Donare de organe - versus
Raspunsuri - Pagina 7
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Devine film horror.....o fi DD pe un forum despre copii dar chiar sa vorbiti de recoltare organe... |
as zice ca oricine vede tiltul nu-si imagineaza ca aici se discuta despre floricele pe campii. donarea de organe nu se prea poate intampla fara recoltarea lor.
tocmai tu zici asta? incearca sa te detasezi, daca reusesti, de ceea ce i s-a intamplat celei mici, si spune cu mana pe inima ca poze cu arsuri nu-s deloc de film horror si-s cele mai indicate pe un forum despre copii.
aschiutza spune:
citat din mesajul lui eumada Devine film horror.....o fi DD pe un forum despre copii dar chiar sa vorbiti de recoltare organe... Madalina Copiii gasesc de toate īn nimic. Adultii, nimic īn toate." |
Un om informat are sansa sa ia o decizie mai gindita. Donarea e un subiect important.
Nelegat de mesajul mai sus: Si oricare ar fii decizia fiecaruia, ca doneaza sau nu, ar trebui respectata. Important e ca fiecare sa gindesca si sa ia decizia in cunostinta de cauza. Asa ca ironiile si datul peste nas nu cred ca ar trebui sa isi gaseasca locul aici! Si nici enervarea celor care au o opinie pe care ei o considera mai omeneasca si dreapta si etc fata de cei cu alta opinie!
Rufus spune:
bonsai, dar exista vreo limita de varsta a donatorului? Nu ma gandesc sa consider un mos sau o baba drept donator...dar o persoana trecuta de 40, 50 de ani poate dona ceva? (in afara de sange)
Rufus, Tora si iadele
bonsai spune:
din cauza crizei acute de organe,atat la noi in tara cat si pe dincolo,varsta de donare a fost "impinsa "foarte mult spre 50-60 de ani......in general ,la aceasta varsta se iau rinichii,daca e ok ,se mai ia ficatul..........cordul la aceasta varsta nu prea e de transplantat deoarece cam toti donatorii au cardiopatie ischemica si coronare aterosclerotice si nu prea poti transplanta asa ceva la un tanar......
poate sunt eu mai rupta de realitate....dar ce vi se pare atat de morbid in a discuta acest subiect pe un forum de copii?...inainte sa catalogam,incercati sa raspundeti la urmatoarea intrebare:stiti cata durere si disperare se citeste in ochii unei mame care asteapta un transplant pt copilul ei?
Rufus spune:
citat din mesajul lui bonsai poate sunt eu mai rupta de realitate....dar ce vi se pare atat de morbid in a discuta acest subiect pe un forum de copii? |
Frica, bonsai, frica...
Majoritatea persoanelor de aici sunt tinere si foarte tinere, e greu sa se gandeasca la momentul care se va petrece, teoretic, peste multi, multi ani. Teoretic.
Multumesc pentru lamuriri.
Rufus, Tora si iadele
ladyJ spune:
citat din mesajul lui eumada Devine film horror.....o fi DD pe un forum despre copii dar chiar sa vorbiti de recoltare organe... Madalina Copiii gasesc de toate īn nimic. Adultii, nimic īn toate." |
Dar ce ti se pare atat de horror??? Medicina ?
Pana si a vorbi despre moarte, in termeni medicali, e oricum altfel decat ““horror““.
Revenind , Bonsai, eu stiam ca un donator poate fi doar pacientul ajuns in moarte cerebrala. Am vazut ca tu pomenesti si de moartea cardiaca. Habar nu aveam ca se poate si asa. Dar oare de ce a fost refuzat organul de catre cei de la tg mures? Sunt sanse mari ca inima sa se altereze in timpul resuscitarii?
Trebuia sa o ascult pe mama si sa fac medicina.
bonsai spune:
ladyJ,
reciteste postarea mea...TOTI donatorii sunt in moarte cerebrala,daca nu se intrunesc criteriile de moarte cerebrala ,acea persoana nu e declarata ca si donator............asta inseamna ca activitatea creierului a incetat,in timp ce celelalte organe isi mentin functiile,dar din pacate nu pt mult timp.....de aceea decizia de a dona trebuie luate cat m-ai repede de familie,taraganarea in a lua decizia nu inseamna decat deteriorarea incet ,dar sigura ,a celorlalte organe care se pot dona....
Unicorn42 spune:
Pot sa intreb si eu ce inseamna "poate organele nu ajung la cine trebuie"? Pai.. cine trebuie? Sau poate poti sa iti scrii undeva mic-mic, "io-mi donez organele, da' nu lu' cutarita, ca mi-a furat iubitul din scoala generala"? :)
Acum serios, care e procedura din Romania la momentul actual? Pot sa ma plimb cu ceva in portofel care spune ca-s donator? Pot sa ma inregistrez intr-o baza de date? Ce pot face si cum?