Ora de Educatie Fizica

Ora de Educatie Fizica | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Am 2 copii total diferiti, unul innebunit dupa ora de sport, altul care ar face absolut orice sa nu o faca.

Azi am aflat cu stupoare ca anul trecut fata mea in loc sa faca sportul, petrece mai toate orele pe banca pe care stau cei scutiti . Ea a fost cea care mi-a spus asta, ba mai mult, a zis ca domnul profesor nu are nimic impotriva ca ea sa nu faca sportul, atata timp cat participa la ora, chiar daca sta pe margine. Am incercat sa aflu motivele, dar tot ce scot de la ea e ca "nu ii place sportul, pur si simplu" (recunosc ca m-am apucat sa fac investigatii sa vad daca o fi ceva in neregula cu profesorul, azi am mai vorbit cu mamici si bunici sa vad ce zic copii lor de ora de sport si sa vad daca ce mi-a zis fie-mea cu statul pe banca e sau nu adevarat). Probabil ca o sa merg saptamana viitoare la scoala sa discut si cu profesorul de sport, sa vad de ce accepta asa usor ca ea sa nu faca sportul (in conditiile in care nu are niciun fel de probleme, nici de sanatate, nici de alta natura).

Copii vostri iubesc sau detesta orele de sport? E gresit sa o fortez sa faca sport la scoala? Ma rog, e impropriu spus "fortez", pentru ca cel putin teoretic, sportul e obligatoriu, atata timp cat nu exista motive medicale sa nu il faca.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

of, daca si-ar da seama copiii nostri ce bine e ca au ore de sport la scoala... numai ca isi dau seama de treaba asta exact dupa ce termina scoala si atunci vor sa mearga la sala sa faca sport platit.

nu stiu cati ani are fata ta, insa de la o varsta fetelor de la scoala li se pare jenant sa se mai imbrace in treining si sa se dea peste cap prin sala de sport... cresc sanii, incep micile flirturi intre colegi... deci sportul li se pare ceva penibil.
eu intr-a 8-a mi-am scos scutire la sport din aceste considerente, mai ales ca si alte colege chiuleau si ni se parea "cool" sa nu ni se strice aerele si "coafura" la batzaiala de la sport.

de ce accepta profesorul? asta nu mai stiu, ne putem doar da cu presupusul. cel mai bine intreaba-l pe el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

A mea e neutra. Merge la ore, n ar rata ora din spirit soldatesc cred, dar nu se omoara pt ca nu e talent innascut. Dar se straduieste pt ca ii repet zilnic cat de improtant e, a vazut si ea fete mai mari care habar n au sa tina o minge de baschet sau sa alerge de exempu ...
Si la noi profii de sport sunt absolut ... mai buni decat foarte neexigenti :D Ca sa nu zic altceva. Cand ma intalnesc cu profa de anul asta ii voi propune eu metode de astupad vorbaraia :D Ca nu razbeste cu "gashka" perturbatoare si nu inteleg de ce nu ii pune la munca, daca tot are la indemana exercitiile fizice.
Deci prea indulgenti si la noi. Probabil au avut atatea probleme cu parintii din categoria "copilul meu sa nu alerge ca transpira" incat cred ca sunt satui si prefera sa nu si-i ridice in cap.

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Mickyy, eu am fost invatoare acasa pentru copiii mei citeva vreme si la inceput am scos ora de sport din schema, zicind ca "sport fac ei cu bicicleta prin cartier si la piscina din curte". Mi-am bagat repede mintea la cap si faceam cu ei exercitii dragute macar de 2 ori pe saptamina cite 15 minute.

La ora de sport nu e musai sa oboseasca sau sa faca cine stie ce performanta.
Daca e, intr-adevar (si nu o bataie de joc), ora de educatie fizica, copii invata enorm de multe : postura, disciplina, coordonarea miscarilor, dozarea efortului, spiritul de echipa (la sporturi colective), plus o doza de cultura generala .

Eu te sfatuiesc sa cauti orarul, si sa verifici in ziua cu sportul ca are echipamentul si seara sa verifici ca l-a folosit.

si tu ai trei copii si toti diferiti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

nu stiu cati ani are fata ta, insa de la o varsta fetelor de la scoala li se pare jenant sa se mai imbrace in treining si sa se dea peste cap prin sala de sport... cresc sanii, incep micile flirturi intre colegi... deci sportul li se pare ceva penibil.
eu intr-a 8-a mi-am scos scutire la sport din aceste considerente, mai ales ca si alte colege chiuleau si ni se parea "cool" sa nu ni se strice aerele si "coafura" la batzaiala de la sport.

de ce accepta profesorul? asta nu mai stiu, ne putem doar da cu presupusul. cel mai bine intreaba-l pe el.

E inca mica, 9 ani. Nu are nici sani, si nici vreun defect fizic care s-o impiedice sa faca sportul, din contra, are o conformatie perfecta pentru un sport gen baschet sau volei, fiind inalta si subtirica.
Nu cred ca e la varsta la care sa nu faca sportul pentru ca e mai "cool" sa chiuleasca!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Eu te sfatuiesc sa cauti orarul, si sa verifici in ziua cu sportul ca are echipamentul si seara sa verifici ca l-a folosit.

si tu ai trei copii si toti diferiti ?

Mik.

Stiu cand are sportul, si in general in zilele respective merge imbracata direct in trening la scoala, asa ca e destul de greu sa verific daca l-a folosit sau nu .

aoooleeeu, doar cand vine vorba de prostii sunt toate 3 de aceeasi parte a baricadei si se acopera una pe alta de nu-ti vine sa crezi, in rest, 3 copii, 3 firi aproape total diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

la noi sportul s eface,nu exista sa stai pe banca decit daca ai probleme medicale,sau ma rog nu te simtzi bine in ziua aceea!

In rest elevii sunt notatzi conform normelor,profesorii nu "trec"cu vederea ca vezi...e sport si sa nu-i strice media!

Eu as vorbi cu profesorul si i-as comunica ca nu sunt de acord cu felul cum procedeaza!Ce medie are la sport fetitza ta in cazul asta,pe ce e evaluata?(nu e tendentzioasa intrebarea,eu stiu ca in Romania sportul e asa...de umplutura,insa fara sa te supar,nu mi se pare corect fatza d ecolegii ei,mai ales daca are si o medie mare,dupa cum banuiesc!).Da...nu fetitza ta este vinovata,vina o poarta profesorul!

Dana

Mergi la inceput

Sincer, habar n-am ce medie are la sport . Anul trecut si-a ratacit carnetul de note, si nu i l-a dat doamnei la final de an sa ii treaca mediile, si nici eu nu m-am agitat sa aflu.
Acum oricum nu se dau note, ci doar FB-uri (foarte bine), B-uri, S-uri sau I-uri (insuficient).

Dar tinand cont ca la sfarsitul anului trecut a luat diploma de-aia de excelenta in toate materiile, presupun ca avut FB pe linie (ca la ei nu se mai da premiul I, II, III, ca pe vremea noastra, se dau diplome de excelenta in toate sau in aria curiculara .... aici intrand cei care n-au FB pe linie). Nici nu stiu daca conteaza la ceva calificativele din clasele primare.

Si eu tot vina profesorului consider ca ea. Azi am vrut sa merg sa vorbesc cu dn profesor si a fost cam speriata de idee, sa nu merg ca o sa ii dea I (adica insuficient) daca merg sa vorbesc (am avut un feeling ca l-a pacalit ea cumva de-o lasa sa stea pe banca, cine stie ce i-o fi spus si includea acordul meu tacit pentru asta). De asta zic, vreau intai sa sap putin sa vad ce si cum, si cred ca o sa iau masuri. Nu sunt de acord sa nu faca sportul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

al meu iubeste sportul(e in clasa a 3-a).ar vrea sa aiba educatie fizica pe fiecare zi. din pacate au doar de 2 ore /saptamana
aici nu se scuteste de la orele de sport decat cu biletzel scris de mana de unul din parinti si o motivatie serioasa.

nu stiu cum va fi mai tirziu, dar pana acum am vazut ca nu se dau note sau calificative la educatie fizica.

si inca ceva, ce mi s-a parut interesant.
si in timpul orelor, dupa ce au stat mai mult timp in banci ca au avut vrun test sau sa scrie ceva, doamna ii pune sa faca un pic de miscare: intinderi, aplecari...sa sara in sus.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Eu zic sa faci ceea ce ai fi facut daca aflai ca nu vrea sa participe la o ora de matematica! Este exact acelasi lucru.
Vad si eu cum fac sportul cei mari cand ma duc sa iau copilul de la scoala...proful sta rezemat de zidul scolii cu fetele iar baietii bat o minge de-aia de plastic de copii mici prin curte. Am noroc ca e cam in varsta si poate peste 3 ani cand o fi fiimiu a cincea se va bucura, in calitate de pesnionar, sprijinind alti pereti. Deocamdata al meu face cu o doamna care era profesoara (foarte tanara) si pe vremea mea ...dau probe(rezistenta, viteza, saritura, fac iarna gimnastica in sala, joaca handbal...atat cat pot si cum pot ei, insa fac miscare.
De cand du c copilul la antrenamente am vazut zeci de copii mari (10 ani si chiar mai mult) care nu stiu sa faca lucruri elementare ce tin de educatia fizica - sa se alinieze, sa isi ia distanta, sa alerge corect...de plans nu alta. Si dupa ce pana la varsta aia n-au lovit o minge ii aduc parintii sa faca sport de performanta ca "s-au cam ingrasat un pic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Eu zic ca sportul e bun la orice varsta. cel mic face la grupa mare 1 ora/ sapt, cel mare 3 ore pe sapt - in cadrul scolii

se dau calificative la sport.

OFFTOPIC, cred

si ca peste tot in lume unii profi de sport sunt dusi cu pluta. daca copilul nu are echipament, in general e pus sa stea pe banca si iti trimit acasa o nota de "asa nu" ca n-a avut odrasla echipament. ni s-a intamplat, ca ma incurc la socoteala zilelor (nu ni le dau in orar)

odrasla mea avand mana rupta anul asta scolar si interdictie de sport comunicata catre scoala, nici nu mi-a trecut prin cap sa-i trimit echipament.

dar, din exces de zel, cand l-au vazut cu mana rupta si fara echipament s-au gandit ca mai bine il pun sa se descalte si sa faca sport descult (nici sosete) ca sa nu alunece and risk further injury

innovative thinking, out of the box, problem solving gym teacher

Mergi la inceput