Ora de Educatie Fizica
Raspunsuri - Pagina 3
anya spune:
Exista si sporturi mai ieftine. La cluburile (inca) de stat daca ai mai multi copii platesti doar pt unul. Eu am doi si atat la baschet cat si la karate am avut aceasta facilitate (oferita de ei, ca eu venisem pregatita sa platesc).
Cu logistica...e destul de greu, e adevarat. Dar cel putin din variantele pe care le ai pe langa casa, sau chiar la scoala copilului poate gasesti ceva. Iti dau exemplul copiilor mei care atat la ei la scoala cat si la o alta scoala apropiata au baschet sau karate la ore la care ii pot duce parintii (7 seara) sau chiar club unde baiatul meu mai mare are antrenamentele de la 8.30 seara.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani acum off-topic: zilnic am ocazia sa-i "studiez" pe elevii de liceu, circul de obicei cu troleibuzul. mai oameni buni, fetele mai sunt cum mai sunt, dar mai toti baietii arata oribil, credeti-ma. fie sunt cam grasunei, fie sunt niste aratari inalte, slabe, deselate, cu freza aia idioata cu creasta/tugui sau cum i-o spune, stau cocosati, n-au pic fund/fese, pur si simplu sunt plati in spate si mai poarta si saraciile alea de blugi cu tur jos, de te miri cum stau pantalonii aia pe ei si nu aluneca de tot; au niste maini si picioare slabe, n-au tonus muscular, n-au postura corecta...pfiii...se vede treaba ca lipsa de miscare (la scoala, in timpul liber) si alimentatia proasta influenteaza enorm felul in care arata majoritatea adolescentilor baieti de astazi. foarte rar vezi cate un pustan care chiar "promite" sa ajunga un tanar frumos, bine-facut, cu postura si tinuta normale. nu zic, sunt destui care fac sport, bravo lor, si probabil ca nu toti elevii de liceu circula cu mijloacele de transport in comun, eu la acestia ma refer, la cei care merg de obicei cu mijloacele de transport in comun. chiar ma miram in sinea mea, uite domne cate fete dragute/frumoase si cati baieti uratei sunt in clasele astea de liceu... Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Corina...asta e mesaj de mama de fata!
Eu,mama de baiatcind circul cu autobuzul,studiez exact fetele si le gasesc cam aceleasi "neajunsuri"ca si tine!Ba-s prea slabe,ba prea grase,ba-s fardate...etc!Si ma mai gindesc si ca vreuna ar putea fi nora mea intr-o zi!
Insa realizez imediat ca-s subiectiva(ca si tine de altfel)si-mi dau seama cit de minunatzi sunt adolescentzii cu felul lor de-a fi!
Lasa ca trece si furtuna hormonala si se aranjeaza si fetel si baietzii!Ce crezi ca noi am fost asa frumosi din totdeauna?
Dana
Cristina_OR spune:
mai,ce o fi cu copiii astia ai nostri??cine sa-i ma inteleaga??
noi suntem in extrema cealalta (mickyyy,iti imprumut profesorul?? )
fiu-miu e in cls a II-a,cand a inceput clasa I,avea motive foarte intemeiate sa NU faca efort fizic (o problemuta la inima, plus hernie inghinala, plus astm, constitutia lui mai firava etc...adica manii de mama exagerata ).dupa prima ora, nu stiu exact ce le-a spus DOM' PROFESOR ,dar.....s-au "indragostit" toti instant de el,zici ca avea lipici omul ala, erau in stare toti sa plece acasa cu el .ii scosesem scutire de la medic, pt tot semestrul.ei, si a inceput fiu-miu sa bazaie, ca el vrea la sport cu tot dinadinsul.am discutat cu invatatoarea, cu profesorul, nimeni nu vroia sa-si asume raspunderea.in final,am cazut cu totii de acord sa-l lase sa participe la ore, la exercitiile foarte usoare, iar in rest sa stea pe banca.
