Donare de organe - versus

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

asa ar fi logic, merci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Da, e adevarat, am gresit cand am spus moarte cerebrala. Adica atunci cand creierul e atat de afectat incat respiratia e mentinuta cu aparate.

Moartea cerebrala este sfarsitul ireversibil al oricarei activitati cerebrale. Celulele nervoase sunt moarte si nimic nu le va mai aduce la viata. Organele sunt tinute in viata artificial cu aparate. Odata oprite aparatele vor muri si organele pentru ca nu exista nici un fel de activitate nervoasa sa sustina viata.

Citat:
postul meu initial a venit imediat dupa al tau bird, cu exemplul fetei de 14 ani. Credeam ca si aceea se numeste moarte cerebrala. Daca nu, atunci in ce situatie e fata? Adica cum ii spui, daca nu e moarte cerebrala?

Fata respectiva este in stare vegetativa permanenta. Ea respira singura, inima bate, organele functioneaza dar ea nu are nici un raspuns la mediul inconjurator. I s-a montat un tub in stomac prin care este hranita pentru ca nu poate inghiti sau mesteca, dar e capabila sa digere.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Mersi, am inteles acum. Confundasem notiunile, credeam ca si starea vegetativa e tot moarte cerebrala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

eu am auzit de citeva cazuri in care au fost declarati morti si si-au revenit dupa cateva ore.
"0"sanse...daca ar fi fost donori.

michelle

pt donatori e alta procedura decat pt pacientii de care spui tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui diuna

Exista alte motive decat cele religiose pentru ca cineva sa se opuna donarii/primirii de organe? Mie nu-mi vine niciunul in cap.

Ai dreptate cu motivele religioase. Eu nu sunt foarte religioasa, insa cred cu tarie ca ochii sunt poarta sufletului, ca avem nevoie de ochi sa vedem unde ne ducem. De aceea, in iunie cand a murit soacra-mea si ni s-a comunicat ca singurul organ pe care il pot lua de la ea sunt ochii!!! eu am spus nu! Sincer, i-as fi lasat sa ia orice altceva, numai ochii nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Deci daca hipotermia se aplica cu succes si in cazul mortii cerebrale, inseamna ca numarul posibililor donatori de organe scade si mai tare. Oricum moartea cerebrala are incidenta mica, daca o mai si tratam , cred ca sansele celor care au nevoie de un organ scade si mai tare.

Interesant ar fi de stiut ce metoda are ca rezultat un om cu o calitate a vietii mai buna ... Cel care se recupereaza din moarte cerebrala sau cel care primeste un organ donat.

Cum se numeste procedeul asta de inlocuire a unui organ cu altul ? Transplant ? Implant ?

implantul e la sani (de ex. Caci poate fi si la dinti). Organgele sunt transplant!

Pai si atunic, ce spui tu? Sa se sacrifice o viata ptr. a salva o alta? De ce viata beneficiarului ar fi mai valoroasa decat a donatorului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Nu stiu cat de mica e incidenta mortii cerebrale, dar e adevarat ca se "sta" pe liste de steptare pentru un transplant.

Dar daca un om e donator, el salveaza nu o viata, ci mai multe. Organele se "impart" sa spun asa la diferiti "acceptori".

In plus, un organ mai putin "bun" se transplanteaza unui bolnav al carui organ e in stare si mai proasta decat organul transplantat. Sunt bolnavi care traiesc dupa 3-4 transplanturi, nu se stie cate vor urma. Stiu asta de la sotul meu care lucreaza acum in Stockholm pe sectia de transplantati de ficat.

Ieri am facut o analiza la laborator, se numeste iohexol. E o analiza prin care se urmareste si evolutia transplantatilor de rinichi, cei care au donat un rinichi sau care vor sa devina donatori (se urmareste functionarea rinichiului). Dintre 10 pacienti, 8 erau transplantati, 6 erau OK, era analiza de control anual.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deennyy spune:

categoric pro!
indiferent de situatie, daca persoana in cauza se prapadeste oricum, de ce sa nu salveze alte vieti?
pro, pro, pro!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol24 spune:

Subiectul m a atins f tare personal pentru ca eu am trecut prin asa ceva cand mama mea a murit acum 4 ani si doresc f mult sa va impartasesc si voua cum sa u desfasurat lucrurile.Nu vreau sa starnesc controverse... sunt lucruri f dureroase dar as vrea sa va fac cunoscut un caz REAL,trait pe propria piele.

Mama mea,40 de ani neimpliniti,suprapoderala(nu stiu daca are importanta),nici macar nu stiu care era termenul medica,cert este ca la spital ni s a spus ca ''i s a spart un vas de sange pe creier de 7 cm!.

S a intamplat in casa in jurul orei 20 ,a lesinat.Am chemat SMURD,a fost fost intubata si dusa la spital.Acolo ne a spus ce a patit si ne a dat veridictul :coma de gradul 5.
A doua zi dimineata,plimbata de un etaj la altul pentru diferite teste banuiesc care sa le confirme lor ca nu se mai poate face nimic...sau noua..habar nu am.Cert este ca din ce am vazut si au dat interesul.Verdict in jurul orei 18;00:moarte cerebrala.

Am fost poftiti intr un birou unde o doamna ne a intrebat daca dorim sa donam organele.Nici nu mai stiu ce se putea lua,eram in ''transa''.Eu aveam 21 de ani fratele meu 20.Ne am sfatuit si am acceptat si semnat.

A doua zi dim ne am prezentat la spital unde venisem pregatiti cu firma de pompe funerare.SOC! Mami era inca conectata la aparate.De ce?Pai ca nu erau organele bune,ba nu,ca erau bune dar mai dureaza o zi,ba nu,ca nu s au gasit receptori compatibili.3 raspunsuri..3 doctoti diferiti.

Am vb cu d a doctor care mi a explicat ca mami era in moarte cerebrala,nu avea nici un fel de activitate cerebrala,coma de gardul 5.Fara sanse.Am semnat sa o deconecteze de la aparate.Am luat o acasa intacta si am inmormantat o crestineste.

Aveam 21 de ani si nici acum dupa 4 ani nu stiu ce s a intamplat de fapt in acele 3 zile,de ce nu i au fost prelevate organele ,de ce striga doctora ca o disperata din cabinet ca se ''deterioreaza organul daca nu se horataste''.De ce au venit la mine dupa mai mult de 24 de ore de la atacul cerebral sa semnez pt donare...nici asta nu stiu.De ce te lasa sa te duci cu inima cat un purice sa ti ;;iei mortu' acasa;; si il gasesti conectat la aparate...Habar nu am.

E doar experienta mea pe care am dorit sa o imparatesc cu voi.Nu vreau sa descurajez pe nimeni,dar vreau sa stiti ca si asa ceva vi se poate intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carra spune:

Of, nikol24, nu sunt medic, deci nu am un raspuns la intrebarile tale. Vreau doar sa-ti spun ca imi pare tare rau ca ai trecut prin asa ceva si sper sa-ti rezolvi problemele actuale.

Mergi la inceput