biblia

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Carra, ma gindesc de ceva timp la tine si experientza ta.

1.in primul rind, chiar daca ti se pare cumplit de acceptat, treb sa intelegi ca indiferent cat de minunata e o persoana, nimeni nu e fara pacat, nimeni nu e perfect...nimeni nu e cu adevarat bun.

2.persoanele care sunt in jurul nostru , care le iubim pana in adincul sufletului nostru nu sunt ale noastre, nu noi i-am creeat, nu noi le-am dat cu adevarat viatza...si sunt aici, cat sunt...cat Dumenzeu vrea.
de aceea, trebuie sa-i apreciem cat sunt in viatza si sa ne bucuram pt fiecare moment care il avem impreuna, iar dupa ce nu vor mai fi cu noi...sa ne gindim cu bucurie si nerabdare ca va venii vremea cand ne vom reintilni ...ca suferintza asta e doar temporara.

3. eu cred ca momentele de suferintza sunt momente cheie in vietile noastre, ne pot apropia de Dumenzeu sau ne pot indeparta. noi de ex. am trecut prin axperientze aproape asemanatoare dar am ales drumuri diferite.

4. poate experientza ta e mai recenta si doare groaznic...dar cum tziam mai spus si alta data...doar Dumenzeu poate sa o mai aline un pic. nu complet...nu va disparea...dar e mai usoara, sa spun asa.

5.nu stii ce are Dumenzeu in plan pentru tine. poate ai ani buni de trait, de ce alegi sa-i petreci in necredintza? Pentru o tragedie(care nu spun ca e minora) in viatza ta alegi sa ignori toate binecuvintarile care Dumenzeu ti le-a dat si care vrea sa ti le dea in continuare?
ai cunoscut ce inseamna dragotea, ai avut un om minunat langa tine...asta e o binecuvintare...chair daca a fost de scurta durata.

iti doresc numai bine si Domnul sa fie cu tine sa te ajute.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

pentru ca nu vreau sa facem subiectul "ce mi s-a intamplat mie " va spun ca eu mi-am pierdut mama cand aveam varsta de 10 ani si tatal la varsta de 26 de ani.
si pentru mine nu conteaza mai mult daca e mama , tata, sau sot, copil, toti sunt plecati undeva . si nu stim noi daca inainte de vreme.

de aceea poate e mai bine sa vorbim in acest subiect doar despre ce credem noi ca spune biblia!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

nada florilor, poate ca nu am fost corecta, habar nu am, am vrut doar sa va incit sa vedeti cine e "amicul" meu.
eu l-am cunoscut pe occam-ul capcaunului. e adevarat ca in cateva minute. amicul meu cere un pic mai mult timp, dar nu e serial sau film.
si mai si demonstreaza ceva fara a copia nimic.
pana la urma e vina mea ca nu stiu sa il pun pe topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa
3. crestinismul este singura credintza, religie in care ai o sansa, ai o sperantza in viatza de dupa moarte; si totodata ai libertatea de a alege unde sa o petreci: alaturi sau departe de Dumnezeu.

Fals.
Si in alte religii ai o sansa, ai o sperantza in viatza de dupa moarte; si totodata ai libertatea de a alege unde sa o petreci: alaturi sau departe de Dumnezeu.

te rog sa fii mai specific, care alta religie se aseamana cu crestinismul?

Si religia iudaica, si cea islamica indeplinesc in totalitate punctul 3.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

inntre crestinism si islam sunt dif f. mari

crestinism si iudaism, da sunt mai apropiate dar se despart la un punct f. imp. in istorie.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KittyMummy spune:

Carra, am constatat cu uimire ca traducerile au fost asa diferite desi textul de tradus a fost acelasi in primul an de facultate, in primul semestru. Pana atunci nu mai tradusesem asa profesional/asemenea texte si niciodata nu mai tradusesem in grup/clasa. Eu la liceu/scoala generala/gradinita nu am tradus niciodata texte impreuna cu altii si intr-un mod profesional. La scoala generala si la liceu am tradus intotdeauna singura/profesoara imi dadea doar mie sa traduc, nu intregii clase deci nu am avut ocazia sa imi compar traducerile cu cele ale colegilor. Deci, de aceea am fost uimita de acea constatare, mai ales cand profesoara de la facultate a spus ca toate traducerile erau corecte. Dar nu voi explica acum cum se poate ca atatea traduceri ale aceluiasi text sa fie diferite si corecte in acelasi timp pentru ca am inteles ca "logoreea" mea deranjeaza. Si probabil voi fi judecata din nou ca deja ceea ce am scris este prea mult...


Toate cele bune tuturor,Mamica fericita de pisicute mieunatoare si torcatoare, Daisy (20.01.2012.) si Gracie (31.03.2012.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

hai mai ca te alinti! abia te-ai inscris pe forum si te simti deja haituita! taman la subiectul asta

apropo, poti sa imi spui unde ai gresit cu data nasterii copilelor tale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa
inntre crestinism si islam sunt dif f. mari

crestinism si iudaism, da sunt mai apropiate dar se despart la un punct f. imp. in istorie.

De acord cu tine. Eu nu am afirmat ca sunt identice. Am afirmat doar ca toate cele trei indeplinesc punctul 3 al observatiilor tale, cel pe care l-am citat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

referitor la traduceri, e o diferentza uriasa intre traducerea unui text de catre niste studenti si traducerile, transcrierile facute de scribi cand erau alesi sa reproduca cuvintul lui Dumenzeu.

scribii in israel erau f. educati, calificati iar cei care erau desemnati sa copieze, sa traduca manuscriptele Bibliei, treceau printr-un proces deosebit de important.
de ex.:
-fol doar un anumit tip de piele pe care sa scrie si un anumit tip de cerneala
-inainte de a scrie numele lui Dumnezeu trebuia sa isi curetze corpul
-fiecare cuvint il pronuntzau tare inainte de a-l scrie
-la sfirsitul lunii se facea un review si daca era mai mult de 3 greseli se lua totul de la capat.
-depozitarea scrolurilor se facea in locuri sfinte.

pt ei era f. important ca reproducerea sa fie cat mai aproape de adevar pt ca reproduceau cuvintele lui Dumenzeu .
de aceea scrolurile de la Marea moarta (scrise chiar de autori sau de cei apropiati acestora)au confirmat in proportie parca de peste 90 % cu cele existente.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

alinta, mi se pare mie sau asa este, tu esti mai captivata de ce spuen acel individ decat de Biblie. poate ar trebui sa-i deschizi un subiect separat. mie, cel putin mi se pare ca nu prea are de -a face cu subiectul asta.

si inca ceva, poti sa asculti tu teoriile la mii de fizicieni si niciunul si nici o teorie din asta nu-ti va schimba o frintura din viatza. Biblia in schimb a schimbat viatza a milioane de oameni...de asta nu prea putem separa Biblia de experientzele personale decat pana la un anumit nivel.

michelle

Mergi la inceput