Denis a mers mult mai departe cu nebunia asta, ne-a determinat sa programam in timp scurt interventia chirurgicala, a mers foarte curajos, a trecut usor peste,numai din dorinta de a merge la sport.asa ca inainte de Craciun l-am operat, iar deja in a doua saptamana din semestrul doi participa la exercitiile usoare.dupa cam 2 luni, a inceput sa faca ce faceau ceilalti copii.bineinteles ca eu stau si acum cu teama ca va lesina la ora, il supraveghez sa manance ceva lejer inainte, are medicamentatie specifica ,insa nu l-am putut convinge nicicum sa nu mearga.
acum, in cls a II-a, pe aviz scrie ca e apt doar pt exercitiile usoare,scrie intreg diagnosticul, istoricul bolilor....dar se poate si asa sa participe la ora.
intr-adevar, te inteleg de ce tii neaparat sa faca efectiv ora, pt ca vad rezultatul la Denis, rezista mult mai bine la mersul pe jos, de exemplu, si nu a racit de foarte mult timp(sper sa nu zic intr-un ceas rau )
ce vroiam sa iti transmit prin toate astea,este ca, dupa parerea mea, copiii sunt foarte suciti la varsta asta, nu poti stii ce au in cap,unii reactioneaza foarte ciudat.cred ca cea mai buna abordare ar fi s-o iei pe ea cu incetisorul, s-o tragi de limba cumva, poate-poate iti dai seama ce o determina sa fie asa incrancenata(desi eu recunosc ca habar n-am,nici in zi de azi, de ce fiu-miu e asa avid dupa sport).
pt mine e cu atat mai ciudat, cu cat eu am fost afoana total la sport, ceva in genul fetitei tale, uram sportul(dar n-as putea sa spun nici eu de ce ).diferenta este ca eu mi-am mentinut atitudinea pana la varsta asta ,nu m-am schimbat de la un an la altul(probabil seamana cu ta-su ).
oricum, sunt foarte curioasa ce iti va spune profesorul, sper ca ne vei impartasi continuarea povestii
------------------------------------------
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)
andacos spune:
Pisigri,am vut colege(si in generala si in liceu)care gindeau exact ca tine,urau efectiv orele de sport!
Pentru mine au fost intotdeauna o placere,e adevarat ca eu am facut liceul sportiv pina in clasa a 4 a,dar dintr-a 5 a si pina am terminat liceul,am iubit orele de sport!
Handbalul a fost una dintre pasiunile mele si doar faptul ca nu aveam timp de invatzat m-a facut sa renuntz la sportul asta!
Si acum sunt o mare iubitoare de sport,sunt insa la stadiul de privit doar,dar va jur ca nu ratez nicio competitzie sportiva!(yu-huuu acusica incep sporturile d eiarna!!!!!)
Hai ca am batut cimpii,stiu,insa sunt sigura ca nici pisigri si nici aschiutza,nu urmaresc competitzii sportive la tv!E asa fetelor?
Dana
CorinaDani spune:
dana, sa stii ca in general sunt destul de obiectiva, dar si critica in acelasi timp.
nu degeaba se spune ca in romania sunt multe fete/femei frumoase.
mie asa mi se pare, ca in grupurile de elevi pe care le vad, statistic vorbind, sunt mai multe fete frumoase/dragute decat baieti. da, mai sunt si fete grasute, sau care poarta pantaloni/blugi skinny si cu talie joasa, care nu le avantajeaza deloc pentru ca au picioarele scurte, fundul jos, sau le ies colaceii de grasime pe deasupra beteliei pantalonilor. dar cum fetele sunt mult mai preocupate de modul in care arata, de silueta, de coafura, cred ca au tendinta de a se ingriji mai mult, de a fi atente sa nu se ingrase sau motivate sa tina dieta, pentru a nu fi tinta ironiilor colegilor si pentru a fi atractive in fata baietilor mai mari. cred ca baietii, la aceasta varsta, nu acorda atata importanta aspectului fizic sau nu sunt constienti pe deplin ca stau cocosati, ca nu au masa musculara, ca nu-i avantajeaza nu's ce model de pantaloni.
normal, sunt in perioada de crestere cu totii, insa nu ma pot abtine sa gandesc ca un baiat slab mort, cu umerii ingusti, cu spatele cocosat, nu prea are cum sa devina peste noapte un tanar bine facut, daca nu face sport si nu mananca ce trebuie. se vede clar ca multi dintre acesti baieti nu sunt deloc prieteni cu sportul, cu miscarea, cu un stil de viata sanatos. iar din discutii iti poti da seama rapid ca petrec mult timp in fata calculatorului...cu jocuri, pe retelele de socializare.
si fetelor le pot gasi cusururi, dar sunt legate mai degraba de modul in care se imbraca, fardeaza, gesticuleaza, vorbesc, pentru ca dpdv fizic, foarte multe dintre ele arata ok, au "forme" frumoase, sunt slabute, inaltute, au parul lung si foarte frumos, etc. fac abstractie de cosuri, pentru ca asa e la varsta asta, multi dintre ei au, dar trece si perioada de furtuna hormonala.
andacos spune:
citat din mesajul lui CorinaDani nu degeaba se spune ca in romania sunt multe fete/femei frumoase. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Dana
Mickyyy spune:
citat din mesajul lui Cristina_OR .cred ca cea mai buna abordare ar fi s-o iei pe ea cu incetisorul, s-o tragi de limba cumva, poate-poate iti dai seama ce o determina sa fie asa incrancenata(desi eu recunosc ca habar n-am,nici in zi de azi, de ce fiu-miu e asa avid dupa sport). |
Am tras-o un pic, tot ce-am aflat de la ea e ca ii pune sa alerge la ora de sport si ei nu ii place sa alerge . Probabil ca ora de sport ideala pentru ea e sa stea pe banca si sa faca exercitii doar cu mainile. Daca nu cumva direct intinsa pe saltea, sa faca doar exercitii de respiratie
Cristina_OR spune:
Mickyyy,singura mea concluzie e ca....ne-au schimbat copiii la maternitate
------------------------------------------
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)
aschiutza spune:
citat din mesajul lui andacos aschiutza,baremurile sunt facute pe grupe de virste si nu pe caracteristici fizice!Deci n-are nimic de-a face faptul ca esti cel mai mic din clasa(ca inaltzime)cu neatingerea baremurilor! Uite mie mi-a placut sportul,eram si una dintre cele descrise de tine(cu un cap mai inalta si dezvoltata fizic)insa tare as fi curioasa sa vad ce tzi-ai fi dorit tu de la orele de sport! Dana |
Stiu cum sunt facute baremurile si le consider si acum nedrepte. Cit m-am chinuit si m-am zbatut nu am reusit sa devin mai buna la sport iar rezistenta la alergat nu am avut niciodata, desi de mers pot km intregi. Nu vad scopul baremurilor, sportul ar trebui facut cu placere, ca miscare, ca eliberare a muschilor si nu cu scopul unei note, care foloseste la ce? Macar la muzica poti sa iei nota pe teorie daca nu ai voce si ureche. Dar la materii de talent precum se facea desenul pe vremea mea (acu s-o face si pe acolo ceva teorie, ca tare ar fii bine?) sau sportul, nu vad sensul.
Eu mi-as fii dorit sa invat ceva la orele alea, cum se arunca o minge la cos, cum se merge pe birna, chestii din astea care mi-ar fii folosit in viatza. Din educatie fizica nu am vazut niciodata educatia. Si aveam profesor care facea performananta cu o grupa de atletism.
Mi-as dori ca scopul orelor sa fie ridicarea tonusului la fiecare copil dupa ce nivel are si cit poate si nu judecarea lui dupa bareme, care face multi copii (mai ales fete) sa se indeparteze de sport. Copii ar trebui incurajati si laudati daca devin mai buni, chit ca nu i-au ajuns pe aia din fata.
Sincer, cel mai bine m-am impacat cu sportul in facultate, unde am facut aerobic. Profesoara ne lua la inceputul semestrului usor, cit sa reusim toti. Apoi cu fiecare ora introducea elemente mai grele, cerea rezistenta mai mare. Dar daca te duceai la ore la sfirsit de semestru remarcai schimbarea in tonusul si rezistenta musculara. Iar nota ne-o punea pe prezenta si pe participare (ca poti sa fii prezent si sa nu misti un deget prin spatele altora).
andacos spune:
citat din mesajul lui aschiutza Mi-as dori ca scopul orelor sa fie ridicarea tonusului la fiecare copil dupa ce nivel are si cit poate si nu judecarea lui dupa bareme, care face multi copii (mai ales fete) sa se indeparteze de sport. Copii ar trebui incurajati si laudati daca devin mai buni, chit ca nu i-au ajuns pe aia din fata. ------------------ Still looking for pieces of heaven... |
Eu cred ca baremurile astea sunt de fapt o medie a starii fizice a copiilor,adica nu sunt facute sa chinuie elevii,ei chiar ar trebuie sa poata executa(mai greu sau mai putzin greau,dra asta depinde de cit d esportiv esti)aceste norme!
Faptul ca nu pot,arata rezistentza fizica scazuta,imobilitatea,ma rog ,nu sunt de specialitate sa dau terminologii complete,insa in momentul in care un elev nu poate atinge aceste baremuri,este doar pentru ca exista o veriga slaba,nu se misca atit cit ar trebui!
Baremurile sunt destul de largi ca limite si sunt diferentziate nu numai ca virsta ,cit si ca sex!Si nu trebuie sa fii sportiv de performantza ca sa le atingi!
editez sa spun ca un copil care se va eschiva in permanentza de la orele d esport,nu va putea atinge niciodata baremele respective!
Dana