Schimbare buletin

Schimbare buletin | Autor: Ilinca_M.

Link direct la acest mesaj

Imi expira foarte curand buletinu'. Io am stat linistita gandindu-ma c-oi vedea pe ceva site-uri cu ce tre' sa ma duc sa-l schimb (copii, originale blabla). Apartamentul e pe numele tatalui meu. De la ultimu' buletin facut a murit si el si mama mea (mama mea anul trecut). Ma gandeam c-a trebui sa merg cu certificatul meu de nastere si cele de deces ale parintilor.
Acum imi spune un functionar public (da' neoficial, asa, din ce stie el) ca trebuie musai sa duc succesiunea! Ce succesiune, ca n-am avut bani sa fac nicio succesiune...
In fine, cine se pricepe la legi, chestii, cum se procedeaza in asa situatie? Sau unde sa caut informatii, mai exact? Un link, un ajutor, ceva? Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

ACTE NECESARE PENTRU ELIBERAREA ACTELOR DE IDENTITATE - EXPIRARE SI/SAU PRESCHIMBARE

CE ACTE:

1. Cererea pentru eliberarea actului de identitate - www.evidentapopulatiei.ro

2. Actul de identitate + cartea de alegator;

3. Certificatul de nastere, original si copie;

4. Certificatul de casatorie, in cazul persoanelor casatorite sau al sotului supravie?uitor, original si copie;

5. Hotararea de divort definitiva si irevocabila, dupa caz, original si copie;

6. Certificatul de deces al sotului/sotiei decedat/decedate, in cazul sotului supravietuitor, original si copie;

7. Certificatele de nastere ale copiilor cu varsta mai mica de 14 ani, dupa caz, original si copie;

8. Documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original si copie;

9. Chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate in valoare de 7 lei (platita la Casieria S.P.C.L.E.P. Brasov, cam.46);

10. Timbru fiscal in valoare de 4 lei sau documentul cu care face dovada achitarii, in conditiile legii, a taxei extrajudiciare de timbru ;

11. Dosar plic.

Sursa: primaria Brasov, Serviciul de evidenta a persoanelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Merci mult, acum am gasit si eu astea; dar eu nu-s sotz supravietuitor, is copil supravietuitor, n-ar merge si in cazul asta sa duc certificatele de deces ale parintilor?! Sunt copil unic. Ce vor astia, sa ma lase fara buletin daca n-am facut succesiunea sau ce?! Deja m-am panicat, desi repet, nu stiu sigur ca ar fi obligatoriu actul de succesiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ilinca,tzie itzi trebuie contractul casei!Tu esti trecuta in contractul respectiv?

Daca da,problema e(pe jumatate) rezolvata ca itzi potzi face buletin!
Daca nu figurezi in contract...trebuie sa vezi cum schimbi contractul pe numele tau!Aici nu am habar cum!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Trebuie sa faci succesiunea. Este corecta informatia primita.

www.facebook.com/marius.pernes.3" target="_blank">Destinul meu este de a fi "noi" pentru totdeauna

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Trebuie sa faci succesiunea. Este corecta informatia primita.

www.facebook.com/marius.pernes.3" target="_blank">Destinul meu este de a fi "noi" pentru totdeauna

Ce mishto. Si daca n-am douascinci-treizeci de bulioane sa fac succesiunea, imi da statu' bani sau ma lasa fara bolentin? Sau imi face carte de identitate si-mi scrie "homeless" la adresa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zala spune:

In cazul in care nu ai dovada pentru locuinta iti poti scoate carte de identitate provizorie. De asemenea, ar fi o idee sa intrebi daca poti face dovada spatiului cu un certificat de calitate de mostenitor la care sa adaugi copie dupa actele apartamentului (pt certificat de calitate de mostenitor vezi http://e-juridic.manager.ro/articole/certificat-de-calitate-de-mostenitor-269.html)

Edit: Acum am vazut ca mama ta a murit anul trecut. Au trecut mai mult de 6 luni de-atunci, deci nu mai poti face certificat de calitate de mostenitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

20-30 mil lei vechi costa sa faci o succesiune?? Asa de mult?

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Ilinca, nu te panica, nu are cum sa coste asa mult o succesiune, mai ales ca preturile la case au scazut si notarii au si ei o grila ... intereseaza-te la un notar cam cat te-ar costa asa ceva. Altfel esti "intre legi" ca sa zic asa, daca nu ai nici o legatura scriptica cu casa in care stai e nasol.

Si eu-s copil unic, maica-mea mi-a facut donatia apartamentului din timpul vietii (ca sa evite taxe de succesiune) si cand a fost sa iau credit au pus-o aia de la banca sa dea declaratie notariala cum ca sunt intr-adevar copil unic . Aberatiile sistemului juridic din RO sunt nenumarate, iti sta mintea-n loc...

Later edit: am gasit o situatie oarecum similara (chiar mai complicata) pe alt forum, din pacate solutia e aceeasi :

www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_315947/Schimbare-Buletin.html" target="_blank">http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_315947/Schimbare-Buletin.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zala spune:

Mi-am amintit inca ceva. Nu stiu daca mai este valabil acum, dar cu ceva ani in urma regula era ca nu se plateste taxa de succesiune, ci doar onorariul notarului, daca succesiunea e facuta in termen de un an de la data decesului. Poti intreba un notar daca mai este valabil.

Eu am platit anul trecut taxa de succesiune de aprox 2500 de lei. Din anumite motive (nefinanciare) mi-am facut intai certificat de calitate de mostenitor si m-am descurcat cu el. Asta insa, cum am precizat, era acum ceva ani buni.

Mergi la inceput

Mda, asta este, ce sa fac. O s-o pun pe soacra sa ma ia in spatiu, partea buna e ca e aceeasi strada:)) Culmea, acum sotul va avea domiciliul...la mine iar io la ma-sa:))
Atata e succesiunea, am prietena buna notar, mi-a calculat la minimum minimorum (dar ea nu poate sa o faca fiind notar in alta localitate). Partea proasta e ca a trecut mai mult de un an si e succesiune dubla. No, asta e, oi face-o cand oi avea bani, deocamdata sa traiasca soacra! Dar tot mi se pare absurd, e adresa din buletinul expirat, numele de familie mi l-am pastrat (acelasi cu al proprietarului din contract), parintii sunt ambii decedati iar eu copil unic; de-mi expira inainte de moartea mamei stateam bine merci asa 10 ani, nu ma lua nimeni la rost. Acum, brusc, nu mai am domiciliu!!

Mergi la inceput