Donare de organe - versus
Raspunsuri - Pagina 5
roxanaz spune:
sunt in mod clar "pro"
si daca ma expun traficului de organe e un risc asumat - pana la urma tot voi ajuta pe cineva.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ab5174 Rufus, ai un link cu cele 19 tari ...ca sint curioasa care sint. |
N-am, am citat informatia din articolul din postarea initiala.
Dar vad ca ai primit deja un link.
Rufus, Tora si iadele
Letitia1 spune:
Deci in UK cam asta ne asteapta, pentru ca sistemul de donare benevol nu functioneaza. Dar inca nu e nimic batut in cuie.
Everyone in Wales will be considered organ donors - unless they opt out - under new legislation that could be introduced in 2015. BBC News speaks to one family campaigning to introduce the same system in England.
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-cumbria-19195585
Andries spune:
Sa faci trafic dupa un accidentat ... pai la cate acte faci si ce protocoale sunt, poti sa fii sigur ca nu-si risca nimeni cariera si puscaria pentru asa ceva.
In Ro exista trafic de organe la mica publicitate. Se inteleg intre ei si vin si declara ca sunt rude de a n-a spita si ca e donare legala. Dar nu pot fi dovedite, ca doar nu stau medicii sa faca politie. Daca nu ies bine la analize, pleaca si vine pacientul ulterior cu o alta "ruda". Sunt cazuri cand "donatorul" a fugit din spital inainte de operatie pentru ca nu primise banii si-au ramas aia cu salile de operatie pregatite si tot tacamul. Luati un ziar si vedeti cu ochii vostri. Daca ar exista donare prin consimtamant, ar mai scadea traficul asta la mica publicitate.
maru spune:
eu am semnat ca imi donez tot ce au nevoie (organe, tesuturi, etc)
nu stiu in alte parti, dar stiu exact ca aici, in Canada, nu se face prelevare la copiii in moarte cardiaca, ci doar la cei in moarte cerebrala. Si problema se pune atunci cand absolut toti medicii implicati au pus diagnosticul de moarte cerebrala. Dureaza si luni. E lege.
coracora spune:
citat din mesajul lui Andries ..... insusi patriarhul a spus ca este cel mai crestinesc lucru cu putinta pe care il poate face un om, sa dai viata de dupa moarte. |
Ai un link unde pot sa citesc relatarea cu pricina?
Eu stiu contrariul, si anume ca multi duhovnici ortodocsi nu considera transplantul de organe ca fiind "crestinesc". Iar "a da viata dupa moarte" in acest contex mi se pare o sintagma extrem de controversata.
De-asta sunt interesata sa citesc exact ce a opinat Patriarhul.
Lau2 spune:
Odata eram pro donarea de organe,dar acum sincer trebuie sa mai reflectez si nu din egoism si am sa va atasez mai jos cam ce se poate intampla cu donatorul in caz de ajunge in spital.
"De ce sa NU fii donator de organe
• Exista situatii in care oamenii si-au revenit din moarte clinica.
Miracole se intampla, oricat de naiv pare sa crezi in asa ceva. Sunt numeroase cazuri in care cei aflati in coma s-au trezit si, mai mult de atat, oamenii declarati morti, au revenit printre cei vii. De altfel, pentru orice persoana ajunsa in stare critica pe patul de spital exista un licar de speranta referitor la insanatosire. De ce sa distrugem aceasta sansa de recuperare? Daca am fi noi pe patul de spital, intre viata si moarte?
• Daca sunt donator de organe, medicii nu vor face toate eforturile pentru a ma salva.
Oamenii care accepta sa le fie prevelate organele sunt, de la inceput, asezati pe locul secund, avand in vedere ca, intr-un fel, si-au asumat riscul de a ajunge muribunzi, refuzandu-si indirect sansele de recuperare. Mai mult decat atat, optiunea viabila ar fi salvarea altor vieti prin intermediul posibililor donatori care par irecuperabili.
• Ce incredere poti avea in sistemul medical din Romania? Organele mele vor ajunge la cine nu trebuie.
Nu suntem straini de ceea ce inseamna traficul de organe. Chiar si in interiorul spitalului, cei care aleg sa fie donatori de organe nu vor sti niciodata daca intentia lor de a ajuta pe cineva va fi dusa la capat. In plus, daca va fi introdus cardul de sanatate, care include si optiunea de donator de organe, nu putem fi siguri ca baza de date cu cei care aleg sa faca aces gest nu va ajunge si la alte surse. Asta ne-ar pune in pericol viata."
Lau2 spune:
""O adolescenta din orasul danez Aarhus, care era in coma dupa ce suferise un accident de masina, si-a revenit in mod miraculos cu putin timp inainte ca doctorii sa o declare moarta si sa o pregateasca pentru donarea organelor.
Parintii ei vor acum sa dea in judecata spitalul unde a fost internata, acuzand ca cei de acolo au fost disperati sa ii recolteze organele.
"Banditii aia in halat alb au renuntat prea usor la ea pentru ca voiau sa o faca donatoare de organe" a declarat tatal adolescentei.""
Si din pacate nu este singurul caz singular.
Ar mai fi o problema.....sa zicem ca eu sunt de acord sa DONEZ organele , DAR cel care trebuie sa le primeasca CAT il costa....?....asta-i nelamurirea, eu donez si doctoru incaseaza ?
XIO spune:
Da, lau, 'erau sa o declare', deci nu au declarat-o.
Ca sa declari pe cineva decedat si apt pt prelevare trebuie sa completezi 1000 de protocoale si foi, trebuie sa fie un numar de ore fara activitate cerebrala samd.
Si nu, nici dracu' nu te lasa sa mori mai repede daca se stie ca esti donator. Asta e scoasa din putul gandirii
bird70 spune:
citat din mesajul lui Lau2 • Exista situatii in care oamenii si-au revenit din moarte clinica. |
Eu nu am auzit de cineva care sa isi revina din moarte cerebrala. Ca sa poti preleva organele trebuie sa ai creierul mort. Nu iti poti reveni din asa ceva.
• Daca sunt donator de organe, medicii nu vor face toate eforturile pentru a ma salva. |
Odata ce esti in moarte cerebrala nu se mai poate face nimic.
• Ce incredere poti avea in sistemul medical din Romania? Organele mele vor ajunge la cine nu trebuie. |
Asta este un risc la care te expui. Pe de alta parte daca refuzi sa donezi organele vor ajunge la gunoi. Eu nu vad nici un avantaj din asta.
Sunt curioasa daca ai accepta un transplant pentru o persoana draga tie. Sau ai refuza pe motivele de mai sus?
Cred ca cel mai tare ma sperie pe mine sa raman dependenta de cei din jur. Moartea nu ma sperie nici macar 1% din cat ma sperie posibilitatea sa am creierul afectat, sa fiu 'lock-in', sa nu pot sa ma misc, sa nu pot vorbi, etc. Lucrez cu foarte multi pacienti care, in urma unor accidente sau probleme medicale au ajuns sa aibe brain damage. Nu e deloc ceva care mi-as dori pentru cineva drag si cu siguranta nu pentru mine.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper