Viatza in Germania si Elvetzia:-) - cap.82

Viatza in Germania si Elvetzia:-) - cap.82 | Autor: helbi

Link direct la acest mesaj
cap81,cap80,cap.79,cap.78,cap.77cap.75, cap.74

Diverse teme (Arbeit , cursuri, etc):
https://docs.google.com/document/d/11tdpBBfcGcoAZZUyoCNRntZdwkOk0TLBqA1jk9Psp0o/edit?pli=1

Medici in DE
https://docs.google.com/document/d/1BHHS72nlf0YefG4uJ2h5-MU0fmalAactA0ILAkxM7zs/edit?pli=1

Pt orice modificari, completari la cele 2 link-uri de mai sus, luatzi leg. cu Christa. Ea pus contul la dispoazitie si a lucrat link-urile si e singura care are acces sa modifice/adauge.


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Fetelor, am gasit o oferta de la Telekom cu TV 180 de programe, telefon nelimitat pe fix in Germania, internet cu DOAR 16 mega viteza, nelimitat, cu 50 de euro pe luna. E mult?
Ca cealalta optiune ar fi sa iau netul de la 1&1 (dar mi-a spus cineva ca daca trebuie sa imi traga cablu din strada in locuinta ma costa de nu ma vad), televizorul de la altii si telefonul fix...vad eu daca are rost sa il iau sau nu.......


Helbi, faina ideea cu linkurile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hallo nemtoaicelor

legat de telefon. in locuinta cealalata am avut la telekom, plateam undeva la 40 de euro lunar. inclusiv internet. convorbiri cu RO plateam tarif normal, nu aveam minute extra.
o cunostinta de-a mea are la 1&1, telefon plus internet. intrenetul spune ca merge bine insa telefonul are si zile proaste cand nu functioneaza.
cand ne-am mutat, am luat un nou contract la vodafone, telefon plus internet. de la vodafone ne-au spus baietii cei rai, ca orice alta retea de telefonie+internet din Germania, trece prin telekom. din acest motiv am avut de asteptat doua luni, am avut termin facut numai ca sa vina cineva de la telekom sa elibereze linia. si sa ne putem conecta cu vodafone. deci totul trece prin telekom, asa ca atentie la ce semnati.

xio, e ok 50 de euro, e un pret bun. atata platim si noi la vodafone.


sa va mai spun ceva. am vrut sa va spun mai demult, dar am asteptat un raspuns. cand ne-am mutat din vechea locuinta, la predarea casei Verwalter-a ne-a spus ca dureaza cam trei luni sa ne dea cautiunea inapoi. in sfarsit dupa o luna jumate, desigur dupace am mai sunat-o noi ne-a trimis banii. din 1000 de euro, cam 600 ne-a dat inapoi. mi sa urcat sangele la cap cand am vazut, ne oprise o suma colosala ptr curatenie. nu mai stiu cine, ne-a indrumat sa mergem la MIETERHILFE, este o asociatie care se ocupa de reclamatiile celor ce stau in chirie. desigur ca acolo costa sa te faci membru 80 de euro parca. plus cand trimite scrisoare proprietarlui costa si aia 11 euro.
nu mai intru in amanunte, cert e ca madam Verwalter a trimis inapoi ca are sa ne dea 8 euro comisionul de la cautiune (cautiunea sta la banca si proprietarul e obligat de lege sa-ti dea si comisionul) plus niste hartii aiuritoare cu plata ptr curatenie. despre care doamna avocata de la Mieterhilfe a spus ca e tare dubioasa. pana la urma ne-am hotarat sa nu mergem la judecata, eu chiar nu am nervi si dispozitie ptr asta. ci sa acceptam o intelegere mediata de un avocat, sa ne primim o parte din bani, nu toata suma de 300 si de euro.

