Donare de organe - versus
Raspunsuri - Pagina 4
Deceneus spune:
O analiza pertinenta, www.culturavietii.ro/2010/09/16/consimtamant-prezumat-versus-explicit-la-transplantul-de-organe" target="_blank">Consimtamānt prezumat versus explicit la transplantul de organe
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus O analiza pertinenta, www.culturavietii.ro/2010/09/16/consimtamant-prezumat-versus-explicit-la-transplantul-de-organe" target="_blank">Consimtamānt prezumat versus explicit la transplantul de organe Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
Sursa (foarte) indoielnica...avind in vedere continutul articolelor de pe site.
Deceneus spune:
Judeca argumentele si posibilitatile diverselor situatii, nu sursa!
Eu nu am analizat sursa, iar in articol sunt citati si oameni informati.
ina.click spune:
din partea mea pot sa ma faca si tablete de oscillo dupa moarte. macar asa sa fiu si eu utila.
De cate ori deschid fereastra...
ab5174 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Rectific: in majoritatea tarilor UE. 19 tari din UE. Astea nu-s exceptii. |
Rufus, ai un link cu cele 19 tari ...ca sint curioasa care sint.
In UK dscs se face "obligatoriu" vor sari sute de asociatii in sus.
Si mi se pare normal, cu corpul meu fac ce vreau eu, nu ce hotaraste un guvern.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui ocebine
Sursa (foarte) indoielnica...avind in vedere continutul articolelor de pe site. |
Deceneus, continua aceeasi traiectorie pe forum.
Dar voi chiar ii mai deschideti link-urile pe care le pune?
mianna spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ab5174
Rufus, ai un link cu cele 19 tari ...ca sint curioasa care sint. In UK dscs se face "obligatoriu" vor sari sute de asociatii in sus. Si mi se pare normal, cu corpul meu fac ce vreau eu, nu ce hotaraste un guvern. |
la o cautare rapida am gasit studiul asta, ce-i drept din 2004:
http://www.nber.org/papers/w10604.pdf?new_window=1
pe la pagina 30 sunt insirate tarile (nu doar din UE) si tipul de legislatie pe care-l avea fiecare la momentul respectiv. n-am stat sa numar cate-s din UE si cate nu, dar sunt destule cu "presumed consent". interesant este insa ca apar formulari de genul: "presumed consent by the law ... (legea si anul); in practice, families are consulted before organs are extracted" sau "written authorization from families has to be obtained before organ extraction".
bune ghilimelele la "obligatoriu", ca de fapt nu-i; iar eu stiam ca necunoasterea legii nu reprezinta o scuza in viata de zi cu zi - de ce-ar reprezenta la trecerea dincolo?
velsii deja au inceput sa sara
ch_dana spune:
Citat: |
Subiect nu tocmai potrivit pe un forum despre copii. |
E mai potrivita politica, nu ?
E totusi un fir de discutii generale...
XIO spune:
citat din mesajul lui Deceneus
Nu cred ca este in majoritatea tarilor acordul implicit, cred ca sunt exceptii. Si nu cred ca este o solutie buna ca o decizie care nu-i foarte populara sa fie adoptata ca acord implicit. Apare aspectul care a fost atins partial in comentariile precedente, respectiv medicul, daca are o suma mare de bani sa faca rost de un donator, nu-si mai da tot interesul sa faca toate demersurile posibile sa-l salveze pe donator. Donatorul de organe se expune la un trafic de organe. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
Astea sunt idei scoase din filme...exista un protocol pt a declara un pacient 'donator', tratamentul nu il face medicul singu, intr-o camers obscura, sunt mai multi medici, mai multe asistente, protocoale, sefi samd.