Clasa a II-a * 2012 - 2013 * (3)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Citat:
citat din mesajul lui mina

Pfff, Jasmine, pe mine m-ai pierdut.... Daca asociem matematica si explorarea mediului...sau o fi o abordare novatoare pe care noi nu o intelegem.

Si Matei citeste zilnic, cateva pagini inainte sa se culce. Si l-am obisnuit sa aiba tot timpul o carte la el, sa citeasca in masina, la tenis cand asteapta sa intre pe teren, la after school dupa ce-si termina temele, etc, oricand se plictiseste. Sa considere cititul cea mai buna metoda de relaxare si petrecere a timpului.






Mina, da-mi te rog cateva exemple de lecturi pe care le prefera baiatul tau. Merci.

ochi_verzi, iti multumesc pentru impresii. E bine ca avem printre noi un cadru didactic care sa sublinieze gravitatea reducerii nr de ore la romana si matem.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
JUCARII SH de vanzare


Acum trage sa termine Pinochio editia originala de Carlo Collodi, i-a descarcat-o taica-su pe e-book-readerul meu. Si desi am primit readerul asta sa nu-mi mai umflu posetele cu carti, ne cam batem pe el.
Celebrul Habar N-am ramane pe lista, l-a terminat dar....tot ii place sa reciteasca anumite capitole.
Cuore Inima de copil, de Edmondo de Amicis
Singur pe lume, de Hector Malot
Pe astea 2 din urma i le citea dna la gradi in grupa pregatitoare (da, stiu, n-ar fi fost chiar alegerea mea de lecturi pentru copii de 6 ani, insa lui ii plac acum si nu are sentimentul de maxim tragism pe care mi l-au lasat mie cartile astea, de unde deducem ca Dna le-a dat si explicatiile necesare sa recepteze cum trebuie povestile astea 2). Chiar se mira bietul copil de ce ma eschivez eu sa-i citesc din ele inainte sa invete el literele .

I-am luat cam toate cartile din colectia Rao Junior (Alice in tara minunilor, Heidi, Robin Hood, Robinson Crusoe, Calatorie spre centrul pamantului, etc, mai sunt dar nu le mai tin minte ) si le-a citit cu placere.
Tot asa am mai gasit o colectie de povesti clasice in editie prescurtata, imi scapa acum...are si Cei trei Muschetari..ma uit acasa si va zic.
A primit de Craciun de la scoala o carticica numita Povesti de Iarna, cu scurte legende, unele religioase, iarasi a citit-o cu placere. Fiind de la Dna Invatatoare, era un "must".
Iesind din aria cartilor, ii plac benzile desenate cu Garfield, din revista omonima si....revistele mele de gatit. Deocamdata e fan Good Food, dar cred ca-l tai la portie ca ma doare gura de cate explicatii trebe sa dau...

Cam astea ar fi.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Mina, eu zic ca la bb2 al tau sigur la admiterea in liceu va conta si scorul Abgar, asa ca ai grija, da?! 10 cu felicitari sa fie! Si la 1 an poate n-o sa stie tabla inmultirii, ca nu-l primesc astia la cresa:))

Radem, noi, radem..dar sistemul nostru de invatamant e de toata jena, din pacate..:( stim de toate si nimic, marea majoritate!


(Niciodata sa nu spui niciodata!)






Ieg-zact!

Sper aia cu scorul Apgar sa nu se bage, ca Vizigotu' a avut 6.... Oricum daca-l iau astia din urma si descopera ca a facut grupa mijlocie de 2 ori, nu-l vad bine la admitere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

Mina, felicitari si din partea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

dnul lui Vlad ne-a spus ca la anu' in noua programa tabla inmultirii care acum e la clasa a 3-a, va fi la a 2-a.
asa ca se apuca sa le predea, ce poate face?

nu am timp sa urmaresc toate dezbaterile, inclusiv cu orele de religie din scoli.

in schimb am noroc / Vlad are / de un invatator super, in care am toata increderea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Citat:
citat din mesajul lui Naty

Sa ma laud si eu cu fie-mea: au facut un concurs sportiv intre clasele a II-a si a III-a si ea a luat locul 1!

lbelciug si Ioana citeste in fiecare zi.
Acum citeste Jurnalul unei Pustoaice, e la volumul III si e topita dupa el.



Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

Asa a venit pe lume Ioana

Si asa Nadia


Si al meu citeste Jurnalele, dar de cand mi-a zis invat. de after ca au fost cazuri de modificari in comportamentul copiilor (in rau), am inceput sa am emotii. Ce-i drept nu le-a citit inca pe toate (si nici eu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Mina, multumesc, si noi avem cartile voastre, dar din pacate Matei nu are timp sa le citeasca acum; in w-e prefera sa se joace cu frate-sau cu jucariile si eu sunt fericita daca apuca sa citeasca macar cateva pagini din carti. In rest, revistele si enciclopediile sa traiasca, ii plac f mult. Oricum, important e ca la scoala citeste enunturile in mod constient, adica le intelege, (nu are citire mecanica) si le rezolva in general corect si fara ajutor. In vacanta probabil va citi mai multe lecturi. Felicitari si din partea mea pt bb2, sa fie sanatos si el si mamica lui!
Herra, si la noi e cam la fel, suntem f multumiti de invatatoare si avem incredere deplina in ea. Cu tabla inmultirii se joaca si ei, Matei o stie in proportie de 70%. Am inteles de ex ca in UK se inavata tot asa, la varste mai fragede, echivalent cu clasa a II-a la noi.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Am prins ceva din discutiile despre reducerea orelor de romana si matematica. Eu sunt pro sport dar pentru noi nu ar fi prea usor daca s-ar reduce orele de germana, romana sau matematica. Si asa sunt foarte multe informatii si este nevoie de mult exercitiu pentru a fi asimilate complet si corect. Vom vedea ce se va intampla.

In legatura cu lectura suplimentara... la clasa noastra invatatoarea le-a dat copiilor fise pe care trebuie sa le completeze zilnic: ce au citit, cate pagini si cat timp, iar parintii trebuie sa semneze. Lectura face parte din temele zilnice si durata minima de lectura zilnica este de 10 minute. Fetita mea citeste in medie acasa 30 minute zilnic, dar citeste cursiv si sunt foarte multumita de evolutia ei. Are un coleg de etnie germana care citeste aproape 1 ora zilnic si initial voia sa il ajunga dar i-am explicat ca nu asta e scopul lecturii si a inteles ca trebuie sa citeasca pentru placerea lecturii si nu neaparat pentru competitie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Are cineva subiectele de la concursul Arhimede, de sambata ?
M-am uitat pe site-ul lor, dar n-am reusit sa le gasesc.
Au participat copiii vostri? Baiatul meu nu a fost , deoarece de 2 sapt. sta izolat in caza din cauza varicelei.
La ei in scoala si in clasa au fost mai multi copii care au facut, si bineinteles ca n-a ratat nici el. Din pacate, a avut mult de pierdut din cauza ca a lipsit asa mult de la lectiile predate de doamna, cu toate ca am incercat sa lucram acasa cat de mult s-a putut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba68 spune:

Buna seara tuturor,
sint noua pe forum si am o fetita in clasa a II-a. Locuim in Elvetia, deci fata merge la scoala publica aici. E mare diferenta intre scoala cum am facut-o eu si cum e scoala fetei mele aici.
Nu au lectii pentru acasa, f. rar cite ceva decit la sfirsit de saptamina de maxim 10 minute. Nu au manuale pina in clasa a V inclusiv.
Acum sintem inca la adunari si scaderi pina la 20. La limba materna acum termina literele de mina ptr. ca anul trecut au facut decit litere de tipar. Coloreaza si deseneaza f. mult chiar si ptr. fisele de matematica. Aici nu sint concursuri de mate, etc.
Din clasa a VI au intr-adevar materiile chimie, biologie si mi se pare fizica toate impreuna cu acelasi profesor, fiind o unitate didactica. Asa se foloseste aici de multi ani, la fel si in Italia si intr-adevar este o metoda de economie ptr. invatamint. Profesorul are diploma de facultate decit ptr. una dintre cele 3 materii, ptr. celelalte a facut niste cursuri. Limba straina din clasele elementare (incepind din clasa aIII-a este predata de invatatoare care la fel a facut niste cursuri ptr. limba respectiva. Daca voi aveti la copii in sc. elementara ptr. limba straina o profesoara (cu facultate de limba straina) e inca bine. Orice schimbare care se propune nu cade din senin, este rezultatul inspiratiei de afara, unde se pune accent mult pe economie. Sport aici se face bine (3 ore pe saptamina) si chiar serios: inot, patinoar. Si muzica se face serios. Matematica si limba materna insa sint la pamint. Citesc f. rau, deseori e invatatoarea care la ora le citeste o poveste. Deseori se pierd multe ore pe confectionarea costumului de carnaval (frumos, copiii s-au bucurat mult), nu reusesc sa-l faca in orele de lucru manual si mai intra si in alte ore. N-ar fi problema daca nu ar fi asa in urma cu planul de studii. Din cite am auzit mai in fiecare scoala e cel putin un caz de copil problematic, insotit de psiholog si care impiedica in mare parte desfasurarea orelor. Avem si noi in clasa un elev asa. Face lucruri pe care daca le-ar fi facut cineva pe vremea noastra ar fi fost exmatriculat imediat sau mutat in scoala de corectie.
Am luat si noi citeva manuale romanesti dar ptr. fata mea sint prea avansate, asta in conditiile in care e e cea mai buna (sau printre cele mai bune) din clasa.
Stiu ca din clasa a VI se face selectia copiilor si de asta depinde accesul lor la liceu. Fara note de un anumit nivel nu pot sa se inscrie la liceu.
Eu sint preocupata, nu stiu daca asta e tot nivelul clasei a II-a in Elvetia sau daca am nimerit noi intr-o clasa mai inceata. Stiu ca si fiecare canton are metodele lui, sint cantoane care au manuale.
Ptr. copii e raiul pe pamint: coloreaza, deseneaza, merg la plimbari, la carnaval, fara lectii acasa, dar matematica f. putina.
Eu cred ca ar trebui sa se mentina cite o materie separata si cu profesorl respectiv (ma refer din clasa a V-a), ptr. copii nu e nici un avantaj. Odata am intrebat pe un profesor care preda la mai multe materii (in Italia) cum se descurca daca elevii ii pun o intrebare despre materia in care nu e licentiat. Mi-a zis ca se intimpla deseori si ca le zice ca le va raspunde data viitore (dupa ce se informeaza). Cred ca un profesor in scoala generala ar trebui sa fie pregatit la orice intrebare face un copil. Nu fac copii asa de mici intrebari la care sa nu poata raspunde un profesor, decit daca profesorul respectiv nu are o pregatire universitara in acel domeniu.
Acum la las si va doresc o seara placuta
A.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Mie personal si de fapt fetitei mele i s-ar fi potrivit foarte bine sistemul elvetian de invatamant sau oricare alt sistem numai asta romanesc nu.

Din pacate, nu locuim acolo asa ca ne stresam in continuare cu multa materie, cu lectii noi in fiecare zi, fara a le da posibilitatea sa aprofundeze si sa le fixeze, fara a lasa timp copilului de a vedea un pic si peste aceleasi tipuri de exerctii. Matematica poate fi si distractiva si usoara, daca ar stii invatatorii cum sa o structureze, macar invataorii daca manualele sunt asa cum sunt.


Macar teme nu mai avem asa multe, dar la matematica tot ii e greu...
Am ajusn la probleme rezolvate in 2 moduri si e jale, nu intelege deloc cum este al doilea mod.
La romana e ok, e in perioada cand o iubeste.
O saptamana usoara va doresc



Mergi la inceput