Donare de organe - versus

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Bir, ce spui tu de fata de 14 ani mi se pare culmea culmilor.De ce nu o deconecteaza de la aparate daca ea oricum nu mai e acolo?

Pentru ca fata nu e conectata la aparate, traieste intr-un nursing home acum.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Bird, studiul citit de mine, e facut pe cazuri in Suedia, e un articol medical, nu de duzina. Articolul e in suedeza, nu are rost sa te trimit la el, ma bazez pe faptul ca intelegi ca nu vorbesc prostii. Nu mi-e felul sa ma bag in chestii despre care nu am habar. Studiul spune despre rezultatele de care am scris. Normal ca e vorba sa fii intr-un spital, nu m-am gandit altfel. Insusi studiul se bazeaza pe bolnavi din spitale, cum ar putea altfel sa le induca somnul si apoi hipotermia?

Sotul meu e medic. Mi-a confirmat ca e o metoda des folosita aici.

Nu e vorba sa tii in viata oamenii cu orice pret, e vorba de cei care traiesc dupa resuscitare. Adica ai un pacient pe care l-ai resuscitat dar creierul nu functioneaza la parametri normali, pentru ca a fost supus traumei prin lipsa oxigenului. E vorba de recuperarea lor neurologica prin aceasta metoda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Deci daca hipotermia se aplica cu succes si in cazul mortii cerebrale, inseamna ca numarul posibililor donatori de organe scade si mai tare. Oricum moartea cerebrala are incidenta mica, daca o mai si tratam , cred ca sansele celor care au nevoie de un organ scade si mai tare.

Interesant ar fi de stiut ce metoda are ca rezultat un om cu o calitate a vietii mai buna ... Cel care se recupereaza din moarte cerebrala sau cel care primeste un organ donat.

Cum se numeste procedeul asta de inlocuire a unui organ cu altul ? Transplant ? Implant ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Cum se numeste procedeul asta de inlocuire a unui organ cu altul ? Transplant ? Implant ?

si iar te superi daca zic c-am mai corectat acu' cateva pagini termenul de "implant" cu cel de "transplant" dar na, daca zic ca nu citesti, mi se explica-n zece pagini ca te-am facut analfabeta

Mergi la inceput

Cand ai in mainile tale un om in stop cardiac, ca medic sau ca un om care stie sa faca resuscitare, nu te gandesti ca e un posibil donator (asta nici nu ai cum stii, sunt atat de multe lucruri care impiedica un om sa fie donator...). E viata acelui om, in mainile tale in joc. Si atat!

Daca ai resuscitat prea mult si omul isi revine, dar ramane cu traume cerebrale, incerci sa faci totul ca el sa se recupereze. Nu e un posibil donator, asa cum nu a fost atunci cand l-ai resuscitat. E un om pe care l-ai salvat de la moarte si care merita sa traiasca cat de bine se poate mai departe. Asa ca se merge mai departe cu tratamente, unul din ele fiind hipotermia.

Sper ca am fost mai explicita acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lau2 spune:

Daca legislatia din Romania s-ar schimba putin, am avea si noi mai multe vieti salvate, dar cred ca mai intai ar trebui sa facem apel la mentalitatea oamenilor de la noi...o mare parte dintre ei considera ca donarea de organe este o adevarata blasfemie si multi nu concep ca cei dragi lor sa fie obiectul unui astfel de proces, chiar daca se salveaza vieti din asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Deci daca hipotermia se aplica cu succes si in cazul mortii cerebrale, inseamna ca numarul posibililor donatori de organe scade si mai tare. Oricum moartea cerebrala are incidenta mica, daca o mai si tratam , cred ca sansele celor care au nevoie de un organ scade si mai tare.

Nimic nu poate trata moartea cerebrala. Esti gata, mort. Mihaela a facut o greseala cand a scris asta. Hipotermia se foloseste pentru a minimaliza distructia cerebrala la pacientii care dintr-un motiv sau altul au brain damage acut.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

putin pe langa, dar: e adevarat ca persoanele care au avut hepatita nu pot dona nici sange, nici organe?
nu se stie ce fel de hepatita, probabil A - tinand cont de recuperarea rapida.

Mergi la inceput

Da, e adevarat, am gresit cand am spus moarte cerebrala. Adica atunci cand creierul e atat de afectat incat respiratia e mentinuta cu aparate.
Ma refeream la persoane care si-au revenit in urma unui stop cardiac in urma resuscitarii, respira singure, dar sunt inconstiente.

postul meu initial a venit imediat dupa al tau bird, cu exemplul fetei de 14 ani. Credeam ca si aceea se numeste moarte cerebrala. Daca nu, atunci in ce situatie e fata? Adica cum ii spui, daca nu e moarte cerebrala?

Buli, eu stiu ca hepatita A nu are nicio legatura cu donarea de sange sau organe. E o hepatita care se vindeca si nu se cronicizeaza, spre deosebire de celelalte. Adica la viitorii donatori se verifica hepatita B, C, HIV, sifilis si HTLV.

Mergi la inceput

Un articol pe care l-am gasit in engleza:
http://usatoday30.usatoday.com/news/health/2006-12-10-body-cooling-cover_x.htm?csp=N009

Si tot in engleza, poate e interesant pentru cunoscatori:

http://www.hypothermianetwork.com/INTCAR.htm

http://www.hypothermianetwork.com/pdf_general_protocols/ICUProtocol040110.pdf

Ma retrag, am "pedalat" deja destul pe marginea acestei teorii, care nu are legatura cu subiectul, dar voiam sa "spun" tot ce stiu in legatura cu asta. Cine stie cui foloseste....

Mergi la inceput