Donare de organe - versus

Donare de organe - versus | Autor: ch_dana

Link direct la acest mesaj

Pro sau contra ? Fereasca Dumnezeu sa avem vreodata de ales, dar ce am face daca...

www.hotnews.ro/stiri-esential-13459189-semnatura-viata-moarte.htm" target="_blank">http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13459189-semnatura-viata-moarte.htm

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cruis spune:

Ce am face daca ce? Daca am avea nevoie de un organ donat sau daca am fi morti si ne-au luat un organ? Ma scuzi nu am inteles dilema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Cred ca ambele ipostaze sunt cel putin neplacute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Donarea de organe salveaza vieti. Nu vad dilema in "ce as face daca". Raspunsul nu poate fi decat da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu am semnat un document ca sunt de acord sa donez organele, tesuturile, tot ce au nevoie. Familia mea stie ca doresc asta si in caz ca se intampla ceva vor putea sa o faca cu inima impacata ca asta a fost dorinta MEA.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Exista alte motive decat cele religiose pentru ca cineva sa se opuna donarii/primirii de organe? Mie nu-mi vine niciunul in cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui diuna

Exista alte motive decat cele religiose pentru ca cineva sa se opuna donarii/primirii de organe? Mie nu-mi vine niciunul in cap.

Pai eu cred ca depinde din ce punct de vedere privesti situatzia:ca acceptant(caz in care cu sigurantza n-ai nimic impotriva)sau ca donator(caz in care nu stii,nu esti inca hotarit etc)

Mi se pare extrem de altruist,personal insa uite ca n-am luat nicio decizie!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Nici eu nu prea inteleg dilema. Daca esti mort ce nevoie mai ai de organe? Mie nici altruism nu mi se pare... e cam ca si cu hainele pe care le dau pentru ca nu le mai port, eventual si putin terfelite.
Probabil in cazul in care hotarasti pentru cineva drag care a murit intervin alte sentimente si nu poti judeca normal, nu poti ceda nicio bucatica din el, desi stii ca tot il ingropi peste cateva zile. ALtfel nu-mi explic de ce nu ar fi cineva de acord sa lase sa fie prevalate organe si tesuturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Cum spuneau si in articol, e diferenta mare de la sondaj telefonic la situatia concreta. Sa nu ne dam zmei.
Mie mi se pare greoaie procedura, probabil ca un procent marisor s-ar rezolva printr-o procedura actualizata. Adica sa nu trebuiasca sa decida mama in locul meu, daca-s major, pentru ca sufletul mamei nu "gandeste" chiar logic.
Inteleg ca in majoritatea tarilor care permit procedura de prelevare, esti automat donator si doar daca spui explicit ca nu vrei, scapi "intreg". Eu zic ca-i cea mai buna varianta. Dar oricum ar fi, ar trebui sa pot sa hotarasc eu asta, cat sunt in viata, si nu nevasta cand sunt blana pe un pat de spital. Ca ce este in sufletul oamenilor aia...nici nu vreau sa ma gandesc. Adica e greu sa pui pe umerii altora ceva ce nu ar trebui sa decida ei.

Dar pana la urma poate nu stiu eu: e posibil sa-mi exprim acordul, sa fiu inregistrat intr-o baza de date in urma unui consimtamant clar?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Stiu ca in afara poti sa semnezi tu ca esti deacord sa ti se preleveze organele dupa ce mori,in Romania se poate?

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Cum spuneau si in articol, e diferenta mare de la sondaj telefonic la situatia concreta. Sa nu ne dam zmei.
Mie mi se pare greoaie procedura, probabil ca un procent marisor s-ar rezolva printr-o procedura actualizata. Adica sa nu trebuiasca sa decida mama in locul meu, daca-s major, pentru ca sufletul mamei nu "gandeste" chiar logic.
Inteleg ca in majoritatea tarilor care permit procedura de prelevare, esti automat donator si doar daca spui explicit ca nu vrei, scapi "intreg". Eu zic ca-i cea mai buna varianta. Dar oricum ar fi, ar trebui sa pot sa hotarasc eu asta, cat sunt in viata, si nu nevasta cand sunt blana pe un pat de spital. Ca ce este in sufletul oamenilor aia...nici nu vreau sa ma gandesc. Adica e greu sa pui pe umerii altora ceva ce nu ar trebui sa decida ei.

Dar pana la urma poate nu stiu eu: e posibil sa-mi exprim acordul, sa fiu inregistrat intr-o baza de date in urma unui consimtamant clar?

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

De acord, e o barbarie sa ceri unei mame sa-si dea acordul pentru asa ceva in momentele alea... la fel si rudelor apropiate, desigur.

Mergi la inceput