Verwalter a preluat casa de la proprietari cand proprietarul a murit in urma cu un an si ceva. si de atunci numai probleme a facut la toti chiriasii. erau doar 4 familii in casa aia si pe toti ia facut cu nervii.
pe unde am mai stat nu am avut niciodata probleme, ni s-au dat banii imediat inapoi. insa padure fara uscaturi nu exista, stiti deja asta.

edit ptr corectarea greselior

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Kari, o prietena a patit sa ii se opreasca 2000 de euro, adica toata cautiunea (in Dortmund). Si ea s-a inscris in acel verein, da uite nu mai stiu daca a vazut ceva din banii aia . Pina acum noi am avut noroc, dar la nenea de la care avem acu casa nu ma astept la lucruri bune. Il astept de luni intregi sa repare un gard care mai are un pic si pica, e putrezit bine si el vrea doar sa puna niste stilpi . Plus ca materialele din casa sunt de doi bani, subtiri si proaste, slabe calitativ de ti-e si teama sa nu iti ramina in mina. Eu la prima chirie am tras teapa ca fiind veniti proaspeti din Ro fara sa stim germana am primit locuinta prin intermediari si fara contract. Nu vreau sa zic cit NK am platit la final! (ca bineinteles nu se facusera citiri la contoare, nu se fixase nimica scris). Bine ca am stat acolo numai o luna jumatate, ca eram bursieri amariti pe vremea aia.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Apropo de internet la e firma e cel mai rapid sa te conectezi??
Ca am auzit tot felul de povesti ca dureaza cam o luna sa ai net....sper ca nu sunt adevarate...

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Ah si inca o intrebare in toate cazurile curentul se plateste separat de NB???
Am gasit ceva ok de inchiriat dar NB nu include nici caldura nici curentul...E posibil asa?Atunci ce include??
Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

xio cum adica sa traga 1&1 cablul din strada si sa platesti tu? cand vrei sa inchei cu ei un contract primul pas pe care il faci e sa verifici daca e posibil la adresa unde stai sa iti bage net sau nu. E posibil sa fie nevoie un Techniker de la Telekom ( da, toti providerii cu exceptia Kabel Deutschland au liniile inchiriate de la telekom) dar nu-l platesti tu.
Uita-te si la tarifele de la Kabel Deutschland, pachetul complet e mai ieftin decat Telekom dar trebuie sa verifici daca se poate acolo unde locuiesti tu.
O solutie mai ieftina pt televizor, dar nu ai multe canale si sunt doar nemtesti e un DVB-T. Iti trebuie doar aparatul asta si o antena de camera.
Noi avem 1&1 si nu am avut probleme niciodata cu telefonul. Pe vremea cand eram la Alice da, legatura cu Ro se facea foarte greu.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

Ah si inca o intrebare in toate cazurile curentul se plateste separat de NB???
Am gasit ceva ok de inchiriat dar NB nu include nici caldura nici curentul...E posibil asa?Atunci ce include??
Diana

mamica fericita de ANDREI TUDORDa, daca caldura e pe gaz de exemplu,e posibil ca factura sa se plateasca extra la compania de gaz.
Curentul din cate stiu e intotdeauna extra.
Nebenkosten sunt ce mai ramane: apa, curentul pe scara, canalizarea, gunoiul, curatenia pe scara etc.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Angiuta merci!Deci se poate...
Si atunci nu e mult 130 euro NB??Suma asta e fixa banuiesc...se mai primeste ceva inapoi sau nu??

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Dyanira, trebuie intodeauna sa intrebi ce include. De exemplu la blocurile mari include si un Hausmeister (un fel de administrator) care curata de ex zapada in fata blocului sau intretinerea gradinei. Costurile pt gunoi, curatenie sunt fixe. Costurile pt iluminatul scarii si a apei pot fii mai mari sau mai mici, in functie de consum. Nu toate chiriile includ de ex curatenia pe scara, la unele blocuri se face prin rotatie de catre chiriasi. La casa arareori acopera curatenia zapezii. Asa ca nu se poate da un raspuns pausal daca e mult sau ba, pina nu stii ce e inclus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CT spune:

Citat:
citat din mesajul lui helbi

Magazin mare de jucarii (pt Teolina) e Toys Er Us cu site-ul:
www.mytoys.de

Andreia, maaaare confuzie mare , site-ul lui ToysRUs este http://www.toysrus.de/
myToys e alta pravalie.
myToys e in general destul de ieftin, si au si transportul ieftin, doar 2,95 parca. In afara de asta trimit si in Romania, parca pentru 15 euro, cunosc pe cineva care si-a cumparat acolo de ex. scaun de masina si i-a trimis direct in .ro.

Tina, e clar ca acasa e mai comod epilatul, dar tre' sa te gandesti ce valoreaza mai mult, comoditatea sau durata (adica daca si cat te tine). E posibil sa fie mai scump la München, dar totusi ASA de scump nu imi pot imagina, mai ales ca fiind oras mare, ma gandesc ca si oferta e mai mare. Eu as compara niste preturi.

Mergi la inceput