Retete pt copii reinventate de bucatarul Unisol

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

carmenica13 - cine vrea poate posta si o reteta, nu este interzis, exista optiunea de GALERIE MESAJ

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns planet spune:

banana pisata cu iaurt, chiftele facute din carne de pui, biscuiti, cereale cu lapte,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

planet - trebuie totusi sa detaliezi reteta, cel putin la cea cu chiftele din carne de pui si biscuiti - fiecare reteta trebuie postata intr-un mesaj separat pentru a putea fi votata de membri cu ThumbsUP

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Reteta primita pe mail de la gabryela67:

Placinta aperitiv cu sunca si cascaval

Ingrediente:

- un pachet de foi subtiri de placinta 400 g, iaurt 420 g, 4 oua, 250 g sunca presata ,100 g bacon felii subtiri,200 g cascaval, 2 ardei peperoni, cateva fire de patrunjel verde, 1 plic praf de copt,unt cat o nuca, sare, piper dupa gust.

Puneti intr-un castron ouale, iaurtul, praful de copt si omogenizati cu un tel, in timp ce adaugati uleiul.

Tocati marunt sunca presata, dati cascavalul pe razatoarea mare, taiati peperoni feliute subtiri si adaugati toate aceste ingrediente in compozitie, impreuna cu patrunjel tocat.

Rupeti foile de placinta, bucati potrivite ca marime si adaugati-le in compozitie amestecandu-le bine. Pastrati cateva bucatele de foi de placinta si cateva frunze de patrunjel pentru aspect. Ungeti o forma de sticla termorezistenta (eu am folosit o forma ceramica) cu unt si tapetati-o cu o bucata de foaie de placinta sau cu faina.

Dregeti gustul compozitiei de sare si piper, turnati totul in forma pentru copt, presarati deasupra cateva bucatele de foi de placinta si asezati feliutele de bacon (eu le-am asezat ca niste trandafirasi invartiti pe deget), feliute de peperoni si frunze de patrunjel. Dati la cuptorul preincalzit la foc mediu (200 grade C) pentru ~45 de minute.

Dupa ce se racoreste putin, taiati-o bucati si o puteti servi la masa calda, dar e buna si rece.

Aceasta reteta ii place fiului meu dar si noua.

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Reteta primita pe mail de la gabryela67 (reteta nu este a mea,o am de la o prietena,am facut-o si mi-a placut mult mie si fiului meu):

Oua Benedict

Ingrediente:

- 4 oua

- 2 briose englezesti (chifle)

- 8 felii de bacon fin feliat

-cateva fire de ceapa fin tocate

- 1 pahar de 150 ml. cu otet

-1 lingura rasa de sare

- 2-3 linguri de zeama de lamaie

- 1 praf de sare

-100 de grame de unt moale, bucatele

- piper alb dupa gust



Veti avea nevoie de: o oala cam de 4 litri pentru prepararea oualor; un castron potrivit pt. bain-marie (eu am folosit unul de sticla termorezistenta) care sa se potriveasca la gura unei cratite in care veti fierbe apa ; tigaie pentru prajit baconul; plita sau grill sau toaster pt. prajit chiflele.

Scoateti untul din timp din frigider si taiati-l in bucatele, separati galbenusurile pt. sos, asigurati-va ca toate ouale folosite sunt foarte proaspete, pt. ca vor fi partial pregatite termic, stoarceti lamaia si puneti la fiert apa in ambele oale (cratite), atat pentru fiert ouale cat si pentru bain-marie, tineti cont sa nu umpleti vasul pentru bain-marie, apa nu tebuie sa atinga fundul castronului atunci cand este asezat deasupra.

Pana apa atinge temperatura de fierbere, incingeti tigaia si prajitti feliile de bacon pana devin crocante, apoi le scoateti pe servete de hartie absorbanta.

Cand apa fierbe in recipientul pregatit pt. bain-marie, se trece la prepararea sosului olandez: se pun galbenusurile, sarea si zeama de lamaie in castron si se bat pana spumeaza. Se muta deasupra vasului cu apa care fierbe si se continua sa se bata cu telul. Cand compozitia incepe sa se ingroase, se adauga untul moale, bucatica cu bucatica, batandu-se in continuare. Se bate pana ce sosul devine spumos si legat. Trebuie sa nu va grabiti si sa aveti grija de acest sos, ca se poate taia!!!

Imediat ce sosul e gata se ia castronul de pe vasul cu apa fierbinte, se condimenteaza dupa gust cu piperul alb si se pastreaza cald cateva minute (deasupra unui ochi stins al aragazului), pana cand se va servi, dar niciodata mai mult de 20-25 de minute.

Cand apa clocoteste in vasul de 4 litri pregatit pentru fierberea oualor, se adauga sarea si otetul si se reduce focul la minimum. Cele 4 oua se sparg cu grija in oala, fara a le arunca de sus, iar albusul se aduna rapid cu o lingura in jurul galbenusului, sau le puteti sparge intr-un castronel si sa le puneti pe rand. Se tin in apa ce fierbe fara clocot 3 minute apoi se scot cu spumiera pe un servet de bucatarie, urmand a fi servite imediat.

Chiflele se taie in 2 pe latime si se prajesc pe partea taiata (preferabil sa se prajeasca in timpul in care ouale fierb, ca sa fie gata in acelasi timp).

Pe fiecare chifla prajita se aseaza felii de bacon prajit, dupa ce s-a uns cu 1 lingurita de sos. Deasupra de bacon se aseaza cu grija cate 1 ou fiert. Se acopera sandvisurile astfel asamblate cu sos olandez din belsug si se presara cu ceapa ciorii sau ceapa verde fin tocata.

Ne place mult aceasta reteta pe care am incercat-o si a iesit delicioasa.



O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabiradu spune:

Tarta cu ton
75 gr unt
3oua
200 ml lapte
1 buc. ceapa alba
350 gr faina
1 lingurita drojdie uscata
1 buc. dovlecel
1 buc. ardei gras rosu
100 gr cascaval
150 gr crema de branza
1 cutie ton
1 lingurita piper,busuioc,rozmarin ,sare dupa gust
Cernem faina impreuna cu drojdia intr-un castron,adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat potrivit de tare pe care il lasam la crescut pana pregatim umplutura Taiem ceapa in felii mai grosute si o saram.Taiem dovlecelul ,ardeiul si rosiile,dovlecelul jumatati de felii,rosiile jumatate sau sferturi iar ardeii julien .
Dam dovlecelul cu sare si apoi il uscam cu un servetel.Taiem si cascavalul felii .
Prajim in foarte putin ulei ceapa,ardeiul si apoi dovlecelul.Le lasam deoparte si intindem aluatul.Il despartim in 4 prin 2 fasii de aluat impletit.
Amestecam 2 oua cu crema de branza si putin busuioc ,punem peste aluat apoi asezaf in fiecare parte ,ton,ardei gras impreuna cu rosiile,feliutele de dovlecel si ceapa.Peste acestea punem cascavaul felii.Lasam putin sa se odihneasca si dam tava la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste frumos .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adone spune:

Deliciu cu mango: sanatos si gustos
Ingrdiente:
-300 g piscoturi
-3 linguri cu zahar
-200 g mango(felii), piersici sau caise
-300 g branza mascarpone
-frisca solida
Mod de preparare:
-Se pune intr-o craticiara zaharul la fiert cu o cana de apa. Cand
s-a dizolvat,se adauga feliile de mango(piersici sau caise) si se fieb pana incep sa se inmoaie, apoi se scot
-Cu siropul r#259;mas se insiropeaza piscoturile si se aseaza pe o tava
-Peste piscoturi se adauga branza mascarpone si se netezeste
-Deasupra se aseaza feliile de mango
-Se orneaza cu frisca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Copilul meu este indragostit de briose.
Sunt foarte simplu de facut si foarte bune.
Avem nevoie de:
250 g faina
1 plic praf de copt
175 g zahar
2 linguri cacao
100 g ciocolata taita marunt (Poiana, Milka)
250 ml lapte
90 ml ulei
1 pliculet zahar vanilat sau esenta de vanilie
1 ou

Amestecam ingredientele uscate, adica: faina, praful de copt, cacaua si ciocolata.
Separat batem oul, zaharul, vanilia, uleiul si laptele.
Adaugam partea uscata peste si amestecam bine.
Turnam compozitia in forme (eu am de silicon si sunt extraordinare, nu se lipesc si briosele raman foarte frumoase ) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 20-25 de minute.

Va doresc pofta buna!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Reteta primita pe mail de la irinabeldie76:

Reteta paste cu somon

Ingrediente:

- 2 catei de usturoi,

- 100 g somon fiert,

- 300 g suc de rosii,

- busuioc,

- 1 lingurita ulei de masline

- 1 pachet spaghete sau orice fel de paste


Mod de preparare:

Se caleste usturoiul in uleiul masline.Se adauga somonul fiert, sucul de rosii, sare si busuioc. Se lasa la fiert cateva minute
Intre timp se pune la fiert apa cu sare, se adauga pastele si se fierb timp de 10-12 min, in functie de timpul recomandat pe ambalaj. Se scot pastele si se clatesc cu apa calduta. Se scot pe farfurie si se adauga sosul pe deasupra.

Baietelului meu, Sasha, ii plac foarte mult.

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Reteta primita pe mail de la doina_ioana74:

PATEURI CU BRANZA

INGREDIENTE:-300gr.branza de vaci,300gr.foi de placinta,100ml..ulei,4 oua,apa minerala.

PREPARARE: Dai branza pe razatoare,adaugi ouale,doua foi rupte in bucati mici si amesteci totul pana se leaga.Iei fiecare foaie o ungi cu ulei,adaugi cate doua linguri de compozitie si o intinzi pe toata foaia si le impaturesti in patru.Asa procedezi cu fiecare foaie pana le termini pe toate.Asezi pateurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt , unsa cu ulei,le stropesti cu apa minerala si le bagi la cuptorul preancalzit.Din cand in cand le mai stropesti cu apa minerala,dupa care le lasi sa se rumeneasca.Cand sunt gata scoti tava din cuptor,scoti pateurile pe un platou si se pot servi. POFTA BUNA. Fiul meu le adora si sunt si usor de preparat.
www.desprecopii.com/Images/Upload/pateu.jpg" border="0">

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput