Dezbatere pe seama unei sinucideri
Raspunsuri - Pagina 17
coracora spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Puteau sa-i lege botul si sa-l lege pe masa, dar asta nu este uman. |
In Australia pana si cainilor li se aplica tratamente umane...
andacos spune:
Nelia,eu iar te contrazic!
Subiectul a luat o alta turnura,datorita participantzilor care au sustzinut ca medicul este -sa te citez acum "autorul moral al sinuciderii".
Intre ultimul tau mesaj,cu care sunt de acord in a doua lui parte si interventziile tale de pina acum la subiect...intorsatura luata e asao diferentza ,incit nu stiu ce te-a determinat asa dintr-odata sa revii la subiectul initzial.
Insa repet,aici e vorba de depresie,sunt de acord cu tine cu neluarea in seama a acestui diagnostic,cu desconsiderarea lui mai bine spus,de catre pacient in sine(uneori),de familie si societate.
Depresia a dus la sfirsitul tinerei asteia,si nu un diagnostic pus de medic.
Dana
nelia spune:
citat din mesajul lui portocalia pai tocmai, ca si medicii sunt tot fiinte umane, nu-s supraoameni. sunt oameni care lucreaza intr-un sistem de rahat, pe un salariu de rahat. de unde atatea pretentii, sa fie si medici, si mediumuri, sa suplineasca si echipa de psihologi si lucratori sociali (care-i standard in canada, am inteles!), sa nu-ti dea vesti proaste si daca se poate nici sa nu te induca in eroare. nu ti se pare ca societatea cere cam mult de ei? care societate ar trebui EA sa se ingrijeasca sa aibe un sistem medical pus la punct. dar ce face societatea noastra? ridica biserici la fiecare colt de strada. (deh, e un cu pas inainte, ai zice). pur si simplu ma oboseste obositor anatema asta pusa pe medici. da, medicii sunt problema, din cauza lor se sinucid oamenii, scrie si la ziar. am rezolvat-o si pe asta. |
Portocalia, viata este peste tot grea. Oameni care lucreaza pe salarii de rahat sint peste tot. Sistemele medicale nu sint perfecte nicaieri. Si totusi spaga nu se da peste tot, nici la doctori, nici la profesori su functionari, tendinta asta de a apara imediat incorectitudinea in loc de a o sanctiona la fel. Dimpotriva, sistemul de rahat s-a schimbat si a devenit unul mai bun, nu perfect, cu lipsuri, dar mai bun, tocmai pentru ca schimbarea a venit de jos in sus si oamenii au vrut sa fie corecti.
Societatea este formata din indivizi, indivizii trebuie sa actioneze, sa sanctioneze, nu sa intretina sistemul.
E vorba de medici pentru ca dupa politicieni, este categoria cea mai corupta din sistemul romanesc. Stiu, veti sari in sus, dar asta este adevarul. Si dupa aceea urmeaza profesorii, politistii, oameniei legii (avocati, judecatori), oamenii care lucreaza cu bani (bancile, de exemplu). Oameni de exceptie exista peste tot, insa e foarte multa coruptie in aceste categorii pe motiv ca lucreaza pe salarii de rahat. Si este pentru ca aceste categorii sint in puncte cheie: sanatate, educatie, legi, respectarea drepturilor etc.
nelia spune:
Andacos, pentru ca m-a enervat faptul ca subiectul o luase pe panta ca vinovata e moarta, care e slaba si lipsita de demnitate umana, de care nu te poate dezbraca nimeni daca tu nu vrei... si apoi XIO sarind in apararea medicului. Si tu, care faci mereu pe avocata lui XIO, iar eu nu vad de ce ar avea nevoie de avocat. Lamurita?
daniela_b spune:
citat din mesajul lui andacos [ Depresia a dus la sfirsitul tinerei asteia,si nu un diagnostic pus de medic. Dana |
In ultima mea interventie as dori sa va spun ca EXACT acest gen de atitudine, ca a DANEI, indiferenta fata de fond dar grijulie fata de forma, este favorabila depresiei celor din anturaj.
Iti multumesc din suflet, Dana ca ma vei ajuta in demersul meu ( desi, da, mda, mda, tot la subsol se va duce acest mesaj) servind drept model pentru ASA NU.
TU si cei ca TINE ( se stiu ei, stiu singuri, in singuratatea lor ca sint ASA ) cu dezgustul si greata de pe chip pentru orice altceva ce nu se se incadreaza in filmuletul lor mut si surd ii pun LA ZID pe cei cu probleme de sensibilitate.
Da, da. Culca-te tu pe urechea ca trebuie EU sa ma insanatosesc si sa-mi revin. Hahahaha. Ba dimpotriva.
This use to be a fun house
And now it' full of evil clowns!
portocalia spune:
citat din mesajul lui nelia Dimpotriva, sistemul de rahat s-a schimbat si a devenit unul mai bun, nu perfect, cu lipsuri, dar mai bun, tocmai pentru ca schimbarea a venit de jos in sus si oamenii au vrut sa fie corecti. |
nope, schimbarea nu vine de jos in sus, vine de sus in jos. e sensul firesc si cel mai eficient al schimbarii. din punctul meu de vedere, acum e un moment propice sa se schimbe ceva, tot l-au pus ministru pe Arafat.
si ca sa filosofez mai departe, e naiv sa crezi ca o societate se schimba din strafunduri prin indemnuri progresiste proferate pe forumuri. o societate se schimba prin legi si prin niste guvernanti care au grija ca legile sa fie respectate. e foarte simplu si foarte eficient.
andacos spune:
citat din mesajul lui nelia Andacos, pentru ca m-a enervat faptul ca subiectul o luase pe panta ca vinovata e moarta, care e slaba si lipsita de demnitate umana, de care nu te poate dezbraca nimeni daca tu nu vrei... si apoi XIO sarind in apararea medicului. Si tu, care faci mereu pe avocata lui XIO, iar eu nu vad de ce ar avea nevoie de avocat. Lamurita? |
nervoasa(foc)ai fost si cind ai scris mesajul asta,important e ca ...ne intoarcem la subiectul initzial si nu discutam pe Xio,andacos sau portoclaia.
Dana
nelia spune:
citat din mesajul lui andacos Subiectul a luat o alta turnura,datorita participantzilor care au sustzinut ca medicul este -sa te citez acum "autorul moral al sinuciderii". Insa repet,aici e vorba de depresie,sunt de acord cu tine cu neluarea in seama a acestui diagnostic,cu desconsiderarea lui mai bine spus,de catre pacient in sine(uneori),de familie si societate. Depresia a dus la sfirsitul tinerei asteia,si nu un diagnostic pus de medic. |
Nu am spus ca medicul este autorul moral, citeste bine ce am spus: ca justitia nu face dreptate, autorii morali sint in libertate. Pentru ca un om poate ca se sinucide singur (pleonasm), dar nu ajunge niciodata, dar niciodata singur la aceasta decizie.
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui daniela_b
In ultima mea interventie as dori sa va spun ca EXACT acest gen de atitudine, ca a DANEI, indiferenta fata de fond dar grijulie fata de forma, este favorabila depresiei celor din anturaj. Iti multumesc din suflet, Dana ca ma vei ajuta in demersul meu ( desi, da, mda, mda, tot la subsol se va duce acest mesaj) servind drept model pentru ASA NU. TU si cei ca TINE ( se stiu ei, stiu singuri, in singuratatea lor ca sint ASA ) cu dezgustul si greata de pe chip pentru orice altceva ce nu se se incadreaza in filmuletul lor mut si surd ii pun LA ZID pe cei cu probleme de sensibilitate. Da, da. Culca-te tu pe urechea ca trebuie EU sa ma insanatosesc si sa-mi revin. Hahahaha. Ba dimpotriva. This use to be a fun house And now it' full of evil clowns! |
daniela,lasind la o parte rautatea ce transpare din mesajul asta la adresa mea,ce e gresit in partea la care ai dat tu quote?
Te rog un raspuns la subiect si nu despre ce si cum sunt eu,ca mi se ridica parul pe ceafa de acum de cit ma caracterizatzi voi.
Dana
daniela_b spune:
citat din mesajul lui andacos nervoasa(foc)ai fost si cind ai scris mesajul asta, Dana |
Si tie, cita satisfactie, iti place sa enervezi oamenii, nu? FOC