Ora de Educatie Fizica

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

eu am urat orele de sport din scoala pentru ca nu puteam sa fac dus si nu suportam sa ma simt murdara.

extra am facut sport o gramada. dar aveam dus la vestiare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Mi-as dori ca scopul orelor sa fie ridicarea tonusului la fiecare copil dupa ce nivel are si cit poate si nu judecarea lui dupa bareme, care face multi copii (mai ales fete) sa se indeparteze de sport. Copii ar trebui incurajati si laudati daca devin mai buni, chit ca nu i-au ajuns pe aia din fata.

Eu cred ca baremurile astea sunt de fapt o medie a starii fizice a copiilor,adica nu sunt facute sa chinuie elevii,ei chiar ar trebuie sa poata executa(mai greu sau mai putzin greau,dra asta depinde de cit d esportiv esti)aceste norme!

Faptul ca nu pot,arata rezistentza fizica scazuta,imobilitatea,ma rog ,nu sunt de specialitate sa dau terminologii complete,insa in momentul in care un elev nu poate atinge aceste baremuri,este doar pentru ca exista o veriga slaba,nu se misca atit cit ar trebui!

Baremurile sunt destul de largi ca limite si sunt diferentziate nu numai ca virsta ,cit si ca sex!Si nu trebuie sa fii sportiv de performantza ca sa le atingi!

editez sa spun ca un copil care se va eschiva in permanentza de la orele d esport,nu va putea atinge niciodata baremele respective!

Dana

Eu insa nu m-am eschivat pina la pubertate din anumite motive de la nici o ora. Si nici nu am avut masina, deci miscare am avut suficienta plus gradina prin care alergam si ma agitam. Am fost si genul care nu statea in loc ci tot timpul se misca si topaia. Cu toate astea nu am indeplinit maretele baremuri. Totusi, care e telul lor? Nu stiu cum or fi fost media, dar la noi in clasa f putini reuseau cu adevarat acele baremuri. Om fi fost noi in provincie, mai batuti in cap...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

aschiutza,nu cred ca are legatura cu orasul d eprovincie si eu tot in provinice sunt nascuta crescuta,ci cu atitudinea profesorului d esport!

In generala am avut o profesoara(rusoaica era,Nadejdacare facea cu noi ora de sport,nu ce citesc eu pe aici cu sprijinitul profesorilor de sport d eperetzii scolii!

In liceu a fost mai relaxat recunosc,uite eu mare amatoare d esport n-am mai facut volei de exemplu(se facea volei in liceu si nu handbala sa cum facusem in general)pentru ca pur si simplu echipele erau formate ,iar profului d esport i.a fost lene efectiv sa faca noi selectzii!

Ma rog,asta e ideea ,atitudinea profesorului vis a vis de materie (in general nu numai referitor la sport)e hotaritoare pentru pozitzia elevilor,fatza d emateria respectiva!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

La noi problema nu cred ca e atitudinea profesorului in timpul orei, ci a fetei.
Cu acelasi profesor fac sport ambele fete, una abia asteapta ora de sport, iar alta nu stie cum sa faca sa scape de ea. Si vorba aia, sunt copii mei amandoi, ca daca era doar unul al meu, ziceam ca cine stie, sunt crescuti/educati diferit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

La noi problema nu cred ca e atitudinea profesorului in timpul orei, ci a fetei.
Cu acelasi profesor fac sport ambele fete, una abia asteapta ora de sport, iar alta nu stie cum sa faca sa scape de ea. Si vorba aia, sunt copii mei amandoi, ca daca era doar unul al meu, ziceam ca cine stie, sunt crescuti/educati diferit.

Mickyy sunt convinsa ca eun profesor bun,insa atita timp cit nu a binevoit sa te anuntze de situatzia existenta,eu cred ca problema este la el sua si la el!

Dana

Mergi la inceput

Am spus atitudinea "in timpul orei", adica ma refeream la tipul de activitati pe care le face cu copii. Daca uneia ii plac orele de sport, inseamna ca isi da interesul.
Nu ma refeream la celelalte aspecte, desi cine poate sti ce surprize ma asteapta cand voi vorbi cu el (sa descoper ca am un copil "bolnav", sau cine stie ce alte minunatii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Pisigri,am vut colege(si in generala si in liceu)care gindeau exact ca tine,urau efectiv orele de sport!

Pentru mine au fost intotdeauna o placere,e adevarat ca eu am facut liceul sportiv pina in clasa a 4 a,dar dintr-a 5 a si pina am terminat liceul,am iubit orele de sport!

Handbalul a fost una dintre pasiunile mele si doar faptul ca nu aveam timp de invatzat m-a facut sa renuntz la sportul asta!

Si acum sunt o mare iubitoare de sport,sunt insa la stadiul de privit doar,dar va jur ca nu ratez nicio competitzie sportiva!(yu-huuu acusica incep sporturile d eiarna!!!!!)

