat si pierdut pe bebe. Eu mai bine traiesc in semi-mizerie decat sa-i fac rau lui bebe. Pana l aurma nu traiesc in cocina de porci. FAc si eu ce pot.

Mami-papatot nasoala poveste. Imi pare rau ca ai trecut prin nervi pt niste plagiatori.

Anca nu te poti drege cu ceva muraturi?

Aoleu Katy imi da emotii cu vaccinul asta. Si cand te gandesti ca i-l face lui bebe si tu habar nu ai. Nu te intreba nimeni daca vrei vaccinul ala sau unul. Ti-l fac ei direct. Ca asa e in Romania....

Greieras si eu m-a zvarcolit mult cu vaccinurile. Care sa i le fac, care nu? Sa nu aibe reactii. Asa o sa patesc si de data asta. Faza ca medicii au gresit dozajul mi se pare ca e o gogoasa.
Asa e! Am vazut si eu multi duc copii inca de f mici in aglomeratie. Mie mi se pare aiurea, mai ales ca bebeii nostrii vor fi nascuti iarna, deci fix anotimpul mucilor si a tusei.
Referitor la celulele stem, eu ma concluzionat asa: IMI CUMPAR LINISTE. LA Cord Blood Center cost recoltarea 25 mil si dai 190 lei pe an. Consider ca nu am banii astia si gata. E un fel de asigurare. Cand mi-am facut asigurare pe casa, am zis sa fie acolo in caz de ceva, dar nu ma gandesc ca vine vreun cutremur si raman in strada. E doar o masura peventiva. Eu o sa recoltez.

Eea si la mine fi-mea vrea in brate. Niic eu nu pot sa ma abtin sa nu o iau in brate, ca mi-e tare draga. Dar fac asa. Ma asez pe canapea si o ridic pe o picior si stam imbratisate. Una e sa ridici de jos si alata de la acealsi nivel si sa mai stai si jos.

cu 28+ .... si am intrat in luna a 7-a si in trimestrul III

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dankutza

Un pupic special si o imbratisare calda pentru Mena mamica noastra eroina. Imi inchipui prin ce treci. Stiu ca ti-e greu, dar uite ca bebe a ajuns aproape la 33 de saptamani. Si asta datorita tie. Cred ca multe maimici care stau la pat pentru binele lui bebe, trec prin starile tale, dar cand isi tin in brate ghemotocul de bebelus mult iubit, uita de toate. Hai, curaj! Mai ai un pic!
cu 28+ .... si am intrat in luna a 7-a si in trimestrul III

Felicitari Danku pentru rezultatele bune de la eco! Sa dea Dzeu sa ajungem toate cu bine la termen si fara probleme.
Multumesc pentru apreciere dar nu ma consider... Am facut ceea ce ar fi facut orice mamica. Imi protejez puiul cat pot. Si uite ca am ajuns la 33 de saptamani (s-a schimbat dpn pe 9 ian). Am vb si eu cu dr despre nastere. Ea ma sfatuieste la cezariana ca bb are tendinta sa fie maricel (saptamana trecuta avea 1800 de grame) si eu sunt tare mica in bazin si colac peste pupaza si-a tras si o circulara. O sa fac ce e mai bine pt el si o sa decid asta la momentul oportun. Ma sfatuieste sa il scot de acolo la inceputul lui ianuarie. Sper sa ramana acolo pana atunci. Oricum mai am 4 saptamani pana la termen (37 de saptamani) . Au fost 10 de chin. 4 nu mai inseamna mai nimic . De la 37 de saptamani nu ma mai menajez. Stiu ca suntem bine.

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 33+ cu Gabriel

Si am ajuns la 8 luni :x

Mergi la inceput

Azi am fost activa rau, mai intai o vizita la serviciu sa iau concediile medicale, mi-a facut bine revederea cu colegii, doar ca mai toti/toate imi atingeau burta. Apoi la cumparaturi, am reusit sa scpat de pitica pt mos Nicolae, am ochit si ce isi doreste de Craciun, dar mi se par niste preturi super nesimtite la jucarii.

Si pe mine ma dor picioarele de parca fac spagatul.

Mergi la inceput

Dankuta felicitari pt eco! Nici eu nu am luat toate medicamentele prescrise, acum de ex ar trebui sa iau 3 no spa pe zi, dar nu am luat decat la nevoie, cand am simtit ca trebuie neaparat.

Mergi la inceput