Clasa a II-a * 2012 - 2013 * (3)
Raspunsuri - Pagina 8
Roxana_G spune:
Vai Anka, am ras copios de fast food-urile voastre. La noi se deseneaza numai cai si turnuri, de zici ca traim in povesti. Si hoteluri, pardon.
Cu engleza nu prea pot sa te ajut, ca Alexa face demult si au alt sistem. Invata pronumele astea prin exercitiu, pur si simplu in context ce se potriveste. Sigur ca mai greseste, dar nah, se intampla.
Anka74 spune:
mina, asa si noi cu l -ul de la final. Dar si cand il pune ... Mihail Sadoveanul scrie pe el!
Roxana_G si el face in alt sistem...acolo cica e ok. Insa la ora de la scoala ne lovim de aceste probleme. Doamna merge pe sistemul pe care il foloseam si noi cand invatam limba straina in clasa a V-a...insa noi stiam deja gramatica atunci, pe cand ei...
manuelacrina spune:
Ziua buna la toata lumea!
Ce planuri de sarbatori aveti, cum mai sunt scolarii ?
Va las tuturor un link al unei galerii speciale poate gasiti ceva interesant pentru cadouri sau poate pur si simplu vreti sa luati un bilet de 10 lei la tombola cu premii interesante (actiuni initiate tot in cadrul campaniei umanitare):
aici e galeria:
http://bazar.desprecopii.com/catalog.asp?catid=958&n=Spiritul-Craciunului
iar aici sunt detalii mai multe despre campanie, copii, scrisorile lor etc
http://www.desprecopii.com/info-id-10777.htm
Si vreau sa va invit vineri seara de la ora 17 la Opera pentru Copii:
http://www.desprecopii.com/info-id-10782.htm
(aici este invitatia pt printat)
Toate cele bune si sa aveti Mosi cu sacii plini de ce vreti voi !
Mada spune:
ce faceti? ce fac copiii?
noi am intrat in febra evaluarilor finale pe acest semestru si evident a sarbatorilor de iarna.
asteptam vacanta sa ne odihnim.
Ilinca si Rares
lbelciug spune:
Fetele, la voi ce se cumpara pt pachetul de Craciun ce urmeaza sa-l primeasca cei mici la scoala? Ce contine?
Naty spune:
Buna,
Dupa discutii foarte aprinse (parca suntem in telenovele, nu alta!) s-a hotarat sa luam cadou copiilor de Mos Nicolae - au primit cate un pachetel cu dulciuri.
De Craciun nu vor primi pachetel; fac un carnavla la scoala, in timpul orelor, vom pregati cate ceva de rontait si baut si atat.
A venit Mosul? Ce le-a adus copiilor? Au fost multumiti?
Ioana a primit, conform scrisorii: cartea Manualul Printeselor, o pereche de papuci si un Littlest Petshop dansator + niste bombonele.
A mai primit, la ai mei, vol II din Insemnarile unei pustoaice (apropos, merci pentru sugestie, fetelor, chiar citeste cu mare placere vol I), ciocolatele, bombonele, fructe, clestisori de par si un mic bibelou (o pasarica pictata manual, tare draguta), ei ii plac mult chestiile astea, are o colectie.
Sa vedem ce-o fi adus si la ceilalti bunici
Mada spune:
neata,
La multi ani daca avem sarbatoriti printre noi!
Liviana, da, la noi se face ceva, vine si Mosul si anul trecut a fost la fel cu serbare cu colinde, abia astept.
Si am dat bani pt cadou (pt fetite va fi o papusa si baieti ceva lego, cred) plus ca se iau din fondul clasei ceva dulciuri si suc pentru petrecerea de dupa.
Pt azi la fel s-au dat bani si au fost asteptati cu dulciurile pe banca de la Mos Nicolae, de dimineata.
In clasa au facut un fel de joc fiecare copil are un ingeras dintre colegi (dar nu stie cine e) si primesc in fiecare zi cate ceva de la el. o ciocolatica, un mar, un covrig, un biletel(Ingerasul tau te iubeste), suntem fff incantati de joc.
Ilinca a lasat ieri, mandarina pe care i-o pusesem pt desert (am uitat sa pun ceva ), m-a impresionat ff mult gestul ei.
In plus copilul care primeste de la ingerasul sau cadouasul, nu e in clasa in momentul respectiv; (pe mine ma amuza tare faza asta, un fel de floarea din banca din filmul "Liceenii")
Ei au primit aseara, cate un joc mozaic (Rares basic si Ilinca clasic), dulciuri, plastelina pt Rares ca nu se poate altfel si 2 carticele, Ilinca un joc cu niste planse si trebuie sa lipeasca ceva nisip scrie pe cutie, cu sclipici si ies niste chestii dragute, zic eu.
Si dulciuri destule.
Am stat in librarie si m-am tot uitat la jurnal nu stiam daca sa i-l iau sau nu, era un pic dezamagita ca nu a primit si ea nicio carte, de regula ii aduce Mos Nicolae carti...
O sa i-o iau de mos Craciun, nu stiam daca e potrivita pt varsta lor, probabil am omis discutia de aici.
O zi frumoasa sa avem
Ilinca si Rares
lbelciug spune:
Multumesc pt raspuns, Mada.
La noi d-na a spus ca sa le luam o carte copiilor (la fel ca anul trecut), cred ca vor fi de fapt vreo 2, de la Carminis. Serbare anul asta nu vor mai avea pt ca nu e timp de pregatit; d-n aprefera sa lucreze cu ei pt concursurile scolare.
De Mos Nicolae au primit o cutie de bomboane.
Naty, bine macar ca au fost discutii, la noi a fost tare slaba comunicarea intre parinti. Am senzatia ca pluteste un mare individualism....
szivarvany spune:
Salutare si de la noi
Inca un pic si e vacantaaa, vacanta de la toate activitatile, yuhuuu (aici doar eu ma bucur, fi`mea nu prea :-)
La scoala e destul de ok, inca avem probleme in clasa cu noul baietel dar merge la psiholog, mamica e constienta ca sunt probleme, asa ca speram sa fie totul bine pana la urma.
Fi`mea e pana`n gat in activitati si inca rezista, io abia rezist :D:D
Si asteapta Craciunul ... insa moi-MC este inca in impas si in lipsa de idei :D
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca
Impreuna pentru 60 de copii
Prietenii lui Mos Craciun