Donare de organe - versus

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Aham, deci ce vedem noi prin filme cu persoanele acelea absente care asteapta familia sa le scoala aparatele din priza, acelea sunt in moarte cerebrala, nu ?

Foarte interesant subiectul asta, aflam o gramada de lucruri.

De ce nu se pot obtine organe (sanatoase) de la cei care trec de cele 10 min de "moarte clinica" ?

Mergi la inceput

Ah! Si ma mai chinuie o intrebare acum ? De ce nu se practica "clonarea" de organe, daca listele de asteptare sunt lungi ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

mai, dupa stiinta mea inca nu s-a inventat clonarea organului, ci doar a intregului ... individ (oaie cal tigru ce-o mai fi)

de oameni clonati n-am auzit

si si daca ar trece peste problemele de etica sa cloneze oamenii, ai o problema de etica si mai mare - e etic sa clonezi indivizi in scopul recoltarii de organe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

mianna,am vazut ca ai explicat foarte frumos procedurile

sa incerc sa sintetizez
-dupa ce se declara moartea cerebrala,o alta echipa decat ceea ce trateaza cazul,abordeaza familia....au studii speciale,de psihologie,tehnici de negociere, stiu sa explice in cuvinte simple ceea ce se intampla,etc.....sunt altii decat medicul curant,pt ca acesta sa nu fie suspectat de ceva interese
-echipa ce declara moartea cerebrala e de asemenea alta decat medicul curant,din aceleasi motive
-se anunta centrele care fac transplanturi........sincronizarea e esentiala......fiecare centru trimite propriul chirurg,propria instrumentara,propria trusa de instrumente,cutiile speciale de recoltare cu medii propice......cand incepe recoltarea in sala de chirurgie sunt cel putin 20 de persoane,fiecare echipa ia organul de care e interesata......
-in acelasi timp,in centrele primitoare sunt chemate posibilele persoane compartibile,aflate pe lista de asteptare.....pt fiecare organ,am inteles ca sunt chemate3-4 persoane

am inteles de la o mamica din cluj ,care astepta rinichi pt baietel,ca era a 3 chemare si erau respinsi din cauza lipsei de compatibilitate.....sa vedeti acolo disperare!!!!!

procedurile de transplant am inteles ca incep relativ repede,indata ce permit testele de compatibilitate...cam cateva ore....cu cat organul ajunge mai repede in organism,cu atat are sansa mai mari sa fie ok

-cat despre tehnica de recoltare,e suficient sa va imaginati o operatie clasica,alte amanunte nu cred ca sunt necesare

inca odata ,eu sunt pro donare,numai la ideea ca un copil poate beneficia de o viata aproape normala.....ca tot suntem pe forum de copii

inca ceva,la noi in tara nu exista nici o formalitate,act oficial,acordul il ia familia...care de multe ori refuza ,chiar daca tu spui si repeti ca daca,daca,daca,ajungi in moarte cerebrala vrei sa fii donator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

dar coma ce este?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

De ce nu se pot obtine organe (sanatoase) de la cei care trec de cele 10 min de "moarte clinica" ?

ca nu-s irigate cu sange si mor. daca te gandesti un pic, fix asta face inima, pompeaza sange. incearca sa gandesti un pic si logic, desi stiu ca-i mult mai usor mura-n gura (dar fara procesul de gandire zau ca nu inteleg de ce vrei chiar atat de multe detalii. daca tot nu le treci prin filtrul gandirii mi se pare doar o pierdere de timp sa le-nsiram aci, oricum nu decidem noi nici momentul vreunui transplant, nici nu efectuam procedura).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

dar coma ce este?

http://ro.wikipedia.org/wiki/Com%C4%83

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
citat din mesajul lui buflea

ca nu-s irigate cu sange si mor. daca te gandesti un pic, fix asta face inima, pompeaza sange. incearca sa gandesti un pic si logic, desi stiu ca-i mult mai usor mura-n gura (dar fara procesul de gandire zau ca nu inteleg de ce vrei chiar atat de multe detalii. daca tot nu le treci prin filtrul gandirii mi se pare doar o pierdere de timp sa le-nsiram aci, oricum nu decidem noi nici momentul vreunui transplant, nici nu efectuam procedura).

Apreciez ca ti-ai pierdut timpul, ca sa imi dai mura in gura o lectie despre cum nu imi place mie sa gandesc, dar nu de asta stateam cu gura deschisa ... Asa ca eu o inchid ca mi s-a uscat de pomana pentru ca mi-ai vandut muste. N-am facut decat sa irosim amandoua timp ...

Incerc sa o intreb pe Bonsai, poate ea imi vinde ceva informatii, asa ca, trag o gura de aer in piept si dechid gura inca o data , dar ma ashez cu spatele la tine si sunt ok auzindu-te cum razi de intrebarile mele caraghioase. Ai dreptate, si mie imi vine sa rad de naivitatea mea. Oricum sesizez ca mie mi-ai dat flit cu nuiaua, pe cand lui Michelle i-ai dat direct cu flitul link-ului peste nas. Numai puturosi pe subiectul asta, nu-i asa ? Puturosi care nu vor nici sa gandeasca, nici sa citeasca ...ntz, ntz, ntz.

Inteleg ca exista un interval de timp (niste ore ?) in care organele luate de la pacientul mort ajung la pacientul viu, timp in care ele, in tranzit fiind, nu sunt irigate ci doar conservate cumva. Ce le face nefolosibile in cazul mortii clinice ? In filmul meu de desene animate, eu as vedea cam asa : odata ce trec cele 5-10 min in care inima nu mai bate, sare personalul medical pe pacient, scoate organele, le conserva si le opereaza in noul pacient. Sau minutele alea in care pacientul sta in moarte clinica, deci practic organele sunt neirigate, le deterioreaza functionarea si de aceea nu se pot folosi ?

Tot pentru bonsai - deci testele de compatibilitate se fac in timp ce organele se scot din pacientul decedat, corect ? Nu se pot face inainte ca sa salveze timp, sau pana nu se obtine acordul familiei nu se face publica aparitia unui potential donator ?

Aqai, pai clonarea unui "tot" nu contine si organele pe interior ? Ca doar cum traieste oaia aia clonata ? Nu tot cu plamani, ficat, stomac si alea, alea ? deci daca au colnat toata oaia, in mod sigur i-au clonat si organele pe interior.

Mergi la inceput

bedrosmart,

cand e cazul sa se declare un pacient ca si donator,exact asa se si spune,ca a murit creierul,ca organele mai sunt perfuzate dar pt o perioada scurta,ca sanse de revenire nu mai sunt,dar cine sa auda???........
durerea e mare,mai intai rudele refuza diagnosticul,apoi apare suspiciunea vreunui interes obscur,apoi trec prin toate stadiile de neincredere in sistemul sanitar generate si de psihoza creata de mass media....cei care accepta cat de cat ideea ajung acasa si mai discuta cu lelea ana de pe strada care le spune de iad si de blestemele din familie.....si apartinatorii suna si spun ca si-au schimbat optiunea,etc......si se incepe din nou "negocierea" cu ei ,si iar dai cu lamuriri,si in acest timp incepe sa scada tensiunea arteriala a donatorului,si rinichii incep sa sufere si se deterioreaza si incepe sa cedeze si ficatul.....si cei de la Fundeni asteapta degeaba .....si daca repeta stopul cardiac si e din nou resuscitat,pica si cordul de pe lista organelor donate

cam acesta e tabloul donarilor de organe la noi in tara.......

Mergi la inceput

buflea,
ceea ce explici tu e o varianta naiv-copilaroasa, ceva de desene animate....si nici nu vad la ce iti folosesc atat de multe amanunte, care de multe ori nu sunt intelese nici de cei ce lucreaza in domeniul sanitar,daca nu au contact direct cu ele......

Mergi la inceput