Ora de Educatie Fizica
Raspunsuri - Pagina 2
aschiutza spune:
Eu am urit orele de sport. Eram cea mai mica din clasa, nu indeplineam niciodata baremurile incepind cu alergatul si terminind cu saritul in lungime si inaltime (nu am inteles nicodata stupiditatea baremurilor care ma comparau pe mine o minutza de om sub 30 de kg cu fetele dezvoltate fizic si cu peste un cap in inaltime peste mine). Am avut profi de treaba care ma punctau pt ca ma zbateam, dar eu tot am urit orele alea de primit la baschet toate coturile in cap si in dinti si de lesinat in urma altora la turele de 800 m.
Nu am invatat nici o tehnica, nici la alergat, nici la batut mingea. Tot trimestrul faceam baschet si curse cu obstacole si dintr-odata dadeam baremurile. Mi-as fii dorit altceva de la orele de sport, dar pt mine erau o tortura si nu ceva unde sa imi activez corpul.
Poate ca fetita ta e in urma altora si nu resuseste sa implineasca baremurile (daca or mai exista)? Sau a ris vreun coleg de ea daca a fost stingace la ceva? eu as intreba proful cam cum se claseaza printre ceilalti colegi, poate gasesti aici motivul. Ah, mie mai imi era si frica sa sar peste capra, fiindca o colega a sarit exact inaintea mea in cap.
eveline spune:
Mickyyy - pentru a putea participa la ora de sport ii trebuie aviz de la medicul de familie ca e apta. L-ai scos si i l-ai dat anul asta sa-l duca la scoala? Ca am inteles ca se feresc profesorii sa primeasca la ore elevii care nu au aviz, cel putin asa e la noi. S-ar putea sa fie si asta o scuza pe care ar gasi-o profesorul pentru permisiunea pe care i-a dat-o sa stea degeaba la ora lui. Bineinteles, asta in cazul in care nu ai dus avizul. Daca l-ai dus insa eu nu as avea nicio scuza in locul profului sa o las sa stea degeaba...poate o ora, daca sustine ca nu se simte bine, hai doua insa nu ora de ora.
E ca si cum ar sta degeaba la mate, de exemplu...tot materie obligatorie e la scoala; sau sa nu vrea sa cante/deseneze ca nua re chef si profesorii ar fi indulgenti si nu ar pune-o sa faca pur si simplu.
Atitudinea fetei o inteleg, mai, nu are chef/nu vrea insa atitudinea profesorului nu o inteleg neam....
andacos spune:
aschiutza,baremurile sunt facute pe grupe de virste si nu pe caracteristici fizice!Deci n-are nimic de-a face faptul ca esti cel mai mic din clasa(ca inaltzime)cu neatingerea baremurilor!
Uite mie mi-a placut sportul,eram si una dintre cele descrise de tine(cu un cap mai inalta si dezvoltata fizic)insa tare as fi curioasa sa vad ce tzi-ai fi dorit tu de la orele de sport!
Dana
Alina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aschiutza Eu am urit orele de sport. Eram cea mai mica din clasa, nu indeplineam niciodata baremurile incepind cu alergatul si terminind cu saritul in lungime si inaltime (nu am inteles nicodata stupiditatea baremurilor care ma comparau pe mine o minutza de om sub 30 de kg cu fetele dezvoltate fizic si cu peste un cap in inaltime peste mine). Am avut profi de treaba care ma punctau pt ca ma zbateam, dar eu tot am urit orele alea de primit la baschet toate coturile in cap si in dinti si de lesinat in urma altora la turele de 800 m. Nu am invatat nici o tehnica, nici la alergat, nici la batut mingea. Tot trimestrul faceam baschet si curse cu obstacole si dintr-odata dadeam baremurile. Mi-as fii dorit altceva de la orele de sport, dar pt mine erau o tortura si nu ceva unde sa imi activez corpul. Poate ca fetita ta e in urma altora si nu resuseste sa implineasca baremurile (daca or mai exista)? Sau a ris vreun coleg de ea daca a fost stingace la ceva? eu as intreba proful cam cum se claseaza printre ceilalti colegi, poate gasesti aici motivul. Ah, mie mai imi era si frica sa sar peste capra, fiindca o colega a sarit exact inaintea mea in cap. ------------------ Still looking for pieces of heaven... |
Aschiuta,si eu uram orele de sport pt ca era o dezorganizare totala si pt ca, date fiind vremurile alea,nu constientizam importanta sportului si invatatoarea si profesorii la fel,preferam sa facem mate...in schimb,acum nu trece zi fara sa fac sport,ma simt minunat si in forma!
Baremuri sunt si acum si aici si sunt f grele...fetita mea a facut greu fata desi nu e supraponderala (sunt multe fetite de 10-11 ani cu supragreutate,din pacate...),e o fire sportiva (face de 5 ani si ceva balet intensiv...),baremurile i s-au parut f grele si a fost mereu de nota 3 chiar daca in rest a avut 1,fara eforturile ei sau ale noastre...Nici macar la sarit coarda nu a luat 1 ci 2 minus si a fost ff dezamagita...
Aici nu stau pe margine decit copilasii care au o problema reala si au scutire scrisa in ziua respectiva de parinti...in rest,scutire de lipsa de chef nu exista! Pe linga orele de sport clasic,au si au avut mereu si ore de inot...
CorinaDani spune:
desi nu sunt o fire sportiva, mi-au placut orele de educatie fizica, cu exceptia anilor in care era in programa handbalul. nu era chip sa tin/prind mingea aia in mana, eu am mainile micute. in schimb baschetul, gimnastica, sariturile mi-au placut. ah, si uram proba aia de rezistenta, mereu o dadeam vara, pe caldura maxima. sariturile in lungime (la groapa cu nisip) ma enervau ca imi intra nisip in toate cele.
acum off-topic: zilnic am ocazia sa-i "studiez" pe elevii de liceu, circul de obicei cu troleibuzul. mai oameni buni, fetele mai sunt cum mai sunt, dar mai toti baietii arata oribil, credeti-ma. fie sunt cam grasunei, fie sunt niste aratari inalte, slabe, deselate, cu freza aia idioata cu creasta/tugui sau cum i-o spune, stau cocosati, n-au pic fund/fese, pur si simplu sunt plati in spate si mai poarta si saraciile alea de blugi cu tur jos, de te miri cum stau pantalonii aia pe ei si nu aluneca de tot; au niste maini si picioare slabe, n-au tonus muscular, n-au postura corecta...pfiii...se vede treaba ca lipsa de miscare (la scoala, in timpul liber) si alimentatia proasta influenteaza enorm felul in care arata majoritatea adolescentilor baieti de astazi. foarte rar vezi cate un pustan care chiar "promite" sa ajunga un tanar frumos, bine-facut, cu postura si tinuta normale. nu zic, sunt destui care fac sport, bravo lor, si probabil ca nu toti elevii de liceu circula cu mijloacele de transport in comun, eu la acestia ma refer, la cei care merg de obicei cu mijloacele de transport in comun. chiar ma miram in sinea mea, uite domne cate fete dragute/frumoase si cati baieti uratei sunt in clasele astea de liceu...
Mickyyy spune:
Incerc sa va raspund pe rand:
-avizul de la medicul de familie i l-am dat sa-l duca inca din prima saptamana. Si chiar l-am scos pe bune, adica am fost cu ambele fete la medic, le-a masurat, le-a cantarit, le-a controlat, le-a ascultat la inima/plamani, etc, le-a "interogat" si pe ele si pe mine. Ea zice ca l-a dus, dar sincer nu mi-a trecut prin cap sa verific daca chiar l-a dat sau nu. Am aflat aseara ca anul asta, de cand a inceput scoala pana acum a participat la o singura ora de sport, la restul astat pe bancuta (inclusiv ieri dimineata, cand am dus-o eu la scoala, echipata direct in trening, avea prima ora sportul, si s-a dus direct la sala cand am ajuns la scoala).
- si eu si barbata-meu am facut sport la viata noastra, eu cativa ani de volei, el a facut liceul sportiv!! Nu e nici impiedicata, nici grasa, nici tofoloaga, nici intepenita, nici prea scunda, nici prea inalta, are un corp frumos si o alura "sportiva", n-are nici vreo problema de sanatate, nu vad niciun motiv pentru care sa se simta "jenata" la ora de sport, sau sa nu poata face fata "baremelor". De exemplu eu am fost de cand ma stiu afoana, in clasa a II-a am cantat un cantecel la ora de muzica, si au ras colegii de mine, din acel moment pana am terminat scoala, eu nu am mai cantat niciodata in public (nici acum nu o fac, nici macar "la multi ani" nu cant, doar misc din buze, sa nu zica lumea ca am ceva cu sarbatoritul )! Imi luam notele la ora de muzica pe partea de "teorie", stiam perfect sa "citesc" notele unei partituri, date despre compozitori, absolut orice tinea de vorbit si povestit, dar refuzam sa cant. Insa aveam un motiv. La ea nu vad niciunul.
- baremuri - nu cred ca exista asa ceva la clasa a III-a. Sau ma rog, exista cu siguranta, dar nu cred ca cineva le da note dupa ele, sau ii obliga sa le atinga. Mijlocia face exact cu acelasi profesor, si dupa cum spuneam ii place la nebunie. Si imi povesteste ce fac ei la ora de sport, in general tot felul de jocuri pe echipe, nu ii cronometreaza nimeni sa vada in cat timp alearga 100m, sau cat sar la groapa cu nisip. Si cea mare mai povestea in trecut, si nici pe ea n-am auzit-o vreodata ca au dat vreo proba la sport.
O sa merg sa vorbesc cu profesorul marti, cand are sportul prima ora, sa vedem de ce accepta ca ea sa stea pe banca! Mai ales ca nu e ceva ocazional.
pisigri spune:
citat din mesajul lui andacos la noi sportul s eface,nu exista sa stai pe banca decit daca ai probleme medicale,sau ma rog nu te simtzi bine in ziua aceea! In rest elevii sunt notatzi conform normelor,profesorii nu "trec"cu vederea ca vezi...e sport si sa nu-i strice media! Eu as vorbi cu profesorul si i-as comunica ca nu sunt de acord cu felul cum procedeaza!Ce medie are la sport fetitza ta in cazul asta,pe ce e evaluata?(nu e tendentzioasa intrebarea,eu stiu ca in Romania sportul e asa...de umplutura,insa fara sa te supar,nu mi se pare corect fatza d ecolegii ei,mai ales daca are si o medie mare,dupa cum banuiesc!).Da...nu fetitza ta este vinovata,vina o poarta profesorul! Dana |
Pentru mine sportul a fost un chin asa ca o inteleg perfect pe fetita.
Intai, nu-s talentata. Nici bagacioasa. La jocuri de echipa infruntam mereu penibilul de a fi ultima sau penultima aleasa in echipa. La alergat scoteam timpi slabi. La gimnastica la sol eram penibila, sau asa ma simteam. Singurele la care eram acceptabila erau sariturile la cal/capra/lada, dar astea erau putiiiin din totalul orelor.
Nu e acelasi lucru sportul la clasa cu sportul la o sala. La clasa esti obligat sa faci o gama intreaga de exercitii/tipuri de sport (cum sa le zic?), unele placute, poate, altele penibile. In particular te duci unde iti place. Eu de exemplu eram scutita la sport dar mergeam la dans sportiv si de societate. Si aia e tot miscare si tot echilibru si postura si blabla te invata.
asa ca eu....nu stiu, daca ar fi dupa mine, daca parintele ar aduce adeverinta ca are copilul inscris la un sport, as echivala cumva rezultatele de acolo cu orele de la scoala. Ma uit la fie-mea - inca f mica, e adevarat - lasa orice pt o fugareala cu mingea. Fotbal, in viziunea ei. O s-o lase la scoala sa joace fotbal cu baietii? Ma indoiesc; pe vremea mea "de fte" erau musai hadbal si oleaca de basket...
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+
anya spune:
Poate e o moda si sta cu fetele pe banca. Profesorul accepta ca-i e mai comod (sau sunt mai multe clase in sala si nu e loc destul...argumente se gasesc). Eu, pe langa discutia cu profesorul, as duce-o la un sport in particular. Nu ma gandesc la performanta dar un inot ar fi bun la varsta asta.
Mickyyy spune:
citat din mesajul lui anya Eu, pe langa discutia cu profesorul, as duce-o la un sport in particular. Nu ma gandesc la performanta dar un inot ar fi bun la varsta asta. Anya |
Nu am posibilitatea, nu atat financiar, cat logistic. Ma rog, nici financiar nu stau pe roze, si ma gandesc ca daca pentru una pot face un efort, pentru 3 sigur nu ma tin balamalele. Iar logistic, e imposibil, cine sa o duca si sa o aduca? In conditiile in care noi lucram de dimineata pana seara.....
ingridnen spune:
ha, ha, pisigri, parca m-ai descris pe mine la orele de sport !
Revenind la subiect, si la fi-miu se practica statul pe banca, profesoara intreaba la inceputul orei daca e cineva bolnav sau nu se simte bine. Eu i-am copilului sa nu cumva .. ca ar fi in stare... e cam lenes si comod si a pus ceva greutate pe el
In particular mergem la inot, de 2 ori pe saptamana, dar nu pot sa zic ca da in branci acolo. Sa vedem cat mai rezista fara sa raceasca, in anii precedenti nu a fost chip sa-l duc iarna. Nu mai zic ca e destul de scump, o inteleg bine pe Mickyy, eu abia reusesc sa fac fata financiar pentru el.
Am incercat tenis cateva luni (anul trecut), nu i-a placut ca il alerga profesorul cam mult. Nu mai vrea sa mearga.
Ingrid si Cristi 9 ani