Hai ca am batut cimpii,stiu,insa sunt sigura ca nici pisigri si nici aschiutza,nu urmaresc competitzii sportive la tv!E asa fetelor?

Dana

Nu prea.Ma uit la dans, la patinaj artistic, gimnastica si...motociclism

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Gresit: urmaresc pasionata patinaj artistic (chiar ieri a fost pe Eurosport 2),ma uit la gimnastica si sunt inscrisa si pe forumuri . In rest ador sa ma uit la sarituri cu schiurile (imi place cum comenteaza cei de la Eurosport), la atlestism si la diverse sporturi de iarna. Cindva ma uitam si la tenis dar deocamdata nu ma omor cu stilul modern. Am fost si pe stadion sa vad echipa favorita a sotului la fotbal si cind eram in tara la Cupa Davis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Unicorn42 spune:

Cred ca pisigri si aschiutza au punctat cat se poate de bine si, cu toate contrazicerile, ce spun ele este o realitate.

Si eu am fost o fire sportiva, faceam echitatie tot anul si iarna schi, insa am urat orele de sport cu pasiune. Intai, pentru ca trebuia sa ne caram echipamentele dupa noi (nu aveam voie sa mergem la scoala direct in trening si in pantofi sport, ceea ce mi se pare normal, caci nici astazi nu ma duc la sala imbracata direct, ci ma schimb in vestiar). In afara de asta, vestiarele erau mici, imbacsite si, cum bine spunea cineva mai sus, nu aveau dusuri. Pe urma, cred ca toate exercitiile care se fac la sport in scoala sunt special concepute ca sa te simti cat mai penibil posibil. Apoi baremele pe care nu puteai sa le faci oricat te-ai fi straduit, vezi alergarea de rezistenta, de simteai ca iti scuipi plamanii pe teren (facandu-se primavara, cand inca era frig afara), podul din picioare pe care n-am fost capabila sa-l fac in viata vietilor mele, treaba aia cu alergat, bataie pe trambulina si apoi tumba din aia dubioasa pe lada pe care am vazut-o intotdeauna ca pe un mod sigur de a-ti rupe gatul si in consecinta am refuzat macar sa incerc.. etc, etc. Ca sa nu mai spun ca la baschet ni s-a pus o minge in mana si ni s-a dat drumul pe teren, fara explicatii, tehnici, nimic, nimic. Baietilor bineinteles ca li s-a explicat, au fost selectionati pentru echipa liceului si asa mai departe. Very fair.

Clasa a doispea ne-am petrecut-o jucand ping pong. Asta daca ne deranjam sa ajungem la ora de sport, pentru ca o aveam de la 7 dimineata. Si da, am dat bacul la sport. Si da, am luat zece, insa nu datorita orei de sport in nici un caz..

Mergi la inceput

Cu ceva intarziere (1 saptamana de vacanta, plus 2 ore de sport facute cu un alt domn), am reusit intr-un final sa vorbesc cu domnu' profesor de sport. Asta dupa ce in seara de dinainte am avut un adevart concert, cu plansete, lacrimi, rugaminti si amenintari sa nu cumva sa o fortez sa faca sportul, ca ei nu-i place.

Surprinzator a fost faptul ca domnul profesor habar n-avea ca ea nu obisnuieste sa faca sportul si sta pe bancuta . Ce-i drept, sunt 2 clase care fac sportul in acelasi timp in aceeasi sala, asa ca la peste 50 de copii, intotdeauna se gasesc destui care sa stea pe banca, si probabil nu mai iese in evidenta. Note nu se dau la modul serios, presupun ca toti iau FB la sport, catalogul nu se striga, asa ca nu prea exista metode de control. (nu spun ca e corect cum se procedeaza, ci spun doar ce se intampla in realitate acolo).
In fine, sarind peste uimirea profesorului (care m-a intrebat daca fata e cumva noua in clasa , desi e in aceeasi clasa inca de la inceputuri si e deja clasa a treia), am stat de vorba toti 3. In prima faza Malina a inceput sa planga, ca ea nu vrea sa faca sportul, ca nu ii place, insa am ramas placut surprinsa de modul cum a lut-o profsesorul de sport, nu ma asteptam la el sa aibe atat spirit pedagogic . Intai prin invaluire, schimband subiectul, povestind cu ea despre diverse alte lucruri fara nicio legatura cu ora de sport pana s-a linistit si-a facut-o sa rada, apoi a incercat sa afle ce nu-i place (sa alerge), i-a propus sa faca in primele ore doar partea de gimnastica, si la alergare mai putin decat ceilalti, iar cireasa de pe tort a fost ca a lasat-o pe ea sa conduca ora de gimnastica.
Cert este ca dupa ziua de marti, cand a avut sportul, fata a venit acasa in culmea extazului, si abia asteapta ora urmatoare .
Sa vedem cat tine minunea!

Mergi la inceput