Retete pt copii reinventate de bucatarul Unisol

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fr3ya2o spune:

Ardei umplut
-2 ardei grasi
-1 ceapa
-1 morcov
-putina telina(pt aroma)
-pastarnac
-2 rosii
-2 linguri orez
-piept de pui
-1/2 vanata coapta
- unt
Spalam ardeiul,ii scoatem cotorul,spalam si inauntru si lasam la scurs.
Punem pieptul de pui la fiert si coacem vanata pe gratar(nu in ulei)Curatam ceapa,ardeiul morcovul,telina,patarnacul si le dam pe razatoare.Punem untul intr-o tigaie si-l topim,adaugam legumele si le calim putin,adaugam putina apa ,se adauga pasta de rosii facut din rosiile proapete(le punem in apa fiarta si le lasm 2-3 min,apoi curatam coaja si pisam rosiile).La final adaugam vanata coapta si carnea de pui care a fost tocata.In aceasta compozitie se adauga si orezul,se umplu ardeii si se pune capac dintr-o felie de cartof.Se pun in oala,se adauga apa sa treaca de ei si se lasa sa fiarba.
Pofta buna piticilor!

Bebe al meu de 7 luni ador acest ardei,speram sa placa si altor pitici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayatheeo spune:

Piftele din carne de pui
1kg care pui tocata
1 un cartof
1morcov mediu
1 ceapa medie
3 catei usturoi
1 leg marar
sare si piper un ou
Se curata legumele de coaja se spala intr-un vas se uscuca pe servetel apoi se dau prin robot dupa care se adauga ou si carnea tocata si se amesteca se aduga si sarea si piperul dupa gust adugam si mararul tocat.
Se incinge intr-o tigaie uleiul Floriol Iod Protect dupa care se fac bilute si se aseaza in tigaie la parjit dupa ce sau rumenit le scoatem intr-o farfurie cu servetel sa se scurga de ulei.
Fetita mea mai mica Teodora ii place la nebunie piftele din carnita de pui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rabarascu spune:

Perisoare de curcan cu sos de smantana

Ingrediente:
. 350g piept de pui;
. o mana de orez;
. un morcov ras;
. un ou;
. o mana de pesmet;
. sare;
Pentru sos;
. un morcov
. 2 linguri de smantana;
. 2-3 felii de ceapa;
. 2 linguri de ulei
. o lingurita amidon de porumb
Mod de preparare:
1. Mai intai se fac perisoarele si apoi se fierb in apa cu putina sare.Pentru aceasta se toaca carnea si se amesteca cu orezul spalat bine, oul, sare, morcovul ras si pesmetul.Se amesteca bine, iar daca este prea moale compozitia, se adauga putina faina.
2. Se formeaza perisoarele luand din compozitie cu o lingurita si facandu-le rotunde , in palma.Cat timp fierb perisoarele se amesteca sosul: se pune uleiul la incins si se caleste putin ceapa si morcovul taiat felii in jumatate.
3. Se pune apoi o cana de supa de la perisoare si se lasa 10 minute sa fiarba morcovul.
4. Se scot feliile de ceapa si se adauga smantana.
5. Se scot perisoarele din apa si se pun in sos.
6. Se mai lasa sa dea un clocot impreuna cu sosul si apoi se stinge focul.
Pofta buna!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doldoran spune:

MUSACA DE CARTOFI SI PIEPT DE PUI
Ingrediente:-1 kg.cartofi
-1 piept de pui dezosat
-2 morcovi
-1 ceapa
-4 oua
-1 legatura patrunjel verde
-100 gr.cascaval ras
-75 gr.bulion
-ulei de masline
-sare,piper
Preparare:Cartofi se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare.Pieptul de pui se toaca.Morcovi se curata ,se spala si se dau pe razatoare,ceapa se curata si se toaca marunt.Se pun toate la foc cu ulei de masline si putina apa.
Dupa ce legumele s-au inabusit bine,se adauga si pieptul de pui tocat si se amesteca bine.
Se iau de pe foc si se adauga ouale si bulionul.Cartofi se curata de coaja si se taie feli.
Se ia o tava se unge putin cu unt si se aseaza un rand de cartofi unul de compozitia cu carne,se continua pana la terminarea compozitiei.
Deasupra se rade cascaval si se presara patrunjelul verde tocat.
Se da tava la cuptor pentru 20 minute,pentru a capata o culoare placuta.Se serveste calda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doldoran spune:

PIEPT DE PUI CU ANANAS
Ingrediente:
-1 piept de pui dezosat
-250 g compot de ananas
-50 g unt
-sos de soia.
Garnitura:
-350 g.orez basmati
-ulei de masline
Preparare:
Pieptul de pui se taie bucatele mici si se prajeste in ulei de masline.Ananasul se taie si el bucatele mici si se amesteca cu pieptul de pui.Se toarna zeama de compot si putin sos de soia.
Se parat se fierbe orezul,cu putin ulei de masline si sare.
Pieptul de pui cu ananas se serveste cald,alaturi de garnitura de orez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doldoran spune:

BUDINCA DE MERE CU FULGI DE OVAZ

Ingrediente:
-3 mere
-200 g.fulgi de ovaz
-150 g stafide
-150 g nuci pisate
-1 cana suc de fructe
Preparare:
Merele se curata si se dau pe razatoare.Fulgi de ovaz se amesteca cu sucul de fructe si apoi cu restul de ingrediente.Compozita se pune intr-un vas de yena si se da la cuptor,la foc mic,pentru circa 30 min.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela.n spune:

Clatite cu branza si miere de albine
- o cana de branza de vaci, grasa, proaspata
- 2 oua proaspere
- 1/3 cana de faina
- ulei pentru prajit
- esenta de vanilie
- miere sau dulceata de visine

Scurgeti bine branza de vaci si amestecati-o cu faina, vanilia si ouale batute. Puneti putin ulei intr-o tigaie de teflon si lasati-o sa se incinga la foc mediu. Turnati cu polonicul aluat in mijlocul tigaii, asteptati cateva minute si intoarceti clatita pe partea cealalta. Cand devine aurie, puneti-o pe parfurie sa se raceasca si puneti putina miere deasupra sau dulceata de visine (preferata fetitei mele)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Ingrediente

250 g ciuperci champignons, mici
1 ceapa
3 lingurite unt unt
5-6 frunze de patrunjel, taiate marunt
500 g rosii taiate bucati (din conserva)
sare
piper negru macinat
putin zahar
400 g spaghetti
3 linguri parmezan proaspat ras

Mod de preparare
1. Ciupercile se taie in fasii inguste. Ceapa se curata si se taie in cuburi.
Ceapa, ciupercile si patrunjelul se calesc in 1+1/2 lingura de unt aproximativ 5 minute.
2. Se adauga rosiile, se condimenteaza totul cu sare, piper si zahar. Sosul se lasa 1/4 ora sa fiarba sub capac.
3. In acest timp se fierb spaghetti 10-12 minute, apoi se lasa sa se scurga, se amesteca cu restul de unt si in final cu sos. Inainte de servire se presara cu parmezan.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexunu spune:

Ciorba de pui cu smantana
Avem nevoie de 300 g piept de pui, 2 morcovi, 2 cartofi, 3 linguri de orez, 1 ou, 3 linguri smantana, sare, patrunjel verde.
Se pune la fiert in apa cu sare carnita taiata cubulete impreuna cu morcovii si cartofii si acestia taiati tot cubulete. Cand sunt aproape fierte se adauga orezul si se lasa la foc mic pana toate sunt fierte. La final se adauga smantana amestecata cu un galbenus de ou si se mai lasa sa dea un clocot. Se serveste cu patrunjel verde deasupra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fr3ya2o spune:

Piure de fructe cu branzica de vaca

-1 mar
-1/2 banana
-1 para
-branzica de vaci
-prune
-caise din compot
spalam fructele,le curatam de coaja,le taiem felii si le punem in blender,la final adaugam si branzica.

Mergi la inceput