Clasa a II-a * 2012-2013 * (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Citat:
citat din mesajul lui Naty

manuelacrina eu m-am gandit sa o pun sa scrie de multe, multe ori cuvintele. Nu vad cum altfel ar invata. Voi cum faceti?

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

Asa a venit pe lume Ioana

Si asa Nadia

Ii mai poti arata imaginea si cuvantul scris cu cateva litere lipsa pe care sa le completeze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Rox, sigur ca e o varianta rescrisa foarte usoara de citit si sunt multe carti repovestite asa. Nu sunt mari capodopere, ca isi pierd farmecul ... dar se pot citi si intelege si se poate exersa cititul usor. Sa ceara in biblioteca scolii cartile de la editura Rao Junior :-)

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Buna seara!Azi am participat la sedinta comitetului de parinti de la scoala fiica-mii.A aparut propunerea de a infiinta o asociatie a parintilor(care sa functioneze cu acte-n regula,statut juridic,etc).La scolile voastre s-au infiintat astfel de asociatii?Scopul principal este de a gestiona cei 2% din venituri care vor fi virati catre asociatie!Daca aveti idee cum se infiinteaza...astept raspunsurile voastre.
O seara buna tuturor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Pt exersat scrisul in engleza se gasesc tot felul de fise in care apare, sub o anumita imagine, cuvantul scris...fara o litera, fara doua...sau cu literele amestecate, sau genul ala de fise de unit imaginea cu cuvantul scris si apoi rescris de copil... timp sa fie, ca de gasit se gasesc materilae.
La noi dupa verbul a fi si pronumele personal au trecut la formulele de salut, asa ca pe astea le exersam, sa le scrie corect si sa stie cand sa le foloseasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

La voi la scoala se face vaccin in clasa II a ??? ... am primit biletel de la asistenta scolii sa ne dam acordul pt vaccinul antipoliomelitic. Unii parinti ziceau ca se face la 9 ani in clasa III ... stiti cumva asta e din schema obligatorie ? ?

Mergi la inceput

Cosmina la noi la scoala este o asociatie a parintilor, se infiinteaza ca un ONG normal, trebuie sa contactati un avocat pentru intocmirea Statutului si a altor documente si pentru inregistrare. Iti trimit pe pm link-ul cu site-ul asociatiei noastre, gasesti acolo model de Statut.

Cosmina, ai PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Citat:
citat din mesajul lui manuelacrina

La voi la scoala se face vaccin in clasa II a ??? ... am primit biletel de la asistenta scolii sa ne dam acordul pt vaccinul antipoliomelitic. Unii parinti ziceau ca se face la 9 ani in clasa III ... stiti cumva asta e din schema obligatorie ? ?

Este antipolio in schema de vaccinare, la 9 ani, in mod "normal" in clasa a III-a. Poate sunt multi copilasi dati mai tarziu la scoala si implinesc 9 ani in clasa a II-a si ii ia pe toti la gramada?? Nu stiu ce sa zic, la noi nu se face, probabil va fi in clasa a III-a.
Fusese tot aici poe DC, pe la generale parca, un subiect in care se vorbea despre faptul ca disparusera campaniile de vaccinari in scoli, fiecare urma sa-l faca pe la med de familie cand era momentul. Nu mai e asa, iar se face in scoli...?

Mergi la inceput

Nu stiu de ce o fi scoala noastra mai breaza cu vaccinul asta, toate clasele de a II -a au fost instiintate; noi nu avem copii in clasa de 9 ani.
... oricum mi-am dat dezacordul pe biletul de la asistenta, sper sa nu avem consecinte nefaste ...
Il voi face la medicul de familie cand va fi cazul, a mea nu are decat 7 ani si 3 luni acum si doar ce am intepat-o anul trecut ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Si la noi in scoala exista o astfel de asociatie, de ceva ani, dar nu face mai nimic.

Noua nu ne-a zis nimeni de vaccin, desi in clasa sunt copii de 9 ani.

Am reusit sa pierdem carnetul de note
L-am cautat aseara o ora jumate, nimic. Ne e imosibil sa ne aducem aminte unde l-am pus. Ii trebuia azi pentru viza ca sa participe vineri la manifestarea sportiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

La noi nu s-a zis nimic inca de vaccin si, sincer, sper nici sa nu se zica, fiindca eu trebe sa-l duc pe domnu la analize, iar daca apar astia cu vaccinul imi "consuma creditele", iar nu ma mai apropii de el cu acul cateva luni

Apropos de engleza, mi-a tras fiul o sperietura vineri de-am avut la ce ma gandi tot we. El face din clasa I, si (ca tot se vorbeste aici de scris si de pronuntie) inca de pe atunci Dna i-a invatat sa-si scrie deasupra fiecarui cuvant transcrierea fonetica. Ceea ce mie mi s-a parut prea mult pt varsta lor dar na, daca asta e nivelul, asta e nivelul :)).
Vineri iese al meu de la scoala si ma anunta: Mami, sa stii ca trebuie sa invat mult la engleza. Pana vineri tre sa stim alfabetul si sa invatam cateva cuvinte la fiecare litera. Si dupa aia Dna ne asculta, ne zice un cuvant si trebuie sa stim sa-l zicem cum se scrie pe litere.
Deci spelling, numai ca eu am inteles ca le va zice ORICE cuvant, nu ca ii va asculta dintr-un numar limitat de cuvinte. Ceea ce deja mi se parea horror. Abia luni seara s-a indurat al meu sa-mi arate manualul si m-am linistit: sunt 2 cuvinte scrise pt fiecare litera, pe alea trebe sa le stie.

La engleza de scris inca nu scrie, probabil insa ca dupa treaba cu spellingul vine si scrisul acusica.

Raluca, ati gasit carnetul? De regula al meu isi pierde diverse prin ....ghiozdan. Uita ca le are acolo si dupa aia le cauta in dulap, da in plans, si p-orma le gaseste. Nah, la voi pare situatia mai serioasa, probabil ai cautat si acolo.......

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput