Retete pt copii reinventate de bucatarul Unisol

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Pui cu sos de marar

Se prepara usor, avem nevoie pentru 4-5 portii de mancare de:

2-3 pulpe de pui dezosate, fara piele, preferabil de la pasari de curte
legume de gradina (o ceapa potrivita, 1 ardei, 2-3 morcovi si patrunjel)
3-4 cartofi potriviti
o cantitate suficienta de marar verde (cam 3 legaturi din cele ce se vand in piete)
2 linguri de smantana
piper, sare
o lingurita de faina
3 linguri de untdelemn

Preparare:

se clocotesc pulpele si se arunca apa in care s-a adunat spuma
Se spala si se taie cubulete carnea.
Se toaca toate legumele si se calesc usor in 2 linguri de ulei si una de apa pana ceapa devine transparent-sticloasa.
Se adauga peste legume si cubuletele de carne, sare, piper dupa gust si apoi se completeaza cu apa cat sa depaseasca cu 2-3 degete carnea si legumele si se lasa sa fiarba. Daca scade foarte mult apa completam in timpul fierberii cu apa incalzita pana cand cand carnea este bine patrunsa;
atunci cand carnea e bine patrunsa se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete si se lasa sa fiarba si ei inca aprox 15 minute.
Apoi se pune o lingura de ulei intr-o cratita mica si in ulei o lingurita de faina, se rumeneste foarte putin la foc foarte mic (NU se lasa faina sa se ingalbeneasca) si se stinge cu zeama din mancarica care fierbe. Se amesteca sa nu se formeze cocoloase. Se dilueaza frumos, se adauga smantana si se incorporeaza acest amestec in oala de mancare care inca fierbe.
Tocam acum si mararul, marunt si il adaugam si pe acesta in cratita. Lasam sa mai clocoteasca vreo 5-6 minute amestecand din cand in cand, mai dregem o data de sare si ....gata !
Se poate consuma cu painica sau fara, cum place fiecaruia

Este o mancare ce as putea-o manca zilnic, saptamani la rand :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Ciorba de rosii cu carne de vitel/manzat

Aceasta ciorbita este una racoritoare, se poate prepara si fara carnita de vitel.

Avem nevoie pentru 4 portii de:

doua bucati de antricot vitel cu os sau fara (mai bun e cu os)
zarzavaturi pentru supa (2 morcovi, 2 patrunjei, o bucatica de telina, o ceapa potrivita, un ardei capia rosu)
bulion iarna- o cana, sau vara -rosii crude (500 grame date prin sita)
sare, piper
taitei lati
leustean

Preparare: punem carnea in apa rece cu putina sare si o clocotim vreo 4-5 minute, aruncam apa cu spuma si o spalam la jet de apa. Calim usor legumele in apa cu ulei pana devine ceapa sticloasa, apoi punem si carnea, adaugam apa, sare, piper si dam la foc potrivit, acoperit partial. Cand carnea e fiarta scoatem antricotul, il dezosam, reintroducem bucatile mici de carne in ciorba, adaugam bulionul (daca nu este suficient de dulce mai adaugam o lingurita de zahar), leusteanul tocat, verificam daca e suficient de sarata si mai clocotim cam 2-3 minute. Separat fierbem intr-o cratita cu apa si un praf de sare taiteii lati; ii scurgem de apa in strecuratoare, spalam la jet de apa rece si-i adaugam in ciorba.
Ciorba este delicioasa servita calda ! Este foarte aromata si energizanta de-a dreptul...

ps. sper ca retetele mele sa va fie utile si chiar daca nu sunt atat de populara incat sa primesc sute de thumbs up-uri :), ma incanta ideea in sine de a impartasi si altor mame retete care sa pice bine copilasilor lor, familiilor lor. Si da, sunt mereu la curent cu retetele lui Adi Hadean, imi plac proiectele lui despre a gati sanatos celor mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hribg spune:

Placinta cu dovleac

Ca si foietaj facem aluat de paine din :faina, drojdie proaspata apa sare.Dovleacul dupa ce il curatam, il taiem cubulete, il punem cu un pic de ulei, apa si zahar.Dupa ce aluatul este dospit intindem o fasie subtire si ungem cu dovleacul undit si facut pasta,foaia apoi o rulam si punem la cuptor.
Noi avem un cuptor stravechi asa ca temperatura nu o stim decat pe verificate.Placinta iese ca la bunica acasa si e tare sanatoasa si gustoasa!

Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naskwik spune:

Budinca cu branza si visine
http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/09/budinca-cu-branza-si-visine.html



Desertul copilariei mele <<Budincuta cu branza si cu visine = Cheesecake-ul bunicii >> :P !!!
Ingrediente:

250 gr. branza dulce de vaci
1 lingura gris
1 lingura cu putin varf amidon de porumb sau 2 de cartofi
2 linguri zahar, 2 linguri zahar farin ( pudra)
1 lingurita rasa praf de copt
1 pachetel zahar vanilat
1 varf de sare
3 oua mari
3 linguri lapte
1 lingurita suc de lamaie sau un varf de cutit sare de lamaie
dulceata de visine
smantana

Mod de preparare :

Ouale se separa albusul de galbenus.
Se mixeaza mai intai albusurile cu sucul de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se mai mixeaza cu zaharul farin.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, grisul, amidonul, sarea, laptele, branza, praful de copt, zaharul vanilat pana le omogenizati.
Acum uniti cele doua compozitii, amestecand cu un tel in forma de para de jos in sus prin metoda rasturnarii pana se incorporeaza albusul in compozitia cu branza.
Turnati 1/2 din compozitia optinuta intr-o tava pentru chec unsa cu unt si infainata cu gris, apoi puneti un strat din loc in loc de visine si acoperiti cu budinca ramasa, uniformizati suprafata cu o spatula sau lingura si dati tava in cuptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius sau la treapta 4 cuptorul cu gaz pentru 40 de minute.
Dupa ce budinca este gata o lasati sa se raceasca in tava, cand budinca este calduta, o rasturnati pe un platou ii taiati partile laterale pentru un aspect mai dragut in sectiune si o portionati.
Se serveste calduta sau rece la preferinta cu smantana si dulceata de visine.
Pofta buna :)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naskwik spune:

De ce nu pot pune o poza de profil, imi spune )Nu esti inregistrat in sistem. Logheaza-te si incearca din nou. Inchide fereastra) si de ce nu pot pune o imagine cu preparatul final pentru concurs, nu aveti optiunea sa incarc o imagine in topic :( am incercat sa pun Forum code si nici asta nu merge

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Reteta primita pe mail de la doina_ioana74:

LAPTE DE PASARE CU PORTOCALE

INGREDIENTE:5 oua,1 litru lapte,150 gr. zahar,2 linguri faina,3 portocale mari zemoase,1 lingurita lichior de portocale,1 lamaie,1 praf sare,1 zahar vanilat.

PREPARARE: Separi albusele de galbenuse.Intr-un bol bati albusele cu sarea,zaharul vanilat si 5linguri de zahar pana se bat bine.Separat fierbi 800 ml. lapte,iar cand incepe sa clocoteasca,dai focul la mic si pui cate o lingura de spuma de albus.Intorci cu grija bulgarasii,iar dupa 2 minute ii scoti intr-un bol.Freci galbenusele cu zaharul ramas,adaugi faina si laptele rece ramas.Torni amestecul peste laptele fierbinte si fierbi la foc mic pana se ingroasa crema.Stingi focul si adaugi coaja rasa de la 2 portocale.Cand crema s-a mai racit adaugi treptat, zeama de porocale,de lamaie , lichiorul de portocale si amesteci bine.Adaugi crema calduta in boluri iar deasupra bulgarasii de albus.Bagi bolurile la rece pentru 2 ore.Inainte de servire ornezi cu feli de portocale si coaja rasa.
www.desprecopii.com/Images/Upload/lapte3.jpg" border="0">

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Citat:
naskwik Publicat la - 18/10/2012 : 10:58:52
--------------------------------------------------------------------------------
De ce nu pot pune o poza de profil, imi spune ca nu sunt logata si de ce nu pot pune o imagine cu preparatul final pentru concurs, nu aveti optiunea sa incarc o imagine in topic :( am incercat sa pun Forum code si nici asta nu merge


La fotografia de profil mai exista inca mici probleme, insa se poate pune o fotografie cu produsul final, daca te uiti la mesajul la care ai scris vei observa un buton GALERIE MESAJ (exact sub textul scris in partea dreapta) - acolo poti incarca fotografia

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naskwik spune:

Multumesc pentru sugestie, am incarcat imaginile in galerie,dar am crezut ca vor fi incorporate automat in topic mare pacat... e primul forum de genul asta, nu e comod de utilizat !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Reteta primita pe mail de la irinamicu:

reteta care ii place micutului meu: gogosele cu branzica

Ingrediente: 250 ml lapte, 55 g zahar, 2 oua batute, 240 g branza ricotta, 300 g faina, 2 lingurite praf de copt, 2 lingurite zahar vanilat, ulei pentru prajit, zahar pudra.

Mod de preparare: intr-o craticioara punem la incalzit laptele cu zahar timp de 3 minute. Indepartam vasul de pe foc si incorporam ouale si branza si amestecam cu o lingura de lemn. Incorporam apoi si faina, praful de copt si zaharul vanilat si amestecam pana la omogenizare. Incingem ulei intr-o friteuza si punem cu lingurita cate 4 gogosele la prajit. Le scoatem apoi pe servetele de hartie. Presaram zahar pudra pe deasupra si servim cu miere de albine.

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenica13 spune:

concursul e ,dar totusi fiind un concurs cu retete gatite,n-ar trebui atasata macar o poza,ca mamicile sa-si faca o parere despre reteta postata,s-o voteze si s-o prepare si ele ,daca le place ?

Mergi la inceput